Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, Uri-G כתב:

אז ברור לך בוודאי שאתה לא דומה לאדם הממוצע, שקרוב לוודאי מגיע לאילת במקרה הטוב פעם בשנה וגם זה בספק, ובטח לא לפי מערכת השיקולים שלך צריך אותו אדם לבחור האם לקנות או לא רכב חשמלי. מאוד יכול להיות שבמתווה נסיעה שלך רכב חשמלי לא מתאים.

ואותו נהג רכב חשמלי יוכל לבצע את העקיפות יותר מהר ויותר בטוח.

עמדת טעינה היא השקעה לטווח ארוך בכל מקרה.

Asx עושה 1 ל11.5 קמ לליטר בממוצע על הנייר. נגיד שבבין עירוני המצב קצת יותר טוב, אבל עם מזגן וציוד מגיד תגיע ל 1 ל 12. המרחק בין אילת לחיפה 430 קמ לפי ווייז. בנסיעה הלוך חזור יצא לך  500 שח. יותר מכפול ממה שעשתה ה byd. אם תטעין את ה byd  בחזור בעמדה ביתית העלות של הנסיעה יהיה אפילו פחות, כנל אם באילת תטעין בעמדה ציבורית איטית ולא מהירה וכל זה לא כולל את החיסכון בדלק בחיי היום יום.

וכמו מקרה הנירו, ה byd יותר רכב כמעט בכל פרמטר.

בנסיעה שלי לאילת, (תעשה חיפוש "טסלה אילת")עליה סיפרתי כאן בפורום זה עזר מאוד ויש אנשים עם רכבי בנזין שעקפו אותי במהירויות הרבה יותר גבוהות, כך שכנראה יש לזה שימוש.

פער המחירים הנוכחי הוא פחות מעשר אלף שח, כך שכנראה שמהר מאוד.

במקרה של ה byd הסיכון 0 ואפילו מינוס. ה byd השיגה 5 כוכבים במבחנים העדכניים של היורונקאפ ה asx רכב מיושן שבספק שיצליח להשיג תוצאה כזאת כיום.

ה byd הוא כנראה לא הרכב החשמלי המצטיין ביעילות אנרגטית לפי המבחנים ועדיין בנסיעה רגועה כמו שאת מתאר, אני יכול לנחש שהוא יצליח להגיע ל 300 קמ וזה מספיק להגיע לאילת עם עצירה בודדת כמו שהרבה משפחות מטיילות יעשו (אני עשיתי גם בבנזין עצירות התרעננות משפחתיות). לא יודע לגבי המזגן וזה בהחלט סימן שאלה לגבי הרכב. 

מאוד ייתכן שאתה צודק.

ה-ASX הנוכחית, עושה 12 ק"ם לליטר במהירות סביב 115-110. בדוק. עם מזגן, נהג+נוסע. טיפה לאט יותר השיפור בצריכה גודל עוד יותר.

"אם הייתי מטעין בעמדה ביתית בחזור, הייתי חוסך יותר".

נתון לא רלוונטי. כאילו, למצוא חבר שייתן לך להטעין את הרכב אצלו כמה שעות טובות? ואז לצאת לדרך בחזרה הביתה? לא מובן. לא מעשי.

העקיפות ברכב החשמלי בטוחות בהרבה מהבנזין.

השאלה היא, כמה מהם באמת מנצלים את זה...

אני עשיתי חשבון לפי עלות הדלק באילת, לפני היציאה לדרך, ולא בחיפה.

בחזור תידלקתי באמצע כביש 6 , בנשרים, בדיוק בכמה שהייתי צריך כדי להגיע. מנסיון.

ואת התוצאה רשמתי מקודם. חבל שזרקתי את החשבוניות.

את  ה"השקעה החד פעמית" שזה עמדת הטעינה, [עוד כמה אלפים טובים] יש להכניס כתוספת בלתי נפרדת ממחיר הרכב. [ואז הפרש המחיר גודל בהרבה]. כי גם הרכב זה השקעה לטווח ארוך. ואת ההפרש במחיר הייתי מציע לך לבדוק, לאחר חודש ינואר הקרוב.

