רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 13 תגובות
- 3 אלף צפיות
אם קראתם מבחנים לפאביה במקומות אחרים (זה בסדר גמור, אני בעד לקרוא כמה שיותר דעות ואז לגבש את העמדה שלי) אזי קראתם מבחנים לפאביה עם המנוע הגדול והחזק יותר, ברמת הגימור הבכירה. אותי מעניינת יותר הפאביה הבסיסית. גירסת הכניסה (במחיר שלה אני לא יכול לכתוב 'זולה'), עם רמת איבזור בסיסי והמנוע הצנום. האם המנוע מספיק חזק? האם האיבזור ראוי או שמדובר על רכב 'ערום' ולא ראוי? זאת ועוד בפרק הבא של car-pad בוחן עבורכם רכב נוסף. עיצוב ו'יפה או לא יפה' זה עניין של נקודת מבט, טעם ועוד. הפאביה החדשה היא סקודה לכל דבר ועניין. אי אפשר להתבלבל או לטעות. תגדילו אותה פי 1.75 ותקבלו אניאק או קודיאק או משהו של סקודה. קווים עגולים 'גנריים' – לא בסקודה. אי אפשר להתבלבל. ב…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, לפי הכתבה מטה - היה אמור להתקיים אירוע מוטורי בעפולה בימים אלו. מישהו מעודכן במקרה אם זה יצא לדרך? תודה רבה, https://emeknews.co.il/הפסטיבל-המוטורי-הגדול-בישראל-מגיע-לעפ/
הודעה אחרונה מאת Muzic4Ever, -
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
יש לי רעיון לפיתוח של מוצר, על בסיס של קראפטר 2017 והלאה / MAN TGE. בשביל ההתאמה, אני צריך לייצר תבנית של החלק החיצוני של הרכב. לא יגרם לרכב שום נזק או סימן. איפה אני יכול למצוא רכב, אולי לאחר תקלה, תאונה, עיקול, או כל סיבה אחרת שבגללה הרכב עומד ללא שימוש, ככה שהבעלים יאפשר לי לייצר תבניות שנדרשות, תמורת תשלום סמלי/ הוגן. סדר גודל של שבוע עד מספר שבועות. רעיונות?
הודעה אחרונה מאת חולה רכב#1, -
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם.. לא ראיתי פרסום על תחילת שיווק, אבל ראיתי את הרכב ליד הבית. שנת ייצור 2021, עלה לכביש בחודש שעבר (ספטמבר 2022). 308, מנוע 1.6 היבריגי פלאג אין. לפי אתר משומשת, מדובר ברכב עם 150 כ"ס. https://noeg.co.il/cars/info/13856003
הודעה אחרונה מאת guya72, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 21 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
לקראת סוף יולי עצרתי באבו גוש וקניתי קצת עוגיות (יאמי יאמי) ואז החנתי את הרכב וטסתי לחו"ל לשבועיים. בסוף "החופשה" התארכה שלא בשליטתי וחזרתי לנהוג רק מתישהו אמצע או סוף ספטמבר, לא זוכר בדיוק אבל נגיד חודשיים. נכנסתי לרכב שמח וטוב לב שהגעתי למצב שאני יכול לנהוג!, והיה ריח נוראי, כאילו משהו מת באוטו. מפה לשם, התברר כי מצאתי את העוגיות שקניתי והן כבר לא יאמי יאמי והרכב מסריח ברמות כל כך קשות שזה כבר שיקול למכירה. במושב האחורי (ובכלל) ששם נשכחו העוגיות ז"ל, זה מושב עור. יש מה לעשות?, להרחיק את הריח הנוראי הזה?.
