Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, TZR84 כתב:

אם המלאי יזרום המכירות יהיו בשפע רכב ממש מרשים לדעתי ויפה יותר מהג'ילי

ויותר בטיחותי, יותר חשוב.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
לפני 5 שעות, ch2856 כתב:

שנת 2035, בשנת 2030 ישנה מדרגה נוספות בכל הקשור לפליטת מזהמים שבפועל תאפשר כנראה מכירה רק של רכבי פלאג-אין וחשמליים מלאים. 

נכון. צודק. בכל אופן יורו 7 שיכנס לתוקף ב-2025 יסמן את הסוף של הדיזל ומנועי בעירה פנימית רגילים. יצרן שלא יהיה לו בהיצע רכב היברידי/חשמלי/פלאג-אין פשוט יסגור את הבאסטה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

ה-BYD כבר די נהיה נפוץ על הכבישים.

כל יום אני רואה אחת אחרת בדרכים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בביקור בסין לפני 5 שנים הכבישים היו מלאים BYD.

אוטובוסים שלהם מוכרים בארץ זה מכבר (אם כי איני יודע מה הכמויות).

אני מניח שהמותג הזה יתפוס כאן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נתון מעניין, סקייוול העלה 141 מכוניות על הכביש בנובמבר, איוויז העלו 54 . 
כנראה שפבל עובד יפה, שאפו 😃👍

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 18 שעות, Gopher כתב:

גרף התפלגות המכירות של רכבים בישראל ינואר-נובמבר 22

image.jpeg

הירידה הגדולה בבנזין לא משתווה לעלייה בחשמליים ופלאג אין.

תביא לפה רכבי בנזין בכמות נורמלית ואנשים לא יסתכלו על החשמליות בכלל.

• אהבתי 1
  • משעמם 1
פורסם
בתאריך 2.12.2022 בשעה 09:28, Gopher כתב:

יעד של שנת 2030 בלי מכירות של רכבי בעירה פנימית כבר נראה סביר ואולי אפילו לפני.

יש לי הרגשה, שיצאת בהצהרה אופטמית מדי , ומוקדם מדי..

אני רואה את הדברים קצת אחרת.

אם נתייחס לרגע שאנחנו חיים בישראל, וכאן יש מיסים, מן הגבוהים בעולם על דלק, הרי שאף אחד באוצר לא יירצה לוותר עליהם. וגם לא נראה באופק מקור כסף חלופי אחר.

החוסר נותן או אותותיו. ולכן, מאיך שזה נראה כרגע, הסינים ניצלו את המצב של חוסר וקשיי ייצור רכבים חשמליים, אצל המתחרים ממדינות אחרות, והחדירו לכאן את תוצרתם בכמה שיכלו, אם מבחן ריסוק מוצלח, או ללא, כלל. באמצעות יבואנים חדשים, עם מכירות יפות, והמון הזמנות עתידיות.

המושג "רכב סיני" זה כבר לא קללה.  חשמליות בעיקר. והלקוחות קונים כל מה שיש. בכל מחיר . גם אם זה לא כדאי  ולא כלכלי להם. גם את הבנזין. הצירי הגיע במיידית אפילו לידי צ.ה.ל.

אנשים קנו אותם גם מחוסר אלטרנטיבות. רכבי יד שנייה זינקו לרמות שלא ידענו. היו הרבה גם שניצלו חוסר מלאי חשמליות, מכרו (או מנסים למכור), עשרות אלפים מעל מחירון חדש בחברה.(ראה יד שנייה גילי, וטסלה).

העתיד שייך ללא ספק לרכבים מונעים בחשמל. רק שזה לא ייקרה כל כך מהר כמו שאתה חושב.

אני לא נביא, ולא מתיימר להיות. אבל מציאותי.

אבל למרות כל היתרונות שלהם בל לא נשכח כמה עובדות.

