רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,603 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הפרק העדכני של 'דרייב' עלה לאוויר. נושאים מעניינים יותר מתמיד, מוזמנים להאזין ולהגיב, https://open.spotify.com/episode/5o6fKa7mXGRFJJRFDQnpQE?si=cmDpnFGTRwWfBSyIYtUZrQ
הודעה אחרונה מאת natco, -
-
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אם הרכב שלי מבוטח בביטוח חובה ובצד ג' לכל נהג מגיל 30 ומעלה ומוסכניק בן 28 לוקח את הרכב לסיבוב, לבדוק את הבלמים או כל דבר אחר שבודקים בתנאי דרך וחלילה אותו עובד עושה תאונה או נזק לרכב אחר או פוגע במישהו. מי יכסה על הנזק הזה? הרי אני כלקוח לא יכול לדעת מה הגיל של אותו מוסכניק או עובד מוסך שלוקח את הרכב לבדיקה בתנאי כביש והביטוח שלי לא יכסה מישהו מזדמן שנהג ברכב שהגיל שלו הוא פחות ממה שמותר בפוליסה. האם למוסך עצמו יש ביטוח לכל רכב שעובד שלו נוהג עליו גם מחוץ למוסך?
הודעה אחרונה מאת dani666, -
שלום חברים 2 שאלות א האם יש סאנרוף ידני יענו בלי חשמל ביכלל אלא פותחים וסוגרים עם היד ב האם אפשר לקחת סאנרוף מאוטו לפרוק ולהגיע איתו למקום שעושה סאנרוף לאוטו שלי כדי להוזיל עלויות. ואם כן בכמה זה יוזיל תודה רבה
הודעה אחרונה מאת cohen motor 377, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום יש לי כמה מכות קטנות בטמבון האחורי כתוצאה מחניות ברוורס, לא מתאונה. אני שוקל להחליף את הטמבון לחדש. רציתי לדעת כמה זה בעייתי במעמד מכירת הרכב בעתיד? 1- האם בבדיקת הרכב ניתן לזהות שהוחלף הטמבון? 2-האם זה יכול להעלות חשד מבחינת הקונה שהוחלף טמבון ואולי הייתה תאונה רצינית?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הי אני נוסע בסוף החודש לניורק ומחפש רכב ל-4 ימים, המחירים יקרים מאד כך נראה אשמח להמלצות לדיל טוב
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
-
כמה לדעתכם עבודת פחחות וצבע כזאת צריכה לעלות אצל פחח טוב/מיקצועי באיזור המרכז?( מצורפים 3 סירטונים) 1 2
מאת much- 7 עוקבים
- 25 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
צביעת תא מטען(ללא פחחות)+תיקון נקודות חלודה וקילופי צבע במסגרת החלון, וצביעה כללית של כל מסגרת החלון הקדמי+ הלחמת/תיקון השבר בפינה השמאלית של החצאית הקדמית וצביעה כללית של כל החצאית. IMG_2956.MOV IMG_2957.MOV
הודעה אחרונה מאת cohen motor 377, -
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מה קורה חברים, הגיע הזמן לטיפול וטסט, רוצה פשוט להביא את הרכב לגבע ושיטפל בהכל ובנתיים ללכת להשכיר איזה משהו (חייב רכב). מישהו יכול להמליץ על חברת השכרה קרובה למוסך גבע? (רחוב תושיה בתל אביב) אין שום בעיה ללכת קצת עד החברת השכרה, אבל מעדיף לא להשתמש באוטובוס בין המוסך להשכרה.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
