Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

רוב הפריוסים האלו עם ק"מ גבוה ואני לא מאמין שהם כולם שם משלמים חצי ממחיר הרכב על החלפת סוללה. כנראה שיש אופציות זולות הרבה יותר שעושות את העבודה. כמות הפריוס הישנות שם פשוט מפתיעה.

מעניין, חבל שלא יצא לך לשאול על הפרוצדורה של החלפת סוללה. 

אני אתן הימור שהרבה מהסוללות מגיעות מרכבים שירדו מהכביש ביפן(פעם קראתי כתבה על זה שיפנים מחליפים רכבים כמו זבל)  וייבאו אותם למדינות שמאפשרות יבוא של רכבים כאלה(גאורגיה למשל) וכך הם נמכרות במחירים מאוד זולים. 

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, Buki כתב:

. כנראה שיש אופציות זולות הרבה יותר שעושות את העבודה

מה יכול להיות ? שיפוץ סוללה? מישהו יכול להסביר לי מה זה בכלל?

חוקר כרגע על היברידיים. מה באמת יכול להיות הבעיות בגיל מבוגר חוץ מסוללה? האם גם מנוע הבנזין סובל מבעיות אחרות?

איך זה עובד שסוללה נגמרת - היא נחלשת קודם? אפשר לבדוק בריאות סוללה?ואם כן איך?

האם הרכב נופח את נשמתו בשלבים כמו כל מוצר חשמלי או שיום אחד קמים בבוקר והאוטו לא זז ?

יש הבדל בין ההיברידיות של הונדה לשל טיוטה? שמעתי שמחיר ההחלפה של הונדה נמוך בהרבה. האם זה נכון?

סביבי מסתובבות להן אגדות אודות אנשים שקנו אינסייט מזדקנות (350k וצפונה ) בגרוש ונוסעים איתם כאילו כלום ללא תקלות . האם זה הגיוני?

וכן כמה פשוטה היא החלפת הסוללה (בזה כבר הסתפקו כאן לפני..) והאם מוכרים סוללה משומשת?

סליחה על רשימת הקניות , אבל... זה מעניין ואשמח למידע.

תודה

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, נקודה טובה כתב:

שיפוץ סוללה? מישהו יכול להסביר לי מה זה בכלל?

בד"כ מדובר על החלפת תא בודד אחד, או יותר ,שהוא תקול (לא אוגר חשמל).  סוללה דומה למארז סוללות aa גדולות שמחוברות יחד, ושיפוץ הוא החלפת התקולות. אחרי שמבצעים פעולה כזאת יש לעדכן את מחשב הסוללה, ה bms ,על השינוי שנעשה.

האם גם מנוע הבנזין סובל מבעיות אחרות?

סובל אבל פחות. המנועים החשמליים ברכבים ההיברידיים מתוכננים להכנס לעבודה ולעזור למנוע הבנזין בדיוק איפה שמנועי הבנזין מתקשים. בתחילת נסיעה, בהאצה חזקה וכו'. מנוע בנזין היברידי אמור לשרוד יותר טוב.

איך זה עובד שסוללה נגמרת - היא נחלשת קודם

לרוב כן, אלא אם תא אחד או יותר מתו מוות פתאומי ויקשו על מחשב ניהול הסוללה לעבוד תקין(לרוב גם אז ניתן להשתמש ברכב, רק יצאו הרבה התראות והמשך שימוש לאורך זמן יגרום לשאר התאים למות בגלל טעינת יתר/חסר). סוללה "דועכת" לרוב תוציא הודעות שגיאה עוד לפני המוות הסופי שלה ותורגש צריכת דלק מוגברת, כך שיש זמן להתארגן על פתרון.

האם הרכב נופח את נשמתו בשלבים כמו כל מוצר חשמלי או שיום אחד קמים בבוקר והאוטו לא זז

בגדול כל עוד דואגים לסוללה (מחליפים או משפצים) הנעה חשמלית תמשיך הרבה אחרי מנוע הבנזין של רכב היברידי.

