Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוחר רכב שמזייף ק"מ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכנסתי לפרופיל של הסוחר ביד 2, נראה שזאת שיטה אצלו.

הוא מפרסם 4 רכבים פופולרים מאוד - 

סופרב 2016 עם 90,000 קילומור

מזדה 3 2009 עם 130,000 קילומטר

אקסנט 2009 עם 123,000 קילומטר

והi35 שפורסמה פה.

עכשיו אין סיכוי שעם נתונים כאלה הרכבים האלה לא היו נמכרים בלי מגרש.

אין מה לעשות חוץ מלאחל בהצלחה לקונה המאושר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 19 שעות, DareDevil כתב:

אולי @kompy יכול לשפוך אור על עניין רישום הק"מ ומשמעות הקארדטה/ידני

ידני - עד שנת 2013 לא היה חיבור ישיר בין מכוני הרישוי לאגף המידע של רשות הרישוי.

בסוף כל יום עבודה או בבוקרו של יום המחרת, פקיד/ת הרישוי היה/תה משדרת כקובץ את מספרי הרכבים שצלחו את המבחן התקופתי(טסט).

קארדאטה - החל משנת 2014 העדכון מתבצע באופן ישיר ואוטומטי(למעט מקרים שמבחן בוצע באפן לא מקוון, מאחר ולא היתה תקשורת עם רשות הרישוי).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם (נערך)
בתאריך 24.11.2022 בשעה 10:56, zvit כתב:

משומשת הוא לא מאגר רשום, והרישום של משרד הרישוי לא שווה הרבה, יש הרבה טעויות הקלדה.

חבל"ז, פעם ראיתי את זה קורה בלייב עם הרכב שלי כשעבר טסט. פירגנו לי ב 5,000 ק"מ יותר (לא משהו שלא הייתי מכסה עד מועד הטסט הבא, אבל בשביל העקרון). חזרתי מיד למכון, ניגש איתי נציג לחדר "סודי", התיישב על מחשב היחידי שהיה שם, עשה לוגין לשרת של משרד התחבורה, הרביץ ב EDIT ושיחרר אותי לשלום.

הרגע הכי קרוב בחיי לסצינה מ"שקרים אמיתיים" (לא זאת עם דוריס).

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)

אל תדאג. משנים את זה גם ברישיון בחסות עובדי משרד הרישוי. הם גם מעבירים מסלול טסט בלי לבדוק את הרכב.

בטסט לא מעניין אותם מה כתוב.

עריכה אחרונה על ידי ABSULUTT
פורסם

משאר הקומבינות אני לא מוטרד (בישראל תהיה ישראלי, ובעיקר תשלם), אך אם אני עומד למכור את הרכב ומגלה בדיעבד שפירגנו לי ב 50K לקילומטראז', זה קצת מתסבך את העניינים.

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 24.11.2022 בשעה 10:30, הייתי נהג חדש כתב:

הוא יכול לרמות פעם אחת גג פעמיים אחרי זה הוא יהיה כבר מוכר במשטרה. יש לו דרך להעלים מידע של הק"מ גם בטסט?

הורדת ק"מ ("תספורת" בלשון הסוחרים הרמאים) בלוח השעונים של הרכב היא מכה בקנה מידה הרבה יותר גדול ממה שאנשים חושבים. יש לא מעט מגרשים שעוסקים בכך באופן פעיל ובצורה סיטונאית, ורק תמים יחשוב שהפחד מלהיתפש מרתיע אותם.

בתחילת השימוש במוני ק"מ דיגיטליים נרשמה האטה בכמות הרמאויות - עד שהרמאים למדו איך להיכנס בכח למחשב הרכב ולשנות ק"מ לאיזה מספר שבא להם.

רוב האנשים לא מודעים לכך, שהמרחק שעבר הרכב נרשם תמיד בעוד מחשב אחד לפחות מעבר ל-ECU (הראשי של הרכב): ניתן למצא את הנסועה גם במחשב הגיר ולעיתים גם במחשב ה-ABS. הבעיה היא, שמכוני הבדיקה כמובן מתעלמים מכך (כפי שמתעלמים מכל בדיקה דיאגנוסטית אלקטרונית באופן גורף), ורק חלק מהמוסכים יודעים כיצד למצא את הנתון הנ"ל (וגם זה לרוב מאוחר מידי - אחרי הקניייה).

משרד התחבורה, איך לומר, אחראי למחדל המתמשך הזה תוך עצימת עין במשך שנים.

