Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאמר: VOYAH - מותג פרימיום חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 23.1.2023 בשעה 20:48, discoTD5 כתב:

XXXX שהושקה הבוקר היא חטיבת היוקרה של קונצרן YYYY אחד הגדולים בסין, המייצר כלי רכב בשיתוף היצרנים המובילים בעולם.

המשפט הזה נראה כמו תבנית שמשתמשים בה כל כמה ימים, כשבאים לספר על עוד מותג סיני עלום שם שמגיע לארץ.

אותי זה לא משכנע.

• אהבתי 1
פורסם

התלבטתי ארוכות אם להגיב,

עד אתמול חשבתי שאין שום דבר חיובי באנשים שיושבים עם אצבע בתחת.

מסתבר שטעיתי.

חלקם, כשהם מוציאים את האצבע מהתחת, יוצא להם שלשול מהמקלדת, והאצבע בתחת היתה שסתום שמנע זליגת אוויר מדוחס לרשות הציבור. 

בזכותכם גולשים יקרים, מהיום אביא לכאן את ההודעות לעיתונות בדיוק כפי שיתקבלו במייל. מילה במילה. תקראו לבד, תסננו לבד. 

מי שירצה לקרוא את הטקסט שלי יודע איפה לעשות את זה. 

לפני 20 שעות, אבנר.אלקיים כתב:

במה מתבטאת העצמאות, הביקורתיות?

אל תיקח את זה לא טוב אבל כרגע זה נראה כמו פירסומת בלי לשלם לפלטפורמה דמי פירסום. 

איזה שיפוטיות אתה רוצה בהשקה של רכב.

להגיד שהוא גרוע גם כשהוא נראה ומרגיש מרשים מאוד?

יש השקה סטטית. אני כותב מה שאני רואה. לא יותר לא פחות. 

והמשפט האחרון הוא בדיוק הסיבה בגללה אין לי ספק שמדובר בשלשול. אתה לא דואג להכנסות של האתר, אתה רוצה להראות מי הגבר כאן. 

אם היתה לך באמת בעיה היית יכול לדווח באמצעים המקובלים, או לברר איתי, אבל אתה העדפת לחרבן לי על המקלדת, בפרהסיה.

ובגלל זה ההתנצלות שלך באמת לא שווה הרבה. היא מזוייפת, כי הבנת שעברת את הגבול.  

לפני 7 שעות, אבנר.אלקיים כתב:

כשחושבים שלא יזיק לו לשמוע איך זה נקרא ע"י קורא שאליו הרשימה מכוונת.

אני מביא לך מידע. מציע לעבור על כל מי שסיקר את ההשקה ולגבש דעה.

אני לא מכוון לגולשי קארספורום. אני מכוון לקוראים שלי באתר שלי, ומעלה את התוכן גם לכאן, כדי שיהיה כאן תוכן חדש. 

המצחיק הוא שבגלל גולשי קארספורום כמוך ועוד כמה כאן, כל גורמי המקצוע הרציניים לא מוכנים לקחת כאן חלק.

באחד מסיקורי ההשקות שלי השמטתי בכוונה חלקים מאוד חשובים לדעתי, למעשה הרבה יותר מהרכב עצמו, כי היה לי ברור שציטוטים כמו שהבאתי ידליקו כאן את החכמולוגים שחושבים שהשמש זורחת להם מהשסתום האחורי, ולא היה לי כל רצון לפגוע במי שאמר של הדברים או ביבואן. 

הוכחת לי שצדקתי. 

לפני 18 שעות, Night Driver כתב:

צריך להמתי ולראות אם זה באמת פרימיום או שזו דייהו סופר סלון מודרנית.

צאו מהגישה של תחילת שנות ה 2000. חלק מכלי הרכב המיוצרים בסין מכים את האירופאים, באירופה. 

אתה יכול לבקש זול - ותקבל זול.

ויכול לבקש יקר ותקבל מוצר משובח. אתה, יותר מכל גולש כאן באתר חי את זה ביומיום. 

צריך לקפל את הגישה המתנשאת והיהירה הישראלית, ולהכניס אותה עמוק למגירה של הנעלים הישנות מתחת לארון. 

תעשיית הרכב הסינית משתלטת על העולם, בזמן שאתם מקלידים. אנחנו לפני עידן מרתק של שינוי שיווי משקל בתעשיית הרכב. 

מה היה עם הרכב הזה בעתיד - אין לי מושג. 

איך הרכב הזה נוסע - אין לי מושג. 

