Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה משפט, ואיזה לתבוע

בשביל קויל תלך לבית משפט?

קנית רכב, as is לקחת לבדיקה או לא. 

לשיקולך.

אם היית מגלה שהרכב היה אבדן להלכה, או עבר תאונה קשה ושוקם ולא אמרו לך...

הייתי מבין

אבל בשביל גרוש וחצי לפנות למוכר.

חבל על האנרגיות שלך ושלו.

מכרתי פעם  I20 שהסכך שמש בצד נהג היה שבור (מסתבר, האמת לא ידעתי), 3 שבועות אחרי העברת בעלות מתקשרת אליי הקונה, לא הבנתי מי זאת בהתחלה בדרישה שמכרתי לה ילק תקול ושעליי לתקן לה, ניתקתי לה את השיחה אפילו בלי להסביר את עצמי.

כי זאת חוצפה! אתה בדקת ורכשת.

היה לי בעברי פיאט פונטו איבו עם היסטוריית טיפולים מקונה נחמד מאוד, דרש מחיר יחסית נמוך לקחתי את הרכב לבדיקה וקניתי.

בדרך הביתה גילית שכשאני עובר את ה100 קמש האוטו כאילו ממריא, ההגה רוקד וההשפעה על הדלגלים הופכת זניחה!

החליפו במוסך חצי פרונט! הכל מהכל לא מצאו את התקלה, שלחו לכיוון פרונט ומה לא.

השקעתי כמעט חצי ממחיר הרכישה.

בסופו של דבר הגאנט האחורי היה סדוק וגרם לכל הבעיות.

המוכר בטוח ידע מזה.

לא עלה על דעתי בכלל לפנות אליו.

פורסם
לפני 30 דקות, davemustaine87 כתב:

איך אתה יודע ? זה מילה נגד מילה. 

אני לא יודע, אבל במשפט אזרחי נדרש להוכיח רק בסבירות של 51% ולא 100%.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, ninimom כתב:

היי, 

קניתי אוטו לפני כחודש, במצב טוב יחסית לגיל ולקילומטראז שעבר.

לפני שבוע התחילו בעיות בזמן נסיעה של חוסר סחיבה. 

האוטו לא מגיב כאשר נותנים קיק ובמצב של עקיפה מכניס אותך למצב מאוד לא בטיחותי. במצב הזה פשוט צריך לכבות מנוע ולהניע מחדש.  

מה ההתפתלויות וכוונה לתבוע, חבל על כל אגורה וזמן שתשקיע, לדעתי הפסד מובטח במשפט. כתבת שנסעת חודש וכנראה הכל היה תקין אחרת היית מקדים להתלונן. אחרי אותו חודש שקט  פתאום הרכב התחיל לעשות בעיות. הרי ברור  שההערה בחשבונית לא מדויקת טכנית בלשון המעטה, סלילים פרוצים מתבטאים בפעולה לא תקינה של המנוע והיית אמור להרגיש , בדיוק כפי שהרגשת כשסליל אחד נפרץ על אמת. סגור עניין ושכח מהסיפור, תקווה שזו התקלה היקרה ביותר שתפגוש בהמשך הדרך עם הרכב הזה.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

פותח אשכול יקר חבל אפילו על המאמץ של כתיבת ההודעות באשכול הזה, הסכום תיקון שהשקעת הוא כל כך זניח שרק פתיחת תיק בבית המשפט תעלה לך יותר.
קנית רכב תקין לחלוטין עם בלאי סביר שתיקנת במחיר זעום, המשך בחייך ותהנה מהרכב.
מה גם עד כמה שידוע לי אדם פרטי אינו חייב בגילוי נאות,בטח שלא בזוטי זוטות כמו כויל תקול.

• רעיון טוב! 1

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם
לפני 16 שעות, ninimom כתב:

מאחר והיה בכוונתה למכור את האוטו לא עשתה זאת. העיקר שיסע.

נאלצתי לנסוע למוסך. שם חיברו את האוטו למחשב והוחלף קוייל.

בנוסף לכל מה שנאמר - אתה אשם במה שאתה מאשים אותה.. אתה טוען שהיא ידעה ששלושה קויילים "עומדים" להתקלקל ותיקנה רק אחד, "העיקר שיסע" לדבריך.

ומה אתה עשית? תיקנתי קויל אחד. העיקר שיסע...

והיא עוד סיפקה לך את הקבלה - לא יכלה להיות יותר שקופה איתך.

• אהבתי 3

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
בתאריך 11.2.2023 בשעה 06:32, yohai71 כתב:

אני לא בטוח שחובת הגילוי הנאות חלה על מוכר פרטי. יתקנו אותי אם אני טועה.

אני לא יודע מה ההבדל בין חובת גילוי נאות לבין חובת כריכת חוזים בתום לב.

חובת כריכת חוזים בתום לב חלה על כולם שזה כולל גילוי כל הפרטים הקשורים לעסקה. 

פורסם

^

אני מתכוון לאבחנה שנוצרה בין מוכר פרטי ל"עוסק במכירת רכב" שנוצרה בעקבות החוק הזה.

זה שמן הראוי להעביר כל מה שאתה יודע לקונה, כי זה פשוט אתיקה בסיסית- זה ברור (בלי קשר לחובת כריכת חוזים).

• תוכן חדש...