הודעה אחרונה מאת blackpolo, -
-
הסוף לבעיות רצועת התזמון במנועי פיורטק? כנראה שכן אבל אז מגיעה תיבת 7 הילוכים DCT אך זה כבר סיפור אחר. פיג'ו הציגה דור שלישי למנוע פיורטק שעבר לשימוש בשרשרת תזמון במקום רצועה
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי מי מכיר חב השכרה שניתן לשכור רכב פרטי עם וו גרירה למס ימים
הודעה אחרונה מאת 28834752, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מתוך הכתבה של המנהל לסחר חוץ לכתבה: https://israel-trade.net/israel_korea/ לפרטי ההסכם: https://www.gov.il/he/departments/policies/israel-south-korea-fta אולי @PriceDevil יכול בבקשה לשפוך יותר אור לגבי המצב מצד היבואנים/יודעי דבר? שורה תחתונה האם 7 אחוז הורדת המכס יתגלגלו לצרכן הסופי?
הודעה אחרונה מאת לב טוב, -
-
מה ההבדל בין תיבת הילוכים אוטומטית רגילה לתיבת הילוכים רובוטית? והאם תיבת הילוכים רובוטית זה רעיון מוצלח?
מאת המגיב-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
השאלה בכותרת למעלה...
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 16 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אז אחרי התלבטויות רבות החלטתי לפחות לשריין לפני בדיוק שלושה חודשים טויוטה ראב4 חדשה ברמת גימור E-XPERIENCE. שולמה המקדמה של ה-2000 שקלים ואני ממתין לרכב. אתמול קיבלתי מייל מטויוטה עם הנוסח:
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
שודרה אתמול בערב, מוציאים שם מהחבילות בין השאר אגזוז ומראה לרכב. לא ידעתי שדברים כאלה צריכים לעמוד בתקן. איפה בודקים את זה לפני שמזמינים?https://13tv.co.il/item/news/economics/bu6ti-903230819/?pid=539&cid=903230819
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- 14 עוקבים
- 28 תגובות
- 6 אלף צפיות
יש למישהו מידע האם המחיר יעלה או ירד? אני יודע שזה לא מפוקח, אבל יחסית לחודש הנוכחי. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת alechko01, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מצאתי כתבה שאכן מאד מראה את שוק הרכב שלנו, מראה את הלכי הרוח ואת החלוקה של מותגים https://www.globes.co.il/news/sparticle.aspx?did=1001417767 מאמין שנוכל דבר הרבה על הכתבה הזו
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 17 עוקבים
- 27 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
רכב פתוח - קבריולה או קונברטיבל - זה כיף ויש לו הרבה יתרונות (אמוציונליים) אם כי גם גם חסרונות (רציונליים). עוד מקדמת דנן של עידן המכוניות יוצרו דגמים פתוחים. עדיין בימינו אנו יצרנים לא מעטים מייצרים דגמים כאלו , אבל נראה לי שרק בסגמנטים גבוהים ויקרים. למשל, בישראל 2022 הדגם הפתוח הזול ביותר שניתן לקנות הינו מיני קבריו שעולה כ- 220,000 ומעלה . בשנות ה- 60 וה - 70 היו בהיצע הדגמים של יצרנים לא מעטים דגמים פתוחים עממיים שעלו בסדר גודל של משפחתית ממוצעת ואפילו פחות. לדוגמא, טריומף בדגמים שונים, MG (הבריטי המקורי) , פיאט 850/124 , פיג'ו , רנו ועוד רבים. גם בעשורים הבאים עוד ניתן היה להשיג מכוניות פתוחות במחירים סבירים. אפילו למכוניות קטנו…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רציתי להבין מה עומד מאחורי העיניין של נסיעה ברכב קבריולט, שהחלונות סגורים מעבר לזה. יש עוד חלון קטן מאחורי המושבים . מה התפקיד שלו?