אם יתנו לי אותו - אדווח מהנסיון האישי, הסובייקטיבי. 

חוץ מהגדולים באמת כמו 'וואלה' או 'YNET' או קורפל וכשריאן בערוץ הספורט, לא כל היבואנים רוצים לספק רכב הדגמה למי שאין מנופים ללחוץ עליו. 

הבטחתי ולכן אקיים:

The Freedom to Explore

VOYAH, מותג חטיבת היוקרה של קונצרן הענק DONGFENG הושק בישראל

מטרו מוטור השיקה הבוקר (שני) את ה-VOYAH FREE, D- SUVחשמלי מוקפד, עמוס טכנולוגיה ואבזור שיתחרה בקטגוריית הפרמיום

מטרו מוטור ממשיכה להרחיב את פעילותה בתחום הרכב ומשיקה היום את VOYAH, מותג הרכב החשמלי השלישי שלה בישראל. VOYAH חטיבת היוקרה של DONDFENG, אחד משלושת קונצרני הרכב הגדולים בסין, מביאה איתה לישראל את ה-FREE, SUV-D חשמלי מוקפד, עמוס טכנולוגיה ואבזור שיתחרה בקטגוריית הפרימיום.

"DONGFENG MOTOR", שנוסד ב-1969, מחזיק בבעלותו לא פחות מ-8 מותגי רכב וכבר מכר למעלה מ-55 מיליון יחידות. VOYAH היא חטיבת היוקרה של הקונצרן וה-FREE הוא הדגם הראשון שהחטיבה מייצאת אל השוק האירופי. לאחר שהושק לאחרונה בהצלחה בנורבגיה הוא מושק כעת בישראל.

טכני: ה-D - SUV החזק בקטגוריה: מ-0 ל-100 ב- 4.4 שניות, 500 ק"מ טווח

ה-FREE הוא בעל הסוללה (CATL) הגדולה בקטגוריה, בעלת קיבולת של 106 קוט"ש. הסוללה מספקת טווח נסיעה של כ-500 ק"מ (WLTP), הגבוה בקטגוריה כשמשך הטעינה ב-DC (20%-80%) עומד על 45 דקות. שני מנועים חשמליים מספקים 489 כ"ס ו-73 קג"מ, שמביאים את ה-FREE מעמידה ל-100 קמ"ש בתוך 4.4 שניות בלבד.

מידות ה-FREE : אורך – 4,905 מ"מ, רוחב- 1,950 מ"מ, גובה- 1,660/1,645 מ"מ, בסיס גלגלים- 2,960 מ"מ, משקל – 2,415 ק"ג.

עיצוב: בשיתוף ITALDESIGN ועם השראה מיתולוגית

ה-FREE VOYAH פותח בשיתוף סדנת ITALDESIGN, חברת העיצוב וההנדסה האגדית. עיצוב הרכב מבוסס רעיונית על ה-Kunpeng, חיה גדולת ממדים מהמיתולוגיה הסינית, שחציה דג וחציה ציפור. פנסי לד נמשכים לאורך האחוריים ולאורך כל חזית הרכב. שבכה אנכית משתפלת, ידיות מוסתרות וחישוקי טורבינה במרכז צמיגי מישלן "20, משלימים עיצוב חיצוני יוקרתי ומאופק. תא הנוסעים שואב אלמנטים עיצוביים מעולם סירות הפאר המודגשים בתאורת אווירה המציגה סולם צבעים מלא עם קווים חלקים.

אבזור: סופר פרימיום – טריפלקס, גג פנורמי מתכהה, מתלי אוויר אדפטיביים וטכנולוגיה עילית

ה- VOYAH FREEמצויד ברשימת אבזור ארוכה, בין היתר: מסך טריפלקס, המורכב משלושה מסכים  בגודל 12.3", הראשון בעולם הניתן להרמה והורדה. באמצעות מסכים ניתן לשלוט בכלל פונקציות הרכב ואף להחליף בין מיקומי מסכי המגע בגרירה פשוטה. המסכים הפרוסים מקצה לקצה מותקנים בתוך תושבת עשויה מסגסוגת מגנזיום בעלת חוזק גבוה וצפיפות נמוכה. חמישה מצבי נהיגה מכוונים אוטומטית את גובה תושבת המסכים ואת מתלי האוויר האדפטיביים, להם שלושה מצבי גובה - שטח, כביש וביצועים (213, 168, 118 ס"מ). 