טווח של 300 ק"ם אמתיים, זה נתון עלוב ביותר, לחברה כל כך גדולה, שעיקר התמחותה , זה ייצור סוללות לרכב חשמלי בימינו. ובכלל לגבי ה-BYD, אני אישית מאוד התלהבתי מהצורה החיצונית. רק שהחשק ירד לי מהר כשראיתי כל מיני צעצועים סיניים בפנים. לדוגמה "מיתרי הגיטרה", המסך המסתובב?, פתחי המזגן הקטנים, הנמוכים והמוזרים למראה? טוב נו. כל אחד וטעמו. לא מתווכח עם זה.

בסופו של דבר אני כן אקנה רכב חשמלי. 

מקווה רק שטכנולוגיית ייצור הסוללות תשתפר, הטווח האמתי ייגדל משמעותית, והמחירים יהיו שפויים יותר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, Cadillac58 כתב:

מי שמחזיק בהזמנה קיימת לרכב קוריאני (כלשהו), ויש אלפים רבים כאלו, יקבל החזר מס בעקבות ביטול המכס על תוצרת קוריאה.

איך אני יודע? כי קיבלתי טלפון מכלמוביל שהצ'ק בדרך, על מלוא הסכום. אני לא צוחק.

לגבי העתיד נחכה ונראה, ליבואנים וגם ליצרנים יהיה פיתוי להגדיל רווחיות בשוק הישראלי,

אתן גם אני מחמאה לכלמוביל. התקשרתי אליהם לברר על הקונה החשמלית עם הטווח המוארך. המחיר כרגע על הנייר הוא 18500, אך מכיוון שאספקה לא לפני פברואר המחיר לא סופי. שאלתי את הנציג שענה לי מה הצפי למחיר הסופי אחרי עליית המס והוא ענה לי ש186000, כלומר ייקור של 1000 ש"ח בלבד. 

לא שאלתי איך רק ב1000, אבל להבנתי זה תוספת המס בקיזוז הורדת המכס.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 5 שעות, Cadillac58 כתב:

מי שמחזיק בהזמנה קיימת לרכב קוריאני (כלשהו), ויש אלפים רבים כאלו, יקבל החזר מס בעקבות ביטול המכס על תוצרת קוריאה.

איך אני יודע? כי קיבלתי טלפון מכלמוביל שהצ'ק בדרך, על מלוא הסכום. אני לא צוחק.

לגבי העתיד נחכה ונראה, ליבואנים וגם ליצרנים יהיה פיתוי להגדיל רווחיות בשוק הישראלי, אבל איך שלא נסובב את זה התחרותיות של כלי הרכב הקוריאנים השתפרה השבוע משמעותית ומי שלדעתי ייפגעו מכך הם בעיקר המתחרים מסין חסרי המוניטין.

כלמוביל מאוד בסדר בעניין הזה.

אני הזמנתי יונדאי i-20 סופרים פלוס שעלתה 115,900, בזמן עד המסירה היא התייקרה ל-123,900, ונגבה ממני בדיוק הסכום המקורי למרות שלפי החוזה היו יכולים לדרוש ממני את המחיר החדש.

גם הריביות שהמריאו לשמיים בחודשי ההמתנה לא נגעו בי ושמרו לי את הריבית המצחיקה מתחילת הקיץ.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
בתאריך 5.12.2022 בשעה 19:21, PeugeotVictimBoy כתב:

סינים מייצרים מכוניות חשמליות כבר עשור וחצי. פשוט הסחורה שלהם הייתה מיועדת לשוק הסיני ולא לשוק המערבי. בשנים האחרונות התוצרת הסינית הבשילה, עלתה ליגה, קיבלה תקינה אירופאית ואנחנו נהנים מהפירות. 

ועל הדרך מקבלים כל מיני דגמים ללא תקינה עם הגבלה ל-400 יחידות בשנה.

מאמין בתור משומשות כל הדגמים שמוגבלים ל-400 יחידות יתרסקו במחירון.

