Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להסתכל ולקרוא מספר זהכמו להסתכל על לוח השעונים. חלקיק שניה.

אישית אף פעם לא הסתכלתי על המספר. אם קר מעלה קליק או שניים ואם חם מוריד קליק או שניים.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אז מה ההבדל בין להסתכל חלקיק שניה על זה ללהסתכל חלקיק שניה על מסך המולטימדיה?

ב308 אצלי הכפתור למעבר לשליטה למזגן ברור ונגיש לא צריך אפילו להסתכל כדי ללחוץ עליו וכאשר לחצת עליו יש לך 4 כפתורים ענקיים של + ו- גם בעיניים עצומות אתה יכול לשלוט עליהם.

פורסם

במסך מגע אתה חייב להסתכל איפה אתה לוחץ. זה לא כפתור שאתה מרגיש במה אתה נוגע.

פורסם
לפני 31 דקות, Gavrik כתב:

למה מערכת מיזוג רגילה לא דורשת להוריד עיניים מהכביש? בטח שכן.

בכל רכב שהתפעול בו אינטואיטיבי מספיק, לא צריך להוריד.

בכל מיני רכבים שנהגתי עליהם לא הייתי צריך בכלל להסתכל, הנה כמה דוגמאות: ארונה, קורולה, פיקנטו EX, קארוק. בכולן לא הייתי צריך להוריד את העיניים כדי לשחק עם הטמפטורה למשל.

לפני 20 דקות, Night Driver כתב:

אישית אף פעם לא הסתכלתי על המספר. אם קר מעלה קליק או שניים ואם חם מוריד קליק או שניים.

בדיוק

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

וואו, סופסוף פתרו (ככל הנראה) את נקודת התורפה של רצועת התזמון.

אבל, כפי שכתבו, תיבת-הילוכים רובוטית?

ולא סתם תיבת הילוכים רובוטית, אלא כזאת שתוכננה בידי פיז'ו, בשילוב עם חברה בלגית!

אבל מה שהכי מטריד אותי בתיבה הזאת , זה החידוש הטכנולוגי של שילוב המנוע החשמלי בתיבת ההילוכים. האם הכוונה שהמנוע נמצא בתוך התיבה? מתחתה?

תארו לכם מצב שבו יתקלקל המנוע החשמלי (ולמה שאין סיכוי שיתקלקל? הרי המנוע החשמלי משולב בתיבת ההילוכים, שבטח בזמן עבודה, התנאים שם לא אידיאליים - חום/ויברציות, שלא לדבר על כך שאם המנוע נמצא במקום נמוך בתיבה, הוא עלול לחטוף מלמלטה מכה מאיזה פס האטה אגרסיבי, או אבן גדולה וסוררת) -

אתה בא למוסך ואחרי בדיקה קצרה המוסכניק אומר שהלך המנוע החשמלי.

נו-טוב, אתה אומר, בסה"כ מנוע חשמלי. אז אחסוך את ההחלפה. אמנם הרכב יהיה הרבה פחות חסכוני בדלק, אבל לפחות ייסע.

אז זהו, שלא - ייתכן מאד שכדי לחסוך כסף, המנוע הזה משמש גם כסטרטר. נסה להתניע ללא סטרטר (אלא אם אתה מאלה שאוהבים לדחוף את הרכב במורד הגבעה בכל תחילת נסיעה - בהנחה שהרכב בכלל תומך באפשרות כזאת).

אז אתה אומר למוסכניק שאפשר להחליף. אז בנוסף למחיר המפולפל של המנוע (מנוע קטן וייחודי רק לפיז'ו - ועדיין אין תחליפים), המוסכניק אומר שכדי לפרק את המנוע, ייתכן ויהיה צורך גם להוציא את תיבת ההילוכים...

או בקיצור - יש אפשרות להביא לארץ את המנוע החדש עם תיבת ההילוכים הישנה?

• אהבתי 1
  • משעמם 1
פורסם

בוא ניראה את אמינות המנוע החדש קודם.

לפיגו סיטרואן יש הרבה מה להוכיח במעבר הזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

דווקא במערכת היברידית אם היא מתוכננת נכון אפשר להגיע לכמעט אפס בלאי במצמדים כי יש לך עוד דרגת חופש שמאפשרת תיאום מושלם של מהירויות הסיבוב של שני הגלים לפני חיבור הקלאץ'.