ה- VOYAH FREEמציעה גג זכוכית פנורמי מתכהה, הגדול והיחיד בקטגוריה - בעל טכנולוגיית זכוכית אלקטרו-כרומית. שיעור בידוד ה-UV הוא למעלה מ-99.9%, זמן התגובה של ההתכהות קטן משנייה אחת וניתן לכוונן את עוצמת העברת האור ל- 10 דרגות שונות, מאיטום מוחלט לשקיפות מוחלטת.

שתי מצלמות פנים מאפשרות תיעוד פנימי ושליטה על מערכת המולטימדיה באמצעות מגוון מחוות, כולל אפשרות מענה וניתוק שיחות, השתקה והגברת האודיו. מושבי המחלקה הראשונה הארגונומיים עטופים בעור טבעוני היפואלרגני ובחומרים טבעיים וידידותיים לסביבה, בעלי ריפוד בעל שתי דרגות קשיות. המושבים הקדמיים, בעלי התאמה אישית חשמלית ל-12 כיוונים, מצוידים במערכות קירור, חימום ועיסוי פניאומטית ב-8 נקודות, 2 מצבי עיסוי ו-3 עוצמות לבחירת הנוסע.

מערכת סאונד סופר פרימיום המורכבת מ- 10 רמקולים HiFi של חברת DIN AUDIO מתכתבת עם תאורת האווירה הניתנת לשליטה לפי קצב המוזיקה ובחירת הצבע המועדף. מערכת בקרת האקלים החכמה של ה-FREE מגיעה עם שלושה סוגי ניחוחות (מרגיע, ממריץ, ביצועים), הפחתת רעש אקטיבית לשיחות נכנסות, הסרת אדים אוטומטית ומערכת ניקוי עצמי.

הרכב והידיות נפתחים עם התקרבות הנהג, פתיחת תא מטען מתאפשרת ללא מגע יד ובנוסף ב-VOYAH FREE תמצאו גם יכולת חניה אוטונומית ועוד.

בטיחות – כל המערכות שחשבתם עליהן, וגם כאלה שלא

תמיכה בשיחות וידאו, סטרימינג בשידור חי ויישומים אחרים

מלבד מערכות הבטיחות האקטיביות, תמצאו ב-FREE גם מערכות טכנולוגיות מתקדמות וייחודיות. מערכת NIGHT VISION אינפרא אדום המסייעת למערכות הבטיחות האוטונומיות, מערכת ניטור עייפות בנהיגה (המזהה פיהוק למשל) אשר מגיבה יחד בהפצת ניחוח מעורר והפעלה פתאומית של המזגן, ניטור וידאו של המושב האחורי ועוד.

אחריות, שירות ומחיר

5 שנות אחריות יצרן ו-8 שנות אחריות על הסוללה. כל רוכש יקבל מגוון הטבות ייחודי ל-VOYAH CLUB בהן: 3 שנים טיפולים ללא עלות, איש קשר זמין 7\24, שירות תיקונים עד הבית, איסוף והחזרת הרכב, קבלת רכב חלופי ומוקד שרותי דרך 7\24.

מחיר PRE-LAUNCH (עד ה-1.3):

379,985 ₪

לאחר ה-1.3:

389,985 ₪

במרץ יפתח אולם התצוגה החדש של המותג בהרצליה. החל מהיום, תפעל בקניון רמת אביב בתל אביב עמדת פופ אפ בה תוצב ה-FREE להתרשמות ובה ניתן יהיה לקבל סקירה מלאה מאנשי מטרו שינכחו במקום. כמו כן במטרו מציינים כי יגיעו לנסיעות מבחן "עד הבית" למתעניינים.

תומר קומורוב, מנכ"ל מטרו: "VOYAH מביאה איתה פרימיום בלתי מתפשר, יחד עם מערכות טכנולוגיות העומדות בחוד החנית של עולם הרכב בכלל וסגמנט הפאר בפרט. לקוחות VOYAH ייהנו מרכב יוצא דופן המספק הנאה ותמורה אדירה בכלל הפרמטרים, וכמו כן ייהנו משירות כולל ומקיף, ללא תקדים".     

• אהבתי 5
  • מבאס 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני שעתיים, discoTD5 כתב:

התלבטתי ארוכות אם להגיב,

עד אתמול חשבתי שאין שום דבר חיובי באנשים שיושבים עם אצבע בתחת.

מסתבר שטעיתי.

חלקם, כשהם מוציאים את האצבע מהתחת, יוצא להם שלשול מהמקלדת, והאצבע בתחת היתה שסתום שמנע זליגת אוויר מדוחס לרשות הציבור. 

