רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,603 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 20 עוקבים
- 29 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
בתור נהג מזדקן - שאינו משופע במשאבים, שאינו מחפש נהיגה פרועה וקיצונית ובהמשך להרגל מגונה מתמשך שיש לי לרכוש רכבים שאינם במיינסטרים, השבוע רכשתי רכב קצת לא נפוץ. ביום יום מתנהל כבר ברכב מסוג כזה - לנצ'יה איפסילון 1.2 מודל 2012 ידנית שברשותי כבר 6 שנים. הלנצ'יה הזו נהדרת ונותנת לי הרגשה בהחלט יחודית,. היא נסעה אצלי הרבה ומפגינה אמינות מצויינת אבל מבחינה מסויימת כבר קצת מיצתה את עצמה מבחינת ההרגשה. במקרה נתקלתי במודעה למכירת רכב שגם הוא אינו נפוץ/מקובל/סחיר ונדלקתי עליו באופן וירטואלי. הלכתי לראות והתאהבתי. קניתי באופן מהיר ואף משתלם . ומהי הכלה המדוברת ? שוב - איטלקיה ידנית (לא מוכן לנהוג בשום רכב אוטומטי/רובטי/רציף) שנדירה בתצורה…
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם. ברשותי BYD אטו 3. קיבלתי מהחברה דונגל לחיבור אינטרנט לרכב, אבל אני לא מצליח לחבר. אני גם מעוניין שהוא יוכל לעבוד עם חיבור אינטרנט עצמאי ולא רק עם הטלפון. מישהו ניסה? תודה.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 19 עוקבים
- 62 תגובות
- 12.9 אלף צפיות
היי חברים, אני מכיר את האופציה לחידוש האחריות על סוללת המתח הגבוה במכוניות היברידיות של טויוטה ולקסוס ומכאן שאלתי: אם לא קיימת לי עוד האופציה לחדש את האחריות (ברוב המקרים בשל גיל הרכב שמעל 10 שנים או עקב חיי סוללה קצרים שנשאר לסוללה הקיימת ולכן היבואנית לא תהיה מוכנה לחדש את האחריות), מה בעל המכונית ההיברידית עושה? מהיכן ניתן יהיה לרכוש סוללה? האם רכישת סוללה מגוף אחר תהיה עם אחריות? האם ניתן לשפץ ומהן העלויות? אשמח לקבל כל פיסת מידע הנושא גם אם לא פספסתי משהו ספציפי. ערב נהדר.
הודעה אחרונה מאת קיורטוש אוטומוטיב, -
-
יבוא אביזר
מאת shmendrik- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני רוצה להזמין באמזון/איביי מאוורר תקרה לקרוואן בעלות כ 1500 ש"ח כולל משלוח. איזה עלויות ואיזה עיכובים צפויים להזמנה כזו? תודה
הודעה אחרונה מאת vigi, -
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכולם, מעולם לא עשיתי נסיעת מבחן על רכב חדש... אני מעוניין לעשות נסיעת מבחן בסוכנות. אני מופנם (אולי גם עם קצת Social Anxiety) ולא אוהב שמנסים לדחוף לי מכירות וכו' - למשל, אני מאוד מעריך חנויות שבהן ספציפית לא מציעים איך אפשר לעזור, גם לדוגמה תמיד אבחר ב-Self Checkout כשיש אפשרות על פני עמידה פרונטלית מול מוכר. אני יודע מה אני רוצה, ואני מבין מה אני בודק, ופחות מעוניין שיקחו אותי "לפגישה" לפני או אחרי... אני רק רוצה להגיע - "שלום", לנהוג, וזהו - בלי שיתחילו להפעיל עלי לחץ ולתחקר אותי. אני יודע שמדובר בתחום קצת אגרסיבי ואני באמת לא יודע למה לצפות - אז איך בעצם עובד התהליך כאן באופן כללי? ולמה אני יכול לצפות?
