Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, avizaz כתב:

המכנה המשותף זה המגזר הירושלמי שנוסע על רכבים בתחזוקת שבר.

לגמרי.

בלי לנבור בסטטיסטיקה רשמית, ההנחה שרכבים כיום אמינים יותר כנראה נכונה - מצבת המכוניות תפחה בסדר גודל ועדיין מספר הרכבים שנעמדים בצד הוא שולי בסך הכול.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קראתי פה בפורום סיבה נוספת לכך ש"הרכבים של פעם התחממו יותר" והיא רמת העיבוד השבבי שהשתפרה בעשורים האחרונים, שהביאה לכך שהמנועים היום אטומים וסגורים כמו שצריך, בשונה מ"פעם" שאז היו יותר מרווחים שגרמו לאיבוד נוזלים והתחממות.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

רק אני חושב שזה תלוי בעוצמת המנוע?

המנועים לפני 20/30 שנה היו פחות מחצי בנפח / הספק / כ"ס ממה שמייצרים היום, אז ברגע שמגיעים לעליות עם אוטו קצת כבד המנוע פועל על מקסימום תפוקה והגיוני שיתחמם.

זה כמו שתיקח אוטו סטנדרטי היום, ותעמיס אוטו עם 5 נוסעים + מטען + נגרר של חצי טון ותנסה לעלות איתו לירושלים על 100 קמ"ש, הרבה סיכויים שיתחמם בדרך.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Benor כתב:

כילד בשנות ה- 90, ותחילת שנות ה- 2000 אני זוכר שזה היה מחזה יחסית נפוץ התקעות או עצירה בצדי הדרך (בעקבות חום מנוע).  חרוטה אצלי בראש הרנו אקספרס של אבי, שהמנוע שלה התחמם והוא נאלץ לעצור מפעם  ולהוסיף  נוזלים.

היום אני מוצא זאת כמחזה נדיר יותר ופחות רואה מכוניות שנתקעות לצדי הדרך ביחס לפעם.

אני צודק?

לגמרי צודק. כילד בשנות השמונים אני זוכר היטב - בנסיעות לב"ש בקיץ, כל כמה ק"מ רואים רכב עומד, מכסה המנוע פתוח והנהג עומד עם בקבוק מים. נסיעה ארוכה ל"צפון" או לאילת בכלל הייתה פרוייקט שלם.

כמות כלי הרכב, אגב, בין שנת 1988 להיום גדלה כמעט פי 5! מ-750 אלף מכוניות פרטיות לכמעט 4 מילון.

לפני 7 שעות, avizaz כתב:

המכנה המשותף זה המגזר הירושלמי שנוסע על רכבים בתחזוקת שבר.

לא נדיר לראות בקיץ רכבים שרופים ב443, ולא בגלל מחבלים אלא בגלל שהרכב פשוט לא מתוחזק, קרה לי כמה פעמים בקיץ האחרון.

כשאני כותב תקועים אז בעל הרכב בטלפון מנסה להזעיק עזרה, זה לא ע"מ להתפלל :)

בחופשת בין הזמנים רואים המון רכבים כאלה של "המגזר" תקועים בכל רחבי הארץ. וגם כשהם בדרך נס לא תקועים, הם לא נוסעים מי-יודע-כמה. אגב, באוגוסט האחרון ראיתי לנדקרוזר תקוע בצומת חצור הגלילית עם מכסה מנוע פתוח! חבל שלא צילמתי, שתהיה לי הוכחה שראיתי דבר כזה 😁.

לפני 6 שעות, Uri82 כתב:

זה נכון ויש לזה כמה סיבות:

1.מצבת כלי הרכב בישראל כיום היא די צעירה (גיל ממוצע של רכב פרטי בערך 7 שנים)

2.מנועים ברכבים היום נוטים להתחממם הרבה פחות מבעבר , גם בתחזוקה פחות מוקפדת.

3.בשנות ה90 בין הרכבים הנפוצים ביותר היו פיאט,רנו ופג'ו , שהיו מעולים מבחינת נוחות וחווית נהיגה , אבל באמינות פחות.(מלבד פג'ו 205 שהיתה אמינה מאד)

מדובר פה בהשערה שלי בלבד , ולא בעובדות מוחלטות :)

דווקא הצרפתיות של אז (מתייחס לתקופה עד סביבות אמצע שנות התשעים) היו בעלות אמינות מופלגת ונסעו בלי סוף. חוץ מזה, הצרפתיה שלי כנראה תקבור את רוב המכוניות שלכם...

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

נראה שלהיתקע על הכביש פעם היו יותר, כי סבלו מחום מנוע.

סתם תקלות חיישנים ומחשב שגורמות לצרות היום יש יותר.

אני אישית מרגיש בטוח לצאת לנסיעה ארוכה עם ניסן אלמרה 2002 שיש לי מאשר לקחת רכב כמו וולבו 2012

עריכה אחרונה על ידי GREEN.

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם

לדעתי המכוניות "של אז" לא היו פחות אמינות.

אני יכול לחשוב על כמה גורמים שאולי עושים את ההבדל.

מזגנים בהתקנה מקומית שהיו מותקנים בכל רכב שני, צרכו המון הספק ומערכת הקירור לא תמיד הותאמה כנדרש.

זה שלרוב האנשים לא היה מושג שלא ממלאים מים מהברז למערכת קירור.