אני מאמין שאנשים כותבים בגלל שהם אוהבים לכתוב ולא מתוך רצון לאיזו הכרת תודה
אנשים שנהנים לכתוב, גם נהנים לפרסם את הדברים וברגע שזה חורג מגבולות מעגל החברים, יש ויהיו תגובות וחלקן פחות אוהדות. דיס איז לייף

שנים כתבתי בישראבלוג וקפה דה מרקר וכן... יש כאלו שאוהבים ומפרגנים ויש כאלו שפחות.
זאת לא סיבה להפסיק לכתוב.

ואגב, הטענה שאתם כותבים בחינם או בהתנדבות או משקיעים מזמנכם לא מדוייקת, אתם כותבים כי אתם רוצים ואף אחד לא מכריח אתכם ואל תצפו להכרת תודה.
תמשיכו לכתוב, תהנו מהכתיבה, אתם לא חייבים לאף אחד הסבר למה כתבתם כך או כך ואל תתרגשו אם יש ביקורת, שאגב לעיתים יכולה גם להיות בונה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, discoTD5 כתב:

מוציאים את האצבע מהתחת, יוצא להם שלשול מהמקלדת

לחרבן לי על המקלדת

אנשים שיושבים עם אצבע בתחת

אין לי ספק שמדובר בשלשול

קצת התעסקות מרובה ביציאות הבוקר. העיקר שאני זה שעבר את הגבול כאן. 

אתה רוצה להראות מי הגבר כאן

🤨

מודיע בפרהסיה שלא אני הגבר כאן. 

כשמישהו מגיב כל כך באגרסיביות, אתה שואל את עצמך אם לא עלית על משהו.

אבל אני לא חושב שבשביל זה מישהו כאן בפורום. כתבתי תגובה שנועדה לשפר, לא באתי להתכתש בבוץ. חאלס. 

עריכה אחרונה על ידי אבנר.אלקיים
  • אהבתי 2
פורסם

גם התגובה שלי נועדה לשפר את סגנון הכתיבה שלך בפורום. 

זו התגובה הכי מתונה מכל הגירסאות שנכתבו ונמחקו.

רוצה להגיב כמו טוקבקיסט ב YNET - לך לשם. 

אל תחרבן בפורום.

זו לא הצעה. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 23 שעות, David32 כתב:

באמת פבל?

הרי זאת לא השוואה בכלל.

למה לא? כי הם אירופאים והם סינים?

כשאתה מראה לי שישבו מהנדסים, ששמו אותי בתור המשתמש בראש הדרישות מכול חלק ברכב, ואחר כך ישבו איטלקים ושיפשפו חתיכת מתכת ככה שהיא תיהיה יפיפה, כול זה כדי שה"שטאנגות" של הידית הילוכים שרואים יראו מדהים ויעשו בדיוק "קלאנג" כזה. אז כן - ברור לי מאיפה הדרישה.

ולמה כל כך ברור לך שכאן (או אצל צ'ינגלונג או סון חוי) זה לא המצב? כי הם משיקים מותג חדש כל שעה? תתעמק באופי של השוק הסיני ותבין למה - כי הם עובדים אחרת, כל חברה יכולה להשיק as much as מותג חדש לכל דגם, לגייס כסף עצמאית, להנפיק, ולגדול משם. או לחילופין קח את אותה דונגפנג כדוגמה - היא קיימת מ-1969 ומאז היא מייצרת ברישיון (ותהיה בטוח שהיא לומדת מהתוכניות)... אתה יושב? קח אוויר. סיטרואן, ניסאן, הונדה, פיג'ו, פולקסווגן, מרצדס, רנו, אאודי, 17 דגמי SUV ומכוניות, 12 דגמי מיניוואנים, טנדר, שלושה אוטובוסים, 9 משאיות ועוד אי אילו הזיות מוטוריות, ואם 51 שנה אחרי שהיא קמה היא החליטה שהיא מספיק בשלה כדי להקים מותג עצמי ולקרוא לו "פרימיום" אז וואלה... אני חושב שיש לה מספיק ניסיון וידע לפחות כדי להרוויח יחס של חשדנות אופטימית. ואם גם זה לא מספיק, שווה לבדוק רגע את ה-roster של חלק מהמותגים האלה או את המותגים שהם רכשו כחלק מבניית המותגים שלהם. 

