Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאמר: קיה EV6 - השקה מקומית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 18 שעות, yuval1111 כתב:

300 אש"ח על קיה?

לפני 16 שעות, המהיר הזהיר כתב:

אבלללל 250 אלף על ג'יפון?? קיה???

לפני 7 שעות, Uri-G כתב:

ב ev6...אתה ביותר מ 60 אלף מעל הספוטאג', פער שלא יסגר, ואחרי עליית המס כבר קרוב ל 100 אלף, ואל תשכח שאנחנו לא בסביבת ריבית 0. אין ספק שה ev6 טוב מהספרטאג', אבל לרוב האנשים החשמל הוא קטע כלכלי ולא רק חשמל ובתמחור הזה לא יימכרו הרבה אחרי שעם ישראל יוציא את המחשבונים ותאמין לי שהוא יוציא.

אתם יכולים לראות את היופי?

אחד מתפלא על קיה ב 300.0 אש"ח, אחר על קיה ב 250.0 אש"ח, שלישי כבר עושה השוואות.

ובינתיים, כמה מאות אנשים, שכנראה לא קוראים כאן, לא התפלאו והזמינו את הרכב.

כל אחד עושה את החשבון שלו, ואין כאן חכם או טיפש, צודק או טועה.

כל אחד עם החשבון האישי שלו. 

• רעיון טוב! 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, discoTD5 כתב:

כל אחד עושה את החשבון שלו, ואין כאן חכם או טיפש, צודק או טועה

צודק או טועה מסכים איתך.

חכם או טיפש, יש ויש, ולא חסרים טיפשים (ואני מתייחס באופן כללי לכל עולם הצרכנות ולאו דווקא למקרה הספציפי הזה), אנשים קןנים רכבים שלא עונים לצרכים שלהם, או הרבה מעבר לצרכים שלהם וביותר מידי כסף שאין להם והרשימה ארוכה.

לפני 49 דקות, discoTD5 כתב:

כל אחד עם החשבון האישי שלו

זה העיקר. אתה לא יודע אם הם עשו את זה בגלל שהם אמרו לעצמם שווה 300 אלף שח, או בגלל שלא היה איוניק או של bz4x התפרק הגלגל, ובגלל שכנראה לא מדובר בכמויות גדולות, קשה לדעת מה המגמה הציבורית לגבי התמחור הנ"ל.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

בסך הכל מדובר על היגיון הכלכלי של לקנות את הרכב הספציפי הזה במחיר הנקוב.

יש מי שיגיד שלקנות רכב חדש זה בזבוז כסף, ויש מי שישים חצי מיליון על מרצדס. ושני אלה יכולים להיות בעל ואישה שחולקים חשבון בנק משותף.

אני יכול להעיד על עצמי - לפני קצת יותר משנה התחילו לדבר על הev6 ועל האיוניק 5 פחות או יותר ביחד. ה ev6 עניינה אותי ועקבתי אחריה עד שהבנתי שלא מתכוונים לשווק אותה בקרוב.

הזמנתי את האיוניק והיום שאני רואה את המחיר של הקיה - עשיתי בשכל.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Uri-G כתב:

צודק או טועה מסכים איתך.

חכם או טיפש, יש ויש, ולא חסרים טיפשים (ואני מתייחס באופן כללי לכל עולם הצרכנות ולאו דווקא למקרה הספציפי הזה), אנשים קןנים רכבים שלא עונים לצרכים שלהם, או הרבה מעבר לצרכים שלהם וביותר מידי כסף שאין להם והרשימה ארוכה.

זה העיקר. אתה לא יודע אם הם עשו את זה בגלל שהם אמרו לעצמם שווה 300 אלף שח, או בגלל שלא היה איוניק או של bz4x התפרק הגלגל, ובגלל שכנראה לא מדובר בכמויות גדולות, קשה לדעת מה המגמה הציבורית לגבי התמחור הנ"ל.

יש מידה לא מבוטלת של פטרנליזם בגישה שלך.

אפשר פשוט להסתפק בזה שכל אחד אחראי למעשיו והחלטותיו, ועד שלא תהיה במקומו, עם מערכת השיקולים הסובייקטיבית שלו (שאין לנו מושג עליה) אז אפשר גם לא להעביר ביקורת. 

יעשה כל אחד מה שטוב לו. 

