Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, 

קניתי אוטו לפני כחודש, במצב טוב יחסית לגיל ולקילומטראז שעבר.

לפני שבוע התחילו בעיות בזמן נסיעה של חוסר סחיבה. 

האוטו לא מגיב כאשר נותנים קיק ובמצב של עקיפה מכניס אותך למצב מאוד לא בטיחותי. במצב הזה פשוט צריך לכבות מנוע ולהניע מחדש.  

עכשיו, מצאתי בתא כפפות את החשבונית הבאה:

400D85F8-FEE5-4B32-BAC6-00520323440B.thumb.jpeg.6de364468199179a0a94b0c951766d77.jpeg

כלומר, הוחלפו 4 פלאגים וקוייל אחד. 

אם תשימו לב בשורה התחתונה כתוב כי ללקוחה הוסבר שיש בעיה וצריך להחליף גם את שאר הקויילים, אבל מאחר והיה בכוונתה למכור את האוטו לא עשתה זאת. העיקר שיסע.

נאלצתי לנסוע למוסך. שם חיברו את האוטו למחשב והוחלף קוייל.

אני צריך לדרוש ממנו החזר על עלות החלפת החלק? או להמשיך הלאה בחיים? 

פורסם

לדבר איתה ולהגיד לה על הדבר הזה ועל הקבלה שמצאת.

תסביר לה שלפי החוק היא הייתה חייבת להגיד לך ואם לא תשלם על מה שהוצאת אתה תתבע אותה (גם אם זה בלוף).

אם היא לא משתפת פעולה תגיד לה שיש לה שלושה ימים לחשוב על זה לפני שאתה מגיש תביעה ותקווה שהיא תיכנע ללחץ.

פורסם

אני לא בטוח שחובת הגילוי הנאות חלה על מוכר פרטי. יתקנו אותי אם אני טועה.

בכל אופן אם זה כך, אפשר לאיים בתביעה אבל מכאן ועד מימוש האיום הדרך רחוקה.

פורסם

יתכן שורת ההערה הזו היא כסת״ח של המוסך.

מוסכים רבים נוהגים להוסיף הערות כסת״ח בסוף החשבונית, במיוחד כשמחליפים רכיב אחד והמוסך ממליץ לבצע ישור קו.

אני לא בטוח שקיימת אחריות כלשהי מצד מוכר רכב לגבי חלק חשמלי/אלקטרוני/מחשב, אשר ביום הקניה מתפקד באורח תקין ולמחרת נמצא תקול.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם (נערך)

הצעה לפות"ש לתרגיל מחשבתי, תיאורטי מלא מלא. בו נדמיין שאתה המוכר , איך היית מגיב לסוג של תביעה לשאת בעלות התיקון המסוים שנדרש חודש אחרי שתהליך המכירה הושלם בלחיצת יד, שפירושה שלמות הדעת בהליך על שני הצדדים.

אומר, להבנתי, גם אם היית קונה רכב ממגרש/סוחר, גם במקרה הזה היית מפסיד בתביעה על תיקון כזה.

הצדקנות הכל כך חד צדדית שמוצאת ביטוי במחוזותינו בהמון מקרים שדנים בהם , פשוט מדהימה.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

לדעתי אין לך פה קייס. 

מהסיבה הפשוטה, שחובת ההוכחה עליך שהוא לא אמר לך על כול הבעיות שיש ברכב ובכול זאת קנית אותו כמו שהוא? 

ובלי קשר, זה סכום שלא שווה להתעסק בו. אתה יכול לפנות אליו בשיטת מצליח בתקווה שיעבוד, אבל לא חושב שיש לך מה לעשות מלבד זה 

פורסם

הרכב נסע בצורה תקינה כשקנית.

כנראה שהמלצה מהמוסך נבעה מההגיון שלו על פיו אם אחד תקול, למרות שהייתר לא תקולים, הייתר בסוף דרככם. 

לו היו רוצים לרמות אותך לא היו משאירים את החשבונית ברכב. 

לדעתי אם זה כל הסיפור, אין כאן חוסר תום לב או עבירה על חובת גילוי. 

אגב, לא מדובר בהוצאה מאוד משמעותית ששווה את הטירחה בהגשת תביעה או הטרדת המוכרת. 

פורסם
לפני 10 שעות, ninimom כתב:

כלומר, הוחלפו 4 פלאגים וקוייל אחד. 