אז כן, שטנגות יפות שעושות קליק קלאק זה נורא נחמד ולגמרי עושה לנו את זה בתור חבורה של קופים שלא יכולים לעמוד בפני shiny שעשוי ממלא חלקים שעושים צורות יפות כשהם עובדים ביחד (מודה באשמה, הידית של ההואירה ושל ה-F355 קצת מעמידות את הידית הילוכים שלי) - אבל זה לא מתחיל ונגמר בזה. לסינים יש טעם אחר - הם חולים על מסכים ומרווח וכפתורים וגאדג'טים, והיצרנים שלהם מכוונים לשם. אז בגלל שזה לא הטעם שלנו זה אומר שהם "לא טובים"? לא. ממש לא.

כשפועלים עובדים שעות כדי שהשזירה של חלקי הקרבון יתאימו אחד לשני והמעבר יהיה חלק - נראה לי שאני מבין למה האוטו שווה כסף.

פועלים עובדים שעות כדי שה....מה?

כפרה עליך בנאדם, ראית פעם איך מייצרים... נגיד, גג מקארבון? הדבר היחיד שהעובד נוגע בו זה לשים בארון, לשים במכונה, ולרסס דבק. ואז נותנים לילד בן 12 לשייף את המוצר המוגמר. ופה בדיוק ה"פרימיום" - שהם גורמים לך להאמין שככה הם עושים את זה.

ואז אנחנו מגיעים לדגם "שפרוטי" של היצרן החדש "פיזדהלוך" מהקונצרן המוכר "סון חוי וצ'אי". פרימיום.

מה פרימיום? 3 מסכים. מסאז בכיסאות. חלונות. מתלים מתכווננים - לפחות משהו.

רכב שנראה גנרי. מה זה גנרי אבל. פנים? גנרי.

גנרי זה רע? כי אם זה לא גנרי (ע"ע טסלה למשל) זה "ערום ואין שם כלום! על מה פרימיום?!" ואם זה לא גנרי אחר אז "זה מצועצע ועמוס! זה לא פרימיום!".

אתה מכיר רכב אחר שיש לו שלושה מסכים ומתלי אוויר שהוא לא פרימיום? במיצובישי אאוטלנדר או סקודה סופרב יש מתלי אוויר או שלושה מסכים או מסאג' במושבים? לא שזכור לי. קטע, גם באאודי A6 אין את הדברים האלה... 

ההרגשה היא שהם מריצים איזה AI שמפליץ החוצה דגמים, לא מכוערים מדי, לא יפים מדי, מאובזרים קצת. יש מערכת שמחליטה רנדומלית אם זה פרימיום או לא. ויאללה לייצר כמה אלפי חתיכות ולנסות למכור את זה במערב.

ללא ספק בסין זה פרימיום. האם זה פרימיום במערב אירופה? בארה"ב? שאלה טוב, הניחוש שלי - לא.

הניחוש שלי טוב כמו הניחוש שלך, אבל אחרי "קצת" עבודה בתחום ו"קצת" למידה של שוק הרכב הסיני ונהיגה בלא מעט מהתוצרת שמגיעה משם, הבנתי שניחושים לא שווים כלום כי המנעד של המכוניות שיוצאות משם האו בערך שווה לערך למנעד שבין ניסאן אלמרה ל-Q7, אז לנחש מבלי לנהוג או לפחות(!) לראות את הרכב בלייב ולגעת בבפנוכו שלו (שגם יכול להטעות הרבה פעמים) שווה לפחות מכלום. 

שכח ממה שהתרגלנו אליו. העולם של "אמריקאי = קקה איכות / גרמני = איכותי ומשעמם / צרפתי = מגניב ומתפרק / איטלקי = מגניב ממש ויפה, ומתפרק / יפני = עמיד ומשעם" מת. 

האם כ-ל הסיניות מדהימות? חחחח ממש לא. ממש ממש ממש לא. אבל האם כולן זבל וכל מי שאומר אחרת הוא "מטעם"? גם ממש לא.

לפני 21 שעות, אבנר.אלקיים כתב:

מבחינתי הרשימה לא היתה אפקטיבית בדיוק בגלל שהיא נשמעה כ"כ מתלהבת בלי שברור על בסיס מה -- לפחות בינתיים. 

על בסיס התרשמות (הגם שסטטית) מהרכב, על בסיס קריאת ולמידת הנתונים שלו, החלפת חוות דעת עם אנשים אחרים שהגיעו לאירוע ומרכזים ביניהם משהו כמו 300-400 שנות ניסיון.