• אהבתי 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, yossiaviel כתב:

ה-ASX הנוכחית, עושה 12 ק"ם לליטר במהירות סביב 115-110. בדוק. עם מזגן, נהג+נוסע. טיפה לאט יותר השיפור בצריכה גודל עוד יותר.

"אם הייתי מטעין בעמדה ביתית בחזור, הייתי חוסך יותר".

נתון לא רלוונטי. כאילו, למצוא חבר שייתן לך להטעין את הרכב אצלו כמה שעות טובות? ואז לצאת לדרך בחזרה הביתה? לא מובן. לא מעשי.

העקיפות ברכב החשמלי בטוחות בהרבה מהבנזין.

השאלה היא, כמה מהם באמת מנצלים את זה...

אני עשיתי חשבון לפי עלות הדלק באילת, לפני היציאה לדרך, ולא בחיפה.

בחזור תידלקתי באמצע כביש 6 , בנשרים, בדיוק בכמה שהייתי צריך כדי להגיע. מנסיון.

ואת התוצאה רשמתי מקודם. חבל שזרקתי את החשבוניות.

את  ה"השקעה החד פעמית" שזה עמדת הטעינה, [עוד כמה אלפים טובים] יש להכניס כתוספת בלתי נפרדת ממחיר הרכב. [ואז הפרש המחיר גודל בהרבה]. כי גם הרכב זה השקעה לטווח ארוך. ואת ההפרש במחיר הייתי מציע לך לבדוק, לאחר חודש ינואר הקרוב.

טווח של 300 ק"ם אמתיים, זה נתון עלוב ביותר, לחברה כל כך גדולה, שעיקר התמחותה , זה ייצור סוללות לרכב חשמלי בימינו. ובכלל לגבי ה-BYD, אני אישית מאוד התלהבתי מהצורה החיצונית. רק שהחשק ירד לי מהר כשראיתי כל מיני צעצועים סיניים בפנים. לדוגמה "מיתרי הגיטרה", המסך המסתובב?, פתחי המזגן הקטנים, הנמוכים והמוזרים למראה? טוב נו. כל אחד וטעמו. לא מתווכח עם זה.

בסופו של דבר אני כן אקנה רכב חשמלי. 

מקווה רק שטכנולוגיית ייצור הסוללות תשתפר, הטווח האמתי ייגדל משמעותית, והמחירים יהיו שפויים יותר.

ממש לא מרגיש צורך לשווק לך את ה byd, אין לי שום אינטרס בחברה, אבל מנסיון שלי שהוא יותר נורמטיבי, של מעל שנה, עם רכב שאמנם עם קצת יותר טווח ויעיל יותר אנרגטית ואווירודינמי, כך שהטווח שלו פחות נפגע במהירויות גבוהות, לדעתי, הטווח של ה byd יספיק לרוב האנשים. בעיקר, שרוב  הג'יפונים האלה לא נועדו לאנשים ממהרים או לנהיגה דינמית(נכון ל byd ול asx כאחד).

הסיבה, כדרך אגב, שבגללה הטווח של ה byd קצר יחסית, כי היא משתמשת בסוללות lfp ולא nmc (זו גם עיקר ההתמחות של byd בסוללות). ל lfp יש פחות צפיפות אנרגטית, אבל הם פחות מזהמות בייצור, פחות דליקות, יותר זולות לייצור ומכאן גם להחלפה והעיקרי שהם בעלות מחזור טעינות גדול פי 3 מסוללות nmc. מה שאומר שאם סוללת nmc אמורה להחזיק בין 300-400 אלף קילומטר בממוצע (תלוי בגודל הסוללה והיעילות האנרגטית של הרכב). סוללות lfp אמורות להחזיק יותר מ 900 אלף. נכון שבעידן הבנזין זה נשמע היינו הך, כי רכב בנזין לא מחזיק כל כך הרבה עד שהוא עושה את המוות, אבל עשרות אם לא מאות טסלות עברו בעולם כבר את ה 500 אלף קילומטר (וזו מחברה שהתחילה לייצר סדרתית רק לפני עשור ובהיקפים מאוד מצומצמים) מוכיחות שעידן החשמל יכול לתת יתרון לסוללות שרידות יותר ,מאחר והעלות המשמעותית ביותר ברכבי חשמל היא החלפת הסוללה.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 2
פורסם
בתאריך 2.12.2022 בשעה 09:52, gollu כתב:

הונגצ'י עם 10 מסירות... מעניין מי י האנשים האלה שקונים את זה.

