Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חוזר על שש אתמול בערב ונוסע אחרי משאית, פתאום אני חוטף אבן.... כשהגעתי הבייתה לא ראיתי נזק אך זה היה בחושך והיום בבוקר אני רואה חתיכת סדק.

יש לי ביטוח שמשות ב"אוטו גלאס" וארצה להפעיל אותו אבל אני זוכר שקראתי כאן בעבר על בעיות שנגרמו כתוצאה מהחלפת שמשה. הרכב כבר בן 15 וכולל חיישני גשם כך שהייתי רוצה להיות בטוח שלא יגרמו לי בעיות.

-יש טיפים או אזהרות לביצוע התיקון?

-יש המלצה לסניף הכי איכותי? ראיתי שישנם מספר סניפים

-כמה זמן ניתן לנסוע עם הסדק הזה?

IMG_20230104_130852.jpg

IMG_20230104_130855.jpg

פורסם

אחרי החלפה באוטוגלס בחולון חיישני הגשם הפסיקו לעבוד.

חזרתי אליהם, שלחו אותי ל"כיול" במוסך יבואן לטענתם זה לא קשור לעבודה שלהם.

במוסך שלחו אותי חזרה לאוטוגלס ושם שוב שלחו אותי ליבואן להוסיף איזה חומר בין החיישן לשמשה וחוזר וחלילה עד שהתייאשתי.

תוודא לפני שאתה יוצא שהחיישנים עובדים כולל חיישני מובילאיי.

.

פורסם

קיים עוד תשלום של 100 ש"ח על """גומיות שלא כלולות בביטוח"""?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

תשתדל למצוא זמן לעמוד ליד הרכב בזמן ההחלפה ואולי לצ'פר את המתקין.

מכיר אישית מקרה שסניף שקיבל לא מעט המלצות, החזיר את הרכב עם חתך בהגה, חתכים לאורך כל כיסוי הקורות הצדדיות, הרבה חלקי שאריות סיליקון שקולפו מהשמשה הישנה ואנטנה שנראה שהודבקה כנראה ע"י הילד הקטן של המתקין. 

פורסם

לי היה ניסיון טוב עם סניף חולון.

שים לב שעמוס מאוד וצפוף ומעצבן.

שים לב 2: ישנם ביטוחים שלא מכסים גומיות ותצטרך לשלם.

שים לב 3: ישנם ביטוחים שלא מכסים הדבקת מוביל איי וכו' - ותצטרך לשלם.

שים לב 4: רוב המקומות האלה מנסים לסחוט כמעט טיפים למתקין. אולי כדאי באמת לתת לפני.

פורסם
לפני 4 שעות, דוב המערות כתב:

אחרי החלפה באוטוגלס בחולון חיישני הגשם הפסיקו לעבוד.

חזרתי אליהם, שלחו אותי ל"כיול" במוסך יבואן לטענתם זה לא קשור לעבודה שלהם.

במוסך שלחו אותי חזרה לאוטוגלס ושם שוב שלחו אותי ליבואן להוסיף איזה חומר בין החיישן לשמשה וחוזר וחלילה עד שהתייאשתי.

תוודא לפני שאתה יוצא שהחיישנים עובדים כולל חיישני מובילאיי.

.

מחזק, קרה לי בדיוק אותו הדבר.

ייאמר לזכותם שבמקרה שלי לא התנערו מאחריות ותיקנו לאחר שהגעתי.

אתה יכול לבדוק במקום אם חיישן הגשם עובד או לא על ידי הקשה על החיישן עצמו (אצלי ממש ביחק העליון של השמשה, מאחורי המראה המרכזית) ובדיקה אם הוישרים נכנסים לפעולה.

פורסם

מה שמדאיג אותי הוא מה שקראתי (כאן, לפני מספר שנים) כי השמשה המורכבת היא חלופית ולא מקורית, מה שגורם לבעיות חיישנים שונות.

לפני 11 שעות, adir10 כתב:

אתה יכול לבדוק במקום אם חיישן הגשם עובד או לא על ידי הקשה על החיישן עצמו (אצלי ממש ביחק העליון של השמשה, מאחורי המראה המרכזית) ובדיקה אם הוישרים נכנסים לפעולה.

תודה, לא ידעתי כי כך בודקים.

לפני 13 שעות, Nakamichi כתב:

שים לב 2: ישנם ביטוחים שלא מכסים גומיות ותצטרך לשלם.

שים לב 3: ישנם ביטוחים שלא מכסים הדבקת מוביל איי וכו' - ותצטרך לשלם.

שים לב 4: רוב המקומות האלה מנסים לסחוט כמעט טיפים למתקין. אולי כדאי באמת לתת לפני.

אני ממלא את הטופס הממוחשב שלהם ועוד לא סיימתי אז אני עוד לא יודע מה כן מכסה ולא מכסה. יתרון הכרוך באחזקת ענתיקה כשלי הוא שאין "מערכות בטיחות" שונות ומשונות שאינן מכוסות בביטוחים הסטנדרטים (אני רק חושב על "נשיקה" של פגוש לפגוש במהירות נמוכה שפעם הייתה נסגרת בכמה מאות שקלים עבור פו"ה, מילוי וצביעה והיום מדובר כבר על אלפי שקלים עקב אוסף החיישנים המורכבים בפגוש...)

לפני 13 שעות, Moshe c כתב:

תשתדל למצוא זמן לעמוד ליד הרכב בזמן ההחלפה ואולי לצ'פר את המתקין.

