רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
היי. מסוג הדברים שמסקרנים אותי ואין את מי לשאול. אז אנסה פה. נסעתי לי בכבישי ארצנו ונתקלתי במשאית עם לוחית רישוי מחו"ל, מאירופה. באילו תנאים זה מתאפשר זה מתאפשר?
הודעה אחרונה מאת garicho, -
-
- אחראי פורום
- 105 עוקבים
- 514 תגובות
- 103.5 אלף צפיות
המחסור הקשה בשוק הרכבים החדשים מחלחל לשוק היד השניה שהפך שוק של מוכרים עם לחצים לא הגיוניים. רק 2 דוגמאות מהימים האחרונים: חבר מכר רכב בן 5 (סוויפט) ללא בדיקה ב-3 אש"ח מעל המחירון. מכר אחר קיבל העברה בנקאית באופן מיידי על מלוא סכום הנדרש (מעל המחירון) תוך כדי שיחה טלפונית עם המתקשר השלישי לרכב רק על מנת להבטיח את הרכישה.
הודעה אחרונה מאת ליפיגו, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מי ששם לב בשבוע האחרון נתלתה מדבקה על תא המטען של חלק מהאוטובוסים בה נכתב כי לא ניתן להעלות כלים חשמליים לתא המטען (מדובר בתקנה שלא תאכף בטח לא בשלב ראשוני כך למיטב ידיעתי) כמה שאלות/ תמיהות א שמעתם פעם על כלי חשמלי שקרה לו נזק לא בשעת טעינה אלא סתם כך ? _(ספויילר זה נדיר- עד כדי לא קיים) ב מה יעשו אותם עשרות אלפי אנשים (כמוני)שבדרכם לעבודה /לימודים משלבים בין אוטובוס ורכבת לבין קורקינט ? יש למשרד התחבורה מושג בכלל איזה השלכות יש להחלטות כאלו אדם שהיה לוקח לו 40 דקות עד הים כי היה נוסע 10 דקות עד האטובוס/רכבת, נוסע דרך בינערונית קצרה ויורד ממנו ונוסע לעבודה ייקח לו כפול זמן מהיום .... מה עושים????
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
וולוו V60 T8 החדשה היא, ובכן כמעט מושלמת. למה כמעט? למה מושלמת? רוב התשובות כאן.
הודעה אחרונה מאת banji man, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שמתי לב שכשאני ממלא דלק מיכל מלא בתחנת דלק פז המחוג נמצא הרבה יותר למעלה מאשר כשאני ממלא בתחנת דלק. מה הסיבה לזה? אולי המוט של דלק יותר ארוך וכך זה קופץ קודם.
הודעה אחרונה מאת om2, -
R.I.P Ken Block
מאת kompy-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
נהג הראלי והפעלולים קן בלוק נהג בתאונת אופנוע שלג. ברגע אין פרטים על אופי התאונה.
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
-
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים, האם יש אפשרות להעביר בעלות לרכב חדש, עם הקונה מהיבואן, במעמד מסירת הרכב, נאמר לי שצריך להתמתין שבועיים? זה נכון? תודה
הודעה אחרונה מאת yanivnu, -
ביטוח לנהג חדש 1 2
מאת ShmigalBigal-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהלן חברים אז בשעה טובה ובאיחור קל קיבלתי רישיון נהיגה ואני מתכנן לקנות רכב לעצמי. אני מעל גיל 24, אז מוגדר רק כנהג חדש. עשיתי כמה שיחות לחברות ביטוח, מבחינת ביטוח מקיף אין מה לדבר, כולם מציעים מחירים מטורפים של מעל 10K. אז כנראה שאלך על חובה+ג, שהוא גם לא זול במיוחד (סביבות ה5500-6000) לרכב שאני מעוניין לקנות (גולף/איביזה/לאון). יש הצעות או טיפים איך אפשר להפחית עוד את המחיר?
הודעה אחרונה מאת גור אדם, -
-
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי, אני בן 17 ורציתי לשאול איפה אני יכול ללמוד על רכבים, חלקים, איך רכב עובד וכ"ו.. מהבית, ומומלץ איזה ספר שאפשר לקנות, פיזי/אינטרנטי לא כזה משנה לי, אשמח לעזרה :)
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש המון כאלו באלי אקספרס וכד', במחירים שבין 200 ש"ח ל1000 ש"ח ואף יותר יש למישהו נסיון עם זה? אני מדבר על המערכות המבוססות רדאר, לא חיישנים פשוטים שדורשים גם קידוח ברכב הייתי שמח להוסיף את האפשרות הזו לרכב שלי.