הודעה אחרונה מאת eyal1985a, -
יוניון מוטורס, יבואנית רכבי טויוטה לישראל השיקה הבוקר את הטויוטה קורולה קרוס, ג'יפון היברידי בקטגוריית C-SUV הצפופה והתחרותית עד מאוד. הקורולה קרוס החדשה, עושה בדיוק מה שבטויוטה יודעים לעשות הכי טוב – לייצר רכב חדש שנותן מענה מדויק להעדפות הצרכנים, עם הנשק הכי יעיל של טויוטה – הנעה היברידית והשם 'קורולה'. זה לא סוד שהעדפות הצרכנים מוטות באופן מובהק בשנים האחרונות לקטגוריית ה SUV, בה לטויוטה היה הראב 4 המוצלח בקטגוריית D-SUV וה CHR המעוצב אך פחות שימושי למשפחה. בקטגוריית B-SUV התמודדה טויוטה על היאריס קרוס החדש יחסית, והיה זה אך מתבקש שטויוטה תעשה משהו כדי להתמודד עם פלישת עדרי ספורטאז'ים, טוסונים, 3008, אטקות ועוד. לפי א…
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הייתי במשרד הרישוי להעברת בעלות רכב נכה הם מבקשים להסיר קודם את ההגבלה של אישור מכס- ב .לאומי. איך ואפוא אני יכול להסיר את ההגבלה הזאת? תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, ברשותי מצלמת דרך Vantrue N4, המצלמה לא מצליחה להישאר על השמשה, במיוחד בימים חמים כשהרכב חונה בשמש, ותמיד נופלת איכשהו מחדש. השתמשתי בדבק דו צדדי שהזמנתי מעלי אקספרס אבל הוא לא מחזיק. מכיוון שזה די דחוף אין לי יכולת להמתין למשלוח מאמזון או עלי אקספרס, אז אני מחפש דבק שאפשר לקנות בארץ. רק מתלבט איזה לקנות ומאיפה. מחפש אחד חזק. הסתכלתי בהום סנטר, יש מישהו שיכול להמליץ על דבק מסוים? https://www.homecenter.co.il/catalogue/adhesives/double-sided-adhesive-tape
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
בסמן האחרון ממש התחלתי להתעניין בחיפשית החדשה, במיוחד אלה שהיו בין 1998-2005. בנתיים כל מה שראיתי ביד 2 היו שתי סוגי מנועי בנזין ואחת דיזל. מישהו יודע איזה גרסאות ורמות גימור נמכרו בארץ?
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
אשמח לקבל מידע על הטסלה של ה2 מקומות, רכב פיצי פיצי וקומפקטי בטירוף, האם מישהו כאן בפורום נתקל בזה או יודע על זה איך קוראים ךדגם (חיפשתי בגוגל ולא מצאתי) פרטים או מחיר וכדו'?
הודעה אחרונה מאת adi89, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 16.8 אלף צפיות
נכנסתי למוסך מורשה של סקודה, להחליף חלק כלשהו ברכב שלי, סקודה יטי. ברכב אמור להיות חיישן לחץ אוויר, וכאשר לחץ האוויר יורד החיישן אמור להודיע על כך. ניגשתי לתחנת דלק, מילאתי אוויר ואיפסתי את החיישן על הלחץ הקיים ואז רוקנתי את הצמיג עד 0 - החיישן לא נדלק ולא הרתיע. היום נכנסתי למוסך מורשה של סקודה ואמרתי שהחיישן לא עובד ואז קבללתי את ההסבר הבא: "זה לא חיישן של לחץ אוויר, זה חיישן שמודד את הסיבוב של הגלגל (WTF?) ואם גלגל אחד מסתובב לאט יותר מאחרים, אז החיישן נדלק ומסמן כי חסר אוויר (WTF?)" בנוסף, לפי טענת נציגת השירות, החיישן לא עובד שהרכב עומד אלא רק בנסיעה (WTF???) יש הבדל בלחץ אוויר אם אני עומד ונוסע (מעבר לחום האוויר) ברמת העיקרון, מבחינתי, זה ב…
הודעה אחרונה מאת M H, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
האם ידוע לכם בארץ על BMW 135 קופה? (הצורה שמזכירה את 1M)
הודעה אחרונה מאת elik0, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
ומה המתחרים שלו?
