רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שבור לי פלסטיק של פנס אחורי ו2 פנסי ערפל, שמתי לב שיש לי בשלמה ביטוח ביטוח פנסים ומראות שלמה שולחים אותי לאוטו גלס. האם תיקון של הפנסים כרוך בהשתתפות עצמית? ומה כולל הביטוח? שבור לי הנ"ל חוץ מזה 2 נורות לא עובדות, ויש איזה בעיה במערכת החשמלית של נורה אחת. מה מתוך זה כלול בביטוח? מישהו מכיר את ההתנהלות והישרות של אוטו גלס? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת הייתי נהג חדש, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום אתמול בלילה ניסו לגנוב לי את הרכב (יונדאי טוסון). שברו חלון, פתחו מכסה מנוע וניסו להתחבר למחשב הרכב. למזלי שכנה הפתיעה אותם והם ברחו באמצע העבודה. ניסיתי לקרוא על אפשרויות מיגון וראיתי כתבות על כספת למחשב הרכב, מה שנראה לי על פניו פתרון לא רע. מה שלא ברור לי זה: אם סוגרים את המחשב בצורה כזאת הרמטית אז איך ניתן לגשת אליו לצורך טיפול כשהאוטו במוסך ? מה קורה אם יש תקלה במחשב עצמו ? האם ניתן לטפל בזה או שצריך לנסר ולהרוס את הכספת ? תודה
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
גירסה מקוצרת לסקירה המקוצרת מראש, של נהיגת ההתרשמות בטיגו 8 פרו ותיקי קוראינו, וגם אלו שהצטרפו רק לפני שבוע, זוכרים בוודאי את ההשקה של מותג צ'רי ושלושת הדגמים החדשים שהחלו בייבוא, שתוארה כאן בפירוט רק בשבוע שעבר. גם בפודקאסט 'דרייב' התייחסנו ארוכות לדגמי החברה, כשאחת התובנות המידיות היא שדגם הטיגו 8 פרו, בו יש שבעה מושבים, עומד להיות להיט עקב המחסור העצום ברכבי שבעה מקומות. כבר למחרת ההשקה התחילו התכתבויות בנושא עסקאות ליסינג לדגם זה, וכך מצאתי את עצמי מאחורי ההגה של הטיגו 8 פרו, לתת את החותמת להזמין את הרכב בעסקאות ליסינג. עד שיגיע (או לא יגיע) הטיגו 8 פרו למבחן ארוך וממצה, אני רושם כאן רשמים בסיסיים שעלו לי מההתרשמות הקצר…
הודעה אחרונה מאת gaigerg, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני לא מתכוון ליכולת של טסלה או מרצדס לזמן את הרכב מהחניה אל המקום שבו הנהג נמצא (זה עונה על השאלה שלי אבל כנראה אסור בארץ ובכלל זהו פיצ'ר פרמיום). אני שואל ממש על התכונה ההפוכה מחניה אוטונומית - כמו שהרכב יודע להחנות במקום צר, האם הוא מסוגל לצאת ממקום צר? אתמול בערב חזרתי לרכב שלי, שחונה בחניון ציבורי. לפני הרכב (לא צמוד, אלא במרחק של 2-3 מטר מלפנים) חונה רכב במקום לא מוסדר. הנהג לא מצא מקום בחניון והחליט שזה בסדר. אחרי 10 דקות של תמרונים והכוונה מבחוץ הצלחנו בקושי רב לצאת עם הרכב ואז עלתה לי השאלה. הרי לרכב יש סנסורים והוא היה עושה את זה טוב ממני. האם כמו שיכולתי לבקש מן הרכב להחנות במקום הזה, האם אפשר לבקש שהרכב יתמרן החוצה מן החניה? …
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 6 עוקבים
- 3 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
בעקבות התאונה המחרידה בכביש הערבה, עלתה בשיחה אקראית השאלה מה יקרה עם האאוטלנדרים שהיו על המובילית. על פניו יש כאלו שנראה כי לא ניזוקו. אחרים נפגעו , חלק באופן ניכר. מכיוון שכלי הרכב האלה טרם עלו על הכביש,ככל הנראה, לא ניתן לבדוק על פי מספר רישוי שום דבר. אני ואחרים, מניחים שהרכבים שניזוקו ימצאו דרכם לסוחרים שיתקנו אותם וימכרו כ רכבי 0 קיולמטר. השאלה היא, האם באיזו שהיא דרך, הקונה התמים יוכל לבדוק את עברו של הרכב במקרה כזה.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי בשבת מתכנן איזה מיני פרויקט ליאריס. בשביל זה צריך נייר לטש מצאתי בארון אחד, אבל לא סגור על המידה שלו? צריך משהוא עדיין. משהוא?