כבר משנת 2010 הכריז אז השר כץ שהנה מגיעה המהפכה - ומכוני הרישוי יחויבו לרשום את הק"מ בכל טסט שנתי.

ומה נעשה עם הכמות האדירה של מידע שהצטבר אצלם ב-12 השנים האחרונות? - כלום!

במקום שזה יהפוך למידע נגיש לציבור (כאילו אנחנו לא משלמים הון בכל שנה עבור אגרת הרישוי), המידע מוסתר במחשבי משרד הרישוי כאילו אלו סודות הגרעין של אירן (שגם הם כבר בידינו...) והוא פשוט לא נגיש. פשוט מחדל מתמשך.

אתר "משומשת" מנסה להילחם בתופעה  - אבל הפרסום שם וולונטרי וכמובן חלקי ביותר.

מה ניתן לעשות כדי להקטין את הסיכוי בנפילה שכזו?

1. לדרוש ניירת טסט ישנה, בה מודפס הק"מ משנים קודמות. הרבה אנשים שומרים ניירת כזו ברכב.

2. לדרוש חשבוניות על טיפולי עבר ברכב - ולראות אם הנסועה עולה באופן הגיוני בין טיפולים. שילוב של רכב יפה מידי במגרש       והיעדר היסטוריית טיפול - חשוד! 

3. להסתכל היטב ממי קונים!  זה לא פחות חשוב מאשר מה קונים!

• אהבתי 6
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
בתאריך 25.11.2022 בשעה 08:43, GABIUBOGI כתב:

נכנסתי לפרופיל של הסוחר ביד 2, נראה שזאת שיטה אצלו.

הוא מפרסם 4 רכבים פופולרים מאוד - 

סופרב 2016 עם 90,000 קילומור

מזדה 3 2009 עם 130,000 קילומטר

אקסנט 2009 עם 123,000 קילומטר

והi35 שפורסמה פה.

עכשיו אין סיכוי שעם נתונים כאלה הרכבים האלה לא היו נמכרים בלי מגרש.

אין מה לעשות חוץ מלאחל בהצלחה לקונה המאושר.

עלית על עוד רכב שאותו סוכן מפרסם.

המאזדה 3 שהוא פירסם ב130,000

במשומשת עומד כל 180,000 ק"מ קישור .

רכב 2 מתוך 2 רכבים שבדקתי אצלו (מתוך 5 רכבים שהוא מנסה למכור בס"ה), אין בושה או שאני טועה?!

פורסם
לפני 6 שעות, הייתי נהג חדש כתב:

עלית על עוד רכב שאותו סוכן מפרסם.

המאזדה 3 שהוא פירסם ב130,000

במשומשת עומד כל 180,000 ק"מ קישור .

רכב 2 מתוך 2 רכבים שבדקתי אצלו (מתוך 5 רכבים שהוא מנסה למכור בס"ה), אין בושה או שאני טועה?!

אכן כל הרכבים שהוא פירסם עברו דיאטה, באמת אפשר להבין את זה בלי חקירה גם, לא יכול להיות שרכבים עם כאלה נתונים טובים, אלא אם כן יש להם טחינה במקום נוזל קירור, יגיעו לסוחר סוג ז׳.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

יהיה מעניין לבזבז 20 שקל של בקשת חופש מידע לצורך תגובה של משרד התחבורה בנוגע על תופעת הדיאטה/תספורת.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

הבעיה היא, בעיקרה, בענישה: קנית רכב והצלחת להוכיח שהסוחר זייף וגנב (לך תוכיח), מה בימ"ש יפסוק לו?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 27.11.2022 בשעה 00:30, הייתי נהג חדש כתב:

אין בושה או שאני טועה?!

אינך טועה.  הבושה מתה מזמן.

שומר נפשו - וכיסו - ירחק מסוחרים כאלו.

בתאריך 27.11.2022 בשעה 11:54, tinoki כתב:

הבעיה היא, בעיקרה, בענישה: קנית רכב והצלחת להוכיח שהסוחר זייף וגנב (לך תוכיח), מה בימ"ש יפסוק לו?

דוקא כאן ישנה ענישה מוגדרת של עשרות אלפי שקלים שמוגדרת בתקנות משרד התחבורה, על עבירה של סוחר רכב מורשה בנושא אי-גילוי נאות.

הבעיה, לדעתי, היא היעדר כל רצון מצד המשטרה ומשרד התחבורה להילחם בתופעה המכוערת הזו.

