Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב בחו"ל מה כדאי וממה להימנע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם 

אני מתכנן נסיעה עם חברים עוד חודש לבולגריה

הייתי רוצה לקבל טיפים על כל התהליך של נהיגה בחו"ל,

מאיזה חברות כדאי לשכור, האם משכירים לנהג מתחת שנתיים רשיון, 

האם יש כבישי אגרה שמומלץ להימנע מהם, האם חוקי התנועה שם שונים מהארץ?

ועוד סתם טיפים על נהיגה שונה מהמזג החם בארצנו הקדושה והעמוסה

תודה רבה לכם (מקווה שלא העמסתי😋)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעת קבלת הרכב, ממש במגרש של חברת השכרה הרכב - לצלם את הרכב ועדיף שכמה אנשים יעשו סיבוב ויצלמו או לתת למי שיש את המצלמה הכי טובה לצלם.

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

תתחיל בקריאה יסודית של השרשור הזה.

המשך בחיפוש בגוגל " driving in bulgaria", וקרא כמה שיותר.

לגבי גיל וותק בנהיגה תצטרך לבדוק את הדרישות של כל חברה וחברה. שים לב שלפחות בחלק מהמדינות - איני יודע לגבי בולגריה - חישוב הגיל שונה משלנו. למשל "מעל גיל 21" פירושו מיום ההולדת ה-22. אם אתה גבולי שלח מייל לחברה, ציין מתי נולדת ושאל לגבי האפשרות לשכור.

עליך להצטייד בכרטיס אשראי עם מסגרת מספקת, שכן חברת ההשכרה תחסום מסגרת לפחות בשיעור ההשתתפות העצמית. כיוון שגם מלונות חוסמים מסגרת, וכיוון שתרצה להשתמש בכרטיס גם לשימוש שוטף, וודא שהמסגרת מתאימה. שים לב שהכרטיס חייב להיות על שם השוכר, והוא גם הנהג. כללית יש לי עוד המלצות בעניין כרטיסי אשראי, לא אפרט כעת אלא אם תבקש.

לרכב השכרה אפשר לרשום לכל היותר 2 נהגים - השוכר ועוד אחד. במקרים רבים יש גם תשלום נוסף לנהג שני.

האם יש לך רשיון לרכב ידני? האם יש לך ניסיון בנהיגה ברכב כזה? אם לא - שכור אוטומטי. כמוכן בדוק תחולת הגבלות אחרות ברשיון, למשל הגבלת מספר הנוסיים עד שימלאו לך 21.

• אהבתי 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התשובה המפורטת,

אני מעל 23 יש לי רשיון ידני ניסיון נחמד, חשבתי לקחת ידני אבל ראיתי שפערי המחירים לא שווים את המאמץ ורוב הרכבים אוטומטיים

יש לך המלצות מאיזה חברות לשכור?

זה פעם ראשונה בחול אז אשמח לטיפים לגבי כרטיסי אשראי 

תודה רבה

פורסם

לגבי שכירה בבולגריה אין לי ניסיון, אבל באופן כללי אני מעדיף לשכור באחת החברות הבינלאומיות הגדולות (הרץ, יורופקאר, אוויס ודומותיהן) באמצעות האתר הישראלי או הבינלאומי שלהן. עדיפות לישראלי כי בדרך כלל נותן את הביטוח הרחב ביותר. כמוכן להצטרף למועדון הלקוחות של החברה - זה נותן הטבות קטנות או גדולות, בהתאם לוותק שאתה צובר (דומה לנקודות תעופה).