אחד מהם הוא רני רהב.

לא קראתי את כל השרשור, אבל איך רוב הדגמים של MG שנמסרו אינם חשמליים?

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, EliC25 כתב:

אחד מהם הוא רני רהב.

לא קראתי את כל השרשור, אבל איך רוב הדגמים של MG שנמסרו אינם חשמליים?

אני מניח שכולם זה ה-EHS (ה- PHEV) שהיה לפחות יותר מוקדם השנה ה-PHEV הנמכר ביותר בארץ (*). לובינסקי כבר מזמן לא מוכרים את ה-ZS הדלקי.

לפני 30 דקות, ldti כתב:

כי אין אפילו לא רכב MG חשמלי אחד זמין למסירה. (אצל לובינסקי)

היצרן ממש לא סופר את ישראל, מסתבר, ודי דפק את לובינסקי. משלוחים של ה-ZS המשודרג היו אמורים להגיע בתחילת השנה הזו, ובהמשך גם ה-MG5 (סטיישן קצת יותר זול מה-ZS), ה-Marvel R ולקראת סוף השנה ה-MG4.
לא הגיע כלום, ולובינסקי הצטדקו שהיתה ליצרן השבתה של חודש בגלל הקורונה, ובהמשך בעיות שרשרות האספקה -- אבל זה לא מפריע לדגמי MG להגיע ולהימכר היטב בבריטניה, ומתחילת השנה גם התחילו מכירות ומסירות בעוד 4-5 ארצות באירופה.
חבל, כי בתור החשמלית הנמכרת לפני שנתיים היו הרבה קונים מרוצים, שרק רצו יותר טווח, בדיוק מה שהגירסה המשודרגת מציעה.
לובינסקי כנראה נתקעו עם די הרבה מלאי של ה-EHS, כי הם מציעים כרגע הנחת מזומן של 10000 ש״ח ישר באתר, חריג בתקופה הנוכחית.

(*) חבל שלא נמכרים אצלינו יותר דגמי  PHEVs , במיוחד עם טווח סביר (+60 ק״מ)

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תומכי רכב חשמלי הם כמו משתמשי אייפון.

יהפכו את כל העולם להראות לך שמי שלא משתמש ברכב חשמלי לא ראוי להיקרא נהג, במקום להבין שיש לאנשים שונים דרישות שונות וצרכים שונים.

אני לא מוכן לעשות סטייה של דקה בנסיעה לאילת או לא יודע לאיפה בשביל להטעין, ולא מוכן לחכות שעתיים בעמדת טעינה באמצע השבוע כי יש תור.

כשתהיה אפשרות להטעין מהר ובזול זה יהיה רלוונטי. עד אז שיהיה תחביב של אלה שיש להם כסף מיותר או מקום לעמדת טעינה פרטית.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 3
פורסם
לפני כשעה, PinkDolphin כתב:

לובינסקי כנראה נתקעו עם די הרבה מלאי של ה-EHS, כי הם מציעים כרגע הנחת מזומן של 10000 ש״ח ישר באתר, חריג בתקופה הנוכחית.

(*) חבל שלא נמכרים אצלינו יותר דגמי  PHEVs , במיוחד עם טווח סביר (+60 ק״מ)

בינואר 2021 הדגם שווק במחיר של 158,888 שקל, כיום מחיר המחירון הוא 188,888 שקל על אותו מפרט בדיוק. 

• מעניין 1
פורסם
לפני 13 דקות, יובל .מ. כתב:

תומכי רכב חשמלי הם כמו משתמשי אייפון.