קבוצת סמל"ת, יבואנית מותג ג'יפ, הכריזה על תחילת שיווק הג'יפ גרנד צ'ירוקי החדש, הדור החמישי של רכב השטח המוכר. הגרנד צ'ירוקי החדש היחיד בסגמנט שלו שראוי באמת להיקרא ג'יפ, מתחדש לראשונה גם בגירסאות שבעה מקומות. העיצוב החיצוני של הגרנד צ'ירוקי החדש ממשיך בהתפתחות הטבעית של עיצוב הגרנד צ'ירוקי לדורותיו, עם התאמות מודרניות ועדיין נשאר מזוהה ומוכר. העיצוב החיצוני נשאר רבוע משהו, ועם גריל קדמי מזוהה לחלוטין עם כל דגמי ג'יפ, אין חשש שתתבלבלו ותחשבו שהוא משהו אחר. על ההנעה אחראי מנוע בנזין בנפח 3.6 ליטר בתצורת V6 המפיק 290 כ"ס ו 35.5 קג"מ, המשודך לתיבת הילוכים אוטומטית בעלת 8 הילוכים (מתוצרת ZF המוכרת). הגרנד צ'ירוקי מגיע עם…
הודעה אחרונה מאת TDI, -
-
צולם היום תובנות? למי שלא ברור ה״אנטנות״ העגולות הם חלק מהרכב
הודעה אחרונה מאת om2, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי חברים, קניתי מצלמת רכב לאאוטלנדר 19 עם אפשרות חיבור ישיר למצבר כדי שהיא תעבוד גם במצב חניה אם קורה משהו יש שם הוראה לחבר 3 חוטים לפיוזים 1(שחור) לשלדה(gnd) 2(אדום) לחבר לacc 3(צהוב) לחבר לb+ אני חיברתי לשילדה, ואת הb+ חיברתי לתאורת תא הנוסעים. ואת הacc לפיוז מצת הסיגריות. אלא שזה לא מגיב כשהאוטו מכובה אז הבנתי שאולי יש לי טעות בפיוזים השאלה היא היכן טעיתי והיכן כדאי לחבר את החוטים. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת om2, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אם כן, מה כתוב בחוזה לגבי החזרה ואחוזי סוללה ? אני מניח שזה כמו במכונית דלק "מקבל 100% מחזיר 100%", אבל מה קורה אם מחזירים עם פחות טעינה, כמה שקלים לקילווואט הם גובים? או שמא זה לאחוז? איך זה עובד? (לכל מי שמתכוונים להגיב "מה הבעיה לשאול בחברת ההשכרה" - החברה היחידה ששמעתי שמשכירה חשמלי בישראל היא אלדן, והם סירבו לענות)
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם ! הרכב סיים אחריות לפני חצי שנה . אבל על הסוללה יש 8 שנות אחריות . יש תקלה במערכת חשמל והרכב לא נטען או נוסע על חשמל כרגע . הרכב כמעט חודשיים במוסך בבדיקות ונסיונות כמובן שאומרים שכל מה שמסביב לסוללה לא באחריות אלה רק הסוללה בעצמה . אמרו שצריכים חלק מחול כי אין להם בארץ ! מאד מוזר כי זה רכב ממש חדש . מה החוק אומר לגבי הזמן שמוסך מורשה מחזיק ברכב ולא מתקן אותו בגלל שאין לו חלקים . ולדעתי חסר להם גם המון ידע . הקטע המגעיל שלא דאגו לי לרכב חליפי וכנראה גם שיבקשו כסף על תיקון . הכל נשמע לי לא רציני ולא מכבד חברה שנחשבת ליוקרתית ורכב שעלה לי 600 אלף שח זוכה לרמת שירות כזאת נמוכה ו זילזול . מאד מאוכזב מהשירות . אשמח לתובנות
הודעה אחרונה מאת מיני - וואן, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מנסה להשיג ספר רכב עבור טויוטה יאריס ורסו 2002 ללא הצלחה. האם יש למישהו מידע איפה ניתן להשיג? יש אולי למישהו? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת aiib, -
סוחר רכב שמזייף ק"מ 1 2 3 4
מאת הייתי נהג חדש-
- אחראי פורום
- 18 עוקבים
- 48 תגובות
- 12 אלף צפיות
סוכן רכב מפרסם ביד2 רכב יונדאי !35 וכותב שהוא ב112,000 ק"מ קישור במשומשת אני רואה את האוטו על 242,000 ק"מ קישור אני שואל מתוך סקרנות הוא לא מפחד שיתפסו אותו? איך זה עובד, כשאני יעשה טסט יראו מיד שהק"מ לא נכון ואני יראה שהוא רימה אותי ויתלונן למשטרה, הוא יכול לרמות פעם אחת גג פעמיים אחרי זה הוא יהיה כבר מוכר במשטרה. יש לו דרך להעלים מידע של הק"מ גם בטסט?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
Bolt בארץ?