הודעה אחרונה מאת LaCoco, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
פרק 33 של 'דרייב' עלה להאזנה. האורח הפעם מר מי-רון לוי, סמנכ"ל קבוצת לוי יצחק. כן, המחירון. היה מרתק.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום לכם, אני עומד לרכוש רכב חדש מסוג Mazda CX-5 חדשה (מחיר הרכב פחות מ 200K לצורכי הביטוח). הציעו לי להתקין מערכת בטיוחת קוברה 15. (בלי שימוש ב SMS-ים) האם זה מספיק על מנת לבטח את הרכב בביטוח מקיף או שידרשו ממני תוספות אחרות (איתורן וכו')? אני שואל את זה לפני הזמנת הרכב - היות ויש בחירה בין להתקין קוברה 15 או איתורן עם תוכנית 60 ש״ח בחודש. הפחד שלי שאחרי שאסגור על הקוברה 15, חברות הביטוח לא ירצו לבטח את הרכב ויבקשו לעשות גם איתורן (ואז במקום פעם אחת לשלם 3K במועד הזמנת הרכב על איתורן, אשלם 2K על קוברה ועוד 3K על איתורן בהמשך) תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת eli7897, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בבעלותי 3 רכבים כנ"ל. בשלושתם מערכת המולטימדיה דפוקה. 😒 UMI מציעים שארכוש מערכות חדשות משום שאינם מתקנים מכשירים אלה. עלות מכשיר מולטימדיה 11,000 ולגביו מציעים אחריות 3 חודשים ואם מתעקשים, אז 6 חודשים. אך בתום האחריות, שוב אינם מאפשרים תיקון אלא רכישה מחודשת , שוב 11,000 . לי נשמע מאוד לא סביר, וזאת בלשון המעטה. איך זה בחברות אחרות ?
הודעה אחרונה מאת naki220, -
-
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, האם רכב יכול לעמוד בחנייה של בניין ללא מקומות פרטיים מסומנים לפי דירות כאשר הרכב עם טסט אבל ללא ביטוח?
הודעה אחרונה מאת ROEI-A, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני שמתי לב שבאתר EuroNCAP מאזדה CX-30 קיבלה דירוג של 99% בהגנה על נוסעים בוגרים. כמובן שהדירוג הכללי מושפע מגורמים נוספים כגון מערכות AEB וכו' וגם למשל הגנה על הולכי רגל (שאגב, גם באלו היא מצטיינת). אבל בהנחה שהחשיבות של הרוכש היא הגנה על הנהג בלבד ללא התחשבות בגורמים האחרים, האם ניתן להסיק מכך שהמאזדה יותר בטוחה מטסלה מודל Y או 3 שנחשבות על פי דירוגים תמיד למספר 1 בבטיחות? הזנתי המון רכבים אחרים, והכי גבוה שקיבלתי זה 97%... נראה שהמאזדה CX-30 בטוחה באופן יוצא דופן בקטגוריה.
הודעה אחרונה מאת utsur, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
בין שלל מכוניות שהושקו ונבחנו ומחיריהן נעים בין רבע מיליון שקל לחצי מיליון שקל, צריך לזכור שהרכב הנמכר ביותר בישראל הוא רכב שמחירו מתחת ל 100.0 אש"ח, וסגמנט המכוניות הקטנות חי ובועט, גם אם לא מייצר את אותו רעש תקשורתי. עד לפני שנים לא רבות, ניתן היה למצוא בשוק שלוש אחיות תאומות שהופרדו בלידתן מאותו פס יצור – הפיג'ו 107/108, סיטרואן C1 וטויוטה אייגו. שלושתן היו למעשה אותו הרכב עם הבדלים עיצוביים. מתוך השלישייה הזו, נותרה רק הטויוטה שלקחה את האייגו החמוד, הפכה אותו לאייגו X – עיצוב מעודכן, מבנה קצת יותר גבוה והנה יש לנו 'ג'יפון מיקרו', שהוא יותר מיקרו מג'יפון. אחד הכלים החזקים העומדים לזכות האייגו X הוא העיצוב. ב X לקחו טוי…
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
רק לצורך ידע כללי בנושא הסוללות אל מול הרכבים מונעי גז. בשבוע שעבר נשרף רכב האודי E-TRON החשמלי המפואר בחניון מגורים פתוח, הראו לי תמונה משכן שבמקרה חלונו קרוב היה לרכב ובדיוק צילם ואראה לי. עדיין לא ראיתי רכב על גז נשרף ולא יודע את הרקע הכללי. 1. למה בעצם רכבים ממונעי גז אינם מורשים להיכנס לחניונים מסוימים ולחשמליים והיברידים מותר? 2. מה בעצם עושים אלו מבעלי מיכל גז בבניין מגורים משותף? אישית ראיתי רכבים חשמליים שנשרפים (שנתון חדש) והיברידים ורכבים רגילים כמובן גם ראיתי אך אלה רכבים ישנים יחסית.
