Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב לתופעה מוזרה בשכונה שאני גר בה , בריצת לילה שמת לב שיש לא מעט רכבים נטושים שבוודאות לא בשימוש , שאינם רכבים ישנים כלל , 

ואפילו מתקרבים לשנתון ממוצע.

בין הדגמים שנתקלתי בהם:

סיאט לאון שנתון סביבות 2015

ניסאן ג'וק שנת 2012 בערך

קיה ריו סדאן שנת 2012 בערך.

פיג'ו 308 , שנתון 2011 בערך.

בשכונה אחרת ראיתי יונדאי I25 (שנת 2012 בערך) עם נזק של תאונה קלה מאד מקדימה שעמדה נטושה במשך שנה.

לרוב הרכבים אין סימני תאונות משמעותיות,

מעניין האם יכולות להיות תקלות שכבר בשלב כל כך מוקדם כבר לא כדאי לתקן ?

האם אין חובה להעביר רכב טסט ולהעמידו תקין לנסיעה?

מישהו עוד נתקל בתופעה הזו?

פורסם

נשמע כמו קדימון לסדרה של נטפליקס. רק ליתר ביטחון, אל תפתח את הבגאז'ים שלהם בטעות.

• מצחיק 5
  • מעניין 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 11 שעות, Jack457 כתב:

נשמע כמו קדימון לסדרה של נטפליקס. רק ליתר ביטחון, אל תפתח את הבגאז'ים שלהם בטעות.

🙂

באמת באנגליה זה אותו דבר רק עם טירות נטושות של אצילים שירדו מנכסיהם.

ועכשיו ברצינות, גם למכוניות יש בעלים שמסיבות שונות הרימו ידיים ואמרו די.

אולי מסיבות כלכליות.

אולי מסיבות אישיות.

אולי כי הם דוחים ודוחים החלטה מה לעשות עם הרכב.

תקופת הקורונה למשל גם כן תרמה את שלה.

רכב במרחב הציבורי צריך להיות מטופל, אבל זה מאוד תלוי איפה ומה המדיניות של הרשות המקומית.

בכל מקרה אנחנו לא ברמת שמירת חוק וניקיון כמו שוויץ. וככל שאתה מתרחק מהמרכז תמצא יותר חוסר אכיפה והזנחה.

גם במרכז יש כיסים של הזנחה. אבל זה נושא לפורום אחר.

גם אני הסתכלתי פעם איזה סוג מכוניות נופל ראשון לתופעות נטישה כאלה.

אני זוכר כמה הופתעתי כשראית לראשונה מזדה3 דור ראשון רכב מאוד פופולרי בזמנו מכוסה עלים וחרא של ציפורים ואין עליו יותר מ 6-7 שנים על הכביש .

או סאאב 9000 שעלתה כחדשה רבע מליון שקלים ולאחר עשור לא שווה אפילו 20 אלף נטושה מכוסה אבק במגרש חניה של קניון מרכזי.

• מעניין 1
פורסם

לרוב זה מקרה מצער של תקלה יקרה ברכב שהבעלים לא יכול לממן או שקרה משהו לבעלים.

סתם מנחש:

לאון - גיר

ג׳וק - גיר

308 - כל דבר בערך

ריו - הבעלים נפטר

I25 - יש כנראה נזק משמעותי יותר שאין כסף לתקן כמו כריות אוויר או משהו עם המתלה וכדומה.

בעיר שלי בד״כ יש הרבה אנדרטאות של שברולט קרוז ופורד פוקוס.

• מצחיק 4
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
לפני 6 שעות, IsraCar כתב:

אני זוכר כמה הופתעתי כשראית לראשונה מזדה3 דור ראשון רכב מאוד פופולרי בזמנו מכוסה עלים וחרא של ציפורים ואין עליו יותר מ 6-7 שנים על הכביש .

אם יש רכבים שמעולם לא ראיתי נטושים, גם לא ישנים, זה מאזדה או טויוטה  :)

לפני 3 שעות, GABIUBOGI כתב:

בעיר שלי בד״כ יש הרבה אנדרטאות של שברולט קרוז ופורד פוקוס.

עכשיו נזכרתי שהיה איזה יום שיצא לי לראות בערך 5 פורד פוקוס לא ממש ישנות (מהדור שמ2011 בערך) נטושות עם מדבקות!

מעניין מה הסיפור של הרכב הזה...

פורסם (נערך)

לעתים מדובר בסוחרי רכב שמשתמשים במרחב הציבורי בתור מגרש.

ספציפית לכלי הרכב שציינת - מספיק שיש לך תיקון צפוי של 12000₪ (מחיר מוסך מורשה, נתעלם לרגע מאופציות זולות יותר) ברכב ששוויו 25,000 כשהוא תקין - רוב האנשים מתלבטים בצדק. לא שווה לתקן ולא שווה למכור ב-3000₪ לסוחר.