אם תשימו לב בשורה התחתונה כתוב כי ללקוחה הוסבר שיש בעיה וצריך להחליף גם את שאר הקויילים, אבל מאחר והיה בכוונתה למכור את האוטו לא עשתה זאת. העיקר שיסע.

נאלצתי לנסוע למוסך. שם חיברו את האוטו למחשב והוחלף קוייל.

אני צריך לדרוש ממנו החזר על עלות החלפת החלק? או להמשיך הלאה בחיים? 

תאריך הפירעון בחשבונית - 2/10/2022

זה אומר שהתיקון נעשה במהלך ספטמבר 2022

אם מאז ועד לפני שבוע (תחילת 2/2023) הכל היה בסדר, אין לך פה קייס הגיוני שמישהו חודש לפני המכירה רצה לרמות אותך.

מה גם שמדובר באוטו משומש על מעל 100K ק"מ.... תיאורטית - הכל יכול להתקלקל בכל רגע נתון ומי שמכר לך את הרכב לא יכול לתקן לך בכל רגע נתון תקלה שלא היתה קודם לכן ועכשיו צצה. זה חלק מהסיכון של לקנות משומש וזה למה זה יותר זול מחדש :-)

איציק

• אהבתי 4

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני ממליץ להחליף את כל הסלילים למקוריים (סליל ב 350 שקל הוא לא מקרי), אחרת אתה תחזור לסיפור הזה כל כמה זמן ולעבור האלה.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

לדעתי אין לך פה קייס. 

מהסיבה הפשוטה, שחובת ההוכחה עליך שהוא לא אמר לך על כול הבעיות

בתי משפט דנים כל הזמן שמקרים שבהם כל צד טוען אחרת, אין הוכחות, והשופט צריך להחליט למי הוא מאמין.

פורסם

במכוניות משומשות יחסית וותיקות עם 4 סלילי הצתה, כשמחליפים סליל אחד מוסך לרוב ימליץ להחליף את כולם, אפילו שנכון לאותו רגע הם תקינים ורק אחד תקול.

זה מכיוון שיוצאים מנקודת הנחה שאם סליל אחד התקלקל, גם האחרים יכולים להתקלקל בקורוב ולא רוצים שהלקוח יחזור בעוד מספר חודשים "עם אותה תקלה בדיוק". אפילו שזה יהיה סליל אחר ולא אותו אחד שהוחלף בפעם הקודמת. ללקוח לא איכפת מזה, הוא לא יודע כמה סלילים יש, מבחינתו חזרה אותה תקלה בדיוק - "לא תיקנתם טוב".

אם הלקוח מסרב ורוצה להחליף רק את מה שתקול באותו רגע, בדיוק בשביל זה הוסיפו לו את ההערה הזו בחשבונית. אם הוא יחזור בעוד כמה זמן עם אותה תקלה ויבקש תיקון באחריות יגודו לו ש"הנה אתה רואה, אמרנו לך אז להחליף ולא רצית".

זה ממש לא אומר שבאותו תיקון שבוצע לפני 3 חודשים הסלילים האחרים לא היו תקינים. אם הם לא היו תקינים האוטו לא היה נוסע כמו שצריך כבר ביציאה מהמוסך.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

פורסם

או בקיצור הבעלים הקודם חסך בתחזוקה תהיה הסיבה אשר תהיה, זה לפחות מה שהוא יכול לומר.
הוא לא חייב להחליף את כולם, אולי סבבה לו לחזור למוסך כל חודשיים ולהחליף סליל אחד בכל פעם.
מה גם שזה היה בתא הכפפות, ליד הרשיונות... יכול להגיד שהוא לא הסתיר כלום.

משפט? לא הייתי משקיע בזה דקה מזמני פרט להחלפת כל הסלילים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לדעתי העניין לא כל כך חד וחלק. אתם מסתכלים על העניין בתור חובבי רכב עם ידע כזה או אחר. אם התיק עומד בפני שופט, ואותו שופט רואה שרשום הסלילים האחרים פרוצים ויש להחליפם, אני לא ככ בטוח שיתחיל להתפלסף למה התכוון המוסך כאשר זה כתוב שחור על גבי לבן.

מבחינת הכתוב שחור על גבי לבן, המוסך הודיע לו על תקלה, והוא בחר לא לתקן ולא לידע את הקונה.

אני בכלל לא בטוח שיפסיד במשפט.

אבל לאור הנזק הנמוך יחסית, אישית לא חושב שהייתי מתעסק בזה.

• תוכן חדש...