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כותרת, מתעניין
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כאמור בנושא.
הודעה אחרונה מאת BeRhthem, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, במיצובישי גרנדיס ישנם פיתחי מיזוג אוויר בחלל האחורי לנוסעים. התריסים של פתחים אלו נשברו ואני מעוניין להחליף. מישהו יודע איפה ניתן לקנות את זה?
הודעה אחרונה מאת mom, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
בבודפשט, הונגריה, יש רכבים שיתופיים של כל מיני חברות. יש mol, יש יבואן של פיג'ו (אחד מהם). ב-mol ניתן להשכיר רכבים כמו מרצדס וכו וזה כמובן בהתאם למחיר. אני בחרתי ב-GreenGo, להם יש צי של פולקסוואגן UP חשמלי (גם לאחרים). מורידים אפליקציה, נרשמים, כמובן אמצעי תשלום ומתחילים לנהוג. באפליקציה ניתן לראות את הרכבים הקרובים אליך, כמות הסוללה והמרחק שניתן לנסוע, בהתאם לסוללה. ניתן "לשמור" רכב למשך חצי שעה, במידה ולא הגעת, אז במשך 4 שעות אסור לך להשכיר רכב. בעת ההגעה לרכב, לחיצה באפליקציה פותחת את הרכב, מבקשים ממך לצלם את הרכב מכל הצדדים ובפנים (אתה לא חייב) ויאללה...סע. אתה יכול לנסוע לאן שאתה רוצה במ…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 806 צפיות
אהלן שלום, אני מחפש מתאם פלסטיק מדין אחד ל 2 דין מולטימדיה לגולף קומפרטליין שנת 2002 . מאד קשה להבין בדוד אלי מה מתאים... היום יש שם דין אחד ומחזיק כוסות בילד אין של הרכב.. אשמח לתובנות, המלצות, קישורים...
הודעה אחרונה מאת אלעד אברמוביץ, -
מהבוקר קיבלתי כבר כמה הודעות בקבוצות על שגניבת אור כתום תחשב כמו מעבר באדום. תעשו לי סדר
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מישהו שמע על זה?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 24 עוקבים
- 67 תגובות
- 14.7 אלף צפיות
המחירים המופיעים הם מחירים של דגמים בייבוא סדיר ולא מקביל. שימו לב לאנייאק קופה המחירים בפועל יכולים להיות נמוכים יותר אם היבואנים שחררו מהמכס את כלי הרכב לפני 1/1/2023 (מה שבפועל בד"כ מה שקורה עד שנגמר המלאי ששוחרר) יצרן דגם רמת גימור מחיר בי ווי די ATTO 3 PREMIUM 175500 בי ווי די TANG PREMIUM. 315500 בי ווי די ATTO 3 …
הודעה אחרונה מאת avargel, -
- 11 עוקבים
- 19 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
חוזר על שש אתמול בערב ונוסע אחרי משאית, פתאום אני חוטף אבן.... כשהגעתי הבייתה לא ראיתי נזק אך זה היה בחושך והיום בבוקר אני רואה חתיכת סדק. יש לי ביטוח שמשות ב"אוטו גלאס" וארצה להפעיל אותו אבל אני זוכר שקראתי כאן בעבר על בעיות שנגרמו כתוצאה מהחלפת שמשה. הרכב כבר בן 15 וכולל חיישני גשם כך שהייתי רוצה להיות בטוח שלא יגרמו לי בעיות. -יש טיפים או אזהרות לביצוע התיקון? -יש המלצה לסניף הכי איכותי? ראיתי שישנם מספר סניפים -כמה זמן ניתן לנסוע עם הסדק הזה?