הודעה אחרונה מאת save, -
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן, אני טס לפרקנפורט בשבוע הבא כדי לבקר חבר. רציתי לנצל את ההזדמנות ולשכור רכב מעניין. ראיתי באתר של SIXT שיש במוו M4 ב-158$ ליום - סך הכל 632$ ל-4 ימים. משום שאני אוסף את הרכב מהשדה, זה נחשב "premium location", אז נדרשים עוד 169$ - סך הכל 793$. מחיר שאני יכול לעמוד בו. מבחינת ביטוחים, מצרף תמונה של האופציות: רק כדי להבין: ה-4,100/2,500 אירו, הם בעצם השתתפות עצמי שלי במידה והרכב נמצא בתאונה על כל סוגיה (זאת אומרת שלא משנה מידת הנזק, או אם זה באשמתי או צד שלישי)? כמו כן, האם יש טעם להוסיף את שאר הביטוחים? (ה-interior מן הסתם פחות קריטי כי אני רק נוהג ולא אוכל בו, אבל נגיד צמיגים/שמשות). בנוס…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 6 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
יכול להיות שיש טעות בתוקף של רשיון נהיגה? עובר לי עוד מעט 5 שנים מקבלת הרשיון (תחילת 2018), קיבלתי לפני כמה חודשים מכתב לעשות קורס רענון נהיגה, ועכשיו קיבלתי התראה שאם לא אבצע את הקורס בתוך 60 יום הרשיון לא יחודש. אבל התוקף שמצויין על הרשיון הוא בתחילת 2024, עוד יותר משנה. מה יכול להיות ההסבר? הבנתי שבעיקרון התוקף הוא לחמש שנים, אז איך התוקף שלי הוא 6 שנים? יש לי מה להילחץ לעשות עכשיו את הקורס? או שאם הרשיון בתוקף אז לא יקרה כלום אם אחכה עוד שנה?
הודעה אחרונה מאת FROGIE, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, האם סוזוקי קרוסאובר נחשב לרכב אמין? האם מתאים למשפחה עם 3 ילדים בגילאיים 6-13? תודה
נת"צ בכביש 1 - מה נדפק 1 2 3 4 15
מאת המהיר הזהיר-
- אחראי פורום
- 43 עוקבים
- 221 תגובות
- 35.3 אלף צפיות
קצת להוציא את העצבים... אז אני נוסע כל יום בכביש 1 מהמחלף של כביש 4 ועד ירושלים, בכל יום אני יוצא מהבית מפעיל את הוויז ורואה כ40 דק' נסיעה בערך.. שבוע שעבר אני מפעיל ורואה שעה וחצי נסיעה.. חשבתי אולי יש תאונה או משהו כזה, ואז אני מגלה את הדבר המטומטם הזה.. מישהו החליט שצריך לעשות נת"צ בכביש 1, עכשיו, שיהיה ברור, אני בעד נת"צים, אבל לא כשזה מגיע על חשבון נתיב נסיעה... כביש שתמיד היה עמוס ובשעות העומס אפי' עמוס מאוד, לבוא ולהפוך אותו ל2 נתיבים?? כאילו מה נדפק?? אני מנסה לדון לכף זכות, מנסה להבין איפה באמת ההתחשבות במשתמשי הדרך והרצון לעזור, אבל באמת שאני לא מצליח... משער הגיא עד התחנת דלק של בית מאיר דפקו נת"צ, מהירות הנסיעה תמיד הייתה במק…
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בראש שלי, איכשהו, השנה תמיד 1987. אני שוכב על הספה בסלון בבית הורי ולומד בעל פה עוד חוברת "טורבו" או "אוטו" או בכלל שובר את השיניים על "CAR" עם האנגלית המצוחצחת. אבל אנחנו בסוף של 2022 וכנראה שאני כבר לא בן 18. אז שוב אני בחדר העבודה והעיניים מביטות אל המדפים העמוסים. העיניים, או שזה בכלל המחשבות שנודדות, נודדות, לאוסף המגזינים הענק. מאות חוברות מסודרות שורות שורות, (תכתוב אלפים, האישה מתקנת), יש מצב שאני זוכר איפה רכשתי כל מגזין, מאיפה קיבלתי כל פרוספקט והיכן קניתי כל ספר. מדפדף בברושורים, (תמיד העדפתי לקרוא להם פרוספקטים). אני זוכר את תחושת האושר כשהצלחתי לשים את היד על כל אחד ואחד מהם. יש כאן דברים ממש מיוחדים, כמו ההוא של מרצדס SL R31 וההוא של…
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 864 צפיות
שלום, האם לבעל רכב יש אפשרות להשיג דוח שמאי של תאונה שקרתה באוטו שלו כאשר לא הוא היה הבעלים בזמן התאונה? תודה
הודעה אחרונה מאת kagan217, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 862 צפיות
במהלך החודש האחרון ראיתי כבר שלוש פעמים אוטובוס חשמלי תקוע ליד הבית. בדרך כלל לאחר יום או יומים מפנים את האוטובוס.