כרגע, הרכבים הללו סובלים ממחיר קנייה גבוה מאוד, עניין פסיכולוגי שנקרא "חרדת הטווח ", זמן טעינה ארוך בעמדות הרגילות, מחיר טעינה יקר מאוד במהירות, מצוקת עמדות חמורה של עמדות טעינה בביניינים משותפים, עמדות טעינה שלא תמיד עובדות, או שיש טור וצריך לחכות, מיסים עתידיים,  גם מס נסועה, טיפולי מוסך יקרים ומיותרים, חוסר בחלפים ועוד...

שלא לדבר על זמן ארות מבוזבז על טעינה, וגם לנסוע "חופשי ורגיל" כמו רכב בנזין ממוצע.

בעקבות כל העובדות הללו, אם ניקח רכב קטן ממוצע סיני, או קוראני חשמלי, באותו גודל,  ועם טווח ראוי, ונשווה אותו לאחד אחר, בנזין, באותה קבוצה, לפי כמות הק"ם וזמן נסיעה, הרי שיתרון הכספי של הרכב החשמלי יתגלגל לכיסו של הלקוח שקנה אותו , לא באופן מיידי, אלה רק בעוד כמה שנים טובות קדימה. בחשבון פשוט העניין לא כלכלי כרגע  כלל..

(פיקאנטו מול ליפמוטור, ו I10 מול הדאציה ספרינג למשל.) או קיה נירו הייבריד מול חשמלית מלא. ולא חסרות דוגמאות.

כרגע לפי איך שאני רואה את ההתנהלות אצלנו, הממשלה לא עשתה מספיק כדי לקדם את עניין החשמל אצלנו. למה? כי זה פוגע בקופתה.

מיסי הבנזין, מס הקנייה, אגרת הרישוי , הם סיבות מספיק טובות כדי שיישארו כמה שיותר רכבי בנזין על הכבישים. 

עיניין זיהום האוויר? לא מעניין אף אחד כרגע.

אם זה ייקרה ב- 2030 או לפני? שאלה מצויינת.

• אהבתי 2
פורסם

לגבי המיסים - מתברר שאצלנו הם גבוהים, אבל אנחנו בחברה טובה. במיוחד לגבי בנזין (בסולר מדליית ארד).

איך האוצר יפתור זאת? או מס נסועה, או טעינה מנוהלת, שייתכן שתידרש בגלל עטמסי הרשת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

הירידה הגדולה בבנזין לא משתווה לעלייה בחשמליים ופלאג אין.

תביא לפה רכבי בנזין בכמות נורמלית ואנשים לא יסתכלו על החשמליות בכלל.

הבעיה שלא יהיו מכוניות בנזין בעתיד הלא כל כך רחוק לרכישה.

ב-2035 תאסר מכירה של רכבי בעירה פנימית באירופה, וכבר ב-2025 יהיה קשה מאוד לייצר רכבים כאלה עם תקנות היורו 7 הנוקשות שיכנסו ויהפכו את היצור של אותם רכבים ללא כדאי.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם (נערך)
לפני שעה, yossiaviel כתב:

יש לי הרגשה, שיצאת בהצהרה אופטמית מדי , ומוקדם מדי..

אני רואה את הדברים קצת אחרת.

אם נתייחס לרגע שאנחנו חיים בישראל, וכאן יש מיסים, מן הגבוהים בעולם על דלק, הרי שאף אחד באוצר לא יירצה לוותר עליהם. וגם לא נראה באופק מקור כסף חלופי אחר.

החוסר נותן או אותותיו. ולכן, מאיך שזה נראה כרגע, הסינים ניצלו את המצב של חוסר וקשיי ייצור רכבים חשמליים, אצל המתחרים ממדינות אחרות, והחדירו לכאן את תוצרתם בכמה שיכלו, אם מבחן ריסוק מוצלח, או ללא, כלל. באמצעות יבואנים חדשים, עם מכירות יפות, והמון הזמנות עתידיות.

