Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאמר: קורולה קרוס - ההשקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יוניון מוטורס, יבואנית רכבי טויוטה לישראל השיקה הבוקר את הטויוטה קורולה קרוס, ג'יפון היברידי בקטגוריית C-SUV הצפופה והתחרותית עד מאוד.

הקורולה קרוס החדשה, עושה בדיוק מה שבטויוטה יודעים לעשות הכי טוב – לייצר רכב חדש שנותן מענה מדויק להעדפות הצרכנים, עם הנשק הכי יעיל של טויוטה – הנעה היברידית והשם 'קורולה'.

20220929_111810.jpg.f5d914b91f4c68898183a61794afaf2a.jpg

זה לא סוד שהעדפות הצרכנים מוטות באופן מובהק בשנים האחרונות לקטגוריית ה SUV, בה לטויוטה היה הראב 4 המוצלח בקטגוריית D-SUV וה CHR המעוצב אך פחות שימושי למשפחה. בקטגוריית B-SUV התמודדה טויוטה על היאריס קרוס החדש יחסית, והיה זה אך מתבקש שטויוטה תעשה משהו כדי להתמודד עם פלישת עדרי ספורטאז'ים, טוסונים, 3008, אטקות ועוד.

לפי אנשי טויוטה, הקורולה קרוס ההיברידית החדשה וה CHR מכוונים שניהם לקטגוריית C-SUV כאשר ה CHR מכוון לכיוון המעוצב, ואילו הקורולה קרוס לכיוון הפרקטי משפחתי.

מבחינת עיצוב, הקורולה קרוס נראית כמו ראב 4 מוקטן מעט, והיא נמצאת במימדים החיצוניים בין הראב 4 הגדול ל CHR הקומפקטי. בסיס הגלגלים שלה זהה לזה של ה CHR כלומר 2.64 מטר, מעט קטן מהמתחרים הישירים.

1414051973_.jpg.7f9337f03cf7caa6d34bd78c69a45b32.jpg

הקורולה קרוב מבוססת על פלטפורמה TNGA C, כאשר המערכת ההיברידית היא מערכת דור 5, הכי מתקדמת בליין של טויוטה, כוללת עידכוני OTA (כלומר עידכוני מערכת באוויר). היא כל-כך משמעותית ליצרן עד שלטובת ההשקה הגיע במיוחד מיפן מר קייסוקי מוריסאקי האחראי על פיתוח הדור החמישי. מבחינת טויוטה המערכת ההיברידית של דור 5 היא מערכת מתפתחת כך שהיא תוכל בעתיד להתעדכן ולהשתפר. חלק מההסברים לגבי העידכון נגעו לשילוב בין מנוע הבעירה הפנימי למערכת ההיברידית, ולעידכון המחשב המנהל את המערכת כך שכל שינוי ברכיב במערכת מחייב התאמה של המרכיבים הנוספים על מנת לעבוד ביעילות המירבית שטויוטה מבקשים להשיג.

20220929_111946.jpg.145e97d175ba7ac276fa7562b25d4ebf.jpg

הקורולה קרוס נהנית ממנוע 1.8 ליטר בנזין משולב מנוע חשמלי. ההספק המשולב עומד על 140 כ"ס, וצריכת הדלק לפי WLTP עומדת על כ 20 ק"מ לליטר אופטימיים משהו. דגמי ה 2.0 ליטר המשווקים בחו"ל לא יגיעו בשלב זה לישראל עקב תמחור גבוה שהיה צריך להיות לדגם אם היה משווק בארץ.

האיבזור של הקורולה קרוס מקיף וראוי כבר בגירסת הכניסה עם לוח מחוונים דיגיטלי 12.3'', מערכת מולטימדיה 10.5'' עם אפל קארפליי אלחוטי ואנדרואיד אוטו עם כבל. אם הייתי רוצה למלא עכשיו עוד שני עמודים, הייתי מפרט את כל האיבזור של הרכב, ויש מה לפרט. אבל אתם מוזמנים לפתוח את המפרט באתר של טויוטה.

20220929_111946.jpg.145e97d175ba7ac276fa7562b25d4ebf.jpg

לקורולה קרוס מערכות בטיחות מקיפות המקנות לה ציון 7 ו 8 במפרט איבזור הבטיחות של משרד התחבורה.

