Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, Ameer.86 כתב:

מה לוח הזמנים להכרעה בנושא עליית המס?  יש עדיין סיכוי לדחיה או שזה כבר אבוד?

אין שום לו״ז. כרגע יש מס קניה של 20%. אם וכאשר הכנסת תעביר חוק שקובע את זה, המס יירד; אבל אז זה תלוי בחוק אם זה יהיה רטרואקטיווי (כלומר האם מי ששילם לפי המס המוגדל מאז ה-1/1/23 עד תחולת החוק יקבל החזר). כיון שהיבואנים מעולם לא חשפו את מחירי ה-CIF שהם משלמים, אני מניח שיילחמו כמו אריות שזה לא יהיה רטרואקטיווי, כי זה יחייב חשיפת המספרים.
כל ההתנהלות של ועדת הכספים בנושא פסולה מעיקרה, כיון שהכנסת לא אמורה לשאול את הרשות המבצעת איזה חוקים לחוקק.
נכון, במדינה עם מנהל תקין הרשות המחוקקת משקיעה במחקר מראש של ההשלכות של שינויי מדיניות (באמצעות מח׳ מחקר, שאגב יש לכנסת, אנחנו משלמים להם משכורת), ובהתייעצות עם משרדי ממשלה רלוונטים. אבל כל זה נעשה כבר מזמן, באוגוסט לפני שנה וחצי: אחרי כל ההתייעצויות, כבר היתה החלטה לדחות את עליית המס לא בשנה, כמו שמדובר עכשיו, אלא ב-3 שנים (עד תחילת 2026), כי אחוז החשמליות שנמכר לא הגיע לתחזיות וליעדים שישראל התחייבה אליהם מבחינת זיהום אויר.
חוק בהתאם, עם דחיה של 3 שנים, היה אמור לעבור בתור חלק מחוק ההסדרים שעבר בנובמבר לפני שנה. אבל אחרי שנתיים ללא תקציב מדינה, היו הרבה מאד סעיפים אחרים לדון בהם, והסעיף הרלוונטי בכלל לא הגיע לידי דיון. אפילו לא 60 שניות, ולכן לא נכנס לחוק ההסדרים.
אף אחד אחד מחברי הכנסת בועדת הכספים שעכשיו עשו רעש לא פתח את הפה בדיון בנובמבר לפני שנה ואמר אז ״זה סעיף חשוב, צריך להכניס אותו לחוק״.

אגב, חשוב לדעת מראש על שינויים משמעותיים כאלה במיסוי גם לצרכנים וגם ליבואנים , כי זה משליך על תיכנון תקציבי של משק בית והכדאיות של סוג הנעה מסויימת, וגם על התיכנון ארוך הטווח, תיפעולי ופיננסי, של היבואנים. יבואן לא יכולים לבוא ליצרן ולהגיד לו, ״אה, אגב מחרתיים מורידים בארץ את המס אז אוכל למכור יותר, תעמיס לי עוד 1000 חתיכות על הספינה״. גם לפני ימי משבר האספקה הם היו עושים הזמנות זמן רב מראש (6-12 חודשים, אא״ט), ותיכנון איזה דגמים בכלל להביא ארצה מקבלים עוד קודם, וזה גם דורש היערכות מתאימה מצידם: החלטה על איזה גדלי סוללה לייבא -- יש יותר מאחד לרוב הדגמים, איזה רמות גימור/איבזור, תימחור הדגמים (גם אם לא מפרסמים אותו בשלב מוקדם) מקורות כספיים לשלם ליצרן, תקינה (גם אם יש כבר תקינה אירופית, עדיין יש תהליך תקינה מקוצר שהם צריכים לעבור, שלא חל על ייבוא אישי) הדרכות של אנשי מכירות ותחזוקה על הדגמים, ובמקרה של רכב חשמלי, גם לסגור חוזים עם ספקים של עמדות טעינה, אם הם כזו כלולה בעיסקה עם הצרכן (ורוב היבואנים עדיין נותנים עמדה, אא״ט).

