רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
מקפחי זכות
מאת דובצע- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 956 צפיות
למה אין מצלמות במקומות הידועים כמו מצלמות נתץ שמזכות את המקפחים באיזה 1000 שח ו8 נקודות זה תופעה שמאכילה את עצמה-הוא קיפח אני גם-ופשוט דופקת את הכבישים הגיע הזמן להציל אנשים מעצמם ברגע שאף אחד לא יקפח הכביש יזרום כמו שצריך וכולם יהנו
הודעה אחרונה מאת בוכ, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כנראה שעף לי אבן קטנה לשמשה אני רואה סדק שלא מורגש ביד ושבר ממש קטן שכנראה שהאבן עשתה יש דרך לטפל בזה מבלי להחליף שמשה? גולף לייף פלוס 2022
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 769 צפיות
שלום חברים, רנו מאן 2009 עם 118 ק"מ, יש לי רעידות בעמידה ברמזור כשהרכב בהילוך D, כשמעבירים ל N הרעידות נעלמות. מישהו יכול לעזור או לכוון לפני שאני הולך למוסך ? תודה.
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
מאחר והמידע על הרכב לא נפוץ במיוחד חשבתי שכדאי לשתף את המעט שיש ברשותי. זהירות, חפירה. איך קניתי עוד לנצ'יה ? מאחר וזו הלנצ'יה השלישית שלי (תמה 1992, קאפה 1997, דלתא 2012 – כולן טורבו) אפשר היה לחשוב שאני אוהד של המותג, אני לא. אני אוהב את הרכבים שלי גדולים וחזקים יחסית עם פוטנציאל שיפורים שלצערי לא מומש עקב סדרי עדיפויות כאלה ואחרים כמו סגירת משכנתה בהקדם האפשרי. החלטתי שאני מוכר את הקאפה בעקבות הצורך להשקיע בה כמה עשרות אלפי שקלים (קוסמטיקה, המכני היה מצוין) שלא היה בא לי להוציא ועדיין להישאר עם רכב ישן שבו כריות האוויר התפוצצו לי סתם כך בעמידה ברמזור ללא תאונה. ניגשתי לקניית הרכב הבא עם הראש הכי פתוח שהצלחתי לגייס ועברתי על כל המותגים הקיימים בהתאם לתקציב שהיה כ-K…
הודעה אחרונה מאת amir74, -
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חבר עם סיוויק 08 נפל בטסט על איתות לד במראה שלא עובד בשני הצדדים. בארץ רק החלק סביב אלפיה לשניהם, ולכן חשב להזמין מאלי אקספרס גם אם יצטרך להשבית את הרכב עד שהחלק יגיע. כמובן רוצה להזמין את הרגילות השקופות כמו המקורי ולא המושחרות שעלולות לתפוס עיניים לא רצויות. השאלה אם אין עוד בעיות: 1. הסיכון שיעצר במכס גדול מהסיכון הרגיל בכל חבילה? 2. ידרשו במכון טסטים קבלה ממוסך מורשה על ההחלפה? כי נורות רגילות החלפתי לבד ולא דרשו כלום רק לראות שעובד. 3. יעשו לו בעיות בטסט על "חלק לא תקני"? ראיתי שיש מוכרים שמציינים שמוטבע על הפנס "E8" ויש שלא. (עריכה: במבט שני אני לא רואה אף מוכר של השקופות שמציין "E8", אולי זה היה במושחרות) 4. עוד בעיות שלא חשבתי עליהם?…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 28 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
