Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טעות בתוקף רשיון נהיגה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יכול להיות שיש טעות בתוקף של רשיון נהיגה?

עובר לי עוד מעט 5 שנים מקבלת הרשיון (תחילת 2018), קיבלתי לפני כמה חודשים מכתב לעשות קורס רענון נהיגה, ועכשיו קיבלתי התראה שאם לא אבצע את הקורס בתוך 60 יום הרשיון לא יחודש.

אבל התוקף שמצויין על הרשיון הוא בתחילת 2024, עוד יותר משנה.

מה יכול להיות ההסבר? הבנתי שבעיקרון התוקף הוא לחמש שנים, אז איך התוקף שלי הוא 6 שנים?

יש לי מה להילחץ לעשות עכשיו את הקורס? או שאם הרשיון בתוקף אז לא יקרה כלום אם אחכה עוד שנה?

עריכה אחרונה על ידי chezik
פורסם

תחילת 2018 עד  תחילת 2023 זה 5 שנים. זה כל הסיפור. הרשם לקורס (ואם אין בזמן הקרוב פנה עם התאריך למשרד הרישוי ובקש הארכה), ובחידוש הבא תקבל רשיון עד גיל 70.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 37 דקות, sperial כתב:

תחילת 2018 עד  תחילת 2023 זה 5 שנים. זה כל הסיפור.

לפני שעתיים, chezik כתב:

??

פורסם

למה לך להמתקח על הסיפור הזה? 8 שעות - זה 2 מפגשים ביום שישי או 4 (אאל"ט) בערב ביום חול וסוף הסיפור. ממילא לא תחמוק מזה.

אם אתה לא מצליח למצוא קורס בתחום של 60 הימים הרשם לקורס המוקדם ביותר שאתה מוצא, ופנה למשרד הרישוי לקבלת ארכה. מן הסתם יש עדיין עומסים שנובעים מזנבות של הקורונה וסיכוי סביר לקבל את האישור.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בעיקרון אתה צודק.

אבל בהנחה וב-60 יום הקרובים אני עמוס במיוחד ולא מוצא פנאי לזה, וגם אין לי זמן לפנות למשרד הרישוי לבקש ארכה.

נשאלת השאלה - אם מופיע לי תוקף רשיון עוד יותר משנה, הרשיון תקף או לא? עלולים לעשות לי בעיות על משהו בשנה הזאת?

פורסם

לא יודע מה לענות לך. אבל אם אתה נעצר על ידי שוטר, או, גרוע מזה, מעורב בתאונה, מה שיקבע אינו הפלסטיק בארנק אלא הרישום במחשבי משרד הרישוי. 

בעניין שונה, אבל דומה - בחורה שעובדת איתי מצאה באקראי שהרישון שלה נפסל בגלל צבירת נקודות ואי ביצוע "אמצעי התיקון" (גם קורס), ושהיא נוהגת עם רישיון לא בתוקף. שיחה עם משרד הרישוי (לא יודע אם מדובר במוקד או בבחקור פרונטלי במשרד) סידר לה דחית הקורס וביטול הפסילה עד אז.

פורסם

בעבר ה(מעט) רחוק היה פוסט דומה. 

שורה תחתונה - לא תעשה את הקורס בזמן (או לחלופין, תקבל דחייה ממשרד הרישוי), רישיון הנהיגה שלך יותלה

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

גם אצלי הרשיון בעל תאריך שיותר מחמש שנים.

אם לא קבלתי מכתב, אני צריך ליצור קשר עם משרד הרישוי?

הוצאתי רשיון ב4/17 וכתוב תוקף עד 8/23 (בדיוק ביום הולדת)

עריכה אחרונה על ידי FROGIE
פורסם (נערך)

השאלה היא האם בכלל תוכל להרשם לקורס.

אחד הבנים שלי קיבל רישיון ביוני 2018 וטרם זומן. האם עליו ליזום הרשמה לקורס, או להמתין?

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
בתאריך 29.12.2022 בשעה 19:50, chezik כתב:

עובר לי עוד מעט 5 שנים מקבלת הרשיון (תחילת 2018), קיבלתי לפני כמה חודשים מכתב לעשות קורס רענון נהיגה, ועכשיו קיבלתי התראה שאם לא אבצע את הקורס בתוך 60 יום הרשיון לא יחודש.

לפני 9 שעות, FROGIE כתב:

הוצאתי רשיון ב4/17 וכתוב תוקף עד 8/23 (בדיוק ביום הולדת)

פות"ש - התגובה של FROGIE גרמה לי לחשוב - האם הוצאת רישיון מעט אחרי יום הולדתך והרישיון החדש הוא עד יום ההולדת?

מכיוון שבישראל תוקף הרישיון הוא עד יום ההולדת, בהחלט ייתכן שברישיון הראשון לחמש שנים "מעגלים" לחמש שנים + התקופה הדרושה עד יום ההולדת הבא

• רעיון טוב! 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
בתאריך 29.12.2022 בשעה 19:50, chezik כתב:

אבל התוקף שמצויין על הרשיון הוא בתחילת 2024, עוד יותר משנה

אאל"ט פות"ש מתכווין לרשיון הנוכחי.

אם כן, זה 5 שנים + עד ליום ההולדת הבא, דהיינו כמעט 6 שנים.

אם אכן, יש לך זמן רב לבצע את הקורס, ובעוד שנה תקבל את הרשיון הקבוע לגיל 70.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אכן, כנראה עליתם על הנקודה (2 התגובות האחרונות)

עברתי טסט יום אחרי היום הולדת, והתוקף של הרשיון הוא  5 שנים + השלמה לשנה עד היום הולדת הקרוב שזה יוצא 6 שנים פחות יום אחד מהוצאת הרשיון.

בכל מקרה לאור התגובות הקודמות לא לקחתי סיכום ונרשמתי לקורס

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

מעניין מה שאתם אומרים. כשהייתי בסיטואציה הזאת קיבלתי את המכתב שנה וחצי לפני תוקף הרשיון. מסיבות מסויימות חיכיתי שנה עד שביצעתי את הקורס כשכל תקופה אני מקבל מכתב אדום שאם לא אבצע את הקורס אני צפוי לסנקציות הקבועות בחוק שזה אי חידוש הרשיון. לא היה מילה על הרשיון יתולה/יעוכב או משהו דומה שברור שהיה "מטיס" אותי לקורס ריענון.

לא מבין איך "אי חידוש רשיון" אומר שהרשיון הנוכחי מותלה ומעוכב? אי חידוש זה אי חידוש ותו לא.

עריכה אחרונה על ידי tza
  • תוכן חדש...