מבחינת ביטוחים - לא להתקמצן. באירופה יבדקו כל פגיעת חצץ ויחייבו אותך. אז קרא היטב את תנאי השכירות ואל לחרוג מהם והרחב ביטוח ככל האפשר, גם אם זה עוד כמה עשרות אירו. יש לכך שני יתרומות - האחד הוא שלא תדאג לכל מיני חיובים מפתיעים, והשני הוא שבהחזרה אתה פורק את המזוודות, מוסר את המזוודות ומקבל קבלה, וגם אם יש נזקים א אחד לא ירדוף אחריך. הבעיה היחידה היא שלא בכל מקום אפשר לרכוש ביטול השתתפות עצמית מלא. והערה  בענין ביטוח השתתפות עצמית - יש אפשרות לרכוש ביטוחים כאלה חיצוניים, הם יותר זולים אבל במקרה תביעה עליך לשלם את ההשתתפות העצמית (שיכולה להגיע למאות עד אלפי אירו, תלוי ברכב, במדינה ובחברת ההשכרה) ואז לתבע החזר מחברת הביטוח.

לגבי נהיגה - כבר כתבתי לך. בכל מקרה - נהג לפי הספר, הקפד על נהיגה בימין, הקפד מאוד על המהירות המותרת (האירופים נוטים לקנוס בכבדות גם על חריגה של 5 קמ"ש ולעתים פחות), ושים לב במיוחד לנושא הרמזור ה"לא מוגן" וגם לתנועה במעגלי תנועה רב נתיביים. עבור על התמרורים בארץ היעד - עקרונית הם דומים לשלנו, אבל לכל מדינה השגעונות שלה. למשל תמרור שטח בנוי משתנה מאוד בין מדינות. 

כרטיסי אשראי - זה עולם גדול שכדאי לך ללמוד היטב, כי המזומן הולך ונעלם מחיינו. בנסיעות שלי לחו"ל כבר כמעט הפסקתי להשתמש במזומן - גם סכומים של 2 ש"ח בכניסה לשירותים אני משלם בכ"א. אני נוהג למשוך מטבע מקומי בשווי של כ-100 דולר (300-350 ש"ח) כדי שיהיה בכיס בשביל השוק ולעתים תחב"צ או כניסה לשירותים, אבל בהרבה מקרים הרוב נשאר לי ואני נפטר ממנו בדיוטי בדרך חזרה (אלא אם מדובר במטבע שימושי כמו אירו או דולר ארה"ב). בבולגריה נוהג המטבע המקומי הקרוי לבה, שוויו (נכון לביקור שלי שם לפני כמה שנים) מקובע על בערך חצי אירו. ואם נחזור לכרטיסי האשראי אז אני ממליץ שיהיו מינימום שניים - אחד מאסטרקארד ואחד ויזה, למקרה תקלה במערכת החיובים העולמית של אחת החברות. כמוכן, מניסיון מר לא מזמן, ממליץ שיהי מדובר בכרטיסים שהונפקו על ידי כאל או מקס - כי במקרה ביטול כרטיס (אובדן, גניבה או חשד להונאה) הן מחדשות מיידית את הכרטיסים בגוגל פיי, בעוד שהניסיון שלי עם ישראכרט הוא שכרטיס שבוטל מחייב חידוש פיזי לפני שאפשר להפעיל אותו בגוגל פיי. זה חשוב, כי אם נעלם או מבוטל לך כרטיס בחו"ל גוגל פיי יכול לכסות אותך עד החזרה ארצה. את הכרטיסים עצמם, יחד עם הדרכונים (ועם מזומן מעל 50-100 אירו, אם יש לך) שמור בפאוץ' מוגן מתחת לבגדים. כאמור - ההמלצה שלי היא שהכרטיסים יהיו מאסטרקארד וויזה, כי אמריקן אקספרס, יעוד יותר דיינרס קלאב מתקבלים בהרבה פחות בתי עסק.