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מידע פנימי מרמז שמחירי הנירו החדשה (שכבר נמצאת זמן מה באחסנה בארץ)

EV - מחיר ינוע ברמות של כ 215 א"ש

PHEV -  מחר ינוע ברמות מחיר של 198 - 202 א"ש כתלות ברמת הגימור.

כבעלים של נירו פלאג אין מבצחר 10/21 , מחיר הקניה שלה עמד על כ 153K, המחיר החדש משקף עליה של 23%...

עם כל הכבוד , נירו זה אינו רכב בגזרת מחיר של 200K ...

• מצחיק 2
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 4 שעות, CX25GTI כתב:

מידע פנימי מרמז שמחירי הנירו החדשה (שכבר נמצאת זמן מה באחסנה בארץ)

EV - מחיר ינוע ברמות של כ 215 א"ש

PHEV -  מחר ינוע ברמות מחיר של 198 - 202 א"ש כתלות ברמת הגימור.

כבעלים של נירו פלאג אין מבצחר 10/21 , מחיר הקניה שלה עמד על כ 153K, המחיר החדש משקף עליה של 23%...

עם כל הכבוד , נירו זה אינו רכב בגזרת מחיר של 200K ...

מדובר, לגבי החשמלית, בנירו או נירו פלוס? חשבתי שכבר התחילו מסירות של הפלוס.
בחו״ל דווקא הפלוס יותר זולה למרות שהיא קצת יותר גדולה, כי היא מבוססת על הגירסה הקודמת של הנירו, לא החדשה מ-2023, וגם  פחות מאובזרת, כי היא גירסה יותר עירומה שמיועדת למוניות.
בכל אופן, מול הנירו של שנה שעברה, 215K זו עליה של 13%, בעוד אם מחשבים רק את ההשפעה של עליית מס הקניה (ואפילו לא מנכים את המס על הסוללה, שאין יותר על רכב עם סוללה קוריאנית בגלל הסכם הסחר החופשי), העליה היתה אמורה להיות 7-8%.

פורסם

לטלקאר כבר ממזמן עף הסכך. הנירו נחות מהאיוניק בכל פרמטר. עולה 10% פחות בממוצע מהאיוניק 5 בעולם. אבל זה נראה כאילו לא ממש מזיז להם. הרכבים מיועדים בעיקר לאולמות התצוגה.

פורסם

מדובר על הנירו החדשה , הנירו + חשמלית עולה היום כ 200K .

מה שעוד יותר משעשע היא העובדה שהיבואן כמובן גזר את 7% הורדת המס מול קוריאה , והגדיל לעשות כאשר את הנירו החדשה אשר נמצאת במחסנים שלו קנה לפני העלאת המס ויגזור קופון כפול עכשיו...

פורסם

הנירו אמורה להיות מתומחרת מול יונדאי קונה ולא מול איוניק 5.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 4 שעות, itsik170 כתב:

ואכן בכל העולם כך היא ממוצבת: דגם קצת יותר גדול מהקונה, עם קצת פחות טווח (כי הנתונים של מע׳ ההינע זהים, אם כי יצרן הסוללה לא (LGChem מול SKInnovations)), ובהתאם הנירו עולה טיפה יותר (בד״כ 3-4% יותר).
עדו משהו משונה בשוק שלנו הוא שיש יבואנים שונים לשני המותגים. למיטב ידיעתי, בד״כ זה אותו יבואן, בדיוק כפי שכאן יש אותו יבואן לסיאט ולסקודה, ולפיז׳ו ולאופל, למרות שגם שם יש דגמים שמתחרים ראש בראש.

פורסם

כמעט בכל מקום בחו"ל קיה ויונדאי נמכרות תחת מפיצים שונים.

דוקא לדעתי מזל שהם לא נמכרים בארץ תחת אותו ייבואן, במצב כזה היינו רואים דילול של היצע הדגמים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 4 שעות, itsik170 כתב:

הקונה עם הטווח המוגדל עולה כ 185 , הנירו + כ 200.

הנירו החדשה כבר תאמיר ל 215 , והיבואן ימכור לנו שמדובר בדגם מקטגוריה גבוהה יותר כדי להצדיק את המחיר המנופח של הרכב.