הרבה יותר ממה שיש לל, לי או לכל אחד אחר מהמגיבים בשרשור.

לא היתה כוונה לפגוע, ואני מתנצל אם פגעתי.

אם לא הייתה כוונה לפגוע - מציע להבא לנסות לקבל את אותו המידע בצורה נעימה יותר, יש הרבה יותר סיכוי שתקבל תשובה עניינית ולא כזו ש-60% ממנה מתייחסות לשסתומים ויציאות.

גם אני כותב על חשבון זמני מבלי שמשלמים לי, כולנו כאן יצרנים ולא רק צרכנים.

בוא, בתור מי שהיה משני צידי ה"מתרס", יחי ההבדל.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

פבל, פרימיום זו לא רשימת אבזור אלא גודל הפשרות בתכנון, גודל הפשרות באיכות מול עלות, בקרת איכות וכן, גם הסמל. כמו הדוגמא שנתתי, דייהו סופר סלון זה לא פרימיום.

לסמל שלה אין את מקדם השופוני עדיין ואת כל הזאר ניתן יהיה לקבוע רק אחרי מבחן לא קצר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, פבל כתב:

למה לא? כי הם אירופאים והם סינים?

כי קוניגסג ופאגני

לפני 17 דקות, פבל כתב:

פועלים עובדים שעות כדי שה....מה?

כפרה עליך בנאדם, ראית פעם איך מייצרים... נגיד, גג מקארבון?

שמת סרטון של BMW, אני הגבתי על קוניגסג ופאגני. 

לפני 17 דקות, פבל כתב:

ולמה כל כך ברור לך שכאן (או אצל צ'ינגלונג או סון חוי) זה לא המצב? כי הם משיקים מותג חדש כל שעה? תתעמק באופי של השוק הסיני ותבין למה - כי הם עובדים אחרת

מעולה פבל, אני לא מתווכח. וגם לא אמרתי שהם לא יודעים לייצר רכבים.

פרימיום סיני - ברור.

לפני 17 דקות, פבל כתב:

גנרי זה רע?

לא, זה גנרי. זה הכול.

לפני 17 דקות, פבל כתב:

שכח ממה שהתרגלנו אליו. העולם של ... מת. 

האם כ-ל הסיניות מדהימות? חחחח ממש לא. ממש ממש ממש לא. אבל האם כולן זבל וכל מי שאומר אחרת הוא "מטעם"? גם ממש לא.

גם לא אמרתי שזה זבל.

מצחיק, כי בסופו של דבר, אנחנו מסכימים בשורה התחתונה. על זה שזה פרימיום סיני אני חותם כבר עכשיו. הייתי מת לתת אנלוגיה מעולם הסמארטפונים, אבל חבל להתפזר. 

חוץ מזה, בחייאט פבל, שנינו פה מספיק זמן כדי לזכור אין ספור ויכוחים על נושא ה"פרימיום" שנכתבו פה ושמורים אצל עמוס.

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 16 שעות, discoTD5 כתב:

צאו מהגישה של תחילת שנות ה 2000. חלק מכלי הרכב המיוצרים בסין מכים את האירופאים, באירופה. 

אתה יכול לבקש זול - ותקבל זול.

ויכול לבקש יקר ותקבל מוצר משובח. אתה, יותר מכל גולש כאן באתר חי את זה ביומיום. 

צריך לקפל את הגישה המתנשאת והיהירה הישראלית, ולהכניס אותה עמוק למגירה של הנעלים הישנות מתחת לארון. 

תעשיית הרכב הסינית משתלטת על העולם, בזמן שאתם מקלידים. אנחנו לפני עידן מרתק של שינוי שיווי משקל בתעשיית הרכב. 

צודק. מאוד.

2 היואן שלי - 

מכיר את תעשיית הרכב היטב כבר 30 שנה. במסגרת התפקיד שלי בחברה (לא ישראלית) אני בקשר רצוף עם מרבית היצרנים בעולם, כלקוחות. מה אנחנו עושים עבורם לא משנה לצורך הדיון הזה, אבל אני יכול לומר כי יש לנו את היכולת לנתח ולהבין את רמת העניין והלחץ שיש לכל יצרן "מסורתי" כאשר שחקן חדש עולה על המגרש ומאיים על הסדר הישן. אם זה לא ברור, אז השחקנים החדשים הם ברובם המכריע סינים. אני יכול לומר ממקור ראשון כי מה שהסינים עושים לתעשיית הרכב ה"מסורתית" והכל-כך מוכרת לכולנו כמעט בכל סגמנט הוא דבר שמבחינת היקף ומהירות לא קרה אף פעם בעבר - לא עם יפן, לא עם השידור הכמעט חוזר מקוריאה - ולמרות צקצוקי הלשון בנוסח סצ'ואן של רבים מאיתנו, רבותי, האורות נשארים דולקים מאוד מאוחר בחדרי הישיבות של יצרנים בכל העולם, כולל כאלה שעד לא מזמן היו בטוחים שהתחרות היחידה  שיש להם היא שניים וחצי יצרנים אחרים עם מבטא דומה.