עוד בעניין כרטיסי אשראי - יש דבר שנקרא מסגרת אשראי ויש דבר שנקרא חסימת מסגרת. המסגרת היא סך ההתחייבויות שאתה יכול לשלם בכרטיס האשראי. חסימת מסגרת היא מצב שבו נותן שירות "חוסם" חלק מהמסגרת - בחשבון שלך תראה חיוב  בסכום החסימה, שיעלם אחרי שהיא משוחררת. זה קורה, למשל, בשכירת רכב, במלון (חוסמים מסגרת, למשל, כדי לוודא תשלום על מוצרי מיניבר), ואפילו בתדלוק (חוסמים מסגרת בתחילת התדלוק, אבל כעבור יום - יומיים תראה שחוייבת בסכום התדלוק המדוייק). אישית הייתי מוודא שיש לי מסגרת של לפחות 7500-10000 ש"ח בכל כרטיס.

• אהבתי 4

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דגשים לבולגריה: 

1. הרבה כבישים בינעירוניים עוברים בתוך ערים וכפרים. שם ההגבלה אוטומטית היא 50 קמ"ש או נמוך יותר לפי תמרור (יכול להיות גם 30). 

2. יש צמתים בכבישים בינעירוניים ששם פתאום ההגבלה יורדת נ90 ל60 ואז אלוהים יודע מתי חוזר ל90. 

אלה בדיוק המקומות בהם יש שוטרים ומצלמות.

3. שוטרים יכולים לרמוז לך שמוכנים לקבל שוחד. הייתי ממליץ לא לזרום...

4. בבולגריה יש 2/3 מהאוכלוסייה בארץ וכפול נפגעים ונהרגים בתאונות דרכים. זה מצביע באופן מאד אובייקטיבי על איכות הכבישים ותרבות הנהיגה במדינה.

5. מתדלקים רק עם איש שירות, לא לבד. אין מחיר מפוקח לדלק ויש הבדלים מאד גדולים במחיר. לא להתפתות לתדלק בתחנה קטנה וזולה - סיכוי סביר לדלק מהול ובעיות עוד לפני שחוזרים להחזיר את הרכב.

6. כל פעם שהייתי שם שכרתי בחברה שונה, בינתיים לא היו לי נפילות. יכול להמליץ על toprentacar, יש להם סניפים בשדה התעופה.

• אהבתי 1
פורסם

תעדיף ללכת תמיד לחברות המוכרות - של,BP וכו' ולא לתחנות דלק ללא שם מוכר עליהן.

שים לב בכל העולם בערך חוץ מישראל צריך להכיר שאם אתה פונה שמאלה ברמזור - לתנועה שבאה ממול יש גם ירוק ויש להם זכות קדימה, תהיה ער לזה.

• רעיון טוב! 1

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מדריך מצויין שמצאתי. אמנם מיועד לגרמניה, אבל מייצג את הנהיגה באירופה בכלל. לגבי הרמזורים שים לב לסעיף.9.1, זה משהו שהיה קיים בארץ עד לפני כ-60 שנה ובוטל, אבל נפוץ מאוד ברוב העולם.

וזה מדריך לנהיגה בבולגריה. חפש נוספים. חייב לומר שסטטיסטיקת ההרוגים בתאונות מבהילה - כפליים הרוגים במדינה עם 2/3 האוכלוסיה שלנו.  יש שם גם התיחסות לעניין אגרת כבישים.

ובעניין אגרת הכבישים - עדיף לשלם אותה ולא להסתבך עם נהיגה ללא תשלום אגרה או בחיפוש כבישים ללא אגרה. כאשר אתה שוכר את הרכב בדוק האם השכירות כוללת אגרה, אם לא - קנה מדבקה מתאימה או קנה "מדבקה אלקטרונית" כלומר שלל אגרה במרשתת עם הצמדת מספר הרכב לתשלום.

ועניין אחרון - לצורך שכירת רכב תזקק לרשיון הפלסטיק, אבל הבא גם "רישיון בין לאומי" - המסמך הזה חסר ערך בלי הפלסטיק, אבל עלול להדרש בחברת ההשכרה או אם תעצר על ידי שוטר.

פורסם
לפני 3 שעות, tan tan כתב:

תודה על התשובות המפורטות 

@gollu  למה לא לתדלק לבד?

