Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחזק את ידך - תעיז ותחלום שלא תתעורר בעוד X שנים ותרגיש תחושה של פיספוס
אבל תנה לעשות שעורי בית ממש טובים,
ביטוח לכל נהג - כמה עולה (השכרה כמובן)? טיפולים - רק קח בחשבון שברכבי השכרה זולים לעיתים החברה הצעירים מתעללים בהם?
רכב חלופי - אתה תמיד צריך לשמור לך אחד כזה (השכרתי ממך רכב והוא נתקע?).
ועוד לא מעט זוטות.
יכול להיות שגם המודל של השכרה בזול לא יתאים כאן מכיוון שהרכבים כבר יקרים יותר, ואז אולי הפלח שוק שאתה מכוון אליו כבר לא רלוונטי.
בקיצור שעורי בית ובהצלחה

פורסם

מצד אחד, ניצלת. אני לא מאמין שיש הצדקה כלכלית להשכיר רכבים היום. השוק שורץ כרישי ענק מצד אחד וכלכלת חלטורה מצד שני. ומי יבטח אותך? כמה תשלם על זה?

מצד שני, כל הביקורות פה שמצדיקות את החוק המטופש שקבעה המדינה זו הסיבה שבמדינה כמו ישראל כמעט ואי אפשר להצליח. ההנחה הבסיסית היא שכל אזרח הוא חאפר, רמאי, מעלים מס, חסר אחריות ושקרן. 

וגם, גם אם זה ה- 90% שעושים שם רע לכל השאר, עדיין. בגישה כזו אתם מונעים הקמת עסקים קטנים שהם המנוע של הכלכלה והכי גרוע מרחיקים מראש את מי שכן רוצה להרים משהו חוקי ולגיטימי ומייצרים חאפרים בדיוק במקומות של הפיקוח.

• רעיון טוב! 4
פורסם

לדעתי תנסה גישה אחרת. 

אני מציע שבמקום רכבים פרטיים, תשכיר רכבי צמ"ה קטנים, כמו בובקט, מכבש, מיני באגר. 

אלו כלים עמידים מאוד בתנאי עומס קשים והרווח עליהם הוא גדול משמעותית מרכבים פרטיים. 

מה שאתה צריך זה טנדר אמריקאי גדול  + עגלה. 

החיסרון הוא שאתה תהיה מחוייב להוביל את הכלים בעצמך, כלומר השוכר ישכור את הכלי אבל אתה תספק אותו לשטח. 

עם הזמן תתחיל לצבור מוניטין וקשרים חזקים עם השוכרים. ואז תעשה תוכנית עסקית מסודרת בכוונה להקמת מגרש השכרת רכבים פרטיים.

• אהבתי 1
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

רק שזה היה בתקופת גבעת חלפון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, חולה רכב#1 כתב:

לדעתי תנסה גישה אחרת. 

אני מציע שבמקום רכבים פרטיים, תשכיר רכבי צמ"ה קטנים, כמו בובקט, מכבש, מיני באגר. 

אלו כלים עמידים מאוד בתנאי עומס קשים והרווח עליהם הוא גדול משמעותית מרכבים פרטיים. 

מה שאתה צריך זה טנדר אמריקאי גדול  + עגלה. 

החיסרון הוא שאתה תהיה מחוייב להוביל את הכלים בעצמך, כלומר השוכר ישכור את הכלי אבל אתה תספק אותו לשטח. 

עם הזמן תתחיל לצבור מוניטין וקשרים חזקים עם השוכרים. ואז תעשה תוכנית עסקית מסודרת בכוונה להקמת מגרש השכרת רכבים פרטיים.

בובקט מגלה אמינות גדולה? תבדוק שוב, הכלים של CAT מגלים אמינות טובה הבובקט כנראה פחות.

וגם שם גרוז ותחזוקה שוטפת זה לא פשוט.

מה עוד שהכלים האלו עובדים קשה

פורסם (נערך)

התכוונתי לבובקט בתור כלי, לא יצרן. 

ההגדרה הנכונה היא יעה אופני זעיר. 

אבל בשפה העממית בובקט זה יעה אופני זעיר. 

שים לב שלא ציינתי שמות של יצרנים לפני, חשבתי שזה מובן מאליו. 

בכל אופן, מודה וסליחה על ההטעייה (שלא במכוון). 

הגירוז הוא שטויות, אין הרבה מקום לטעויות... 

פות"ש הכלים של קטרפילר הם טובים בתור התחלה כי הם מספקים עמידות גבוהה. 

למכבשים אני מציע כלים של חברת bomag. 

לדעתי כדאי שתתמקד עכשיו בכלים הקטנים, אל תביא מחפרונים אם אין לך מפעיל משלך. 

ובשום פנים ואופן אל תקנה JCB 1CX בלי מפעיל ייעודי עליו. 