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
טלקאר, יבואנית רכבי קיה לישראל השיקה את הקיה EV6 החשמלית המתקדמת של היצרנית. ה EV6 היא קרוסאובר כל חשמלי שהתמונות עושות לו עוול. במציאות הוא הרבה יותר יפה ומרשים ממה שניתן להעביר בתמונות. ה EV6 משתמשת בפלטפורמה המודולרית המוצלחת של הקונצרן ה E-GMP, בה משתמשות אחיותיה למחצה היונדאי איוניק 5 והג'נסיס GV60. מעצבי קיה שמרו על בידול עיצובי מוחלט, ויצרו רכב נאה מאוד עם חזית חדה, מכסה מנוע בצורת צדפה, וצללית צד של ספורט קופה גדולה. הרכב עמוס לעייפה פרטי עיצוב מוקפדים, ובכל מבט חוקר תראו עוד פרטים. רק לדוגמא, יחידות האיתות האחוריות. כשהן כבויות הן נראות כמו פס עיצוב עדין המורכב מהמון פירמידות קטנות כסופות ושטוחות. כאשר מפעילים איתות, אותו פס מ…
הודעה אחרונה מאת BeRhthem, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יצא לי בימים האחרונים לנהוג בסובארו XV קרוסטרק 2.0 בכבישים מהירים 1 ו 6 והיה רעש במידה לא מבוטלת מכיוון בתי הגלגלים הגלגלים ורעשי רוח, המנוע לא התאמץ (מישור) ופמפם באזור ה- 2000 סל"ד ב- 110-120 קמ"ש ככך שרעש המנוע היה נמוך למדי, אך נאלצתי להגביר לא מעט את המוזיקה כדי להתגבר על הרעש/רחש שהטריד בצורה לא מעטה. האם בעלי קרוסטק שבקהל מכירים את התופעה? בארץ במבחני דרך טענו שיש מידה מסוימת של חוסר בידוד רעשים, אבל לי זה הזכיר את הסוזוקי קרוסאובר (שהיה בבעלותי) ו סוזוקי ויטארה שנהגתי בה ביוון בקיץ האחרון.
הודעה אחרונה מאת BeRhthem, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן. ברקסטון 2017 שהצמיג המותאם לו מבחינת משרד התחבורה הוא 255/70 16 עם קוד מהירות H - כלומר עד 210 קמ"ש.. היות והרכב אמור לעשות גם שטח - המטרה היא להרכיב לו צמיג של 50:50. בארץ לצערי המבחר מאוד מצומצם ולא תמיד יש במלאי צמיגים עם קוד המהירות הזה. הרכב מן הסתם לא יגיע גם למהירות הזה, אבל כן יש צמיגים עם קודי מהירות של 180 קמש ו 190 קמש. הנקודה היא כזו - ברור שברשיון עצמו מתואם קוד המהירות - בד"כ בטסטים עצמם מסתכלים על המידה ולא על קוד המהירות. השאלה היא כזו - האם חס וחלילה במקרה של תאונה הביטוח עלול להתנער מאחריות אך ורק בגלל קוד המהירות? תודה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הפלסטיק שמולבש על המסילה ברכב שלי יונדאי i30 נעלם, או נגנב, אין לי מושג איך קוראים לזה כדיי לחפש את זה בחלפי רכב. אם מישהו יודע איך החלק הזה נקרא זה יעזור לי, ואשמח עם מישהו כאן יוכל להפנות אותי אולי למקום שאוכל להשיג את זה, ומה העלות אם יש למישהו מושג?
