Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 39 דקות, davemustaine87 כתב:

הנה , דוגמא חיה לשיקול שנובע מ-רגש. 

קובעים את מיקום הבלון לפי איפה שיש מקום ללא שום התחשבות במבחני ריסוק. 

הגבלה היא על חניונים ללא מערכת אוורור. בבניינים חדשים אם אני לא טועה, חייבת להיות מערכת אוורור. 

עדיין יש הרבה חניונים שאין להם מערכת אורור ומן הסתם רוב החניונים הם בבניינים לא חדשים.

מיכל גז לוקח בין 50-100 ליטר, והוא מותקן הרבה פעמים במקום של הגלגל הרזרבי, או תופס מקום שאינו באמת רלוונטי מבחינת נגישות, ברכבי סדאן למשל. 

/cdn-cgi/mirage/65a983fff9bb81048e2c0b284b8710d2f02f96e11fe900f7b27b55f48b43268e/1280/https://www.emtc.co.il/wp-content/uploads/thumbs/TOYOTA5221-scaled-po6sfny8wzito3nlzcs7hkzqofmjlik73f76z36l4g.jpg

וזה מאוד מגביל.

עזוב, כבר הייתי בסרט הזה עם המון אנשים המלצתי להם על מערכת גז. השיקולים הם רגשיים מסיבות שלא באמת הגיוניות. 

לא הגיוניות לדעתך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כשרק התחיל ולהתקין את המערכות הללו לפני איזה 15 שנה, הייתי מסכים איתך. 

אבל מאז, עברו המון מים בנהר, ויש המון ידע ונסיון. וכול השאלות הללו קל מאוד לדעת אם יש בעיות בתחומים הללו או לא. 

באופן אישי אבא שלי נסע על רכב מונע בגז סביב ה-150 אלף קילומטר(מ-50 עד 250 אלף) ללא שום בעיות במערכת הגז או במנוע, עד שהרכב נמכר.  והוא ממש לא היחיד. 

פורסם
בתאריך 25.1.2023 בשעה 21:15, ch28566 כתב:

כבר לא כזה יקר, זה כמו תקלה משמעותית ברכב או אוסף של דברים שצריך לתקן ואתה יוצא עם חשבונית של 8000 שקל מהמוסך. 

בדיוק.

למרבה האירוניה, היברידית יוצאת יותר זולה גם באספקט של התחזוקה בהקשר הזה, כשאתה משווה לשילוב הנפוץ של גיר רובוטי ומנוע עם טורבו. תקלה בכל אחד מהחלקים האלה עולה בממוצע יותר מ-8000...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

קובעים את מיקום הבלון לפי איפה שיש מקום ללא שום התחשבות במבחני ריסוק. 

לפני 57 דקות, davemustaine87 כתב:

מיכל של 50 ליטר שוקל בערך 50 קילו(גז+מיכל). שזה בערך כמו ילד בן 15. מבחן ריסוק עושים אותו על נהג בודד כאשר הרכב ריק.  האם אתה עושה גם את החישובים האלה כשאתה עולה לבד לרכב או עם אנשים נוספים? או סופר משקל בתא המטען שלך? 

ברור שהשאלות והתהיות הם ישירות מפוזיצית -"למה לא להתקין" ולא "למה כן להתקין", מפה מגיעה הלא רציונליות. 

אבל בסדר, אני לא מגן מערכות הגז ברכבים ולא בא לשכנע אף אחד, לא מקבל אחוזים משום התקנה. 

• מעניין 1
פורסם

לא מדבר לא על משקל ולא על אם יעוף. מדברעל מתבקע במקרה של תאונה.

אם אני זוכר נכון זה היה בפורד בארהב שמיקום שגוי של מיכל דלק באחד הדגמים עלה בהרה חיי אדם שנשרפו בתאונות קלות יחסית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 9 דקות, davemustaine87 כתב:

ברור שהשאלות והתהיות הם ישירות מפוזיצית -"למה לא להתקין" ולא "למה כן להתקין", מפה מגיעה הלא רציונליות. 

אם זה היה מגיע מקורי מהיצרן, לא הייתה לי שום בעיה. 

אבל אני באופן עקרוני לא רוצה התקנות לא מקוריות באוטו שלי אפילו אם זה רק דיבורית או קודן. אז מערכת הרבה יותר משמעותית  שדורשת התערבות הרבה יותר גדולה? לא רוצה. רוצה רכב מקורי בלי שהתעסקו איתו.

פורסם

אני מבין אותך, אבל הדיבור פה הוא לא על קניה מהיצרן אל מול התקנה בגז, אלא על קנית פריוס והתקנת סוללה חדשה, לעומת התקנת גז. 

האם מבחינתך התקנת סוללה במוסך מורשה ישראלי זה שווה ערך ל"מקורי מהיצרן"? כי מבחינתי ממש לא. 

• מצחיק 1
פורסם

אני בפורום מ-2010 ונכנס על בסיס יומיומי, ונתקלתי לא פעם ולא פעמיים בנושאים של החלפת סוללה ברכב היברידי, ומעולם לא שמעתי על מוסך XYZ מקריית שמונה שעושה את זה. אבל אולי תחדש לי. 

פורסם
לפני שעה, davemustaine87 כתב:

באופן אישי אבא שלי נסע על רכב מונע בגז סביב ה-150 אלף קילומטר(מ-50 עד 250 אלף) ללא שום בעיות במערכת הגז או במנוע, עד שהרכב נמכר.  והוא ממש לא היחיד. 

נראה לי שאביך נסע קרוב ל-200K 🤔

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

הגז מרתיע מהסיבה הפשוטה שיש המון אי וודאות בנושא.

יש לי חבר שעבד בחברה שבה רכבי השירות היו מצויידים במערכות גז.

לדברו הרכבים שלא היו ישנים במיוחד היו מתפרקים בנסיעה ואחרי שנסעתי יחד איתו ברכב שהוקצה לו (פוקוס 2014) ושמעתי איך המנוע עובד הבנתי שיש בזה אלמנט של סיכון.

פורסם

אחרי כול כך הרבה זמן אין יותר מדי חוסר וודאות. אולי רק בדגמים חדשים ממש.

גפמ לא מתאים לכול רכב, וגם אם הוא כן מתאים , אולי יש צורך במשמנת. 

פשוט צריך ללכת למתקין טוב ומומלץ, ולא לחאפר שרק מעניין אותו שתביא כסף ושתלך לחפש את החברים שלך שניה אחרי. 

אני פשוט מדבר מנסיון. אחרי שאבא שלי מכר את הרכב שלו, הוא קנה רכב נוסף עם גפ"מ איתו הוא כבר 3 שנים , אמנם הוא פנסיונר ולא נוסע הרבה, אבל עדיין, 0 בעיות. ככה קראתי פה על עוד חברי פורום שחוזרים לגפמ פעם אחרי פעם. אם זה היה כזה זבל לא אמין, היו חוזרים אליו? 

• תוכן חדש...