Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מעולם לא עשיתי נסיעת מבחן על רכב חדש... אני מעוניין לעשות נסיעת מבחן בסוכנות.

אני מופנם (אולי גם עם קצת Social Anxiety) ולא אוהב שמנסים לדחוף לי מכירות וכו' - למשל, אני מאוד מעריך חנויות שבהן ספציפית לא מציעים איך אפשר לעזור, גם לדוגמה תמיד אבחר ב-Self Checkout כשיש אפשרות על פני עמידה פרונטלית מול מוכר.

אני יודע מה אני רוצה, ואני מבין מה אני בודק, ופחות מעוניין שיקחו אותי "לפגישה" לפני או אחרי... אני רק רוצה להגיע - "שלום", לנהוג, וזהו - בלי שיתחילו להפעיל עלי לחץ ולתחקר אותי.

אני יודע שמדובר בתחום קצת אגרסיבי ואני באמת לא יודע למה לצפות - אז איך בעצם עובד התהליך כאן באופן כללי? ולמה אני יכול לצפות?

• אהבתי 1
פורסם

תיאום ציפיות.

גש לסוכנות הרכב בו אתה מתעניין, בקש נסיעת מבחן.

הנציגים מנסים ליצור שיח עם הלקוח, גם כדי שיהיה להם נחמד, גם כדי לקרב אותך. 

לא כולם ישר יתחילו ב 'אחי, ס'תכל איזה רכב מדהים, איפה יש דברים כאלה?'. למעשה רובם לא. 

כשיגיע נציג תגיד לו 'ידידי, אתה כנראה צריך להיות ברכב בזמן הנסיעה. אני מכבד את זה. עם זאת, אני מבקש פחות לדבר ויותר לחוות את הרכב'.

יהיו כאלה שיגידו לך 'או.קי. הבנתי, קח ת'רכב תחזור עוד חצי שעה' ויהיו כאלה שיצטרפו אליך בדממה'. 

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

בתקופת הקורונה כאשר אבא שלי חיפש רכב רוב הסוכנויות רכב שביקרנו בהן (צימפיון מאזדה  סובארו וכו ) איפשרו נסיעת מבחן ״פרטית״ פשוט נתנו את המפתח ואמרו סע.

מאמין שאם תבקש מהם מראש אולי ישקלו בחיוב לאפשר לך.. לא רע לנסות 

עריכה אחרונה על ידי CarloAbarth

2018 Mazda 3 2.0 Hatchback Premium.

פורסם
לפני 56 דקות, tinoki כתב:

אם יש רכב כזה בהשכרה - קח אותו ליום אחד

הבעיה שחברות ההשכרה לא יתחייבו על דגם הרכב.
לפני שנים רציתי לשכור רכב ידני ליום - בדקתי בכמה חברות ואף אחת לא הייתה מוכנה להתחייב שהרכב שאקבל אכן יהיה ידני. להתחייב לדגם  מסוים זה יותר קשה.

לפני 31 דקות, CarloAbarth כתב:

בתקופת הקורונה כאשר אבא שלי חיפש רכב רוב הסוכנויות רכב שביקרנו בהן (צימפיון מאזדה  סובארו וכו ) איפשרו נסיעת מבחן ״פרטית״ פשוט נתנו את המפתח ואמרו סע.

מאמין שאם תבקש מהם מראש אולי ישקלו בחיוב לאפשר לך.. לא רע לנסות 

בפעם האחרונה שעשיתי נסיעת מבחן על רכב חדש - בנובמבר 2020 - גם קיבלתי את המפתח, הדרכה קצרה על הרכב ונשלחתי לנסיעה ללא איש המכירות. כנראה באמת קשור לקורונה כי בהזדמנויות קודמות איש המכירות נסע אתי.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

מזכיר לי שלקחתי לנסיעת מבחן רכב (סקודה או סיאט מהמרכזי בשורק). למרות שהנסיעה תואמה מראש, לא היה נציג פנוי. בכל זאת, לא רצו שאקח את הרכב לבד, אז שלחו איתי את אחת הפקידות... פקצה צעירה שישבה כל הנסיעה עם פרצוף בעיקר בטלפון שלה וכשכבר שאלתי משהו לא היה לה שום מושג כמובן. 😆

• מצחיק 3
פורסם

3 פעמים ביצעתי נסיעת מבחן לפני קבלת רכב ליסינג מהעבודה.

מאזדה 3 ופורד פוקוס בדלק מוטורס בירושלים.

קבעו לי זמן ואמרו לי שב- 45 דקות הקרובות אסע עם איש מכירות לאן שאני רוצה.

בשני המקרים איש המכירות היה אדיב, אובייקטבי ולא ניסה לדחוף לי את הרכב בכוח.