הודעה אחרונה מאת לירון .ה., -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
מישהו פעם אמר שטויוטה מפסיקים לייצר את פריוס, אז זה זה לא נכון. אתמול הוצג דור חמישי לדגם, על פלטפורמת TNGA דור שני, גירסה היברידית וPHEV (אין חשמלי מלא משום מה, למרות שזה היה צפוי בפריוס), וויחדת הנעה עם מנועי 1.8 ו2.0 משודרגים. זה עם 2.0 מגיע כמעט ל200 כ"ס (223 בגירסת פלאג אין). גירסה היברידית תגיע גם עם הנעה כפולה. https://global.toyota/en/newsroom/toyota/38225618.html
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום ברשיון רכב שאני מתעד לקנות (יד שנייה) מופיע ברישום 'דיפלומטי" ומתייחס ליד הראשונה של הרכב. באתר יצחק לוי כתוב שרכב עם בעלות עבר 'דיפלומט' אינה מורידה ערך הרכב. האם מישהו מכיר אחרת או שמכיר מקרה בו חב ביטוח שילמה פרמיה לרכב מסוג זה והאם הפיחיתה/לא הפחיתה בתגמול התשלום? תודה למענה 🙏
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, היום ראיתי רכב חונה ברחוב יצחק שדה בת"א שאינו ברור. לא ראיתי אף פעם את הרכב הזה ולא את המותג והייתי שמח אם תעזרו לי (בשיא חוכמתי לא צילמתי אותו) הרכב נראה ג'יפון בינוני-קטן, לוגו המותג הוא בצורת מלבן ללא כיתוב נראה לעין, פנסים קדמיים שדומים לפורד פומה, וג'נטים עם 4 מרובעים חלולים (מזכירים את rs של סקודה) עם כיתוב גם שמתחיל באות D אשמח מאוד לדעת תודה
הודעה אחרונה מאת nati086, -
-
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הזמנתי i-20 supreme plus כבר לפני קצת יותר מ-4 חודשים, הצפי למסירה היה יולי-אוגוסט. עכשיו כמעט סוף אוקטובר ואין צפי חדש, פשוט לחכות וזהו. מישהו יודע מה קורה מאחורי הקלעים ? אספקה זוחלת ? הפסקה מוחלטת וחידוש יבוא במועד לא ידוע בעתיד ? משהו אחר ? וחוץ מזה, יש למישהו מושג מה רמת העיכוב כרגע, כלומר מי שקיבלו i-20 supreme plus ממש בשבועות האחרונים - מתי הם הזמינו? (אין צורך לספר לי שבאופן כללי יש הרבה עיכובים בנושא אספקת רכב בכל החברות ומשבר עולמי, את זה אני יודע)
הודעה אחרונה מאת harhanegev, -
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום. במשך תקופה הייתי נוסע בציר רמות בירושלים וכן ב 443. שמתי לב ש-שני מצלמות מהירות נעלמו מהנוף. האחת- בירידה מהר חוצבים לצומת רמות, היה מצלמה על הצומת שאוכפת נסיעה עד 50 קמ''ש ( שדורשת נסיעה בירידה במהירות נמוכה) והשניה היתה בעליות של 443 לכיוון ירושלים ע''י אגן האיילות- גבעת זאב שאפה נסיעה עד 90 קמ''ש. גם היא נעלמה. רציתי לשאול: א. מה הסיפור כאן? נשבר ולא רצו לתקן? ב. אני נוסע זהיר ובכל אופן רציתי לדעת האם אכן עדיין יש אכיפה שם או איזשהיא מצלמה.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה זה ה w יש לי פיזו 308 2015 ראיתי שיש 0 w30 ויש גם 5 w30 מה יותר טוב? מה מומלץ? האם יש חברת שמנים מומלצת?