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קניתי עכשיו פג'ו 3008 שנתון 2017 יד שנייה. אשמח לקבל עזרה איך אני מחבר android auto או מתחבר לנקודה חמה מהטלפון שלי כדי שיהיה לי וויז וספוטיפיי
הודעה אחרונה מאת TZR84, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אצלי בשכונה יש בעיה רצינית של גנבות רכבים. הם באים בתור חוליה ודי ברור שהם יודעים מה הם עושים. השאלה שלי: רכבים שיש בהם קודן, וגם אי אפשר לנסוע ללא קרבה פיזית של המפתח, האם מנגנוני ההגנה האלה באמת גורמים לגנב הממוצע לדלג על הרכב? אני אחדד את השאלה: ברור לי שעקרונית אפשר לפרוץ הכל, וברור לי שתמיד עדיף יותר מנגנוני הגנה מאשר פחות, זה לא התשובות שאני מחפש. אבל אם יש מישהו כאן שבאמת מבין במערכות הגנה האלו, ובאמת מבין איך הגנבים האלה פורצים מבחינה טכנית, אז האם גם לגנב הממוצע יש יכולות לפרוץ כאלה דברים וזה מבחינתו בכלל לא הרתעה, או שמדובר במנגנונים שבאמת הרבה יותר קשה לפרוץ אותם, ולכן הגנב הממוצע יעדיף לא להתעסק עם זה? בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום חברים, כאחד שנסע על עשרות אם לא מאות(!) מכוניות עם המערכת המדוברת ומכיר את התופעה הזו שבה באמצע החיים המסך נסדק/ מתנפץ, הופתעתי לגלות שמובילאיי לא מודעת לעובדה כי מדובר בתופעה נפוצה מאוד. כל כך נפוצה שבתוך דקות אחדות של חיפוש נתקלתי בהרבה לקוחות שמתלוננים שפתאום ביום אחד המסך נסדק/ מתנפץ. אני ממש לא קונה את הטענה של מובילאיי ואני לא יודע מגוף שלישי על המצב אלא אני בעצמי נתקלתי בכמות לא מבוטלת של מכוניות בעלי מסך מובילאיי סדוק/ מנופץ כך שלדעתי במובילאיי יודעים היטב שמדובר בצג שהוא לא מספיק עמיד אך במקום לקחת אחריות ולהחליף ללא חיוב, למה לא לדפוק עוד קופה על צג חדש בכמה מאות שקלים לאחר שכבר רכשו את המערכת בסכום כה גבוה? אז מה אם הם מז***** את הלק…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
סוף סוף אחרי המתנה של שלושה שבועות קיבלתי אותה היום על השעון 14 ק"מ, מיכל דלק עם שליש בערך ותוספת של מגני מדרך סף שלא מופיע במפרט תכל'ס כבר תכננתי להזמין את התוספת הזאת לבד, אבל היי, הרומנים פינקו וחסכו לי כמה מאות שקלים, הידד (למי שתוהה לגבי הצבע - זה הכחול שלא עולה כסף) את הנסיעה הביתה עשיתי בדרך הכי ארוכה כדי לעבור על כמה שיותר שיבושים, למזלי באזור מגוריי ממש לא חסר כבישים משובשים ופסי האטה שצריך לעבור ב2קמ"ש ברכבים מסוימים, אחרת חבל על האוטו. לשלילה: *אין מדבקה של הפורום *בידוד רעשים לא משהו, בין אם זה מהצמיגים או מהמנוע. אם אתם מסוג האנשים שאומרים "רעש מנוע" ולא "צליל מנוע" אז זה בהחלט יכול להפריע לכם. *פה ושם רואים כמה ראשי ברגים…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
