Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הרכב שלי מבוטח בביטוח חובה ובצד ג' לכל נהג מגיל 30 ומעלה

ומוסכניק בן 28 לוקח את הרכב לסיבוב, לבדוק את הבלמים או כל דבר אחר שבודקים בתנאי דרך

וחלילה אותו עובד עושה תאונה או נזק לרכב אחר או פוגע במישהו. מי יכסה על הנזק הזה?
הרי אני כלקוח לא יכול לדעת מה הגיל של אותו מוסכניק או עובד מוסך שלוקח את הרכב לבדיקה בתנאי כביש

והביטוח שלי לא יכסה מישהו מזדמן שנהג ברכב שהגיל שלו הוא פחות ממה שמותר בפוליסה.

האם למוסך עצמו יש ביטוח לכל רכב שעובד שלו נוהג עליו גם מחוץ למוסך?

פורסם (נערך)

סליחה, טעות.

אכן יש ביטוח כזה למוסכים, כולל כיסוי נגד נזק במוסך עצמו, גניבה של הרכב, ותאונות של עובדי המוסך.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

למוסך אין ביטוח על כל רכב, אין דבר כזה.

אלא אם כן, התכבד אותו בן 28 (או כל אחד אחר לצורך העניין) ושם את הלוחית 'במבחן' הלבנה על הרכב.

הם לא שמים את הלוחית כי "לי זה לא יקרה" או כי "שטויות, זה פה ליד המוסך, אם יקרה משהו, נרוץ ונשים על הרכב את הלוחית".

בתוך כותלי המוסך העניין אחר. ברגע שיצא מכותלי המוסך, אין לשום מכונאי פריווילגיה להיות מעל החוק של המדינה.

• מעניין 1
פורסם

אני לא בטוח שזה נכון שביטוח המוסך לא מכסה עובדי מוסך בנסיעת מבחן או בנסיעה לכיוון פרונט אחרי תיקון למשל.

אבל אם קורה משהו באשמת עובד המוסך, הייתי רוצה שתופעל הפוליסה המקצועית של המוסך ולא הפוליסה של בעל הרכב כי ההסטוריה והפרמיה שלו נפגעת.

יש רכבים שמבוטחים מעל גיל 40, מעל גיל 50, על נהג נקוב בשם.

מעולם לא נתקלתי שבכניסה למוסך נבדק מי מכוסה בנהיגה ברכב.

אחת הסיבות להתעקש על פתיחת כרטיס עבודה עם הכנסת הרכב למוסך ולקחת חשבונית מסודרת.

לא "יאללה מתחילים לעבוד ונדאג לבירוקרטיה אחר כך".

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

תודה על התשובות

העניין עדיין לא ממש ברור

"אבל אם קורה משהו באשמת עובד המוסך, הייתי רוצה שתופעל הפוליסה המקצועית של המוסך ולא הפוליסה של בעל הרכב כי ההסטוריה והפרמיה שלו נפגעת"

במקרה כמו שהעליתי לא תופעל פוליסה של בעל הרכב, כי הפוליסה לא מאפשרת לנהגים מתחת לגיל 30 לנהוג ברכב, וחברת הביטוח צודקת בכך, אם זו הפוליסה שרכשנו.

איך אני כלקוח של המוסך אמור לדעת מי ובן כמה יהיה הנהג שיקח את הרכב לנסיעת מבחן אחרי טיפול?
אם חס וחלילה היתה תאונה קשה, שבה גם נפגע עובד המוסך וגם ניזוק רכב יקר שבו פגע עובד המוסך עם הרכב שלי

ואין פוליסה שמכסה את המקרה כי כאמור מדובר בבן 28 שאינו מכוסה בפוליסה, האם אני זה שאצטרך לשלם כל החיים פיצויים?

פורסם

ברוב חברות הביטוח יש כיסוי לנהג מקצועי שנותן שרות לאוטו. כך נאמר לי מפורש מהחברת ביטוח שלי כשחידשתי את הביטוח וזה כולל גם נהג של חניון שמחנה לך את האוטו

פורסם
בתאריך 6.12.2022 בשעה 07:00, אורח לרגע כתב:

למוסך אין ביטוח על כל רכב, אין דבר כזה.

אלא אם כן, התכבד אותו בן 28 (או כל אחד אחר לצורך העניין) ושם את הלוחית 'במבחן' הלבנה על הרכב.

הם לא שמים את הלוחית כי "לי זה לא יקרה" או כי "שטויות, זה פה ליד המוסך, אם יקרה משהו, נרוץ ונשים על הרכב את הלוחית".