מדד זיהום האוויר של הקורולה קרוס עומד על רמה 3 הנמוכה למדי, ורמה זו לא אמורה להשתנות גם לא בתחילת 2023 עם עדכוני נוסחת מס ירוק.

הקורולה קרוס ההיברידית תשווק בשלוש רמות גימור – אקטיב הבסיסית במחיר של 168,990 ש"ח, דיינמיק במחיר של 174,990 ₪ ואדוונצ'ר הבכירה במחיר של 184,990 ש"ח.

ההערכות של אנשי טויוטה מדברות על כ 1000 יחידות שישווקו מיד, ועוד כ 1000 יחידות שישווקו לקראת סוף 2022 או ינואר 2023.

עד כאן דיווח אינפורמטיבי. מה אני חושב?

הקורולה קרוס נכנסת לסגמנט הלוהט מול מתחרים מצוינים מקוריאה, מצ'כיה ומצרפת.

לזכותה יתרון תחרותי קריטי של הנעה היברידית ומותג חזק ביותר. לדעתי גם התמחור של דגם הכניסה אטרקטיבי למדי גם ללקוח הפרטי, על אף שהוא מכוון ציי רכב.

לחובתה בסיס גלגלים קטן משל המתחרות הישירות המובילות.

אם היתה תכנית ריאליטי 'כוכב נולד' למכוניות – הקורולה קרוס היתה אחת המתמודדות החזקות לעונה של 2022.

לעוד עדכונים, מאמרים, דעות ומתכוני חצילים על האש באתר car-pad של יואב פולס

20220929_112129.jpg

20220929_112222.jpg

20220929_112238.jpg

לצפייה במאמר המלא

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מסתכל על תא הנוסעים האפרורי הזה, ומסתכל על החגיגה של עיצוב בספורטג ו 3008. 

ושואל, באמת אנשים יעדיפו את הקורולה קרוס?

• אהבתי 1
  • מעניין 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 15 דקות, yulianx כתב:

מסתכל על תא הנוסעים האפרורי הזה, ומסתכל על החגיגה של עיצוב בספורטג ו 3008. 

ושואל, באמת אנשים יעדיפו את הקורולה קרוס?

לא כולם אבל יש מספיק שחד משמעית כן.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

ספורטאז' בחירה ואמינה לגבי הצריכת דלק זה נכון 

אבל עדיין יש פה אוכלוסיה שלמה שקונים בגלל שזה טויוטה וואו דווקא מסתכלים על יתרונות חסרונות מול המתחרים 

• אהבתי 1
פורסם

הזוכה שלי בפרס אכזבת השנה.

אני לא חושב שיש משהו אטרקטיבי באוטו הזה.

במובן מסוים, בדומה לשוק הנדל"ן, האוטו הזה אטרקטיבי כמו דו משפחתי באופקים החל מ- 2.5 מיליון ש"ח, כשלפני שנה יכולת באותו סכום לקבל חבילה, ויסלחו לי תושבי אופקים, עדיפה משהו. (ראב 4 עלה בסביבות המחיר הזה לא מזמן, שנה +- כמו גם טיגואן).

• אהבתי 2
פורסם

המחיר זה נושא אחר 

בסופו של דבר השוק עובד על היצע וביקוש 

יש ביקוש אדיר לכל סוגי הרכבים וכמעט נדיר לקבל היום רכב באספקה מיידית 

ובגלל זה היבואנים מרשים לעצמם 

עד שהשוק (אנחנו) לא נעשה סטופ ונפסיק לקחת מימונים כמו פסיכים בשביל לחדש תרכב כל שלוש שנים אז המחירים יעלו 

ברגע שתהיה ירידה במכירות שלהם של 20-30 אחוז הם מהר מאוד יבינו שצריך להוריד מחירים בשביל למשוך את הלקוחות חזרה 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

ישראלים חיים על מימונים. הם לוקחים בלון כדי לפרוע את הבלון הקיים.

סיפור אמיתי, כשחיפשתי רכב הלכתי לראות איזה רכב שמצאתי ביד 2.