יהפכו את כל העולם להראות לך שמי שלא משתמש ברכב חשמלי לא ראוי להיקרא נהג, במקום להבין שיש לאנשים שונים דרישות שונות וצרכים שונים.

אני לא מוכן לעשות סטייה של דקה בנסיעה לאילת או לא יודע לאיפה בשביל להטעין, ולא מוכן לחכות שעתיים בעמדת טעינה באמצע השבוע כי יש תור.

כשתהיה אפשרות להטעין מהר ובזול זה יהיה רלוונטי. עד אז שיהיה תחביב של אלה שיש להם כסף מיותר או מקום לעמדת טעינה פרטית.

המודל ה-״תידלוק״ הצפוי אכן מתבסס בעיקר על טעינה בלילה מעמדה פרטית.
1) אני אתייחס למטה רק ליוֹמְמוּת. המודל הכללי הוא שלנסיעות בין-עירוניות ארוכות שרוב האנשים הפרטיים עושים מס׳ פעמים קטן בשנה, הם יצאו לדרך עם רכב מלא, וישתמשו בעמדות מהירות במידת הצורך (״ארוך״ זה מעל 300 ק״מ כיוון אחד, לא נסיעה בו-יומית הלוך ושוב מהמרכז לחיפה או לי-ם בסופ״ש, שאותן פחתו או יותר כל רכב חשמלי לא-עירוני עושה ללא טעינת ביניים).
עם הזמן הרבה בתי מלון וצימרים יתקינו עמדות איטיות ומאד זולות בחניות שלהם (מספיק אפילו קצב של כבל סבתא, 2.3-3.4kW, כי מדובר בטעינה של לילה שלם).
החשמל בעמדות מהירות יקר משמעותית, אבל לנסיעות מזדמנות זה לא משמעותי, ולמי שעושה את הנסיעות למטרות עבודה, זו הוצאה מוכרת וממילא עדיין יותר זולה מדלק.
2) חזרה ליוממות. למרות שאצלנו רק 11% ממשקי הבית גרים בבית פרטי (ארה״ב: 72%; אירופה: 51%), עדיין ההערכה היא ש- 80-85% מבעלי המכוניות יוכלו להתקין עמדות פרטיות.
זה כיוון שבכמעט כל בנייני המגורים מאז 1990 יש חניה מוצמדת לכל דירה. בחלק מהדירות ניתן יהיה להעביר כבילה מארון החשמל הדירתי, בחלק מהבניינים יהיה צריך פיתרון מנוהל משותף (שומר נפשו ירחק, אלא אם אין ברירה).
נכון, עדיין יהיו מקרים שהחניה הפרטית רחוקה מדי מהבניין (חניון גדול משותף לכמה בניינים, כך שהחציבה תהיה יקרה), או קומות גבוהות מדי (פחות או יותר עד קומה 12 אפשר להעביר כבילה ללא הפסדי אנרגיה משמעותיים, או שהדיירים לא מצליחים להסכים על פתרון משותף ובגלל חוסר היציבות הפוליטית עדיין לא הועברו החוקים שיפשטו את הבירוקרטיה בנושא, שנמצאים בקנה כבר שנה.
מאיפה המספר של 80-85%? יש לי קרוב משפחה שהוא סמנכ״ל כספים באחת חברות ההייטק, והוא ועמיתיו במספר גדול של חברות עשו בדיקות יסודיות לפני כשנתיים, כדי להבין באיזו מידה ומתי רכבים חשמליים ישפיעו על כל נושא הליסינג אצלם, שיוכלו להיערך בהתאם, וזו היתה המסקנה.
ושיהיה ברור, לא 80-85% מעובדי הייטק, אלא 80-85% מכל משקי הבית בארץ שמחזיקים מכונית.
בהתאם, רוב המעסיקים הגדולים מתכוונים להתקין עמדות טעינה במקום העבודה (ברוב המקרים חינמיות, בתור פיצוי ע״כ שהם לא ישלמו על הטעינה הביתית לרכבי הליסינג, כי ההתחשבנות מורכבת), ויהיו עמדות נוספות (איטיות) בחניונים ציבוריים, במקומות שאנשים חונים שם כמה שעות באופן טבעי (מרכולים, קניונים וכו׳) ולאורך הרחובות (חלק ממקומות החניה בכחול לבן), לשרת את מי שלא יכול בכלל לטעון בבית.
כמובן, כל זה לא יקרה תוך יום או שנה, אלא בהדרגה, אבל התהליך כבר בעיצומו. לפני כמה ימים התפרסם הקול הקורא של משרד האנרגיה להקמת 1500 עמדות איטיות (כולן בשנתיים הקרובות), מסובסדות ברובן ע״י המדינה, שיצטרפו למענקים להקמת 1100 עמדות חדשות בתחומי הרשויות המקומיות, ולהקמת 200-300 עמדות מהירות (50-150kW) ואולטרה-מהירות (150-350kW).
אגב, לשם ההשוואה, יש כיום בארץ 1200 תחנות דלק (כמובן, בכ״א יש מספר משאבות).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 52 דקות, PinkDolphin כתב:

המודל ה-״תידלוק״ הצפוי אכן מתבסס בעיקר על טעינה בלילה מעמדה פרטית.

ואם אין לי חנייה?

לפני 52 דקות, PinkDolphin כתב:

1) אני אתייחס למטה רק ליוֹמְמוּת. המודל הכללי הוא שלנסיעות בין-עירוניות ארוכות שרוב האנשים הפרטיים עושים מס׳ פעמים קטן בשנה, הם יצאו לדרך עם רכב מלא, וישתמשו בעמדות מהירות במידת הצורך (״ארוך״ זה מעל 300 ק״מ כיוון אחד, לא נסיעה בו-יומית הלוך ושוב מהמרכז לחיפה או לי-ם בסופ״ש, שאותן פחתו או יותר כל רכב חשמלי לא-עירוני עושה ללא טעינת ביניים).
עם הזמן הרבה בתי מלון וצימרים יתקינו עמדות איטיות ומאד זולות בחניות שלהם (מספיק אפילו קצב של כבל סבתא, 2.3-3.4kW, כי מדובר בטעינה של לילה שלם).
החשמל בעמדות מהירות יקר משמעותית, אבל לנסיעות מזדמנות זה לא משמעותי, ולמי שעושה את הנסיעות למטרות עבודה, זו הוצאה מוכרת וממילא עדיין יותר זולה מדלק.

רכב צריך לשרת אותי ולהיות זמין 24/7.

אם אני מגיע לבית והסוללה ריקה כי היו בלת"מים/לא הטענתי אתמול/סתם בא לי לצאת לנסיעה ארוכה אני צריך אפשרות לטעינה מהירה. ברכב בנזין זה 5 דקות, כמה זה בחשמלי?

כמה חניות ישימו במלונות?
יש מלונות שאתה מגיע ואין לך בכלל חנייה כי הכל מלא, אז עמדת טעינה?

לפני 54 דקות, PinkDolphin כתב:

2) חזרה ליוממות. למרות שאצלנו רק 11% ממשקי הבית גרים בבית פרטי (ארה״ב: 72%; אירופה: 51%), עדיין ההערכה היא ש- 80-85% מבעלי המכוניות יוכלו להתקין עמדות פרטיות.
זה כיוון שבכמעט כל בנייני המגורים מאז 1990 יש חניה מוצמדת לכל דירה. בחלק מהדירות ניתן יהיה להעביר כבילה מארון החשמל הדירתי, בחלק מהבניינים יהיה צריך פיתרון מנוהל משותף (שומר נפשו ירחק, אלא אם אין ברירה).
נכון, עדיין יהיו מקרים שהחניה הפרטית רחוקה מדי מהבניין (חניון גדול משותף לכמה בניינים, כך שהחציבה תהיה יקרה), או קומות גבוהות מדי (פחות או יותר עד קומה 12 אפשר להעביר כבילה ללא הפסדי אנרגיה משמעותיים, או שהדיירים לא מצליחים להסכים על פתרון משותף ובגלל חוסר היציבות הפוליטית עדיין לא הועברו החוקים שיפשטו את הבירוקרטיה בנושא, שנמצאים בקנה כבר שנה.
מאיפה המספר של 80-85%? יש לי קרוב משפחה שהוא סמנכ״ל כספים באחת חברות ההייטק, והוא ועמיתיו במספר גדול של חברות עשו בדיקות יסודיות לפני כשנתיים, כדי להבין באיזו מידה ומתי רכבים חשמליים ישפיעו על כל נושא הליסינג אצלם, שיוכלו להיערך בהתאם, וזו היתה המסקנה.
ושיהיה ברור, לא 80-85% מעובדי הייטק, אלא 80-85% מכל משקי הבית בארץ שמחזיקים מכונית.