עריכה:

זרקתי מספרים כלליים בשביל לפשט את ההמחשה, תוסיפו נניח ובערך בכל משפט :)

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 15 דקות, Uri82 כתב:

אם יש רכבים שמעולם לא ראיתי נטושים, גם לא ישנים, זה מאזדה או טויוטה  :)

דווקא מאזדה לאנטיס ו3 דור ראשון כן מתחילים לראות - מניח שבגלל תקלות מנוע/גיר שלא שווה לתקן.

טויוטה כמעט ולא רואים, ואם רואים, זה בדרך כלל קורולה רובוטית.

לפעמים רואים סוזוקי, אלה בדרך כלל באלנו/סוויפט ממש ישנות.

אצלי בשכונה עומדת וולוו (לא זוכר דגם, נראה לי C30) יחסית חדשה מלאה אבק ועם מדבקות "קונה רכבים לפירוק". מוזר שהעירייה עדיין לא הגיעה לשם עם דרישה לפנות את הרכב (מדובר בחניה ציבורית).

מניח שזה או בגלל תקלה יקרה או חוסר שימוש מסיבה כזאת או אחרת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 שעות, עדי-אל כתב:

לא עדיף כבר למכור אותם לכל המרבה במחיר?

עדיף כבר 4000 שקל בכיס ולא 20000 בחניה. או שהחוסר רצון להיות פראייר גובר על הכל

בדיוק , מה זה שווה שהרכב עומד נטוש ברחוב? איזה ערך יש בזה?

מרגיש כאילו יש אנשים שיעשו הכל בשביל לא להוציא שקל  על הרכב שלהם!

פורסם

חבר. נסע לחו"ל לחודשייים.

רכב בן 8 שנים. התמלא אבק, התפנק במדבקה של קונה רכבים לפירוק, יומיים אחרי המדבקה ילדים שהרו את הפנס.

המשוואה פשוטה: אבק + מדבקה = פנס שבור.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

שגרתי באילת לפני 10 שנים הייתי רואה המון רכבים נטושים של אנשים שגרו בעיר תקופה ועזבו את העיר בלי לקחת את הרכב איתם.

אני זוכר גם סיפור משעשע של מגאן בת 6 שעמדה נטושה כי הבעלים היה ברילוקיישן, אבל האבא נסע על מגאן יותר ישנה.

ייתכן גם שהרכבים שראית עשו קילומטרג' מאוד גבוה ובגלל זה הם כבר שחוקים ויש תקלות שכבר לא משתלל לתקן - סביר להניח שה-i25 והריו הן יוצאות צבא.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני שעתיים, tinoki כתב:

חבר. נסע לחו"ל לחודשייים.

רכב בן 8 שנים. התמלא אבק, התפנק במדבקה של קונה רכבים לפירוק, יומיים אחרי המדבקה ילדים שהרו את הפנס.

המשוואה פשוטה: אבק + מדבקה = פנס שבור.

בול תיאורית החלונות השבורים.

• אהבתי 3

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

כל הסיבות האלה הן נחמדות, אבל עדיין לא מסבירות למה לא בכבודו של הבעלים להזיז את הישבן שלו ולפנות את האוטו.

בהנחה שהבעלים חי והאוטו תופס חנייה ציבורית (גם הוא בחנייה פרטית בבניין זה מטריד, וגם אם הוא בחנייה פרטית בבית זה תמוה בעיניי, אבל נעזוב את זה), אני באמת לא מבין למה אנשים לא מפנים אוטו שלא בשימוש 😳

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 51 דקות, שביט כתב:

למה לא בכבודו של הבעלים להזיז את הישבן שלו ולפנות את האוטו.

כי לוקח לאנשים זמן להחליט מה הם רוצים לעשות.

"ייבוא יום, אני שם גיר רציף חדש ב 10.000 ש"ח, מעביר טסט (שם עוד 5000 בתיקונים לטסט) ומכור את האוטו ב 20.000 אלף. עדיף מאשר למכור כמו שהוא ב 2000 שקל" 😁

זה כמעט אף פעם לא קורה אבל לוקח לאנשים הרבה זמן להגיע להבנה הזו.

בסופו של דבר, באיזורים עירוניים פחות או יותר מרכזיים, לא תמצא מכוניות נטושות שעומדות כמה שנים. הבעלים או הרשויות מפנים אותן. 

ענתיקות שעומדות תקופות ארוכות (זוכר את השירשור "ענתיקות בדרכים וחצרות"?) אפשר לראות רק במושבים/קיבוצים/שטחים פרטיים/איזורים נידחים ללא בעיות חניה.

• תוכן חדש...