הבדל בין ההיברידיות של הונדה לשל טיוטה

טויוטה בעבר היו מוצלחות יותר בצריכת הדלק ולמיטב ידיעתי גם באמינות.

שמעתי שמחיר ההחלפה של הונדה נמוך בהרבה. האם זה נכון

לא יודע, אבל זה לא חוכמה, הסוללה של הונדה הייתה קטנה יותר. צריך להשוות מחיר פר קוט"ש.

האם זה הגיוני

הכל הגיוני, אבל מה שחשוב זה הרמה הסטיסטית. אין לי מושג לגבי הונדה אבל הפריוס נחשב לאחד הרכבים האמינים של טויוטה.

כמה פשוטה היא החלפת הסוללה

תלוי ברכב ומיקום הסוללה. בכל מקרה דרוש ידע בטיפול בסוללות מתח גבוה. לא אמורה להיות בעיה למצוא מוסכים שידעו לעשות את זה בהיברידיות של פעם.

והאם מוכרים סוללה משומשת

בארץ, לא יודע. בעולם, כן. סביר להניח שתוכל להזמין מחו"ל אבל חשוב ממקור אמין.

עריכה אחרונה על ידי utsur
  • אהבתי 1
פורסם
בתאריך 28.1.2023 בשעה 09:40, davemustaine87 כתב:

אם אנשים היו עובדים עם הראש ולא עם הרגש, כול הפריוסים בני 8 ומעלה שלא הוחלפה להם סוללה, היו צריכות למצוא את עצמם בפח הזבל הקרוב. אבל לפחות לפי יד 2, פריוסים כאלה עם 200 אלף ומעלה מבקשים עליהם מחירון. ועל אלו עם קילומטראז נמוך מבקשים גם 10 מעל המחירון. 

לא פחות ממדהים. 

והעיקר שרכבים מונעי גז, שההתקנה עולה פחות מסוללה וגם חוסכים בסופו של דבר הרבה יותר מכול פריוס, נחשבים למוקצה ואף אחד לא רוצה לגעת בהם. 

מעניין אותי איך ה"לוגיקה" הזאת תעבוד ברכבים חשמלים כשהם יתחילו להזדקן. 

לא הצלחתי להבין למה התכוונת. 

למה בעצם הפריוסים האלה היו נזרקים לפח אם אנשים היו חושבים מהראש? 

במה פריוס כזאת שמשקיעים בה כ- 8K ש"ח על סוללה חדשה שווה פחות ממכונית שמתקינים לה בארץ קומבינה של גז ועם בלון גז שהותקנו בהתקנה מקומית שגם ככה יש לה תופעות לוואי? 

בתאריך 29.1.2023 בשעה 07:25, AOZ כתב:

השאלה היא מה יעשו בעלי החשמליות כשהסוללה תחלש עם השנים. 

שם מדובר בהרבה יותר מ 10k

אני מהמר שפשוט יתפתח שוק של ביטוחים לדבר הזה, 

או בדמות אחריות מצד היבואן או ממש שחברות הביטוח יכנסו לתחום ויבטחו סוללות ותוך כדי יחפשו ספקים שיספקו להם סוללות בזול. 

• רעיון טוב! 1

שלומי.

פורסם

ביטוחים יהיו תקפים לנגיד 8-10 שנים. מה לאחר מכן? 

לא מדובר אפילו ב 10k, כיום סוללה בסביבות 30k ואני חושב שאפילו יותר. תצטרך להיות הוזלה דרמטית. 

פורסם
לפני 7 שעות, shlomi6280 כתב:

לא הצלחתי להבין למה התכוונת. 

למה בעצם הפריוסים האלה היו נזרקים לפח אם אנשים היו חושבים מהראש? 

במה פריוס כזאת שמשקיעים בה כ- 8K ש"ח על סוללה חדשה שווה פחות ממכונית שמתקינים לה בארץ קומבינה של גז ועם בלון גז שהותקנו בהתקנה מקומית שגם ככה יש לה תופעות לוואי? 

