Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעלות על קטנוע\אופנוע וביטוח בארה"ב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בקצרה, לקראת טיול קיצי בארה"ב\קנדה שמתגבש אצלי באתי בשאלת תם לגבי רכישת אופנוע בסוכנות מסוימת, מה הפרוצודרה של זה לתייר? מה לגבי ביטוח? אני מעדיף להימנע משכירות כי יש שם שלל הגבלות וזה יוצא גם יותר יקר בסופו של דבר. 

והאם ישנו הבדל בין בעלות בארה"ב לבין קנדה, מה עדיפות (הסוכנות ממנה אני מתכוון לרכוש נמצאת בארה"ב) שלחתי להם מייל לגבי רכישת אופנוע מסוים וציינתי שאני מישראל, אמרו שאין עם זה בעיה אבל רוצה לשאול מתוך נסיון של אנשים כאן. 

אין בבעלותי שום אזרחות\גרין קארד רק ויזת תייר. 

עריכה אחרונה על ידי Mikelt89
פורסם

לקנות רכב לא תהיה לך בעיה. לרשום את הרכב ולקבל עבורו לוחיות רישוי (שבארה"ב קשורות לבעלים, לא לרכב) קצת בעייתי ללי כתובת קבועה, אבל אפשר להסתדר. לעשות ביטוח תהיה בעיה גדולה מאוד למי שאין רישיון מקומי והיסטורית נהיגה מקומית. אם בכלל יסכימו לבטח אותך יגבו ממך מחיר שיהפוך את הסיפור ללא כדאי.

פורסם

זאת אומרת שאין אף אדם שפוי שאינו אזרח אמריקאי לצורך הדוגמא שבא ורכש רכב\אופנוע וביטוח להנאתו? 

פורסם

חברות ביטוח אינן ארגוני צדקה. אם אתה תייר ללא היסטורית נהיגה מקומית אתה מהווה סיכון ותצטרך לשלם בהתאם. זה נכון על אחת כמה וכמה בביטוח לאופנוע בו הסיכוי שלך להפגע גדול יותר מאשר במכונית.

פורסם
לפני 6 שעות, Mikelt89 כתב:

זאת אומרת שאין אף אדם שפוי שאינו אזרח אמריקאי לצורך הדוגמא שבא ורכש רכב\אופנוע וביטוח להנאתו? 

ראשית, חשוב להבין שאין דבר כזה ״אמרקאי״ בכל הנוגע לרישוי וביטוח של רכב ונהגים/רוכבים בארה״ב. בכל מדינה שם יש את החוקים הנפרדים שלה.
בכל מקרה תצטרך כתובת מקומית קבועה (לא מלון או ת״ד) -- למשל, אצל אדם שגר באותו מדינה שם נמצאת הסוכנות (כתובת במדינה אחרת תהיה בעייתית מבחינת רישוי ורישום בעלות).
דרישות ביטוח החובה בארה״ב מאד מינימליות בד״כ, וכמעט כל הרוכבים משתמשים באופנוע כצעצוע לעיתים נדירות (נסועה ממוצעת על אופנוע בארה״ב: פחות מ-5000 ק״מ בשנה), אז תעריפי המינימום נוטים להיות זולים, אבל עם כיסויים אפסיים (20000-25000 דולר); אגב, בד״כ ביטוח החובה שם כולל ברוב המדינות גם ביטוח רכוש צד ג׳.
בפלורידה בכלל אין דרישה לביטוח.
https://www.rosenfeldinjurylawyers.com/motorcycle-insurance-laws-by-state.html

מה שיהיה מאד יקר ללא היסטוריה מקומית זה ביטוח מקיף ורפואי בסטנדרטים שאתה מכיר מהארץ, וממש לא רצוי לעשות טיול ארוך ללא ביטוח כזה (שהות בבי״ח בעקבות תאונה יכולה להגיע למליוני דולרים עלות ישירה). רצוי מאד גם לעשות ביטוח שיכסה תאונה עם מישהו שאיננו מבוטח (נפוץ בארה״ב).

פעם אחרונה ששקלתי לעשות טיול רכיבה ארוך בארה״ב, פסלתי קניה/מכירה למרות שאני אזרח שם, והיה לי רשיון נהיגה/רכיבה מקומי מתקופה קודמת כשגרתי שם -- כבר לא היתה היסטוריית ביטוח עדכנית, והיה יוצא יקר מדי לבטח. השכרה נפסלה בגלל מבחר מצומצם מאד של כלים (היינו זוג שהיה צריך 2 אופנועים, אחד מהם בעל מושב נמוך), ומחיר יקר פר יום אפילו לתקופה של חודשיים.
מה עשינו בסוף? שכרנו באוסטרליה במקום.

פורסם

הבנתי, אז כנראה שכירות היא האופציה הריאלית עבורי, מה בדבר השוני בין ארה״ב לקנדה בדבר הזה? 

ואגב אוסטרליה, חוץ ממדבר יש שם משהו לראות? 

• תוכן חדש...