דיסקוטידי5 סיכם את זה בצורה הכי מדוייקת שאפשר במשפט האחרון בציטוט שלמעלה. 

ובמאמר מוסגר - סטטית, ה-Voyah Free מרשים מאוד. למשך 14 וחצי דקות מתוך 15 הדקות שהייתי מסביבו ובתוכו שתי הגבות שלי עלו. בחצי הדקה הראשונה רק גבה אחת עלתה. אני לא אחפור יותר מידי ואתם יכולים להתרשם סטטית בעצמכם, מניח שתיכף גם יהיו נסיעות מבחן - ונכון שכרגע אין לי צל של מושג איך הוא בנסיעה ומה יהיה עוד 10 שנים, אבל רשמתי לעצמי כי עידן הבדיחות הסיניות חלף עבר לו, וכלי רכב סיניים שמוגדרים על ידי היצרן שלהם כמוצרי פרימיום (מוותר על ההתנצחות הבלתי נמנעת מה זה בדיוק) לא ממש בהכרח יהפכו לסמרטוטי מתכת ופלסטיק.

The older you get, the better you used to be

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לא מכיר את המתג או המוצרים שלו, כן יצא לי לקרוא על DongFeng עוד לפני שנתיים-שלוש -- הם היו השותף בפיתוח דגמים חשמלים (לא רק לסין, לעולם בכלל) של PSA, מן הסתם בעקבות שת״פ קודם שהתחיל בייצור דגמים של PSA ברשיון בסין לפני 50 שנה. לא יודע איך המיזוג של Stellantis משפיע על השת״פ הנוכחי -- לא ראיתי שום איזכור של DongFeng בהקשר של הפלטפורמות החשמליות הייעודיות STLA לסוגיהן מאז המאמרים הראשונים על הפלטפורמות (גם בעיתונות הרלוונטית, גם בהודעות רשמיות של Stellantis).
כל זה בצד.

לטעמי הדגל האדום המשמעותי במותג הזה הוא היבואן שלו בארץ.
יש לי נסיון נירחב איתם, והם היבואן הגרוע ביותר בתחום הדו״ג בכל הנוגע לעמידה מאחורי מוצרים מכל סוג. זו מדיניות מכוונת של היבואן, לא היתקלות באיש שירות כזה או אחר בשטח (הרבה מהם דווקא מנסים לעזור ללקוחות, אבל לא קובעי מדיניות).
אנקדוטה: הגעתי פעם לשיחה עם הסמנכ״ל שלהם בגלל שסירבו לקבל כל אחריות על כפפה שנפרמה אחרי שעה של שימוש, שבוע לאחר שקנית אותה. לא ביקשתי או ציפיתי לכפפה חדשה במקום, רק שישלחו לחייט לתיקון ב-25 ש״ח.
הסמנכ״ל אמר שלגמרי מאמין לי שלא גרמתי את הנזק בעצמי, והיה לו ברור שרק הריצות אחריו לנסות להשיג שיחה אישית איתו (אחרי שעליתי בהיררכיה ממוכרנית בחנות, למנהל מח׳ אביזרים, למנהל סניף, והם הפנו אותי אליו) כבר עלו לי פי 10. בסופו של דבר אחרי התעלמות מהודעות קוליות וממוחשבות במשך שבועיים, פתאום חזר אלי מיד אחרי שטרחתי לכתוב שגם אני סמנכ״ל, בחברת הייטק. כאמור, למרות שאמר שמאמין לי, אמר ״מצטער, זו המדיניות שלנו״ (כמובן, לא כתובה בשום מקום בחנות).