הודעה אחרונה מאת ZiggyMan, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
לא נעים אבל עד היום עדיין אני מתקשה בחניה בין שני מכוניות ברוורס כשהמרחק ביניהם אינו לפחות כפול מגודל הרכב שלי (7 מקומות), אז אולי פעם אחת ולתמיד מישהו יכול ללמד אותי איך עושים את זה?
-
יש סיכוי שהיא לא צילמה אם נסעו שם מעל המותר?
הודעה אחרונה מאת מאזדה 3 A, -
שמתי לב לתופעה מוזרה בשכונה שאני גר בה , בריצת לילה שמת לב שיש לא מעט רכבים נטושים שבוודאות לא בשימוש , שאינם רכבים ישנים כלל , ואפילו מתקרבים לשנתון ממוצע. בין הדגמים שנתקלתי בהם: סיאט לאון שנתון סביבות 2015 ניסאן ג'וק שנת 2012 בערך קיה ריו סדאן שנת 2012 בערך. פיג'ו 308 , שנתון 2011 בערך. בשכונה אחרת ראיתי יונדאי I25 (שנת 2012 בערך) עם נזק של תאונה קלה מאד מקדימה שעמדה נטושה במשך שנה. לרוב הרכבים אין סימני תאונות משמעותיות, מעניין האם יכולות להיות תקלות שכבר בשלב כל כך מוקדם כבר לא כדאי לתקן ? האם אין חובה להעביר רכב טסט ולהעמידו תקין לנסיעה? מישהו עוד נתקל בתופעה הזו?
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם לאחרונה עם שיפוץ פני העיר ברובע "משולש ההייטק" נוספו רמזורים שאני פשוט לא מבין את קיומם. התמוהה ביותר: הרמזור ברחוב לינקולן, בכניסה למנהרת קרליבך. יש רמזור שתקוע באמצע הכביש, במקום ללא שום צומת, והוא אדום למשך כדקה וחצי, בעוד כאמור, שאין שום צומת מכוניות בכביש הזה. במסלול האופניים המקביל לכביש, אגב, הרמזור ירוק. דוגמאות נוספות נוכל למצוא בחידוש של דרך בגין לכל אורכו, ובשדרות שאול המלך, סתם ככה באמצע הרחוב( כרגע לא פעילים) מישהו יודע להסביר את כמות הרמזורים התמוהה על פניו, או שמה מדובר בחלק מהתכנית לצמצום השימוש ברכב פרטי בעיר? שואל בתמימות ולא כתלונה על העירייה. …
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים עשו רמזור חדש בצומת הר שמואל. מי שמגיע מרמות ולא מכיר. ולא שם לב לתמרור רמזור חדש יאלץ לתת ברקס חרום במיקרה הטוב הסיבוב ימינה ומימין לכביש הר טרסות שאין לך מוסד מה קורה בהמשך הסיבוב אני מציע רעיון מעניין מה תגידו-אולי להציע אותו לרלב״ד לשים רמזור בכניסה לסיבוב שהוא מסונכרן עם הרמזור אחרי הסיבוב אשמח לדעתכם
הודעה אחרונה מאת Froyne, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, צריך להעביר את הרכב טסט ולצערי אני לא מוצא את רישיון הרכב החדש שנשלח אלי. הורדתי את הצילום של הרישיון ממשרד התחבורה אבל אני לא בטוח אם זה מספיק להציג צילום של רישיון הרכב לטסט?
הודעה אחרונה מאת aviaviavi, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 29 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
מועדים לשמחה, כל העניין של הטיפולים ברכב חשמלי זה משהו שאני לא מצליח להבין.. מה בדיוק מחיליפים שם? כרגע הרחיבו את הטיפולים במקום כל 15 אלף, כל 20 אלף. אני עשיתי טיפול ראשון ב15, את הטיפול השני לעשות ב35 או ב40? שאלתי את המוסך והם אמרו ב35, השאלה אם אפשר לדלג או שזה כמו בנזין שלא מומלץ?