לא יודע מאיפה ההערכה הזאת, בתאכלס כרגע יש המון אנשים ללא חנייה פרטית. הסקר של החברת הייטק לא מעניין אותי.

אולי עוד 10-15 שנה זה ישתנה, אם ימשיכו עם פינוי בינוי בצורה מסיבית, אבל לבינתיים לא רלוונטי. מספיק להסתובב בירושלים ובתל אביב ולראות בניינים ללא חניות כדי להבין שזה לא מציאותי.

לפני 55 דקות, PinkDolphin כתב:

כמובן, כל זה לא יקרה תוך יום או שנה, אלא בהדרגה, אבל התהליך כבר בעיצומו. לפני כמה ימים התפרסם הקול הקורא של משרד האנרגיה להקמת 1500 עמדות איטיות (כולן בשנתיים הקרובות), מסובסדות ברובן ע״י המדינה, שיצטרפו למענקים להקמת 1100 עמדות חדשות בתחומי הרשויות המקומיות, ולהקמת 200-300 עמדות מהירות (50-150kW) ואולטרה-מהירות (150-350kW).
אגב, לשם ההשוואה, יש כיום בארץ 1200 תחנות דלק (כמובן, בכ״א יש מספר משאבות).

1500 עמדות חשמליות נותנות לי טעינה של 1500 רכבים בכמה זמן? שעתיים? שלוש? 7?

1200 תחנות דלק עם 4-8 עמדות תדלוק בכל אחת נותנות לי בין 4800-9600 רכבים ב-5 דקות.

יש נטייה לאנשים להתקבע על מחשבה ולרוץ איתה עד הסוף.

יכול להיות שעוד 10 שנים לא יהיו יותר מכוניות בנזין, יכול להיות שלא.

אירופה מתגאה בכל מיני תקנים, תן להם עוד שנה בלי הגז הרוסי ולקפוא מקור והם יתחילו להניע רכבים בפחם, ואת גרטה הם ידחפו לאיזה ארון קבורה.

• אהבתי 1
פורסם

גם למשפחות שיש להם חניה פרטית, לרוב מדובר על חניה אחת למשפחה ושתי מכוניות (או יותר). זה כמובן מסבך את העניינים אם שתי המכוניות חשמליות.

בבניין שלי , שנבנה ב-1980, יש 28 דירות. לכל דירה חניה. לרוב המשפחות 2 מכוניות ומעלה.

ליותר מחצי מהדירות לדעתי (ושלי ביניהן) קשה מאוד להקים עמדת טעינה בגלל מרחק הדירה מהחניה (אני למשל גר בקומה 7 במרחק גדול יחסית מהחניה שלי).

כרגע ל-0% מהדיירים בבניין שלי יש מכוניות חשמליות. אני לא רואה שזה ישתנה משמעותית בזמן הקרוב.

אגב, אין אף עמדת טעינה ציבורית במרחק הליכה סביר מהבית בו אני גר...

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני כשעה, motior כתב:

גם למשפחות שיש להם חניה פרטית, לרוב מדובר על חניה אחת למשפחה ושתי מכוניות (או יותר). זה כמובן מסבך את העניינים אם שתי המכוניות חשמליות.