מאת Gavrik- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
נתקלתי בפרסומת הזאת הרגע, יש מצב שבולט עובדים בארץ?
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
יש לי רכב שהורדתי מהכביש ואני רוצה למכור לפירוק. האם אני אמור לתת העתק של הטופס הכתום לקונה? את הלוחיות רישוי כבר הורדתי מהרכב
הודעה אחרונה מאת חעיעח, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי עד היום לא היה לי אחד, וגם פחות היה צורך. אבל חושב שהגיע הזמן לקנות אחד. מעדיף לקנות בארץ. שיתאים לרכבים המזדקנים שלי יאריס 2005, כריזמה 2002. מצאתי את האתר הזה עם מבחר. גם טווח מחירים גדול. https://smartcar.10buy.co.il/מוצרים/category-2883-סורק-תקלות-מומלץ-לרכב
הודעה אחרונה מאת לירון .ה., -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי, מה לדעתכם תהיה ההשפעה של הורדת מספר "הידיים" (בעלויות) מרישיון הרכב?
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שמעתי לא מעט על הדגם הזה ברשת. מתחיל מכ 32000$ מה שהופך אותו לדי משתלם יחסית לחשמליות אחרות (בהשוואה למחירי ארה"ב כמובן). טווח מוצהר של כ 240 מיילים/כ 386 ק"מ. לפי הסרטון חבילה די מאוזנת (לא מעט פיטצ'רים שלא תראו ברכב בטווח מחיר הזה) למחיר. לצערי לא ראיתי שמביאים אותו לארץ:
הודעה אחרונה מאת Uri-G, -
היי לכולם אני מתכנן נסיעה עם חברים עוד חודש לבולגריה הייתי רוצה לקבל טיפים על כל התהליך של נהיגה בחו"ל, מאיזה חברות כדאי לשכור, האם משכירים לנהג מתחת שנתיים רשיון, האם יש כבישי אגרה שמומלץ להימנע מהם, האם חוקי התנועה שם שונים מהארץ? ועוד סתם טיפים על נהיגה שונה מהמזג החם בארצנו הקדושה והעמוסה תודה רבה לכם (מקווה שלא העמסתי😋)
הודעה אחרונה מאת harhanegev, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום איפה אפשר להשיג מחירוני לוי יצחק ישנים לרכב ( שנה אחורה)
הודעה אחרונה מאת dj_dani, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 25 תגובות
- 11.3 אלף צפיות
הבנתי שיש רכבים עם שווי שימוש אפס, כולל הואגוניר, הסילברדו ועוד כמה, מכירים? יודעים איפה זה כתוב? אני והרואה חשבון לא מוצאים.
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מישו מכיר חימום שמתלבש כמו ריפוד לכיסא ומחמם כמו סדין חשמלי עם חיבור למצת/לחשמל האוטו ואיפה אפשר ליקנות בארץ/באינטרנט ואיך המוצר מומלץ או לא תודה
הודעה אחרונה מאת דובצע, -
רכב גזלן 1 2
מאת יוסי ונדורה-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 25.5 אלף צפיות
היי לכל הגולשים הרבה זמן לא פרסמתי פה הודעות והנה שבתי בבקשה לתגובות : אז ככה - אני די נחוש בדעתי להעלות על הכביש רכב גזלן ולא יודע מאיפה מתחילים... השאלות שלי הן כאלה : באיזה רכב הייתם ממליצים לבחור? איזה רישוי זקוקים בהפעלת רכב כזה ? איפה מקבלים את האישורים האלה ? במה להתחשב בעת שאני ניגש לבנות את הרכב מבחינת צרכיי העסק המדובר? יש כאן מישהו שיש לו או היה לו גזלן ויכול לשפוך מידע טוב כי בגוגל המידע דל ולא ממוקד ? "אין חכם כבעל ניסיון..." על כן אודה למגיבים מראש-תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
בעלות על קטנוע\אופנוע וביטוח בארה"ב
מאת Guest Mikelt89- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בקצרה, לקראת טיול קיצי בארה"ב\קנדה שמתגבש אצלי באתי בשאלת תם לגבי רכישת אופנוע בסוכנות מסוימת, מה הפרוצודרה של זה לתייר? מה לגבי ביטוח? אני מעדיף להימנע משכירות כי יש שם שלל הגבלות וזה יוצא גם יותר יקר בסופו של דבר. והאם ישנו הבדל בין בעלות בארה"ב לבין קנדה, מה עדיפות (הסוכנות ממנה אני מתכוון לרכוש נמצאת בארה"ב) שלחתי להם מייל לגבי רכישת אופנוע מסוים וציינתי שאני מישראל, אמרו שאין עם זה בעיה אבל רוצה לשאול מתוך נסיון של אנשים כאן. אין בבעלותי שום אזרחות\גרין קארד רק ויזת תייר.