יש לי הרבה דוגמאות כאלה איתם -- מה לעשות שהם הנציגים בארץ של הרבה מותגים בתחום. תודעת השירות הזו מתבטאת גם במחירי החלקים אצלם (שעולים לעיתים קרובות 400% יותר ממחיר הקטלוגי הרגיל של החלף הזהה אצל דילר באירופה, שמזמין אותו בדיוק מאותו מחסן -- לא מוסבר ע״י מס הקניה+מע״מ של כ-40%), גם בעבירה על החוק בכך שהם לא מחזיקים מלאי חלפים, וכך לא יכולים לעמוד במחוייבות החוקית בנושא זמן האספקה, וגם בנושאי לקיחת אחריות על תקלות תחת אחריות (זה כבר מנסיון של חברים -- לא הסתכנתי לקנות מהם אופנוע חדש).

את המעמד הנוכחי שלהם של מובילים בשוק הדו״ג השיגו בדרכים מונופוליסטיות אגרסיביות של השתלטות על מתקין אביזרים מוביל, ועל אחת מסוכנויות הביטוח הבודדות שמתמחות בדו״ג (למי שלא יודע, הרוב המכריע של חברות הביטוח בארץ בכלל לא מוכנות לבטח דו״ג תמורת שום הון).

ממש לא הייתי רוצה להיות תלוי בהם לגבי שירות, חלפים או עמידה מאחורי אחריות של רכב במחיר שש-סיפרתי גבוהה. גם לא חמש-סיפרתי כמו ה-Leapmotor הקטן.
שומר נפשו ירחק.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם
בתאריך 24.1.2023 בשעה 20:53, סולל הדרך כתב:

אותי מטריד נושא התחזוקה וחלקי חילוף.

אצל יצרנים ותיקים יש גם גב חזק של המותג, גם חלפים תחליפים, לפעמים חלק מסויים אפילו נמצא במספר דגמים של היצרן וגם בגלל שנמכרו כמויות גדולות יש מפירוק.

אצל יצרן קיקיוני שכזה כל חלק יהיה רק מהיבואן, בתקווה שהיצרן לא יעלם, חלקי אלקטרוניקה ומחשבים יהיו או בלתי ניתנים להשגה או יקרים באופן מחריד.

לדעתי האישית הצנועה והלא מחייבת, הרכבים האלו יעלמו מהכביש תוך 10 שנים בגלל מחסור בחלפים או עלויות תחזוקה/תיקון הזויות.

זה גם מה שמטריד אותי בכל הסיפור.

מכיר את התופעה מהעולם של מוצרי חשמל ואלקטרוניקה. אם אני רוצה להזמין חלק למוצר נפוץ בשוק של חברה ידועה, אז יש לי מבחר חלפים גם חדשים מקוריים, גם משומשים, גם תחליפים.

זה בתנאי שלא מדובר במוצר מדבקה. שם מתחיל הכיף. קודם צריך למצוא את המוצר המקורי, וכשמוצאים, מסתבר שהיצרן בכלל לא חשב לתת תמיכה, פשוט בנה כמה מאות/אלפי יחידות לפי הזמנה פרטנית של חברה ישראלית ונעלם או שכח מהמוצר, כי לא הוגדר בחוזה תמיכה במוצרים, הלקוח רצה זול.

כנ"ל מוצרים סיניים (ולא רק סיניים) - בנו X חתיכות, אם מתקלקל - לך חפש, עדיף כבר לקנות חדש.

אם היבואן עדיין קיים - רק להזמין ממנו במחיר מפגר, ולקוות שעדיין יהיה.

כנ"ל לגבי הvoyah הזה. אני יודע מי זה דונגפנג, החברה קיימת יותר מ60 שנה, השאלה האם היצרן גם תומך במוצרים שלו לאחור. במיוחד אם אותו יצרן מוכר מאות דגמים תחת עשרות תתי מותגים, שלך תבדיל בינהם, ולך תמצא בשבילם חלפים או אפטרמרקט.

זה כמו עם מסעדות - אם המסעדה מציעה תפריט של כמה עשרות עמודים, בלי איזשהו theme שמאחד בין המנות, תהיה בטוח שהם מוציאים את זה מהמקפיא ומחממים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בתאריך 25.1.2023 בשעה 06:23, discoTD5 כתב:

...מוציאים את האצבע מהתחת, יוצא להם שלשול מהמקלדת, והאצבע בתחת היתה שסתום...

...אין לי ספק שמדובר בשלשול...

...אתה העדפת לחרבן לי על המקלדת...

... החכמולוגים שחושבים שהשמש זורחת להם מהשסתום האחורי...

למה לרדת לשפה כזו?

גם אם אינך מסכים עם הביקורת, יש דרך להגיב.

סגנון כזה לא מכבד אף אחד, חבל.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...