נתתי לבחור הצעה, הוא אמר לי בטרייד נותנים לי 3000 יותר, אני מעדיף לקנות מהם.

תוך כדי שדיברנו הבנתי שהבנאדם מגלגל הלוואה, נותן את הרכב לטרייד ולוקח בלון חדש על רכב שעולה 190k. הרכב שלו (שווה 76 בטרייד) סוגר את הבלון הקיים. כל זה למרות שהוא קצר בכסף (לדבריו).

למה לא להישאר עם הרכב פשוט? הוא עדיין במצב אחלה ועם קמ סביר? ״יש בלון שצריך לסגור אין לי מאיפה״…

ככה זה עובד פה.

לגבי הטויוטה, תימכר יפה מאוד אני מעריך. יש פה פרמיית טויוטה ענקית, אבל תכלס אחרי שחשבתי על זה שוב הבעיה הכי גדולה של הרכב הזה זה השם שלו, קורולה. פסיכולוגית אם היו נותנים לו איזה שם חדש הוא היה שווה עוד 10k מבחינתנו, ואז הפרמיה על הסמל של טויוטה הייתה נראית סבירה יותר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2
  • מבאס 1
  • מעניין 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 3 שעות, פריג'י כתב:

הזוכה שלי בפרס אכזבת השנה.

אני לא חושב שיש משהו אטרקטיבי באוטו הזה.

במובן מסוים, בדומה לשוק הנדל"ן, האוטו הזה אטרקטיבי כמו דו משפחתי באופקים החל מ- 2.5 מיליון ש"ח, כשלפני שנה יכולת באותו סכום לקבל חבילה, ויסלחו לי תושבי אופקים, עדיפה משהו. (ראב 4 עלה בסביבות המחיר הזה לא מזמן, שנה +- כמו גם טיגואן).

אני לא זוכר מתי ראב 4 עלה בסביבות 170 אלף ש"ח.

• לא הבנתי... 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

2019 כאשר הושק הדור האחרון המחיר החל ב-170 אש״ח לדגם ההיברידי הבסיסי E-VOLVE.

רמת האבזור הבכירה, כולל גג פנורמי עלתה -197 אש״ח.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

ישראלים חיים על מימונים. הם לוקחים בלון כדי לפרוע את הבלון הקיים.

סיפור אמיתי, כשחיפשתי רכב הלכתי לראות איזה רכב שמצאתי ביד 2.

נתתי לבחור הצעה, הוא אמר לי בטרייד נותנים לי 3000 יותר, אני מעדיף לקנות מהם.

תוך כדי שדיברנו הבנתי שהבנאדם מגלגל הלוואה, נותן את הרכב לטרייד ולוקח בלון חדש על רכב שעולה 190k. הרכב שלו (שווה 76 בטרייד) סוגר את הבלון הקיים. כל זה למרות שהוא קצר בכסף (לדבריו).

למה לא להישאר עם הרכב פשוט? הוא עדיין במצב אחלה ועם קמ סביר? ״יש בלון שצריך לסגור אין לי מאיפה״…

ככה זה עובד פה.

לגבי הטויוטה, תימכר יפה מאוד אני מעריך. יש פה פרמיית טויוטה ענקית, אבל תכלס אחרי שחשבתי על זה שוב הבעיה הכי גדולה של הרכב הזה זה השם שלו, קורולה. פסיכולוגית אם היו נותנים לו איזה שם חדש הוא היה שווה עוד 10k מבחינתנו, ואז הפרמיה על הסמל של טויוטה הייתה נראית סבירה יותר.

ברור. הוא מסתכל על ההוצאה החודשית: אני יכול לשלם 3000 בחודש? יכול. אז יאללה מה רע. 

זה שה-190 שהוא לקח הלוואה עולים לו בסוף 250 זה לא מעניין. 

אפשר להאשים את זה שאין חינוך פיננסי בשום שלב במסגרת החינוכית, אבל יש גבול כמה אפשר לזרוק על מערכת החינוך. 

כמות האנשים שאין להם שמץ קלוש של מושג מה זה מושגים הכי בסיסיים בהתנהלות פיננסית ( פריים או הלוואת בלון) היא אסטרונומית. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...