ואיך אפשר לדעת לאיזה תחנה לא להיכנס

פשוט אין דבר כזה שירות עצמי. יש רק שירות מלא, בו עובד של תחנת הדלק ממלא לך דלק ואחרי זה אתה משלם בחנות.

לגבי אגרת כביש - עד כמה שידוע לי, כל חברות ההשכרה משלמות את האגרה השנתית (שהיא רשות) לכן אפשר לנסוע בכל הכבישים בלי כאב ראש נוסף .

אם אתה רוצה לצאת מהמדינה לאחד המדינות השכנות, צריך להגיד את זה לחברת ההשכרה ולשלם תוספת על ביטוח שתופס גם במדינה אליה אתה רוצה לצאת. 

פורסם

תשכור רכב מחברה מוכרת (הרץ, סיקס וכדו', אל תתפתה לאתרים שונים שנותים הנחות שעולות ביוקר) יש באתרים שלהם תשובות לכל השאלות שלך. תשקיע שעה בקריאה ותדע הכל לבד.

תעשה ביטוח נסיעות בארץ שכולל החזר על כל עלות נוספת של הרכב ואתה מסודר.

באופן כללי, בנהיגה בחו"ל (לא משנה איפה) סע לפי החוק ופחות, יש שוטרים/מצלמות והרבה דברים שאתה לא מכיר ולא רוצה לפגוש.

*כמובן גם בארץ... שלא יובן אחרת

פורסם
לפני 5 שעות, noknok כתב:

צריך להכיר שאם אתה פונה שמאלה ברמזור - לתנועה שבאה ממול יש גם ירוק ויש להם זכות קדימה, תהיה ער לזה.

חשוב ביותר! קרו טרגדיות!

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 14 שעות, noknok כתב:

שים לב בכל העולם בערך חוץ מישראל צריך להכיר שאם אתה פונה שמאלה ברמזור - לתנועה שבאה ממול יש גם ירוק ויש להם זכות קדימה, תהיה ער לזה.

זה נכון, אבל לא שלם:

אם העדשה ברמזור מלאה, ללא איורים - אכן לתנועה שממול יש ירוק, ולנוסעים ישר יש זכות קדימה. הטכניקה היא להכנס לצומת ולהמתין באמצעה עד שהתנועה ממול פוסקת, ואז לפנות. לא צריך להתרגש גם אם בינתיים הרמזור מתחלף לאדום, מדובבר בדרך תקינה ומצלמות מוטרגות* בכניסה לצומת, לא באמצעה. לעומת זאת אם על עדשת הרמזור מצוייר חץ שמאלה (או ישר ושמאלה) מדובר בפניה "מוגנת" וכאשר האור הירוק דולק התנועה ממול נעצרת. דרך אגב, אם תשים לב, גם בארץ כמעט כל עדשות הרמזורים (האור הירוק) נושאות את החיצים, וזה תואם לסטנדרד האירופי (באמריקה יש מצב דומה אבל הסימולים שונים, למשל אור ירוק נוסף המהבהב מהר.).

*מופעלות, מלשון trigger.

פורסם

המלצה שלי, גם אם זה יעלה תרכוש עם ביטול השתתפות עצמית.

ככה לא ינסו לחייב אותך על כל שריטה שימצאו ברכב, גם אם לא אתה עשית.

כל החסרה שהיתה לי, פשוט בדקו מד דלק וזהו.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 7 שעות, itsik170 כתב:

המלצה שלי, גם אם זה יעלה תרכוש עם ביטול השתתפות עצמית.

מצטרף להמלצה הזו, נראה לי שהכי טוב זה לרכוש בלי ביטוח דרך האינטרנט ובמקום לרכוש אותם. מתוך המחשבה שהעמלה שמקבל הנציג במקום, תרכך כל בעיה שתהיה.

רק להשים לב כי מרכב תחתון לא נכנס לביטוחים מסוימיים ולא נראה לי שתהיה אפשרות לרכוש עבור זה ביטוח, לכן סע בזהירות.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...