אני יכול להביא דוגמאות מכאן ועד פסח עוד שנתיים, אני בטוח שתסכים איתי שיש לכל אדם את סט השיקולים וההחלטות שלו. 

לראות את ההחלטות של פלוני שאני לא יודע עליו דבר דרך המשקפיים שלי, זה פשוט שגוי. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם
לפני 4 שעות, Uri-G כתב:

אני לא כל כך מבין את כל הזריקות לאוויר של " כמו לחמניות חמות" , "כל המלאים יגמרו", אתם מדברים על אלפי רכבים או כמה עשרות/מאות בודדות  שנמכרו כי נגמר הראב 4(הראב 4 כמטפורה)?

לא ממש הבנתי אותך עד הסוף, רק יכול לומר לך שחבר פנה ליבואן לפני 3 חודשים לספורטאז פלאג אין ונתנו לו צפי ללפחות חצי שנה קדימה אחרי שכל המלאי שהגיע נמכר, בסוף הוא מצא באיזשהי חברת ליסינג שהייתה מוכנה רק לעסקת ליסינג פרטי ולא למכירה, הוא הלך על זה, הרכב בטוטאל יצא לו קצת יותר מ250 אלף שח לעסקה הזו. 

על ראב 4 אני לא מדבר הצפי לא לפני 2024. 

מקווה שעזרתי להבין מה הכוונה נחטף כמו לחמניות חמות.

• אהבתי 1

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם (נערך)

@discoTD5 רכישת רכב חדש לא הייתה ולא תהיה מדד לחוכמה כלשהי.

בכל רגע נתון תמצא מאות ואלפי פראיירים אשר יקנו מוצר חדש בכל מחיר ובכל דרך אפשרית.

חלקם בטח יפרסמו ב 400 א' ₪ שעתיים אחרי קבלת הרכב.

תודה.

עריכה: מבחן ראשון.

https://www.cartube.co.il/מבחני-רכב/קיה-מבחני-רכב/קיה-ev6-2wd-מבחן-דרכים-חשמלית-משובחת-אך-יקרה

עריכה אחרונה על ידי LEGACY 1.8

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
לפני 4 שעות, LEGACY 1.8 כתב:

@discoTD5 רכישת רכב חדש לא הייתה ולא תהיה מדד לחוכמה כלשהי.

בכל רגע נתון תמצא מאות ואלפי פראיירים אשר יקנו מוצר חדש בכל מחיר ובכל דרך אפשרית.

חלקם בטח יפרסמו ב 400 א' ₪ שעתיים אחרי קבלת הרכב.

תודה.

עריכה: מבחן ראשון.

https://www.cartube.co.il/מבחני-רכב/קיה-מבחני-רכב/קיה-ev6-2wd-מבחן-דרכים-חשמלית-משובחת-אך-יקרה

קישור לא תקין

פורסם (נערך)
בתאריך 28.12.2022 בשעה 19:49, discoTD5 כתב:

יש מידה לא מבוטלת של פטרנליזם בגישה שלך.

אפשר פשוט להסתפק בזה שכל אחד אחראי למעשיו והחלטותיו, ועד שלא תהיה במקומו, עם מערכת השיקולים הסובייקטיבית שלו (שאין לנו מושג עליה) אז אפשר גם לא להעביר ביקורת. 

יעשה כל אחד מה שטוב לו. 

אני יכול להביא דוגמאות מכאן ועד פסח עוד שנתיים, אני בטוח שתסכים איתי שיש לכל אדם את סט השיקולים וההחלטות שלו. 

לראות את ההחלטות של פלוני שאני לא יודע עליו דבר דרך המשקפיים שלי, זה פשוט שגוי. 

לא מדובר על פטרנליזם, מדובר על רציונליזם. כשאדם קונה רכב (או מוצר אחר) שלא עונה על הצרכים שלו(ולא מטעמים כלכליים) או מעבר ליכולות הכלכליות שיש לו, הוא אדם מטומטם(כזה שניכן ברציונל נמוך שאינו מאפשר לו לצפות את תוצאות של המעשים שהוא עושה) וזה לא משנה את העובדה שהוא אחראי למעשיו.