מטרו מוטור המוכרת בעיקר כיבואנית מתחום הדו"ג, טרקטורונים ואופנועי ים, ממשיכה להרחיב את אחיזתה גם בתחום יבוא כלי רכב. הבוקר השיקה החברה בת"א את מותג VOYAH היוקרתי, המצטרף למותג ליפמוטור הבסיסי, ולקראת השקת מותג KARMA בעוד מספר חודשים. VOYAH שהושקה הבוקר היא חטיבת היוקרה של קונצרן DONGFENG אחד הגדולים בסין, המייצר כלי רכב בשיתוף היצרנים המובילים בעולם. VOYAH שנוסדה ב 2020 בעלת מיקוד ומטרה אירופאית מובהקת, ומכוונת לשוק הפרימיום כאשר הבוקר הושקה בישראל ה VOYAH FREE, ג'יפון מגודל למדי, בקטגורית D-SUV. היצרן מתכנן להשיק בקרוב גם את ה DREAM שיהיה מוביל נוסעים ייעודי, את ה PASSION רכב סדאן, ובעתיד הלא רחוק עוד שני דגמים. ה VOYAH…
הודעה אחרונה מאת Michael01, -
-
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
תמונה מתוך האתר, thecar , כולל הכתבה.( אינני מצליח לעלות את הקישור). כולל כל התלאות שהנהג עבר לאחר מכן, כשנדרש לשלם על הנזק. בסופו של דבר, הסוף היה טוב? עשו לו טובה, הסכימו להחליף לו הרכב לחדש. טוב נו, ברכב כזה, כמעט אוטונומי, מי צריך הגה בכלל?!!
הודעה אחרונה מאת Coro, -
-
- אחראי פורום
- 23 עוקבים
- 51 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
1. מאז ומעולם אהבתי את עולם הרכב. עוד כילד קטן הייתי הולך עם אבא למוסך, מתבונן מקרוב אחר המוסכניק. הסקרנות שלי אפפה את כל התחומים הנוגעים, מחברות ודגמי רכב ועד, עבור דרך המהפך הטכנולגי שעובר עולם הרכב, ועד מכניקה פשוטה ושסתומים. כשבגרתי שלחתי יד בתחום בשעות הפנאי. לאבא היה חבר שניהל מגרשי רכבים, ואני הייתי עוזר לו בכל הנצרך. כנער הייתה זו הכנסה מדהימה - את מה שהחברים היו עושים בחודש הייתי מכניס בימים ספורים. אחלה. 2. ועם זאת לא חשבתי להיכנס לתחום כמקצוע לחיים. גדלתי במשפחה שבה תואר הוא דבר קדוש. ולאבא ואמא היקרים היה ברור מאליו שאני לא הולך לעבודת כפיים, אלא למקצוע מכובד יותר. למען האמת גם לא אהבתי את העבודה במגרש, כי אין מה לעשות, ג…
הודעה אחרונה מאת נתנאל1, -
-
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום הוצאתי רישיון ב2016 ולא קיבלתי אף פעם זימון או דרישה לקורס נהיגה מונעת. עכשיו במרץ הרישיון שלי יהיה פג תוקף והבנתי שאם לא עשיתי רענון נהיגה לא אוכל לחדש את הרישיון. איפה אני יכול לברר אם אני צריך לעשות את הקורס ולקבל זימון או משהו?