בבניין שלי , שנבנה ב-1980, יש 28 דירות. לכל דירה חניה. לרוב המשפחות 2 מכוניות ומעלה.
אני מניח שאת הרכב השני אתם והשכנים מחנים ברחוב? בכל מקרה, לגבי רכבים שעושים מרחקי יוממות ישראלים, זו עדיין לא ממש בעיה. אפילו לגבי רכב שעושה את הנסועה הממוצעת של רכב ליסינג (24K ק״מ בשנה), מדובר בכ-300 ק״מ בשבוע של יוממות (כי ה-24000 כולל גם נסיעות ארוכות לחופשות ומשפחה בסופ״ש וחגים). מספיק לטעון את הרכב פעם עד פעמיים בשבוע (ועד 80%, לא 100%), ואז אפשר לטעון את הרכב החשמלי השני (רוב הסיכויים שלא שניהם מליסינג, אבל אפילו אם כן) באחד הימים האחרים.

ליותר מחצי מהדירות לדעתי (ושלי ביניהן) קשה מאוד להקים עמדת טעינה בגלל מרחק הדירה מהחניה (אני למשל גר בקומה 7 במרחק גדול יחסית מהחניה שלי).
הזכרתי את המקרה הזה בפוסט שלי בתור כזה שבו יהיה קשה (קרי, יקר) להתקין עמדה שמחוברת ללוח החשמל של הדירה. אבל זה כן מקרה שייתכן שפתרון מנוהל יוכל לעבוד בו (תשתית וחציבה משותפת, ורק נק׳ מרכזית אחת מתחברת לחברת חשמל) . אם לא, העמדות אצל מעסיקים ו/או הציבוריות ה״איטיות״ שהזכרתי.

כרגע ל-0% מהדיירים בבניין שלי יש מכוניות חשמליות. אני לא רואה שזה ישתנה משמעותית בזמן הקרוב.

מאד יכול להיות. אחוז החשמליות שנמכר השנה יהיה 9-10% מכלל המכוניות (אגב, כמעט כפליים מארה״ב), אבל האחוז שלהן בצי הכולל כמובן עדיין נמוך מאד. כל בניין וכל צרכן והסיטואציה שלו.
למרות ההחלטות שהתקבלו באיחוד האירופי ובכמה ממדינות ארה״ב הגדולות (קליפורניה וניו-יורק) על איסור מכירת דלקיות חדשות ב-2035, אני בטוח שבפועל זה יידחה בגלל המחסור הגלובלי בסוללות -- אבל זה כן יקרה סביב 2040-2050. כך שיש הרבה זמן שעוד אפשר יהיה לקנות דלקיות, ואח״כ עוד כעשור שניתן יהיה לקנות משומשות, אם כי יהיה פחות ופחות נוח להחזיק אותן (תחנות דלק ומוסכים יתחילו להיסגר, ויהיה מחסור בחלקי חילוף).

אגב, אין אף עמדת טעינה ציבורית במרחק הליכה סביר מהבית בו אני גר...
זו שאלה שעולה הרבה בכל הקבוצות והפורומים של רכב חשמלי: ״אם אין לי אפשרות להתקין עמדה בבית, האם עדיין כדאי״? ההמלצה הכמעט גורפת היא ״לא בשלב זה״. יש מי שעושה את זה, ומסתדר עם עמדת טעינה ציבורית מאד קרובה לבית, או טעינה בעבודה, אבל זה יותר סיכון (מה קורה אם עוד מישהו ליד קונה רכב חשמלי ומכוון על אותה עמדה ציבורית, או מחליפים עבודה?)

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, motior כתב:

מכיר מישהו שהתקין עמדה מהדירה שלו בקומה 19 לחניה. קומה 7 לא אמורה להוות בעיה וזה לא נחשב מרחק גדול עבור המתקינים. יש חברות שעל התקנה של עד 30 מטר אפילו לא גובות תשלום נוסף.

לפני שעתיים, motior כתב:

מספיק שדייר אחד בבניין שלך ירכוש חשמלית ותראה איך שזה משתנה.

• תוכן חדש...