המושג "רכב סיני" זה כבר לא קללה.  חשמליות בעיקר. והלקוחות קונים כל מה שיש. בכל מחיר . גם אם זה לא כדאי  ולא כלכלי להם. גם את הבנזין. הצירי הגיע במיידית אפילו לידי צ.ה.ל.

אנשים קנו אותם גם מחוסר אלטרנטיבות. רכבי יד שנייה זינקו לרמות שלא ידענו. היו הרבה גם שניצלו חוסר מלאי חשמליות, מכרו (או מנסים למכור), עשרות אלפים מעל מחירון חדש בחברה.(ראה יד שנייה גילי, וטסלה).

העתיד שייך ללא ספק לרכבים מונעים בחשמל. רק שזה לא ייקרה כל כך מהר כמו שאתה חושב.

אני לא נביא, ולא מתיימר להיות. אבל מציאותי.

אבל למרות כל היתרונות שלהם בל לא נשכח כמה עובדות.

כרגע, הרכבים הללו סובלים ממחיר קנייה גבוה מאוד, עניין פסיכולוגי שנקרא "חרדת הטווח ", זמן טעינה ארוך בעמדות הרגילות, מחיר טעינה יקר מאוד במהירות, מצוקת עמדות חמורה של עמדות טעינה בביניינים משותפים, עמדות טעינה שלא תמיד עובדות, או שיש טור וצריך לחכות, מיסים עתידיים,  גם מס נסועה, טיפולי מוסך יקרים ומיותרים, חוסר בחלפים ועוד...

שלא לדבר על זמן ארות מבוזבז על טעינה, וגם לנסוע "חופשי ורגיל" כמו רכב בנזין ממוצע.

בעקבות כל העובדות הללו, אם ניקח רכב קטן ממוצע סיני, או קוראני חשמלי, באותו גודל,  ועם טווח ראוי, ונשווה אותו לאחד אחר, בנזין, באותה קבוצה, לפי כמות הק"ם וזמן נסיעה, הרי שיתרון הכספי של הרכב החשמלי יתגלגל לכיסו של הלקוח שקנה אותו , לא באופן מיידי, אלה רק בעוד כמה שנים טובות קדימה. בחשבון פשוט העניין לא כלכלי כרגע  כלל..

(פיקאנטו מול ליפמוטור, ו I10 מול הדאציה ספרינג למשל.) או קיה נירו הייבריד מול חשמלית מלא. ולא חסרות דוגמאות.

כרגע לפי איך שאני רואה את ההתנהלות אצלנו, הממשלה לא עשתה מספיק כדי לקדם את עניין החשמל אצלנו. למה? כי זה פוגע בקופתה.

מיסי הבנזין, מס הקנייה, אגרת הרישוי , הם סיבות מספיק טובות כדי שיישארו כמה שיותר רכבי בנזין על הכבישים. 

עיניין זיהום האוויר? לא מעניין אף אחד כרגע.

אם זה ייקרה ב- 2030 או לפני? שאלה מצויינת.

העלת נקודות טובות שראויות לדיון, אשמח להגיב.

העלייה ברכישה רכבים חשמליים היא תלולה ומעבר לתחזיות האופטימיות שחזו לפני שלוש שנים. אף אחד לא סבר שנגיע ב-2022 לחודש עם נתח שוק של 35% לחשמליות - שזה מדהים, אני בטוח שגם אתה מסכים עם זה. למשל התחזית של BDO הייתה לשיעור מכירות של 30% רק ב-2025, ואי אפשר להכחיש ששיעור העלייה הוא מהיר ממה שנחזה.

בתור נהג של רכב חשמלי - "חרדת הטווח" נעלמת די מהר. אני נוהג היום לצפון ולדרום בלי שום חשש, הייתי גם בחרמון וגם באילת. יש המון עמדות טעינה וגם אם עמדה מסוימת לא עובדת יש גיבוי של עמדות אחרות. למשל בחודשים האחרונים יש פריסה מצוינת של עמדות טעינה בתחנות הדלק של פז, ומתחילים להקים לא מעט מתחמים שמכילים אפילו שלוש עמדות טעינה. טסלה הקימה לפני כמה ימים בחולון מתחם טעינה של 16 עמדות טעינה! אם יש לך עמדת טעינה פרטית זה אפילו יותר נוח מתדלוק - מגיעים הביתה בערב מחברים את המכונית לעמדה, ובבוקר יש לך סוללה מלאה.