הודעה אחרונה מאת נתנאל1, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קישור לידיעה באתר שלי - ממש כאן. להלן ההודעה לעיתונות שהופצה הבוקר חדש בישראל: קיה NIRO חברת טלקאר, יבואנית קיה לישראל, מודיעה על תחילת שיווק הדור החדש של קיה נירו קיה נירו החדש מציג עיצוב חיצוני נועז ומסוגנן, ומגוון שילובי צבעים חלל פנימי עדכני וטכנולוגי ושימוש בחומרים איכותיים וברי קיימא. …
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
נובמבר לוהט וחשמלי עבר על שוק הרכב הישראלי עם למעלה מ-20000 כלם שעלו על הכביש מהם כ-6500 חשמליים 1 2 3 4 11
מאת PriceDevil-
- אחראי פורום
- 31 עוקבים
- 154 תגובות
- 29.1 אלף צפיות
אמנם לא כל הנתונים מעודכנים (הניסיון מראה שלפני 10-15 בחודש העוקב הנתונים חלקיים( אבל הנתונים חריגים מספיק כדי שיהיה שווה לכתוב עליהם: למעלה מ-20000 מכוניות חדשות עלו על הכביש החודש (נתון חריג לנובמבר) מהן לא פחות מ-6500 חשמליות. נראה שדצמבר לא יהיה שונה... להלן טבלת הנתונים המעודכנים להבוקר: תוצר סה"כ חשמליות קיה 3127 32 טויוטמ 2565 …
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
-
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
חבר שנמצא בארה"ב רוצה לבדוק (לשכור) כמה סוגי רכבים לפני שירכוש ומצא את האתר הזה שנותן מגוון רכבים במחירים די מעניינים https://turo.com/ca/en הוא מחפש לבדוק רכב כזה למשל https://turo.com/ca/en/car-rental/united-states/foster-city-ca/ford/mustang/1798958?endDate=01%2F30%2F2023&endTime=10%3A00&searchId=I-zYDxP1&startDate=01%2F27%2F2023&startTime=10%3A00 ועוד כמה סוגים אשמח לשמוע חוות דעת ולהעביר לו.
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם יש ברשותי רכב רנו פלואנס ברכב יש מערכת מולטימדיה של אדי מערכות עשיתי למערכת איפוס הגדרות יצרן מישהו יודע אולי איך להכניס אפליקציות למערכת? זה android 4.4.2 ניסתי דרך קבצי apk לא כל כך הלך.. גם משום מה אין לי את חנות גוגל אשמח שמישהו כאן יושיע אותי תודה
הודעה אחרונה מאת elizino, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי המשפחה מתרחבת ל 6 ואני מת להביא רכב שגם יאפשר נוחות נסיעה לילדים בשורה השלישית, גם בגאז' וגם נסיעה מפנקת שמתי עין על אקספלורר XLT 2012 170000 ק"מ אשמח לשמוע חוות דעת, ספציפית: צריכת דלק? האם אתם ממליצים על מערכת גז? האם הטיפולים יקרים? האם לצפתו לתקלות?
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
אהלן, קניתי רכב שבלי טסט כבר עשרה חודשים, מישהו יודע אם אני עכשיו הולכת להעביר אותו טסט זה יהיה תקף רק לעוד חודשיים או שיש אופציה לשלם גם את האגרה של שנה הבאה והטסט יהיה בתוקף לחצי שנה( זה רכב משנת 2000)
הודעה אחרונה מאת נקודה טובה, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 963 צפיות
אשמח ממש לעזרה, יש לי מזדה CX3 שנה שלמה ראיתי על צג השעונים את מד הדלק ומספר הק"מ שנותר לנסיעה , איכשהו השעון התחלף בצג אחר ... אני ממש רוצה להחזיר את הצג הקודם , סליחה, אין לי מושג איך אני מחליפה צג בשעונים ... אני רואה רק את כמות הדלק - פסים לבנים , מישהו? ספר מזדה בן 762 עמודים , קראתי 760 אין הנחיות כאלה ... פליזזז מישהו ??? אין לי זמן לגשת למרכז מזדה וחוץ מזה סביר להניח שיחייכו והסתלבטו עלי ... נכון?