כייון הצתה וקרבורטור היה ידני והרבה מכוניות נסעו  עם מנועים לא מכוונים.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

אני חושב שהסביה העיקרית לכך שהיום ירד האחוזים של הרכבים שנתקעים בכביש, זה גם בגלל שהיום הרכבים איכותיים יותר וגם בגלל שאנשים היום קונים רכבים חדשים יותר בגלל האופציות של מימון וכדו', אז כמעט כל בנ"א היום יכול להרשות לעצמו רכב חדש / שנים בודדות על הכביש.

לפני כשעה, קורן בן אשר כתב:

בחופשת בין הזמנים רואים המון רכבים כאלה של "המגזר" תקועים בכל רחבי הארץ. וגם כשהם בדרך נס לא תקועים, הם לא נוסעים מי-יודע-כמה

לא חושב שזה נכון...

בחופשים תראה יותר רכבים תקועים מ2 סיבות בלי קשר למגזר של הנהג...

1. יש הרבה יותר רכבים שנוסעים, יוצאים לטיולים וכדו', אז ממילא יותר אנשים נתקעים.

2. גם אנשים שביומיום לא נוסעים עם הרכב הפרטי שלהם אלא בתחב"צ, אבל בחופש הם מוציאים מהמחסן את הרכב כדי לטייל איתו ושוכחים שגם הרכב צריך אוכל ומים...

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

כן, הרכבים היום נתקעים פחות.

רכבים מודרניים אמינים יותר הודות למערכות אלקטרוניות/חשמליות פשוטות יותר שהחליפו מערכות מכניות (הזרקה יותר אמינה מקרבורטור, הצתה אלקטרונית יותר אמינה מדיסטריביוטור, ה"כ חשמלי יותר אמין מזה הידראולי).

גם הודות ליפנים שהעלו את הסטנדרטים, מכוניות היום (בממוצע) פשוט מתוכננות ובנויות יותר טוב מאשר פעם, ורובן מחזיקות יותר מ200 אק"מ בתחזוקה מינימלית.

גם במקרה של הרבה תקלות רכב עדיין יכול לנוע בכוחות עצמו, להיכנס לlimp mode ולהגיע למוסך בנסיעה בלי להתקע בדרך.

בנוסף, גיל ממוצע של רכב בארץ ירד עם השנים, מה שגם כן תורם לאמינות ממוצעת ופחות התקעויות.

רוב הרכבים שאני רואה עומדים בצד זה קודם כל הנהג עצר להשתין, אחר כך פנצ׳ר, ובמקרים יחסית נדירים מדובר בתקלה משביתה.

לפני 11 שעות, yosilogen כתב:

בוודאות זה לא הרכבים החשמליים שהתרבו ולא חפים מתקלות

מאיפה הבאת את השטות הזאת?

עזוב שאין שם את המנגנון היקר והמסובך שממיר 30% ממיץ דינוזאורים מתים לאנרגיה קינטית (מנוע), ומנגנון עוד יותר יקר ומסובך שנועד לפצות על החוסר יעילות של המנגנון הראשון (תיבת הילוכים).

אני גם בחיים לא ראיתי רכב חשמלי תקוע. יש שם הרבה פחות דברים שיכולים להתקלקל מאשר במנוע בנזין

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 10 שעות, קורן בן אשר כתב:

בחופשת בין הזמנים רואים המון רכבים כאלה של "המגזר" תקועים בכל רחבי הארץ.

סתם השמצה של המגזר. סה"כ עצרו להתפלל מנחה לפני השקיעה.

מכסה המנוע פתוח? סוג של הידור בתפילה, למנוע התחממות בהמשך הדרך.

• מצחיק 1

פורסם

מכוניות היום נתקעות פחות חד משמעי. הייצור הרבה יותר מבוקר ואיכותי בתוספת המון חיישנים ומחשבים שחרב מתריעים לך על בעיה לפני שנגרם נזק רציני למשל חוסר בנוזל קירור שמן שברכב ישן המנוע פשוט היה מתחיל להתחמם ונתקע. בנוסף הרבה פחות התקנות מקומיות מבעבר.

• אהבתי 1

פורסם

מכוניות היום פחות נתקעות חד משמעי.

יחד עם זאת  ה מ ו ן  מכוניות עולות באש - מספיק לראות את סימני החריכה שנשארים על האספלט בצידי בכביש . אני שמתי לב לזה כשרכבתי על אופניים בכביש 1 באחד מימי כיפור. למי שנוסע פשוט תסתכלו יש כל כמה מטרים.

זה משהו שלא זכור לי מפעם, התקלות של פעם היו בעיקר התחממות (בעלייה מים המלח ירושלים למי שזוכר) ופנצ'רים.

פורסם (נערך)

זוכרים את נורת ה"Fuck you" שהיתה פעם בצרפתיות?

היא לא מודיעה שהמנוע מתחמם אלא שמשהו נפרץ שם.

אולי ראש מנוע, אולי בלוק, אולי רדיאטור, אבל בכל מקרה זה יהיה יקר.

כיום אם חסר לי אוויר בגלגל אני אדע על זה ישר.

עריכה אחרונה על ידי יוסי פרנקוס
פורסם

בדיוק תקוע בכביש 6 מחכה לגרר, ורואה את השרשור הזה :-)

ברלינגו 2016 ידנית

נקרע טיימינג באמצע הנסיעה על 120 קמ"ש.

מזל שהיה לי איפה לעצור.

אבל בגדול זה נכון, יש פחות "תקיעות" שקשורות לחום מנוע וכאלה. מה שנשאר זה אולי גירים, חיישנים וכד'.

• תוכן חדש...