הודעה אחרונה מאת elik0, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום לכולם. קיבלתי מאבי בירושה זכות ציבורית למונית והעברתי על שמי. הדילמה כרגע האם להשכיר את הזכות או למכור. אשמח לדעתכם, האם כדאי להשכיר? למכור? הנה רשימה קטנה של יתרונות וחסרונות. להשכיר: -- יתרונות -- סכום קבוע בבנק כל חודש אולי מחיר הזכות הציבורית יהיה גבוה יותר בעתיד וכדאי לחכות עם מכירה -- חסרונות -- התעסקות עם עו״ד ורשויות המס התעסקות בהשכרת הזכות ומול השוכרים למכור: -- יתרונות -- סכום גבוה במכה אחת לא צריך להתעסק עם רשויות המס ושוכרים בעתיד יהיו רכבים אוטונומים או אופציות אחרות ולא בטוח שיהיה צורך בזכות הזו (אולי כן) במקומות בעולם שחברת אובר נכנסה מחירי המוניות צנחו (לא יודע מתי ואם יקרה בישראל) -- חסרונות -- או…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
איך אני יכול לנהוג בפולין אם בכלל? אני נהג חדש בשנה הראשונה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 29 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום חברים שהכל יודעים. כמו כל עמישראל גם אני עושה סבב פיזור / איסוף ילדים [שלי] לגנים מידי יום, וכל יום אני מתלבט מחדש כשאני יורד מהרכב להוריד את הילד - לכבות את הרכב וכשאני חוזר להתניע שוב [סיפור של 2 דק'] או להשאיר רכב מונע? רק לציין שאין חשש של גניבה וכדו' וכן לא ילד שנשאר ברכב ויכול ח"ו לגעת בדברים. השאלה היא יותר משיקולי חיסכון בדלק ושמירה על ביצועי מנוע לאורך זמן מה אומרת חכמת ההמונים?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
שלום, אנחנו בעלי קופרה פורמנטור VZ ( הרכב נרכש בעיקר לאישתי חולת ההגה ),מדובר על רכב עם הנעה של 4X4 ו310 סוסים לפי המפרט. ביצענו את ההזמנה של הרכב למעלה מ-8 חודשים וכל פעם הייתה סחבת עם ההזמנה עד לרמה שכבר היינו בטוחים שאנחנו מבטלים ופשוט רוכשים רכב אחר. טרם רכישה: אחרי שכבר הודיעו לנו על הגעת הרכב לארץ ( אזור סוף מאי ) כמות הניירת מול השירות הייתה נוראית, במקום לשלוח טופס בודד עם כל מה שצריך כל פעם מחדש משהו אחר צץ, וכל פעם היה צריך להדפיס לחתום ולסרוק. מה שבאמת הצליח לקומם, שהגענו לאיסוף הרכב בראשון לציון, כבר הספיקו לעלות על ריקול נוסף, של שטיחים ( בטענה שהם מתפוררים, ושנקבל תוך חודשים/שלושה שטיחים חדשים), גם על הריקול הזה חתמנו …
הודעה אחרונה מאת falou, -
The marker, פירסם כתבה מעניינת על מי השורדות לאורך הכי הרבה שנים? הפתעה? לא ממש, לצרפתים יש עוד הרבה להשתפר. השורדות הכי טובות.
הודעה אחרונה מאת outlander, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לטיפול שנתי בסוזוקי קרוסאובר. קניתי את הרכב לפני כמה חודשים והגיע זמן הטיפול. בעלת הרכב הקודמת טיפלה שם מהקנייה . הנ"ל מורשה יבואן וכדי להקטין סיכונים בגלל אחריות 10 שנים על הגיר החלטתי כרגע על מורשי יבואן. ידוע לי שאין הכרח למורשה יבואן כדי לקבל אחריות אבל בכל זאת ....
הודעה אחרונה מאת Michael01, -
- 13 עוקבים
- 33 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
מכיר את היכולות של מנוע חשמלי לעבוד במהירויות נמוכות וגבוהות כך שאין באמת צורך בגיר. אבל ברמה התיאורתית, לא היה עדיף עם מנוע כזה היה עובד עם גיר כלשהו שמוריד את השקעת האנרגיה(מקביל להורדת סל"ד במנוע בעירה) במהירויות גדולות ובכך חוסך חשמל? או שאני מפספס משהו ומנוע חשמלי לגמרי לא עובד בצורה דומה לסיבובי מנוע במנוע בעירה?
הודעה אחרונה מאת vadim6385,