הודעה אחרונה מאת 8750LEAH, -
ביטוח לרכב יוקרה 1 2
מאת buchgb-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
ערב טוב לכולם. אני צריך את חוכמת ההמונים, את העצה שלכם. אני מתכוון לרכוש רכב חדש בעלות של 400 אלף שח +, בחברות ביטוח זה מוגדר ״כרכב יוקרה״ וזה הופך את תהליך ביטוח דל רכב יותר מורכב. נתונים שלי: בן 40, עשרה חודשים ללא רכב ( מכרתי את הקודם והתחלתי להתכונן לרכישה של אחד חדש ), לפני כן מבוטח לפחות 5 שנים ללא תביעות. חוסר ביטוח בעשרה חודשים האלה בדיעבד התברר כצרה גדולה - אל תעשו כמוני, תשמרו על רצף הביטוחי. אני פשוט לא ידעתי. פניתי לשני סוכנים. 1) לא ניתן לבטח רכב ללא עבר ביטוחי עם רכב יוקרה. 2) א) אפשרות לבטח על שם של אח/אבא עם עבר ביטוחי של 3 שנים (רכב רגיל ) + אני כנהג נקוב. צריך לרשום את אח/אבא כבעל הרכב. אין לי בעיה…
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
המבחן המלא פורסם באתר car-pad, וניתן לקרוא אותו כאן. יש מכוניות שכיף לשבת ולהעלות על הכתב את הכתבה עליהן. הקיה EV6 היא אחת מהן. אזכיר שה EV6 הושקה בישראל ממש בסוף דצמבר, עם שני דגמים – פרימיום עם מנוע יחיד 229 כ"ס ו 35.7 קג"מ ו GT-Line עם שני מנועים, 325 כ"ס ו 62 קג"מ. על ההשקה קראתם בדיוק כאן. למבחן מתייצבת האחות הבכירה ה GT-Line. אסתכן ואומר כבר עכשיו, מדובר בקיה הכי טובה שיוצרה מאז ומעולם, עד שתגיע לבחינה ה GT עם כמעט 600 כ"ס. כן, עד כדי כך. ואני מסתכן בזה שלא נהגתי בהרבה רכבי קיה המשווקים בעולם, ויש להם כמה פנינים שלא הגיעו לארץ. ה EV6 שנבחנה היא פשוט רכב משובח איך שלא תסתכלו עליה. עכשיו אם נפלט לכם או שסיננתם בלב 'א…
-
היי חברים, אחת למס' שנים אני מוצאת את עצמי חוזרת שוב לפורום הנפלא הזה, מעלה שאלות ותהיות וזוכה לתשובות כנות ומנומקות. חזרתי. כעת עם שאלה לגבי כיסאות בטיחות לרכב לילדים ובפרט לגבי התקנים השונים . למי שמעדיף לדלג על הפטפטת, אשאל כבר כאן: 1. האם לדעתכם יש באמת שוני מהותי או כזה שמבחינתכם גורם לתעדף תקן אחד על פני השני? כן? לא? פרטו והסבירו בבקשה. 2. בשנים האחרונות יצאו כיסאות בטיחות מסתובבים. האם לא קיימת סכנה שבעת תאונה חס וחלילה, המנגנון המסתובב יהווה בעיה ובעצם הכיסא יתנתק ממנו בהתנגשות חזקה? ולפטפטת: באופן כללי יש לי נטייה לתעדף את התקן האירופי בעוד תחומים. לאחר בדיקה קצרה שערכתי בין התקנים - גם בכיסאות בטיחות אני נוטה להעדיף את התקן האירופי (I-Size) מהסי…
- 7 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שאלה: בכביש החוף מתבצעות עבודות המצרות את הכביש (בכל כיוון) לשני נתיבים ללא שוליים, בקטעים שונים. בקטעים אלו מוצב תמרור 420 - העקיפה אסורה לכל רכב מנועי. מדוע? הרי זה כביש חד סטרי!?
- 11 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
צריך התיעצות איפה קונים רכבים בזול למטרת סחר
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 27 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
היי, קניתי אוטו לפני כחודש, במצב טוב יחסית לגיל ולקילומטראז שעבר. לפני שבוע התחילו בעיות בזמן נסיעה של חוסר סחיבה. האוטו לא מגיב כאשר נותנים קיק ובמצב של עקיפה מכניס אותך למצב מאוד לא בטיחותי. במצב הזה פשוט צריך לכבות מנוע ולהניע מחדש. עכשיו, מצאתי בתא כפפות את החשבונית הבאה: כלומר, הוחלפו 4 פלאגים וקוייל אחד. אם תשימו לב בשורה התחתונה כתוב כי ללקוחה הוסבר שיש בעיה וצריך להחליף גם את שאר הקויילים, אבל מאחר והיה בכוונתה למכור את האוטו לא עשתה זאת. העיקר שיסע. נאלצתי לנסוע למוסך. שם חיברו את האוטו למחשב והוחלף קוייל. אני צריך לדרוש ממנו החזר על עלות החלפת החלק? או להמשיך הלאה בחיים?