לגבי מיסים - זה לא צפוי בקרוב, יהיה קשה מאוד לגבות מס נסועה ואם יגבו זה יהיה על כל הרכבים.

אם אתה טוען בעמדה פרטית אז מאוד משתלם לך לעבור לחשמלית. אתה תשלם מידי חודש על החשמל עשירית ממה שהיית משלם על דלק (וסביר שמחירי הדלק ימשיכו לעלות), וזה בלי להחשיב את אגרת הרישוי המופחתת של 531 ש"ח לכל רכב חשמלי וטיפולים מוזלים במוסך. 

זיהום אוויר צריך לעניין אותך מאוד - המשמעות של רכבים חשמליים זה הוצאת זיהום האוויר ממרכזי הערים, וזה גורר ירידה של אלפי חולים קשים ומקרי מוות בשנה, שנגרמים באופן מוכח מתחבורה מזהמת.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • אהבתי 1
פורסם

35% בחודש  אחד זה בהחלט מדהים אבל התחזית שאתה מצטט היא שנתית ועדיין לא ידוע אם המגמה תימשך או שנחזור למספרים נמוכים יותר.  בנובמבר היו משלוחים גדולים של טסלה, BYD וג'ילי שלא בהכרח יהיו בהמשך. 

בעוד שקוני מכוניות בנזין כנראה מעדיפים כבר לקבל ב-2023, קוני חשמליות מעדיפים לקבל קודם בגלל עליית המס.

בהסתכלות שנתית  מינואר עד סוף נובמבר  נמסרו בישראל 256,703 מכוניות.  לא הצלחתי למצוא כמה בדיוק מתוכן חשמליות, אבל אני בטוח שהרבה פחות מ- 35%... 

• אהבתי 3

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

נראה כמו הגרף של הקורונה אחרי ליל הסדר. סה"כ גרף המכוניות החשמליות שטוח לגמרי עד אוקטובר, ואז יש קפיצה בנובמבר. נראה לגמרי outlier.

מה שיותר מוזר הוא הירידה במספר הכולל של כלי הרכב העולים לכביש. חשבתי שמשבר האספקה מתחיל לחלוף.

• אהבתי 2

פורסם
לפני שעה, motior כתב:

35% בחודש  אחד זה בהחלט מדהים אבל התחזית שאתה מצטט היא שנתית ועדיין לא ידוע אם המגמה תימשך או שנחזור למספרים נמוכים יותר.  בנובמבר היו משלוחים גדולים של טסלה, BYD וג'ילי שלא בהכרח יהיו בהמשך. 

בעוד שקוני מכוניות בנזין כנראה מעדיפים כבר לקבל ב-2023, קוני חשמליות מעדיפים לקבל קודם בגלל עליית המס.

בהסתכלות שנתית  מינואר עד סוף נובמבר  נמסרו בישראל 256,703 מכוניות.  לא הצלחתי למצוא כמה בדיוק מתוכן חשמליות, אבל אני בטוח שהרבה פחות מ- 35%... 

מ-מ-ש לא מדויק. המס נגבה בעת השחרור מהמכס. אין שום בעיה לשחרר רכב מהמכס ב-2022 ולהעלות אותו על הכביש ב-2023. אגב גם ברכבי בנזין צפויה עליית מחירים בגלל עדכון נוסחת המיסוי הירוק.  אנשים פשוט רוצים לקבל את הרכב עכשיו  שנת הדגם פחות מעניינת אותם ובלבד שיצליחו לשים את ידם על רכב שנמצא במלאי.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...