הודעה אחרונה מאת אור1111, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אחת הבעיות הידועות והמעצבנות בכלי הרכב בישראל עם חיישני תאורה היא שתאורת היום הקדמית שיש ברוב המכוניות החדשות אינה מספקת את החוק הישראלי שדורש להדליק אורות גם ביום בנסיעה בין עירונית במהלך החורף, מכיוון שהחוק דורש שידלקו אורות גם בחלקו האחורי של הרכב, דבר שכמעט ולא קיים בשום מכונית. טסלה שחררה בימים האחרונים עדכון גרסה חדש ומהיום גם בזמן שהתאורה המרכזית כבויה ודלוקים פנסי תאורת היום הקדמיים בלבד, כעת גם התאורה בפנסים האחוריים תדלק כל הזמן ובכך תיתפר בעיית החוקיות לנהגים הישראלים שלא יצטרכו יותר להדליק אורות ראשיים גם בנסיעה מחוץ לעיר.
הודעה אחרונה מאת בוני03, -
היי, אשמח לקבל מידע על רכבים/חברות שמרבית הדגמים (או כולם) מיוצרים עדיין ביפן. הרבה חברות כמו טויוטה לא מייצרות רק ביפן. אגב מה דעתכם על רכבים יפנים האם הם עדיין אמינים כמו פעם או שהיום זה כבר פחות רלוונטי. אשמח לחוות דעת.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
עוד סחטנות של עיריה מול נהגי ישראל ממש מקומם https://www.mako.co.il/news-money/2022_q4/Article-9d8b371b8355481026.htm?utm_source=AndroidNews12&utm_medium=Share
-
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
בוקר טוב, במהלך הביקורים שלי בסוכניות רכב נתקלתי בסוכנות שבה ברכב תצוגה היו פגמים, הפגוש הקדמי בצד אחד היא מחובר בצורה לקויה כאילו הרכב קיבל מכה והפגוש זז בערך 2-3 מילימטרים בחיבור שלו בכנף וגם הפנסים הקידמיים לא היו מסודרים בקו אחד עם הפגוש והכנף, אני מאמין שהרכב הזה נפגם במהלך הייצור או השינוע. ברכב אחר הדלת של התא מטען לא היתה בקו ישר עם הרכב. ברכב נסיעת המבחן לא הופיעו פגמים. כשהערתי לאנשי מכירות על זה הם לא התחייסו ואפילו לא הלכו לראות במה מדובר. השאלה שלי אם ברכב שאקבל אגלה פגם כלשהו, מה אפשר לעשות? אני יכול לסרב לקבל את הרכב?
הודעה אחרונה מאת שי, -
- 7 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הי חברים יקרים, בעזרת ה' ביום ראשון הקרוב 30.10.22 החתונה שלי, אני בחור ישיבה חרדי, ואני מאד חובב מכוניות. והייתי רוצה מאד שיהיה בחצר האולם איפה שנמצא הבר והבופה איזה רכב מגניב כזה ליופי, משהו כמו e30 או כל רכב מגניב. את האמת?! שאין בתקציבי בכלל לשלם על דבר כזה. אם משהו יכול לעזור לי בזה, זה ישמח אותי מאד מאד! החתונה תיהיה בעזרת ה' במרכז. טל' 0527644948 בתודה מראש לכולם ולקארספורום על המקום לבקש עזרה! תודה רבה רבה!