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
האם יש גבול, לכמה טעויות אפשר לעשות בפרסום? כנראה שלא. הם מציגים את הרכב, עם "אחלה נתונים"... יחד עם טווח הנסיעה, ובעיקר הכוח-סוס.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 804 צפיות
פרק 34 של 'דרייב', פודקאסט הרכב הטוב ביותר שילווה אתם בפקקים. השקות מעניינות ואורח הרבה יותר מעניין - רן ביאר, מנהל המכירות הארצי של יונדאי. חלק מוותיקי הפורום שהיו בהדרכות ביונדאי לפני כמה שנים, זוכרים את רן היטב כחד המקצוענים בתחום. הפעם הוא באולפן שלנו. תאזינו תדעו. לנוחותכם, הפעם מתכון לתמרים ממולאים באגוזים. לוקחים תמר. מוציאים את החרצן. מכניסים במקומו אגוז. בתיאבון.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ראיתי את הצימיגג הזה במבצע 169 ש"ח ואני מעוניין לקנות אותו אשמח לשמוע ממכם האם זה מומלץ או שכדאי להשקיע במשהו יותר טוב תודה רבה
הודעה אחרונה מאת יונתן הקטן, -
שלום חברים הגיע סמל שהזמנתי דרך עלי אקספרס עכשיו הסמל מאוד יפה אבל בגלל זה הפחד שמישו יתלוש אותו. אמנם זה לא סמל של סיאט… אבל עדיין השאלה מה אומרים-להדק אותו עם שתי ניטים או שעדיף לא לעשות חור בפח של האוטו או רעיון אחר מה לעשות?
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
אשמח לעזרתכם במשהו שעדין לא התרגלתי אליו מאז רשיון הנהיגה והוא שדוושת הגז והברקס נמצאים בצד ימין של הרגל וכשמאלית ברגלים (ובידים) קצת קשה לי לנהוג ברגל ימין שאין לי בה מספיק קורדינאציה וטאצ' לנגיעה המדויקת בדוושת הגז או הבלימה (בטח בהשוואה לרגל שמאל) אשמח לשמוע את דעת השמאליות ביניכם (או כל מי שיש לה מה להוסיף) האם בכלל יש דרך חוקית להזיז בהתאמה אישית דוושות אלו לצד שמאל (והדבר שאני הכי זוכרת משיעורי הנהיגה זה את המורה תופסת אותי כל פעם מחדש נוהגת ברגל שמאל ומתעצבנת מחדש) או שהוותיקות מביניכם ירגיעו אותי שזה משהו שעובר וככל שנוהגים יותר מתרגלים לזה
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
עדכנתי רכב חדש בתג נכה קיים באתר הממשלתי כבר מופיע הרכב החדש אבל עדיין על הרכב אין תג בבדיקה באתרים שונים ובכניסה לבית חולים כמה זמן לוקח לזה להתעדכן?
הודעה אחרונה מאת איש שמח, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
משיהו יודע יותר מידע? מתי והיכן יכנס לתוקף? הוייז ידע להתריע?
הודעה אחרונה מאת _slayer_, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
יש אגדה או אמת שכדי לחסוך בדלק כדאי למלאות את הטנק / מיכל כל ריקון של חצי טנק, ולנסוע כמה שפחות עם חצי טנק. האם יש בזה משהו לפחות (כמה)? קשקוש? או חוסך הרבה?
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
מי מחובר 22 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,966 אורחים (הצג רשימה מלאה)