לקנות רכב עם קילומטראז של 180 אלף ומעלה(85 אחוז מהפריוסים בנות 9 ומעלה הם כאלה) בשביל לחסוך בדלק ואז לשלם 8 אלף על סוללה. כמה זמן יקח לך לקזז את ההפרש? תחשב לבד. 

תקרא קצת על התקנת מערכת גז, כמה עולה ליטר גז, כמה עולה התקנה, מה הצריכה עם גז, ותעשה חישוב לבד אם זה משתלם או לא. יקח 5 דקות

כשהפוזיציה היא מראש "מערכת גז זה קומבינה וחרא" והשאלה היא רק לשם הויכוח, פחות מעניין אותי להשתתף בזה. כול מה שהיה לי להגיד בנידון כבר אמרתי בשרשור. 

פורסם

בגלל זה אם הייתי קונה רכב היברדי ישן, זה רק לאחר שעבר החלפת סוללה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

לקנות רכב עם קילומטראז של 180 אלף ומעלה(85 אחוז מהפריוסים בנות 9 ומעלה הם כאלה) בשביל לחסוך בדלק ואז לשלם 8 אלף על סוללה. כמה זמן יקח לך לקזז את ההפרש? תחשב לבד

רשמתי כבר, 3 שנים וסביר להניח שפחות, כי החישוב שלי נעשה לפי צריכת דלק של רכבי בנזין של היום. לרכבי בנזין  לפני עשור הייתה צריכת דלק גרוע יותר.

פורסם

"3 שנים" זה מושג חסר מימד במושגי צריכת דלק ל-ק"מ. 3 שנים בשביל בנאדם שעובד מהבית ו-3 שנים בשביל נהג מונית, זה לא אותו דבר. 

הרכב שלי בן 9 ויש לו מנוע 1.6 אטמוספרי ו-גיר 6 הילוכים והוא עושה 1 ל-16 בנסיעה 90 אחוז בינעירונית רגועה עם פקקים. ואם אני לוחץ הוא עושה 1 ל-14.  פריוס תעשה בתנאים דומים 1 ל-18-19. אם הסוללה הולכת אני אצטרך לנסוע בערך 70-75 אלף קילומטר לפצות על זה. יש מיש שעוה קילומטראז כזה בשנה, ויש מי שעושה קילומטראז כזה ב-10 שנים. 

פורסם
בתאריך 28.1.2023 בשעה 10:03, yulianx כתב:

גם אני לא הייתי נוגע בגז, לא רוצה בלון בתא המטען והתקנות בארץ.

אירוניה, מכר שלי היה מתקין מערכות גז בזמנו. אני יכול להבטיח לך שהעובי של מיכל הגז הוא עבה פי כמה מהעובי של מיכל הדלק. חוץ מזה, ישנו שסתום מיוחד במיכל הגז שבמידה והרכב מתהפך או משהו הוא נסגר וזרימת הגז נפסקת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפני 8 שעות, Cerebral Cortex כתב:

אירוניה, מכר שלי היה מתקין מערכות גז בזמנו. אני יכול להבטיח לך שהעובי של מיכל הגז הוא עבה פי כמה מהעובי של מיכל הדלק. חוץ מזה, ישנו שסתום מיוחד במיכל הגז שבמידה והרכב מתהפך או משהו הוא נסגר וזרימת הגז נפסקת.

זה פחות בגלל הבטיחות, אם כי זאת לא התחושה הכי טובה שיש בלון גז מאחור.

אבל זה משקל, זה תופס מקום, והתקנות שקשורות במנוע.. זה לא זה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 22 שעות, yulianx כתב:

בגלל זה אם הייתי קונה רכב היברדי ישן, זה רק לאחר שעבר החלפת סוללה.

ואכן שהחלפתי רכב עכשיו ההתלבטות הייתה בין אואריס 2017 לבין מגאן דיזל,
הלכתי על הדיזל - ימים יגידו אם צדקתי.
בנתיים הרכב אכן חסכוני להפליא...

