Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה900 שח זה העלות של השמשה החלופית שאותה אתה זכאי לקבל מהביטוח.

לכן יורדים רק 900 שח מהעלות של השמשה המקורית.

2800 נשמע מחיר סביר לשמשה מקורית.

תבדוק אם יש אפשרות לשמשה מיצרן OEM. Sekurit או Pilkington למשל.

אומנם זה היה לפני יותר מ10 שנים, אבל החלפתי שמשה קדמית בBMW. הביטוח רצה להתקין שמשה תוצרת הארץ, שילמתי 600 שח תוספת עבור שמשה של Pilkington שהיא כמו המקורית לכל דבר.

אם אפשרי, תביא גומיה חדשה ממחסן החלפים של מרצדס.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

בביטוח פנסים למשל אם מחיר ההחלפה גבוהה מהמחיר המקסימלי המוסכם בחוזה אז מאפשרים לך להזמין את הפנס ולשלם את ההפרש מהמחיר המקסימלי או לקבל את ההמחיר ההחלפה המקסימלי ללא תיקון.

מה שמוזר לי בסכום הזה הוא שהוא נשמע נמוך ממחיר שמשה חלופית, אם היה ניתן להשיג את המקורית בזמן קצר ובמחיר סביר (נאמר עד אלפיים ש"ח) ולשלם את ההפרש הייתי הולך כנראה על המקורי.

אני חושב שאדע מי יצרן השמשה רק כאשר אגיע לשם, לא ניתן להשיג את הזגגים ישירות אלא אפשר לדבר רק עם שירות לקוחות שלא מבינים הרבה כך שגמישות בנוגע ליצרן או הבאת חלפים לא ממש אפשרית...

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
פורסם
לפני 23 שעות, Haim_gds כתב:

ששאלתי למה זה לוקח יום שלם הם אמרו כי מבוצעות בדיקות אטימה...

עושה רושם שאני הולך לבלות שם את כל היום ליד הרכב😒

אישית לא שמעתי שמבצעים בדיקות אטימה. העבודה אמורה לקחת פחות משעתיים. הם מבקשים להשאיר את הרכב כדי לתת זמן לסיליקון להתייבש. 

פורסם

החלפתי שמשה לפני כמה שנים  ומיקמו את החיישן בפספוס של ס"מ מה שגרם לפלסטיקה של הכיסוי לא להתחבר טוב למראה המרכזית.

זה פשוט אבל תשים לב.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עברו כשלושה שבועות וחיכיתי לראות שהכל בסדר ואין שום הפתעות. כרגע (אחרי הגשם הראשון) הכל טוב.

ההתקנה עצמה הייתה מאוד ארוכה. הגעתי לשם לפני 7:30 כדי לתפוס מקום ולהימנע מהפקקים שם בבוקר ונרשמתי. חיכיתי שעתיים לפני שהמתקין ניגש לרכב והחל לעבוד. ההחלפה עצמה הייתה כשעה+ אבל הייתי צריך לחכות עד ארבע וחצי לפני ששיחררו אותי כי הדבק היה צריך להתייבש והזהירו אותי לנסוע כמו סבתא עד למחרת. לא ראיתי הבדל גדול בין השימשה החליפית למקורית למעט איזהשהו ריבוע ריק בהדפסה על השימשה, החיישן גשם הוא אינטגרלי לשמשה ולא היו איתו בעיות. לא ראיתי שום נזק ללוח השעונים ולדיפון הפנימי (דבר שמאוד הדאיג אותי עקב ניסיון רע בעבר). לא ראיתי בעייה בהדבקת המראה והמצלמה ו/או באטימה, הדבר היחידי שמטריד קצת הוא שהגומייה הקדמית שהייתה שם כבר קודם שבורה ומתפוררת ולא הוחלפה לחדשה בזמן החלפת השמשה. היום בגשם הראשון שמתי לב לסימני מריחה של המגבים בהתחלה אבל עד שהגעתי לעבודה הם נעלמו (ציפוי כלשהו?)

אוטו גלאס הוא מקום גדול. כשהגעתי לשם לא הצלחתי להבין בהתחלה כי כל המבנה הוא המוסך, ציפתי למשהו בסגנון מוסך רגיל. החדר המתנה הוא זוועתי, היתי צריך להתחנן לכוס כדי להכין קפה עם מים ממכונה ובסביבות הצהריים גם הקפה נגמר. במזל הצלחתי לתפוס מקום, לשבת ליד השקע חשמל ולחבר את המחשב, אלה שלא היה להם מזל היו צריכים לעמוד ליד... במקום כזה בו ידוע כי ההמתנה תהייה מאוד ארוכה (באתי ב 7:30 ויצאתי ב 16:30) היו צריכים להשקיע טיפה ולנסות להרים חדר המתנה נורמלי. 

המתקין שהתקין את השמשה אצלי היה בחור רוסי מבוגר שנראה מנוסה, למרבה השמחה התגלה כי גם הוא חובב מרצדס ואחרי שיחה ארוכה הוא לקח אותי לראות בקומה למעלה את ה W203 שהוא משפץ, מרשים. נתתי לו טיפ לפני העבודה אך לא נראה לי כי היה בזה צורך, עמדתי בצד כשהרכיב את השימשה ולא ראיתי שחיפף או עשה קיצורי דרך.

• מעניין 2
  • תוכן חדש...