פורסם
לפני שעה, Gavrik כתב:

למה מערכת מיזוג רגילה לא דורשת להוריד עיניים מהכביש? בטח שכן.

אני זוכר שקיבלתי קיה נירו מהעבודה הייתי צריך לסובב את מחוג הטמפרטורה ולהסתכל על מסך הטמפרטורה הקטן שנמצא למטה בדש-בורד.

אם תשאל אותי זה הרבה יותר מסוכן ממה שיש לי בפיג'ו, כי בפיג'ו השליטה על המזגן במסך מולטימדיה נמצאת גבוהה, ואתה יכול לשחק במזגן ולראות את הכביש בו זמנית, ברכבים עם מזגן דיגיטלי רגיל צריך ממש להוריד את המבט למטה כדי לראות את מד הטמפרטורה.

אתה שולח יד, במקרה הרע מסיט את המבט לפחות משניה, מסובב את הכפתור וסופר קליקים. בבקרה ממסך מגע אתה מפסיד די הרבה שניות של מבט לכביש.

יצא לי לשכור 308 פעם אחת, לפני 3 שנים. הרכב הכי פחות אינטואיטיבי שפגשתי, ועל כל הצרות הייתי עם אשתי שיש לה פחד מכל מסך או כפתור שעליו לא קיבלה תדריך 3 פעמים, אז כל פעולה היתה צריכה להיעשות על ידי. חרי כמה ימים עם הרכב הזה אני לא רוצה לחזור לממשק של פיז'ו. אפילו לידית ההילוכים המוזרה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

זה כנראה פיצ'ר כזה מסוכן שחלק לא מבוטל מיצרני הרכב ולא רק צרפתים הולכים לשם (תשאלו את טסלה), כולם כנראה מנסים להרוג אותנו. איך אתם אוהבים להקצין דברים פה, אדם זר שיקרא את זה עוד עלול להבין שצריך להיות מהנדס של נאסא כדי לנהוג בפיזו. חוקית למה בטלפון אסור להסתכל אבל לשנות טמפ' במזגן במסך כן? אוי גוועאלד מזל שיש בלימה אוטונומית עד 140 קמש ותיקון סטיה מנתיב. לא שמעתי על אף תאונה ממישהו ששיחק במזגן באוטו החדש שלו.

אם חמותי וחמי שיחיו שנמצאים עוד רגע בגיל 80 עם מינימום הבנה טכנולוגית מסתדרים יפה מאוד ומרוצים מה3008 שלהם אין סיבה שגם אתם לא תסתדרו עם המסך.

עריכה אחרונה על ידי TZR84
  • אהבתי 1

פורסם

זה אופנתי ומגניב, אבל לטעמי לא מוצלח. 

חפש את הביקורת שלי על הקקטוס ששכרתי ב-2015 (לא זוכר אם בשרשור הקקטוס מאותו זמן או בשרשור שלי על טיול בדנמרק, שם קיבלתי קקטוס בהשכרה).

וכדי לסבר את האוזן - אני משתמש במכשור עם softkeys בערך 35 שנה ובמסכי מגע קרוב ל-30, כך שהתפעול ממש לא זר לי. אבל יש הבדל עצום בין שימוש במכשיר במצב סטטי לבין שימוש בו ב-120 קמ"ש. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם אתה נוסע בכביש ב120 קמ"ש מדובר על כביש בין עירוני, אם תוריד את העיינים לכוון מזגן פעם אחת לא יקרה כלום, הרי אתה לא מכוון אותו כול 10 דקות ולא מוריד את עיינים ל 10 שניות.

ואם אתה כן מכוון אותו לעיתים קרובות, תשאיר את המסך על מיזוג.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

דווקא במערכת היברידית אם היא מתוכננת נכון אפשר להגיע לכמעט אפס בלאי במצמדים כי יש לך עוד דרגת חופש שמאפשרת תיאום מושלם של מהירויות הסיבוב של שני הגלים לפני חיבור הקלאץ'.