כלי חמוד ומאוד שימושי אם יודעים לעבוד עליו, אבל מסוכן מאוד למי שלא יודע.. 

עריכה אחרונה על ידי חולה רכב#1
פורסם

אתה נשמע לי קצת כמו האנשים האלה שמאד אוהבים לאכול, יודעים קצת לבשל וגם הזדמן להם למצוא מיליון או שניים ואז פתחו מסעדה. תוך כמה חודשים עד שנה מוציאים את עצמם בחובות או בתוכנית של אסף גרניט בא להציל אותם.

יש כמובן כמה גאונים עם מזל וכישרון יוצא דופן שמצליחים לעבור את ההתחלה ותוך כדי ריצה ללמוד את התחום ולצאת מהאדום. מעטים מאד כאלה!

אם זה הכיוון שלך, תנסה להתברג בחברת השכרה ולהיחשף לדוחות, שיטות עבודה, בלתמים. להכיר אנשים ושיהיה לך עוד גאון שיגבה אותך. מישהו להתחלק איתו בסיכון.

בכל מקרה, המון בהצלחה. 

פורסם

סתם ככה נטשת מוקדם ביותר.

יש פתרון לכל מה שכתבת במגזר החרדי נפוצות מאוד חברות השכרה קטנטנות עם רכבים משומשים שמבוטחים כיאות להשכרה. 

הדרך היא להתחבר לחברה קיימת ותמורת עמלה על קצין בטיחות וחניה הרכבים של חוסים דרכם.

חפש בכיוון הזה ותמצא את הפתרון.

אני במקומך קונה רכבים שמתאימים לסטודנטים תפרנים ולמחיר נמוך משהו כמו קורולות 2014 כאלה.

לשים מיליון ש"ח ולחשוב שאחרי כל ההוצאות תוכל להשכיר במחירים שהשכרת בשחור ועוד להרויח זה דמיונות.

פורסם

כמו שכבר ציינו כאן - יש הרבה משכירים פרטיים קטנים שנרשמים תחת חברה רשמית תמורת עמלה כלשהיא, אני מכיר מישהו שעשה את זה תחת חברת 'חושן', עד כמה שידוע לי זה חוקי לגמרי.

ככה אתה גם מקבל מהם גב כלשהו וטיפים להתנהלות נכונה וכו'.

מה שכן, לגבי הממליצים והמסתייגים לאורך השרשור - אני הולך על דעה אמצעית, אם זה מה שמושך אותך אז לך על זה, רוב העסקים הגדולים התחילו ממש בקטנה, אבל תעשה את זה בקטנה עד הסוף, לא יקרה כלום אם תרכוש רכבים משומשים במצב מעולה בעלות של 50/70K לרכב, ככה אתה יכול לגמור את ההשקעה הראשונית ברבע מהסכום שתכננת, וכשתראה שהעסק פורח תוכל לקחת על עצמך התחייבויות מושכלות יותר.

בכל מקרה גם לא נראה שאפשר להרוויח משהו אם אתה קונה רכבים מהניילונים בלי לקבל את ההטבות המופלגות שציי הרכב הגדולים מקבלים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, stx כתב:

החוק לא דורש שרכב להשכרה יהיה עד גיל 3 או משהו כזה?

יצא לי לראות לאחרונה רכבים של חושן / שחר ואפי' מאלדן, ישנים יותר מ3 שנים

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

בארה"ב אגב יש פלטפורמות כמו TURO שמאפשרות לעשות AIR BNB סטייל על מכוניות ושמה יש מגוון רחב יחסית של רכבים(ישנים, חדשים זולים ויקרים) - זה כן דורש לידע את הביטוח ולעשות ביטוח מיוחד(אבל הרבה פעמים הביטוח זה על חשבון הביטוח הקיים של מי שלוקח את האוטו) אבל אין פה מגבלה של מינימום רכבים וכו', אבל ברוב המדינות בארה"ב כל הרגולוציה היא מאוד קלילה ועדינה ואני לא חושב שזה בהכרח דבר טוב.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

ארה"ב אינה ישראל.

בישראל יש תנאים להחזקת סוכנות להשכרת רכב עם דרישות לא מעטות. אחת מהן היא שהרכב יהיה רשום כרכב להשכרה, והדבר יצויין ברשיונו.

דרך אגב - אם מישהו הזכיר כאן את שלמה שמלצר והעסק שלו במ-1974, הצו הנוכחי העוסק בהשכרת רכב הוא משנת 1985. לא יודע מה היה קודם, אבל כנראה שהכללים היו שונים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמו שרשמו יש הרבה חברות השכרה קטנות

רובן אצל החרדים

אין להם בכלל 30 רכבים, מקסימום 5 עד 10

אין בכלל רכבים בני 3 יש רכבים משנת 2014 והלאה

בד"כ נותנים יותר ק"מ ליום ומשכירים לצעירים ממש

• תוכן חדש...