זה פשוט מחדל מתמשך, ויתרה מזאת - הסוחרים העבריינים מתעליםעל עצמם ומשכללים את השיטות שלהם לזיוף

ק"מ בצורה כזו, שלקונה התמים אין סיכוי לקלוט שעבדו עליו.

אני מכיר היטב שיטות קיימות לזיוף ק"מ, ונזהר מהן בעת בדיקת רכבים משומשים ללקוחותי, אולם מטעמים מובנים לא אכתוב אותן כאן ע"מ שלא לעזור לעבריינים נוספים.

אבל דבר אחד קטן יוכל למנוע חלק עצום מהמחדל הזה:

אם במכוני הרישוי יהיה המידע על היסטוריית הק"מ של כל רכב (בניגוד למצב היום שהם רק מזינים ק"מ בצורה עיוורת לפי לוח השעונים שמולם) - כל זה פשוט יגווע, והקלות הבלתי נסבלת של הזיוף תיפסק.

הלוואי ומישהו במשרד הרישוי ירים כבר את הכפפה הזו, ויביא לידי מימוש את המידע על ק"מ של כל רכב שקיים במערכת שם מאז 2010.

• אהבתי 4

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

לפני 25 שנה קניתי רכב מיצובישי L300 מסוחר בחולון (כן כן טעות ברורה) למרות שהקנייה היתה דרך מכרים וחברים בכל זאת הוא רימה אותי בק"מ.

לאחר שהשגתי ספר טיפולים מקצין הרכב של החברה שהרכב היה קודם בבעלותה , הגעתי לסוחר והוכחתי לו את הזיוף .

לאחר צעקות ואיומים החזיר לי כמה אלפים אבל הרכב האכיל אותי מרורים.

זמן קצר לאחר מכן עלה בדעתי הרעיון שהק"מ יתועד בטסט .

פניתי לעתונאי הרכב אדוארד אטלר שמאוד אהב את הרעיון.

פניתי למשרד התחבורה ונעניתי "זה קשה ומסובך".

כנראה לא רק אני חשבתי על כך וכמה שנים לאחר מכן ח"כ שאול יהלום דחף את הנושא בחקיקה.

מה שאני אומר זה לא להתייאש ולהמשיך לדחוף את הנושא בכל דרך אפשרית.

סוחרי נתניה / חולון / בת ים יצטרכו לעבוד קצת יותר קשה

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 30.11.2022 בשעה 11:16, הלוחש למכוניות כתב:

אינך טועה.  הבושה מתה מזמן.

שומר נפשו - וכיסו - ירחק מסוחרים כאלו.

דוקא כאן ישנה ענישה מוגדרת של עשרות אלפי שקלים שמוגדרת בתקנות משרד התחבורה, על עבירה של סוחר רכב מורשה בנושא אי-גילוי נאות.

הבעיה, לדעתי, היא היעדר כל רצון מצד המשטרה ומשרד התחבורה להילחם בתופעה המכוערת הזו.

זה פשוט מחדל מתמשך, ויתרה מזאת - הסוחרים העבריינים מתעליםעל עצמם ומשכללים את השיטות שלהם לזיוף

ק"מ בצורה כזו, שלקונה התמים אין סיכוי לקלוט שעבדו עליו.

אני מכיר היטב שיטות קיימות לזיוף ק"מ, ונזהר מהן בעת בדיקת רכבים משומשים ללקוחותי, אולם מטעמים מובנים לא אכתוב אותן כאן ע"מ שלא לעזור לעבריינים נוספים.

אבל דבר אחד קטן יוכל למנוע חלק עצום מהמחדל הזה:

אם במכוני הרישוי יהיה המידע על היסטוריית הק"מ של כל רכב (בניגוד למצב היום שהם רק מזינים ק"מ בצורה עיוורת לפי לוח השעונים שמולם) - כל זה פשוט יגווע, והקלות הבלתי נסבלת של הזיוף תיפסק.

הלוואי ומישהו במשרד הרישוי ירים כבר את הכפפה הזו, ויביא לידי מימוש את המידע על ק"מ של כל רכב שקיים במערכת שם מאז 2010.

עכשיו הפתעת אותי... כשנכנס עניין תיעוד הקילומטראז׳ ברשיון, מנכ״ל או סמנכ״ל במשרד התחבורה הסביר בראיון שמכוני הרישוי ישוו בכל טסט את הק״מ במד המרחק ברכב למה שרשום ברשיון משנה שעברה.
אז בפועל לא נעשית שום בדיקה?

• מצחיק 1

• תוכן חדש...