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, איפה נכון למקם את הגגון והעריסה על מוטות אורך- בחלק הקידמי (לכיוון מכסה מנוע) או האחורי (לכיוון בגאז')? במקרה שלי יש לי גג פנוראמי, אז מיקמתי לכיוון השאלה האם זה נכון?
הודעה אחרונה מאת chezik, -
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היי לחברי הקבוצה קניתי נורות לד לרכב בצבע כחול וקיבלתי נורות גם ללוחית זיהוי ולא ברור לי מה אומר החוק בעניין האם מותר לשנות את נורות לוחית הזיהוי לנורות לד בצבע כחול? תודה
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
-
- אחראי פורום
- 25 עוקבים
- 90 תגובות
- 18.8 אלף צפיות
יבואן מקביל רשם דגם של קיה EV6 עם הנתונים הבאים: מנוע אחד הנעה אחורית בהספק של 229 כ"ס, 7.3 שניות מ-0-100 טווח ע"פ WLTP הוא 528 ק"מ. מערכות בטיחות מקוריות כולל בקרת שיוט אדפטיבית, ניטור בשטח מת. הרכב הוא עם מימדים ותכונות דומים מאד לאחות מבית יונדאי הלא היא האיוניק 5. מחיר רשמי: 260000 ש"ח
הודעה אחרונה מאת איצו, -
-
-
- אחראי פורום
- 29 עוקבים
- 130 תגובות
- 25.3 אלף צפיות
זוכרים את השרשור הזה שפתח @ניקו פ. לפי כשנה וחצי? אז.... יבואן מקביל החל לייבא מאזדה 3 סדאן ממפעל מאזדה במקסיקו. מאזדה 3 מנוע 2.5 הספק 186 כ"ס ב-185000 ש"ח. מאזדה 3 מנוע 2.5 טורבו הספק 227 כ"ס הנעה כפולה 210000 ש"ח. התקינה אמריקאית, התצורה סדאן, ומערכות הבטיחות הן באדיבות מובילאיי.
הודעה אחרונה מאת שליקו99, -
-
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מתבשל ברעיון לרכוש רכב חשמלי. המוני חשמל נמצאים במרחק 15 מטר מהרכב. לוועד הבית אין רצון וכוח להתעסק עם חיבור לחשמל משותף. לטענת וועד הבית אני יכול למשוך קו רק מהארון חשמל שלי .יעוני קומה 8. לפי מפרט הדירה יש לי 3x25. האם משיכה של קו לאורך 30 מטר הגיונית? האם יש סיכון בקו כזה ארוך? כמה עולה רק הכבל וההשחלה (אם הכל פנוי בביניין דיי חדש) 3x25 יספיק לתצרוכת רגילה של בית ועמדת הטענה? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם שבירת החלון המשולש, שבין הדלת האחורית לקצה הרכב, מלמדת על נסיון פריצה. אני יודע שפורץ שובר חלון דלת קדמית...
הודעה אחרונה מאת miatanc, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום. רכב שמשמש כמחסן ונוסע לעיתים רחוקות מאוד. חבל לשלם ביטוח מלא אבל לא מצאתי ביטוח לפי קילומטרים משתלם מלבד חיסכון של כמה אחוזים. מה הדרך הכי חכמה לבטח רכב כזה? חשוב שיהיה גם מקיף לגניבה. תודה
הודעה אחרונה מאת chezik, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן, אני הולך לראות רכב שהתעניינתי בו. המוכר אומר שהאוטו היה ליסינג תפעולי. בלוי יצחק מופיע כל מיני הגדרות ל ״ליסינג תפעולי״ 1. תפעולי בשימוש אדם פרטי, 2. תפעולי בשימוש חברות עמותות ואגודות, 3. נהג יחיד בליסינג תפעולי איך אפשר לדעת איזה סוג בעלות של ״תפעולי״ היה אוטו? זה מופיע ברישיון? אני רוצה לדעת כדי שלא יעבדו עליי. רוצה לדעת מחירון משוקלל לפי לוי יצחק… תודה
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 519 צפיות
שלום לכולם, אשמח בבקשה לקבל המלצה על בי"ס לנהיגה על אופנוע באיזור ירושלים אבל לא בתלפיות.. לא בנוי לפקקים ולחוסר חניה. אין לי בעיה אפי' מבשרת / בית שמש תודה רבה
הודעה אחרונה מאת llaavvii,