בתוך כותלי המוסך העניין אחר. ברגע שיצא מכותלי המוסך, אין לשום מכונאי פריווילגיה להיות מעל החוק של המדינה.

למיטב ידיעתי, לא נכון.
מה שמוסכים עושים נקרא ״ביטוח סחר״ לרכב (למרות שהם לא עוסקים בקניה/מכירה). בודאות לכל מוסכי האופנועים שאי פעם השתמשתי בהם היה ביטוח כזה.
זה ביטוח שמיועד לעסק שעושה שימוש רב ברכבים לצרכי עבודה, שזהותם אינה ידועה מראש, והוא מכסה את כל עובדי העסק (שיש להם רשיון נהיגה/רכיבה מתאים).
בניגוד לביטוח רכב רגיל, הוא ע״ש העסק, לא אדם מסויים, ולא מכסה רק רכב מסויים.

מה שחשוב הוא שביטוח סחר מכסה אך ורק נסיעה לצורך העבודה הספציפית של העסק (במקרה של מוסך, נסיעות מבחן). אם העובד עצר באמצע נסיעת מבחן לשעה סידורים אישיים, כבר אין כיסוי (וכבר יש תקדים משפטי כזה).
https://erenfeld-ins.co.il/ביטוח-סחר-לרכב/
ולא, לפי מה שהסבירו לי בעבר במוסכים, לוחית ״במבחן״ לא נדרשת עפ״י חוק לכל נסיעת מבחן אחרי תיקון מוסך -- צריך אותה אם רק זה רכב ללא טסט או רישוי תקף, או רכב שעוד בכלל אין לו תקינה, או רכב שבאופן רגיל בכלל אסור לו לנוע על כביש ציבורי (רכב חקלאיים מסויימים).

פורסם
לפני 23 שעות, chezik כתב:
בתאריך 6.12.2022 בשעה 23:29, אביגדור2 כתב:

נאמר לי מפורש

אין לזה משמעות אם זה לא נכתב לך במפורש

בדקתי וזה גם כתוב בתנאים של הפוליסה שלי

פורסם
לפני 3 שעות, PinkDolphin כתב:

למיטב ידיעתי, לא נכון.
מה שמוסכים עושים נקרא ״ביטוח סחר״ לרכב (למרות שהם לא עוסקים בקניה/מכירה). בודאות לכל מוסכי האופנועים שאי פעם השתמשתי בהם היה ביטוח כזה.

נכון, אבל הביטוח תקף כל עוד הרכב נושא לוחית רישוי לבנה 'במבחן'

ולא, לפי מה שהסבירו לי בעבר במוסכים, לוחית ״במבחן״ לא נדרשת עפ״י חוק

מתוך תקנות התעבורה:

295. לא ישתמש אדם ולא ירשה לאחר להשתמש ברשיון סחר אלא למטרות המפורטות בתקנה 293 שצויינו ברשיון ואלא אם הרכב שבו הוא נוהג, נושא עליו את לוחיות זיהוי כאמור בתוספת השלישית.

*'התוספת השלישית':

התו והרשיון המסחרי כאמור (להלן - רשיון סחר) ישאו שניהם מספר רישוי אשר הוקצה על-ידי רשות הרישוי.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, אורח לרגע כתב:

מתוך תקנות התעבורה:

295. לא ישתמש אדם ולא ירשה לאחר להשתמש ברשיון סחר אלא למטרות המפורטות בתקנה 293 שצויינו ברשיון ואלא אם הרכב שבו הוא נוהג, נושא עליו את לוחיות זיהוי כאמור בתוספת השלישית.

*'התוספת השלישית':

התו והרשיון המסחרי כאמור (להלן - רשיון סחר) ישאו שניהם מספר רישוי אשר הוקצה על-ידי רשות הרישוי.

מעניין. תודה על ההבהרה!
זה במפורש סותר את מה שאמרו לי ביותר ממוסך אחד (אמנם, לפני כמה שנים טובות, אבל לא מניח שזה השתנה); זה אומר שאם, נניח, עובד מוסך עושה נסיעת מבחן יותר ארוכה (ויש בהחלט מקרים שהם צריכים לעשות נסיעה במהירויות בין-עירוניות של שעה, לבדוק למשל ענייני יציבות/רעידות), ללא לוחית ״במבחן״ וקורה לו תאונה,  חברת הביטוח תנסה להתנער, ואולי תצליח.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אחד מכם מדבר על "ביטוח סחר".

השני מכם מדבר על "רשיון סחר".

שני דברים שונים.

• תוכן חדש...