Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, pasat04 כתב:

בחופשת בין הזמנים רואים המון רכבים כאלה של "המגזר" תקועים בכל רחבי הארץ.

ממוצע הגיל של הרכבים בקרב המגזרים החרדי והערבי גדול יחסית למגזרים האחרים (להבנתי רכבים באיזור גיל 9-10 לעומת הממוצע הכללי של 7) בנוסף לתחזוקת שבר וטיפול במוסכים שמשתמשים בחלפים/שמנים זולים כדי להוזיל את המחיר ללקוח.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זכרתי שלפני כמה שנים היה שרשור בפורום שטען להיפך - שבגלל שהיום המכוניות מסובכות יותר ומתוחכמות יותר הן פחות אמינות מהמכוניות הישנות (ומן הסתם גם נתקעות יותר). 
לצערי לא מצאתי את השרשור שזכרתי, אבל מצאתי שרשור מלפני הצטרפותי לפורום עם אותה טענה -

אני חושב שהמכוניות החדשות אכן אמינות יותר, אבל כנראה שאין באמת סטטיסטיקה רשמית שתוכל להראות זאת

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

כשמדובר ברכב כבד עם מטען משמעותי+נסיעה במורד, לא בטוח שמדובר בפגם או תקלה ברכב. ניחוש שלי שמדובר בנהג שנהיגה בתנאים האלה קצת זרה לו. קורה גם לרכבים פרטיים בכבישים הרריים שאור המעצורים-ברקסים דולק כמעט קבוע לאורך הירידות ובסוף כשנדרשת בלימה חזקה מגלים שאין תגובה, הרכב טס .

פורסם

אני חושב שזו השארה מושכלת מאד שרכבים עד גיל 10 שנתקעים בצד הדרך, זה בגלל שהם מתוחזקים לא נכון (אם בכלל).
רכבים היום, ללא ספק אמינים יותר, אבל ככה"נ עמידים פחות.
גם רמת המיומנות באחזקתם ירדה ולכן יש פחות מקום לטעויות מכונאי.
ברלינגו 2016 שנקרע לה הטיימינג כמו שחברנו פה שתקוע בצד הדרך כתב, יתכן והיה אמור להחליף טיימינג ולא עשה זאת בזמן.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

וזה קשור לתדירות התקיעות של רכבים כי?

• מצחיק 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כי ידוע שהחמסה זה מהשורש ח.מ.ס, הידוע כעמלק ישראל .

"שם את כל ביטחנו בחמסה"

רוצה לומר טוב חמסה אחת על העץ מאשר שתיים בבוידם.

• מצחיק 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

אני זוכר שהייתי ילד, בשנות השמונים,  בחניה של המכוניות, הכל היה כתמי שמן ארוכים על הכביש, מהמנועים.

היום זה נעלם בכלל

• אהבתי 2
פורסם
לפני 3 שעות, ד ו ד כתב:

לפני 3 שעות, ד ו ד כתב:

קורה גם לרכבים פרטיים בכבישים הרריים שאור המעצורים-ברקסים דולק כמעט קבוע לאורך הירידות ובסוף כשנדרשת בלימה חזקה מגלים שאין תגובה, הרכב טס .

נתקלתי בזה בעצמי, מחפש הדרכה איך להימנע ממצבים כאלו, יש לך ?

פורסם

תשתמש בהילוכים לבלימת המנוע.

עדיף בלימות חזקות וקצרות, מאשר לשבת על הברקס לאורך זמן.

וגם עם לפני ירידה ארוכה, אני מגיע מראש כבר בהילוך נמוך, ככה הרכב פחות מאיץ בירידה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 8 שעות, motior כתב:

זכרתי שלפני כמה שנים היה שרשור בפורום שטען להיפך - שבגלל שהיום המכוניות מסובכות יותר ומתוחכמות יותר הן פחות אמינות מהמכוניות הישנות (ומן הסתם גם נתקעות יותר

אני חושב שאני רשמתי את זה, אבל גם סייגתי.

אם מדובר על שנות ה 50 - 60 של המאה הקודמת אז בהחלט המכוניות היו פחות אמינות מהיום.

אבל אם מדובר על שנות ה 90 או תחילת ה 2000, כשכבר הייתה הזרקת דלק וניהול מנוע ממוחשב, תכנון הנדסי ממוחשב וייצור מדוייק, אבל לא היה עומס מערכות למניעת זיהום אוויר, סחיטת הספקים גבוהים מנפח קטן ובכללי מבנה פשוט יותר, אני חושב שהמכונית של התקופה ההיא היו יותר אמינות ממכוניות של היום.

• מעניין 1

פורסם

חד משמעית יש פחות רכבים שנתקעים היום.

היום בז'בוטינסקי פ"ת בדיוק לפני הרמזור נתקעה איזו ג'טה בת 10+-, אולי הלך הגיר.

חוץ ממנו גם הבוקר ראיתי ברמזור אחד טוסון שהפעיל 4 מהבהבים ואנשים התחילו לעקוף אותו..

בתאריך 9.11.2022 בשעה 21:57, קורן בן אשר כתב:

חבל שלא צילמתי, שתהיה לי הוכחה שראיתי דבר כזה

קח תמונה טובה יותר, הלנד קרוזר היחיד בטיול של דיפנדרים, הוא היחיד גם שהתחמם...

image.thumb.png.444a19c3c0840aebed9f411850dd646a.png

לפני 5 שעות, bjlb כתב:

היום זה נעלם בכלל

נכון כי למזלנו יש כיסוי פלסטיק למטה.

ואני רציני, להרבה מאוד רכבים היום יש נזילות אחרי 5-7 שנים, זה לא קשור לפעם נגד היום. כן, האטימה טובה יותר וסביר להניח שרכב חדש מהמפעל לא ינזל. אבל אחרי כמה שנים מתחילות נזילות בכל רכב.

• תוכן חדש...