מכיר אישית מקרה שסניף שקיבל לא מעט המלצות, החזיר את הרכב עם חתך בהגה, חתכים לאורך כל כיסוי הקורות הצדדיות, הרבה חלקי שאריות סיליקון שקולפו מהשמשה הישנה ואנטנה שנראה שהודבקה כנראה ע"י הילד הקטן של המתקין. 

באיזה סניף מאפשרים זאת? כמה זמן בעבודה לוקחת? בסופ"ש הקרוב אני מנקה את הרכב מבפנים (ניגוב כל חלקי הפנים, הברשה/שאיבה, ספריי עור ו"סאן-אוף-א-גאן") אז אצלם היטב את הלוח השעונים והסביבה.

מה זה ה"לצ'פר את המתקין"? ממתי? על מה?

פורסם
לפני 15 דקות, Haim_gds כתב:

באיזה סניף מאפשרים זאת? כמה זמן בעבודה לוקחת? בסופ"ש הקרוב אני מנקה את הרכב מבפנים (ניגוב כל חלקי הפנים, הברשה/שאיבה, ספריי עור ו"סאן-אוף-א-גאן") אז אצלם היטב את הלוח השעונים והסביבה.

מה זה ה"לצ'פר את המתקין"? ממתי? על מה?

תוכל לשאול בטלפון אם ניתן להישאר לזמן ביצוע העבודה אני לא מכיר אישית. לא מדובר במוסך שהרכב על הליפט ואתה מעוניין להיכנס תחתיו וכל עוד אתה לא נכנס לו בין הרגליים, זה לא אמור להפריע. העבודה לוקחת לטענתם כשעתיים ולאחר מכן צריך לתת לסיליקון להתייבש. 

הייתי מנקה לאחר מכן כדי לא לעשות עבודה כפולה. כדאי לצלם אבל לצלם ואחײכ להתווכח לדעתי פחות יעיל מלהראות נוכחות. עדיף גם להכניס את הרכב למכון שטיפה כדי לבדוק אם יש נזילות. 

לצ'פר צודק שזה לא אמור להיות כך אבל לדעתי שווה את ההשקעה הקטנה שכנראה תשפר את איכות ההתקנה. 

• מעניין 1
פורסם

מילאתי, שלחתי ובחרתי את סניף חולון (הקרוב ביותר לעבודה). קיבלתי אישור SMS כי יעדכנו אותי בנוגע לפרטים. נחכה ונראה...

אני בכל מקרה מבצע ניקיון פנימי לרכב כל שבועיים, אני רוצה להבריק את הדאשבורד והמושבים הקדמיים ולצלם אותם כדי להימנע מ"אי הבנות" אחר כך. זו E350 אוונגארד והדיפונים הם עור, ממש לא הייתי רוצה שיגרם שם נזק. מניסיון מר מאוד בעבר, עלות חלפת/תיקון דיפונים היא הזוייה כך שאם  יגרם נזק כלשהו לא הייתי רוצה לשלם מכיסי.

לצ'פר זה טיפ אחרי העבודה?

פורסם

לצ'פר זה טיפ אחרי העבודה? בדיוק, אני אפילו נוהג לתת אותו לבעל המיקצוע לפני תחילת העבודה ומשתדל גם לעמוד לידו בזמן ההתקנה וכך למעשה איכות העבודה משתפרת והוא לא ״מחפף״.

• רעיון טוב! 1

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

לגבי תשר.

ממזמן לא יצא לי, אבל כאשר הייתי הולך לשטוף את הרכב במכון.

הייתי מקפיד לתת תשר לפני שהמנקה היה מתחיל לעבוד על הרכב.

פורסם

שאלתי...

image.thumb.png.a8280373e110853ea7f02122f85ada2f.png 

מוזרים לי שני דברים:

-2800 ש"ח לשמשה מקורית ממרצדס זה לא זול מדי? אחי החליף לפני מספר שנים בסובארו שלו ושילם יותר מארבעת אלפים ש"ח.

-ההשתתפות שלהם היא 900 ש"ח? WTF? בביטוח פנסים ומראות ההשתתפות של חברת הביטוח היא יותר מ 2000 ש"ח (וזה גם המחיר המקסימלי של התיקון אותו הן מספקות, כל השאר הוא על חשבון הלקוח)

אלך על שמשה חלופית, הם טוענים כי לא ידוע להם מתי יהיה ניתן להזמין שמשה מקורית מהיצרן והסדק נראה שהולך וגדל. שאלתי בנוגע לחיישנים והם אמרו שיש מישהו אצלהם המתמחה בהם.

אז קבעתי בחולון בשבוע הקרוב, יש רק אדם אחד שמטפל ברכבים שכאלה והם דורשים שאגיע לפני 7:30 ומקווים כי העבודה תסתיים עד ארבע וחצי... לא בטוח שיהיה לי כוח לחכות ליד הרכב😬 אבל לעזאזל, אני לא רוצה להשאיר אותו לבד.

פורסם

מקווה בשבילך שהדבר יעבור בשלום, ברכב הקודם אכלתי מרורים מהם (סניף חולון).

לא אטמו את השמשה כמו שצריך ובגשם הראשון שבא לאחר מכן שטף את כל הרכב.

(מעבר לכך שהשמשה לא ישבה בצורה מדוייקת וטענו שזה "הכי טוב" שהיה אפשר כיוון שהייתה תחליפית)

• תוכן חדש...