יתרה מכך, מרבית הבלאי למצמדים נגרם בזמן זינוק מהמקום. אם הזינוק מבוצע בעיקר על מנוע חשמלי והקלאצ' משתלב אחרי כמה מטרים, הבלאי למצמד אפסי. קיה יונדאי עושים זאת כבר זמן מה בהברידיות שלהם, והמצמדים שורדים יפה מאוד

• רעיון טוב! 3

יום טוב גם לך

פורסם
לפני שעתיים, Gavrik כתב:

אני שם לב בהרבה פעמים שסתם סוקלים את פיג'ו-סיטרואן עם הנדסת אנוש, כי נדבקה להם תדמית כזאת וזה ישר קופץ לאנשים לראש. למשל כשפיג'ו הכניסו את השליטה על המזגן למולטימדיה כולם צעקו "גוועלד" אבל אחרי שנתיים שלוש כשיצרנים אחרים התחילו לעשות את זה (ורבים מהם הרבה יותר גרוע מפיג'ו כמו וולקסוואגן או mg למשל) אף אחד לא צעק ולא סקל את אותם יצרנים ובסקירות של טסלה אפילו לא מזכירים את זה שזה חסרון.

אין שום דבר "צעיר וטכנולוגי בזה", זה נטו לחיסכון בעלויות ייצור, בדיוק כמו שתוקעים את המסך הזה בתור חלק נפרד ולא מפסלים את הדשבורד סביבו.

יותר זול לייצר מסך מגע גדול אחד, מאשר המון כפתורים פיזיים.

אצל טסלה זה הרבה יותר גרוע - פשוט תקעו טאבלט באמצע ותתמודד. מבחינתי זה חיסרון עצום.

מבחינתי הרכב הכי מוצלח ארגונומית זה מאזדה 3 דור 3/4 - אין שום דבר שצריך מסך מגע כדי לשלוט בו, כל השליטה נעשית עם כפתורים פיזיים.

בדור האחרון אפילו ביטלו אותו.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 4 שעות, Gavrik כתב:

זה נקרא התאמה לקהל היעד, פיג'ו מייצרים את הרכבים שלהם לקהל יעד צעיר ומתקדם טכנולוגית, זה שזה לא מתאים לך לא אומר שזה רכב עם "הנדסת אנוש גרועה"

אני שם לב בהרבה פעמים שסתם סוקלים את פיג'ו-סיטרואן עם הנדסת אנוש, כי נדבקה להם תדמית כזאת וזה ישר קופץ לאנשים לראש. למשל כשפיג'ו הכניסו את השליטה על המזגן למולטימדיה כולם צעקו "גוועלד" אבל אחרי שנתיים שלוש כשיצרנים אחרים התחילו לעשות את זה (ורבים מהם הרבה יותר גרוע מפיג'ו כמו וולקסוואגן או mg למשל) אף אחד לא צעק ולא סקל את אותם יצרנים ובסקירות של טסלה אפילו לא מזכירים את זה שזה חסרון.

או למשל על מנוף השליטה בקרוז קונטרול מאחורי ההגה, הרבה פעמים במחני רכב מציינים את זה כחיסרון בהנדסת אנוש של פיג'ו אבל מצד שני במרצדס שגם להם יש מנוף שליטה על בקרת המהירות מאחורי ההגה אף אחד לא אומר כלום וחלק אומרים שהוא אפילו נוח...

קלאסי.. "הבעיה בך לא במוצר"

אני בן 28 ואני מאוד טכנולוגי, זה שאני חושב שההנסדה שלהם ב208 זוועה לא אומר שאני בן 80 שלא מבין דבר בטכנולוגיה.

למשענת של הכסא יש עיצוב מוזר ולא הכי נוח

ההגה ממוקם מתחת ללוח מכוונים, פשוט נוראי לטעמי

"משענת יד" נמוכה מידי וחוסמת את הבלם יד ככה שצריך כל פעם להרים את המשענת בשביל להרים\להוריד את הבלם יד

יש שם כל כך הרבה דאשבורד שה406 מקנא (וזה רכב של 4 וחצי מטר)

או שאתה יושב נמוך מידי ולא רואה את הכמה מטרים שלפני האוטו או שאתה עם הראש בתקרה (ואני סה"כ 1.79)

המולטימדיה.. אוי המולטימדיה, הייתי יכול להיות בסדר איתה אם לא היה לה את הדיליי הכי ארוך שראיתי ברכב, 2\3 שניות הפרש מלחיצה על כפתור לפעולה שלו

והכי מפריע לי ב208 זה ההגה, הוא פשוט לא מתקשר ולא עושה מה שאתה רוצה, מרגיש כמו הגה מחשב של Logitech או משהו.

• תוכן חדש...