כשהתעניינתי בסקודה אוקטביה, קצין הרכב יצר קשר עם מחלקת ציי רכב בצמפיון מוטורס והגיע אליי לעבודה נהג עם הרכב ושוב הקצה לי שעה לנסוע להיכן שארצה.

גם הוא היה ענייני ולא דחף לי את הרכב בכוח.

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעתיים, A_lex כתב:

מזכיר לי שלקחתי לנסיעת מבחן רכב (סקודה או סיאט מהמרכזי בשורק). למרות שהנסיעה תואמה מראש, לא היה נציג פנוי. בכל זאת, לא רצו שאקח את הרכב לבד, אז שלחו איתי את אחת הפקידות... פקצה צעירה שישבה כל הנסיעה עם פרצוף בעיקר בטלפון שלה וכשכבר שאלתי משהו לא היה לה שום מושג כמובן. 😆

הרגיש לרגע כאילו הסיפור הזה הולך לכיוון אחר.

מוסיף מנסיוני, כשלקחתי פאביה לנסיעת מבחן פשוט נתנו את המפתח ושלחו אותי לבד. וזה לא שלא היה מי שיבוא איתי.

מצד שני, כשלקחנו DS לנסיעת מבחן זה היה בליווי נציג..אבל לא ביקשנו לנסוע לבד.

פורסם

בקרסו, רנו ודאצ'יה לפחות, אתה מקבל את המפתחות ונוסע לבד.

יש מקומות שהנציג יותר "מכירתי", לובינסקי למשל, הנציג מדגים את הרכב קודם.

פורסם

לא יודע על איזה רכב אתה רוצה לבצע נסיעת מבחן, אבל אני לפני שנה ביצעתי 4 נסיעות מבחן על 2 רכבים שונים (איביזה וארונה, 2 לכל אחת) והייתי לבד ללא נציגים.

ביקשתי מראש להיות לבד ולזמן ארוך.

פורסם

בנוסף רצוי לקבוע נסיעת המבחן לא ביום עמוס (כמו שישי) ובשעות הבוקר. כך יש יותר זמינות ופחות לחץ של זמן. 

פורסם

הכי טוב שתמצא חבר שיש לו רכב כזה או השכרה. אחרת פשוט תגיע לסוכנות ואל תשתף פעולה עם הנציג, הוא יבין די זריז שאתה בוחן לבד. זרוק לו מילה מקסימום שאתה צריך ריכוז

פורסם

עשיתי איזה 7-8 בחודשיים שלפני הקורונה, באף אחת לא התלווה אליי נציג. אולי כי הגענו שני נהגים. לא יודע. תמיד קיבלנו רכב ואמרו לנו "קחו גם לשעה זה בסדר". ברוב הרכבים תוך 15-20 דקות כבר ידענו אם כן או לא. 

מציע פשוט לבקש את זה. 

גם בחנויות בגדים, ברוב המקומות רק שואלים "צריך עזרה?" ואני עונה "לא, אבל אם אצטרך אגש אלייך, תודה". ומשם זה מאוד נחמד. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

ב2014  חיפשתי רכב חדש ועשיתי נסיעות מבחן במשך שבועיים על מגוון רכבים

תמיד התלווה נציג

היו כאלה שניסו לדחוף יותר ופחות היו כאלה שליכלכו על המתחרים

לא היתה לזה שום השפעה מבחינתי זה הרכב שדיבר

סיויק ומיצובישי האצ'בק(שכחתי את הדגם)-נפסלו על מושבים קשים תנוחת נהיגה לא נוחה וגמישות לא טובה של המנועים

טויוטה אוריס שנפסלה על נוחות מושב והיגוי כבד

קורולה שנפסלה על פנים שחור משחור חוסר בשעון חום(סיוטים מהאונו 55...) והאצה רועשת בגלל הCVT

(המזגן היה החלק המצטיין שם)

סוזוקי קרוסאובר קרפדה שלא כל כך סחבה בעליות ויותר הרעישה(הדגם 1600 אטמוספרי CVT)

עד שהגעתי לרכב שענה על כל הצרכים וברשותי היום ולא מצטער לרגע .

הנציג היה סתם איזה משהו מזמזם מהצד(מזל שיש 2 אוזניים)

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
פורסם

במקביל לכל האמור לעיל, הייתי פותח פה בפורום שרשור עם הכותרת 'למי בקהל יש (יצרן ודגם)' - ואז סוגר איתו חצי שעה נסיעה בתמורה לכמה ליטרים של דלק או קפה ומאפה. כך תוכל גם להבין איך ירגיש הרכב לאחר תקופת שימוש וגם לשמוע פידבק מניסיון ארוך טווח.

לא בטוח שתמצא, אבל שווה לנסות.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • מעניין 1
  • תוכן חדש...