תקשיבו לסיפור הבא , כדאי לכם... אנחנו גרים בקרית אתא. הגיעו זוג באזור גיל 30 דוברי רוסית (הבחורה מדברת גם עברית והגבר רוסית ואנגלית) לראות את הרכב שאני מוכר. בסדר,בטלפון הבחורה לא אמרה כלום רק ביקשה כתובת ומתי אפשר להגיע. הם הגיעו התחילו להסתכל על הרכב , ביקשה לראות רשיון רכב , אוקיי. ביקשה לצלם את הרשיון רכב והסכמתי. (יש להם מה לעשות עם צילום רשיון רכב?) אח"כ הבחורה אמרה שהם מתווכים רכבים עבור עולים חדשים , באותם רגעים כבר החלטתי שאני לא מוכר להם את הרכב , לא מעוניין להתעסק עם מתווכים/סוחרים. עבר על הרכב עם כמו סורק מגנט כזה לבדוק את הפחחות. אח"כ ביקש לחבר סורק תקלות באזור הדוושות , אני מכיר את החלק אז אמרתי יאללה בסדר. (אגב אפשר לגרום ככה…
הודעה אחרונה מאת OranKimhi, -
chr טויוטה
מאת jonisira-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
טויוטה chr 2018 מישהו יודע אם התאורת לד בדשבורד עובדת בכל הדגמים כי אצלי לא ואם כן איך מפעילים?
הודעה אחרונה מאת GILYAI, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איזה מערכת מולטימדיה מתאימה (חברה וגודל) לטויוטה קורולה סאן פלוס שנת 2010? מעוניין להזמין משהו לא יקר אבל טוב מאליאקספרס. אשמח להתאמה והמלצה בבקשה תודה רבה
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 21 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שלום אחרי 6 ימי טיול, כולם עם רכב, באזור דרום איטליה - נאפולי וחוף אמאלפי. שכירת רכב: מראש, בניגוד למנהגי, שכרתי רכב קטן (חובה באזור - פירוט בהמשך). בדיקה ב- autoeurope (אתר שכירת הרכבים הרגיל שלי, שלפני הקורונה גם היה זול) מיני קטנה (קבוצה C, ידני) עולה כ- 260 יורו ל- 6 ימים. בסוף שכרתי עצמאית ב- Sicily By Cr ב- 144 יורו, לאותו רכב, עם ביטול השתתפות עצמית (ב- autoeurope זה היה ביטוח ביטול בלבד), אבל נהג יחיד (זה היה כלול במחיר של autoeurope ובאמת מייקר משמעותית את המחיר, אבל לא היה לי צורך, כי זוגתי לא רוצה לנהוג, אם לא חייבת בחו"ל, ואם כבר תהיה חייבת, אז נושא החוזה יהיה הצרה הקטנה יותר שלנו...). לקיחת רכב: השדה בנאפולי הוא קטן (אבל…
הודעה אחרונה מאת ליסינג בצער, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
סייעתי למכר לרכוש רכב. הרכב יצא נקי מבחינת רשם המשכונות ואתר הסליקה של חברות זה ביטוחה. אממה? בבואו לבצע היום העברת בעלות הוא נתקל במכשול. צויין בפניו שהבעלים של הרכב לא שילם את אחת מאגרות הטסט (למרות שהרכב כן עבר טסט בדצמבר 22' ובתוקף עד דצמבר 23'). א. איך זה יתכן שניתן להעביר רכב טסט למרות שאחת האגרות לא שולמה? ב. האם בבדיקה ברשם המשכונות לא אמורה להופיע התראה בנושא? נניח שזו אגרה שלא שולמה מלפני שנתיים, האם היא לא צברה ריבית... משו? בתודה מראש, סחבק מבולבל ועוד סחבק מבולבל שעדיין בלי רכב
הודעה אחרונה מאת boazc, -