-
מעניין אותי, כיצד מתקיימת האכיפה בנתיבי 2+?
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
אחרי הפנצ'ר בשבוע שעבר אני משתמש (פעם ראשונה בחיים) בצמיג "בייגלה" הענתיקה ששכב 14 שנה בתא המטען🥴. אני עדיין מחכה לצמיג החדש (מישלן ספורט פיילוט) שיגיע היום או מחר אך עדיין נוסע על ה"בייגלה" (כמו סבתא, לא עובר את ה 80 קמ"ש...) לעבודה, כ 80 ק"מ ליום. כמה זמן או איזה מרחק ניתן לנסוע עליו? והכוונה היא שלא יתפוצץ לי בזמן נסיעה. האם יש לו נסועה מוגבלת שאחרייה חייבים להחליף את הצמיג?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי לכם, בהמשך לדיון שנערך כאן על רכב שכור אוטומטי באיטליה למשפחה בת 5 נפשות עם בוסטר, המשכתי לחפש ומצאתי VW T-CROSS. מומלץ? תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת זהבה דברת, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם, קניתי בטמבור ליד הבית שלי פרוז'קטור לתאורת חירום, על האריזה נכתב שזה כולל הבהוב S.O.S. למצבי חירום. כשפתחתי את זה ראיתי שמלבד התאורה הרגילה של הפרוז'קטור, יש גם את פנסי ה S.O.S שהם פנסי אדום וכחול שמהבהבים לסירוגין. מבחינת החוק, האם ישנה הגבלה בשימוש בכאלה תאורות של אדום כחול על אופניים או רכב או סתם כך? (יש לציין שפנסי האדום כחול עובדים רק כשהתאורה בפרוז'קטור עצמה כבויה). אשמח לשמוע את דעת חברי הפורום, תודה!
הודעה אחרונה מאת guya72, -
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום רב, יש לאמא שלי רכב שקניתי עבורה להסעות שלה לצרכה. בגלל מגבולתה ואחוזי הנכות שלה, הוצאנו לה תו נכה לרכב. קיבלתי הודעה שאני צריך לשלם אגרת רישוי רכב. אני רוצה להעביר את הרכב על שמה, שכן לפי מה שקראתי באתר של משרד התחבורה, היא צריכה להיות בעלת הרכב בכדי לקבל את ההנחה. מצד שני, אני לא יכול לעשות העברת בעלות, כי לא שולמה אגרת רישוי רכב! דיברתי עם משרד התחבורה, הם אמרו שאפשר להגיש בקשה לזכאות בלי להעביר על שמה, השאלה שלי, מה הסיכוי שיתנו לה זכאות כל עוד זה על שמי? שנית, חשבתי, אולי כדי להעביר את הרכב על שמה באותו יום שאני משלם את אגרת הרישוי, וככה אקבל החזר? או שזה דווקא יוריד את הסיכוי? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת FROGIE,
-
מי מחובר 27 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,631 אורחים (הצג רשימה מלאה)