בדקתי באתר קיה בדנמרק , הנירו החדשה החשמלית בדגם המפואר ביותר פרסטיג עולה כ 191 , וזו המדינה היקרה ביותר באירופה ...

פורסם
בתאריך 10.1.2023 בשעה 15:58, CX25GTI כתב:

הקונה עם הטווח המוגדל עולה כ 185 , הנירו + כ 200.

הנירו החדשה כבר תאמיר ל 215 , והיבואן ימכור לנו שמדובר בדגם מקטגוריה גבוהה יותר כדי להצדיק את המחיר המנופח של הרכב.

בדקתי באתר קיה בדנמרק , הנירו החדשה החשמלית בדגם המפואר ביותר פרסטיג עולה כ 191 , וזו המדינה היקרה ביותר באירופה ...

אחרי מהלך של טסלה...אני בספק.
בתור בעלים של NIRO EV ממשלוח אחרון ולא הבדיחה של PLUS, פשוט הזייה המחירים, ומזל שלא חיכיתי ל-EV6, בעתיד שנחזור לשפיות נחליף את הPHEV 2019 האמינה לזה.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לא חושב שטסלה תשפיע על הקיה,
טלקר מזמן הבינו שיש להם פרה חולבת מניבה מצויין, וכל עוד הם על הסוס הם ינצלו את זה חזק.
אני עם נירו PHEV בת שנתיים שמחושבת לפי מחירון של 153K,
והאמת סה"כ מרוצה מאוד אבל היא לא שווה שקל מעל זה (ולטעמי אולי אפילו פחות) בידוד רעשים לא מושלם, תא מטען קטן, איכות חומרים בינונית -טובה וכו'.
אבל אני מניח שיהיה להם לא מעט קונים.
עוד חצי שנה שאצטרך להזמין משהו חדש בליסינג אני כבר רואה את המריבות שלי עם החברה שינסו לדחחוף לי נירו + ולא את הנירו החדשה....

עריכה אחרונה על ידי llaavvii
פורסם (נערך)
לפני 50 דקות, llaavvii כתב:

לא חושב שטסלה תשפיע על הקיה,
טלקר מזמן הבינו שיש להם פרה חולבת מניבה מצויין, וכל עוד הם על הסוס הם ינצלו את זה חזק.
אני עם נירו PHEV בת שנתיים שמחושבת לפי מחירון של 153K,
והאמת סה"כ מרוצה מאוד אבל היא לא שווה שקל מעל זה (ולטעמי אולי אפילו פחות) בידוד רעשים לא מושלם, תא מטען קטן, איכות חומרים בינונית -טובה וכו'.
אבל אני מניח שיהיה להם לא מעט קונים.
עוד חצי שנה שאצטרך להזמין משהו חדש בליסינג אני כבר רואה את המריבות שלי עם החברה שינסו לדחחוף לי נירו + ולא את הנירו החדשה....

למזלי הטוב , הנירו ברשותי שנה ושלושה חודשים , סגרה 45K ק"מ ואני מרוצה מהתמורה.

כל מה שכתבת מעלה נכון , ובסה"כ רכב שימושי ויעיל, ומליסינג אני לא מצפה להרבה יותר...

החלפה הבאה ?

אני לעולם לא אשלם שווי שימוש על רכב ב 200K , המחיר של הנירו החדש ואו הפלוס.

לקורולה אני לא חוזר.

לפתע פתאום טסלה משומשת בסביבות מחיר של 160 א"ש נראה אטרקטיבי...

ועוד משהו , אני בהחלט רואה השפעה על כל החשמליות עקב המהלך של טסלה, אני לא רואה מישהו אשר יעדיף נירו על מודל 3 .

לשלם על נירו חדשה 215 מול 185 של הטסלה ??

עריכה אחרונה על ידי CX25GTI

פורסם

איפה תמצא טסלה משומשת ב-160? והמחיר של החדשה ירד ל-205 ולא ל-185 אלא אם התבלבלתי לגמרי...

מעבר לזה אני מסכים שיש סיכוי שעוד מחירי חשמליות יירדו אם היבואנים ייראו ירידה במכירות בגלל פער המחיר מטסלה

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תוכן חדש...