בתאריך 28.12.2022 בשעה 21:13, daniel204 כתב:

לא ממש הבנתי אותך עד הסוף, רק יכול לומר לך שחבר פנה ליבואן לפני 3 חודשים לספורטאז פלאג אין ונתנו לו צפי ללפחות חצי שנה קדימה אחרי שכל המלאי שהגיע נמכר, בסוף הוא מצא באיזשהי חברת ליסינג שהייתה מוכנה רק לעסקת ליסינג פרטי ולא למכירה, הוא הלך על זה, הרכב בטוטאל יצא לו קצת יותר מ250 אלף שח לעסקה הזו. 

על ראב 4 אני לא מדבר הצפי לא לפני 2024. 

מקווה שעזרתי להבין מה הכוונה נחטף כמו לחמניות חמות.

הכוונה שלי שכשיבואן מראש מביא מלאי רכבים נמוך לא ניתן לקבוע שמדובר על "נמכר כמו לחמניות חמות", כך שקודם יש להבין על איזה מלאי מדובר.

חבר שהתעניין ב ev6 לפני כמה חודשים (לא ביצע הזמנה או משהו כזה, רק השאיר פרטים) קיבל טלפון לפני יומיים שהוא יכול להגיע לבצע הזמנה ויש רכבים, וויתר אחרי ששמע את המחיר. לא נשמע כמו "כל המלאי נגמר" והיו בארץ לא מעט השקות מוצלחות לרכבים חשמליים. נכון, שמי שהחליט בקיה להשיק את הרכב שבוע לפני סוף שנה, אחרי שכל עם ישראל ואחותו גמרו להתרוצץ כמו עכברים ולקנות כל טוסטר על גלגלים, הוא לא, איך נאמר, ניחן בעמדת טעינה הכי מהירה בבניין.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
לפני שעה, Uri-G כתב:

לא מדובר על פטרנליזם, מדובר על רציונליזם.

רציונליזם שלך, שאתה ממשיך להתעקש שהוא הוא הנכון לכולם. 

קוראים לזה פטרנליזם. אפילו טהור. 

לשעבר:

פורסם
בתאריך 28.12.2022 בשעה 17:50, discoTD5 כתב:

אתם יכולים לראות את היופי?

אחד מתפלא על קיה ב 300.0 אש"ח, אחר על קיה ב 250.0 אש"ח, שלישי כבר עושה השוואות.

ובינתיים, כמה מאות אנשים, שכנראה לא קוראים כאן, לא התפלאו והזמינו את הרכב.

כל אחד עושה את החשבון שלו, ואין כאן חכם או טיפש, צודק או טועה.

כל אחד עם החשבון האישי שלו. 

בזמן שאנשים מתפלאים "על קיה ב-300 אלף ש"ח" היבואן כבר מכר כמה סורנטו במחיר יותר גבוה מזה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 19 שעות, Uri-G כתב:

הוא אדם מטומטם

אתה קצת נחרץ במילים שלך והפכת כל בנאדם שני בארץ למטומטם.

אתה צודק שאם בנאדם קונה משהו הרבה מעבר לצרכים והרבה מעבר ליכולת הכלכלית שלו אפשר לקרוא לו מטומטם.

אבל אנחנו בעידן של צריכה מטורפת כמעט כל ציוד שיש לאנשים בבית הוא מעבר לצרכים שלהם, כולל רכבים.

הדבר היחיד שאפשר להגיד שאנשים מתאימים לצרכים שלהם הוא דיור, וגם זה, בגלל המחירים המאוד גבוהים.

למשל טלויזיות - עד לפני כמה שנים, רכישת טלויזיה הייתה אירוע של פעם ב.. והייתה כנראה בגלל תקלה בציוד קודם, אבל הפלא ופלא, המחירים ירדו וכל אחד שיכול להרשות לעצמו ,שרואה ערוץ 12 מחזיק ב-oled עושה 0 שימוש ביכולות שלה.

כמו כן, מכוניות - ב-10 שנים האחרונות אני רואה מסביבי שכולם קונים מעבר לצורך השימוש, רווקים קונים מכוניות משפחתיות, משפחות קטנות קונות רכב 7 מושבים כדי "שיהיה מקום בטיולים" למרות שהם עושים בלחץ אילת פעם בשנה ואפשר להסתדר.

פעם קטגוריית המיני/סופר מיני שגשגה כי אנשים קנו לפי הצורך. התקופה הזאת מתה, אנשים יכניסו את הרכב שהם יקנו למשבצת של "המקסימום שאני יכול להוציא מבלי להתמוטט כלכלית".

• תוכן חדש...