פורסם
לפני 9 שעות, Cerebral Cortex כתב:

לא המיכל עצמו הוא הבעיה אלא החיבור החוצה. זו נקודת התורפה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 28.1.2023 בשעה 13:24, davemustaine87 כתב:

אני בפורום מ-2010 ונכנס על בסיס יומיומי, ונתקלתי לא פעם ולא פעמיים בנושאים של החלפת סוללה ברכב היברידי, ומעולם לא שמעתי על מוסך XYZ מקריית שמונה שעושה את זה. אבל אולי תחדש לי. 

שוב פעם הפורום הזה לא מייצג כלום !!!!
שנים כבר לא מעט מוסכים עושים את זה, וצריך להבין את ההבדל בין "משופץ" לבין "תחליפי סיני".
העצוב שכל קשר בין הסוללה הקטנה ופרימיטיבית של הדורות רהאשונים של פריוסים מול סוללה של רכב EV הכי פשוט זה פשוט "כלום".....אבל אין שכל אין דאגות :mm_tongue

בתאריך 28.1.2023 בשעה 11:44, Buki כתב:

אני לא רוצה רכב עם בלון גז שהותקן במקום שלא יועד לו, מנוע שרץ על דלק שלא יועד לו, ההתקנה בוצעה במוסך ולא בתנאי מפעל, ללא  אישור יצרן הרכב, התממשקות למערכות הרכב לא מושלמת, בתכנון הרכב ההתקנה הזו לא נלקחה בחשבון ולא נבדקה, יש מעט תחנות דלק ומעט בעלי מקצוע שיודעים לטפל. 

זה לא נראה לי רק שיקולים רגשיים.

כי אתה מבין בתחומים....רוב העם רוצה להאמין שיהיה בסדר !!
רוב המוסכים שאני מכיר, לא ייגעו ברכב שעבר הסבה לגז...חוץ מטיפול שמנים/פילטרים, שיחזרו לחוכמולוג שעשה לא הסבה !
שלא תבינו ממונע גז זה יכול להיות אחלה רכב, כאשר היצרן מייצר אותו....או במדינה עם מודעות בנושא, ואכן יש כמה דגמים בודדים שבאמת קל לעשות הסבה, אבל לדבר גורף על זה במיוחד היום ב-2023....זה תחום מת בישראל 

בתאריך 31.1.2023 בשעה 11:17, davemustaine87 כתב:

"3 שנים" זה מושג חסר מימד במושגי צריכת דלק ל-ק"מ. 3 שנים בשביל בנאדם שעובד מהבית ו-3 שנים בשביל נהג מונית, זה לא אותו דבר. 

הרכב שלי בן 9 ויש לו מנוע 1.6 אטמוספרי ו-גיר 6 הילוכים והוא עושה 1 ל-16 בנסיעה 90 אחוז בינעירונית רגועה עם פקקים. ואם אני לוחץ הוא עושה 1 ל-14.  פריוס תעשה בתנאים דומים 1 ל-18-19. אם הסוללה הולכת אני אצטרך לנסוע בערך 70-75 אלף קילומטר לפצות על זה. יש מיש שעוה קילומטראז כזה בשנה, ויש מי שעושה קילומטראז כזה ב-10 שנים. 

ביום שאנשים יידעו לעשות חישובי TCO ולא תפרנים, וכל האופציות מבחינתם פתוח כולל EV, אז יבינו שלפעמים רכב ב-150-170 אש"ח יכול להיות יותר זול מרכב משומש ב-60 אש"ח ל-5-8 שנים קדימה, אבל הכל פונקציה של שימושיות ומצב אישי כמובן.
אני אישית לא מבין איך יכול להיות משתלם מבחינת TCO רכב צ'ינג צ'יאנג צ'יונג חשמלי ב-160-200 אש"ח כאשר נסוע שלו 12 אק"מ שנתי, ועוד 5-8 שנים אף אחד לא יודע מה יהיה שווי שלו ?!?!?!

• תוכן חדש...