הודעה אחרונה מאת cohen motor 377, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
קבוצת 'דלק מוטורס' מודיעה על תחילת השיווק של ב.מ.וו סדרה 3 המעודכנת. סדרה 3 החשובה עד מאוד בליין של היצרן הגרמני עברה ריענון ומתיחת פנים קלה. העידכון כולל חזית עדכנית, יחידות תאורה ראשיות LED בכל רמות הגימור, עדכון לסביבת הנהג עם לוח מחוונים בגודל 12.3'' ומסך מולטימדיה בגודל 14.9'' ועוד. מתיחת הפנים של סדרה 3 תשווק בחמש תצורות: 1. 318i עם מנוע 2.0 ליטר, 156 כ"ס ו 25.5 קג"מ וביצועים של 8.6 שניות מ 0 ל 100 ומהירות מירבית של 223 קמ"ש. רמת גימור Business תעלה 290.0 אש"ח ואילו רמת גימור M-Design תעלה 299,900 ₪. 2. 320e עם מנוע 2.0 ליטר בגירסת פלאג אין הייבריד עם 204 כ"ס ו 35.7 קג"מ, ביצ…
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
- 7 עוקבים
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
והאם יש חובה חוקית למוסך להודיע לך מראש, לפני שאתה משלם על בדיקה, שאם אתה מביא חלק מבחוץ אז הם גובים תשלום נוסף? אם כן, איזה גוף אחראי לאכיפה? סיפור מלא
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
הי, ברשותי XV עם פסי אורך. להבנתי על מנת להרכיב גגון אני חייב להוסיף גשר, ורק עליו אפשר גגון. אז לא הבנתי מה אני מפספס פה, אין לפסים האלו שום יתרון, לא ככה? הרי גם ברכבים ללא פסים אפשר להתקין גשר, בלאנסר שהייתה לי אפילו היו חורים בגג במיוחד בשביל זה. דבר נוסף, האם הגשר מרעיש? כלומר במהירויות גבוהות הוא שורק? זה פוגע בתצרוכת הדלק? ראיתי לדוגמה את זה: גגון מגשר אלומיניום - 120 ס"מ | וואלה שופס (wallashops.co.il) זה גשר טוב? ליאור.
הודעה אחרונה מאת bjlb, -
כילד בשנות ה- 90, ותחילת שנות ה- 2000 אני זוכר שזה היה מחזה יחסית נפוץ התקעות או עצירה בצדי הדרך (בעקבות חום מנוע). חרוטה אצלי בראש הרנו אקספרס של אבי, שהמנוע שלה התחמם והוא נאלץ לעצור מפעם ולהוסיף נוזלים. היום אני מוצא זאת כמחזה נדיר יותר ופחות רואה מכוניות שנתקעות לצדי הדרך ביחס לפעם. אני צודק?
הודעה אחרונה מאת cabrio, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, האם יש אתר בו אני יכול לקבל הצעת מחיר לביטוח מקיף שנתי ללא מתן מייל/טלפון? ניסיתי בכמה אתרים ואחרי מילוי הפרטים המייגע הם דורשים טלפון או מייל . איני מעוניין שיחזור אלי נציג או להיכנס לרשימות הספאם שלהם על מנת לראות מחיר. מנסה לייעל את האינטרנט מאשר להתקשר לסוכנים
הודעה אחרונה מאת avizaz, -
-
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אז לאחר ששרתה אותי נאמנה 50,000 ק"מ ו4 שנים וחצי מכרתי את הסיאט איביזה 2013 1.4 ידני (רק עקב קבלת רכב מהעבודה), אסכם בקצרה את החוויה שלי מהרכב ועלויות אחזקה. נתחיל מזה שהרכב היה מאד אמין, לא נתקעתי איתו פעם אחת. כל עלויות האחזקה היו על שגרת טיפולים למעט מדחס מזגן וביטול חופש מסרק הגה. ביחס לרכבים שחיפשתי בזמנו ובהתאם לתקציב האיביזה ספורט הייתה די מאובזרת (גג פנורמי, בקרת שיוט, חיישני גשם ותאורה, פנסי ערפל עוקבי פניה, פנסי לד אחורי, מראות מתקפלות, שליטה מההגה, מראה מתכהה, חלונות מושחרים מהיצרן). בולט בהיעדרו בלוטוס. הרכב שקט ונעים לנסיעה ההילוכים רכים, צריכת דלק טובה 1-15.5. הצמיגים בעלי חתך נמוך ככה שמרגישים שיבושים מהכבי…
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI,
-
מי מחובר 22 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,966 אורחים (הצג רשימה מלאה)