Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה בטוח שנסעת ב208? כי מה שאתה מתאר זה בדיוק ההפך ממה שה208 מביאה איתה.
ההגה הקטן זאת אחת ההברקות הכי טובות של פיג'ו אצלי הוא לא הסתיר לאף אחד את לוח השעונים בחיים, לא לי (גבר 1.84) לא לאחד החברים שלי שהוא 2 מטר גובה ולא לבנות קטנות מימדים 1.50-1.60 גובה... סה"כ צריך לדעת להגיע לתנוחת נהיגה נכונה ברכב הזה המושבים טובים ואם נראה לך שהם לא אז לא נסעת בחצי מהרכבים שיש בארץ כמו יאריס, SX4, אטראז, ספייססטאר, מיקרה ועוד... 
הראות היא בין הטובות שיש בסגמנט וההיגוי חד ומדוייק... זה לא רק אני אומר זה מה שמציינים כמעט בכל מבחן רכב...

ה208 היא לא רכב מושלם יש בה חסרונות כמו למשל מזגן חלש, או קלאטצ' גבוהה וגיר ידני חסר רגש אבל היגוי, ראות ונוחות הם בין ההיתרונות הבולטים של הרכב מה שאני יכול לעיד עליו אישית וגם מעידים על כך כמעט בכל מבחן רכב...
ואם אתה טוען בדיוק את ההפך אז זה מראה או על חוסר אובייקטיביות או על חוסר יכולת להעריך את התכונות של הרכב.

פורסם

יש לי 2 רכבים, סיטרואן C3 ו-קיה פורטה. בסיטרואן השליטה בהכול היא במסך מגע, ובקיה יש כפתורים פיזיים וגלגלות לכול דבר. 

לא יודע איך אצלך,אבל אצלי אין ספק שהשימוש בזמן הנהיגה משמעותית נוח יותר בכפתורים פיזיים ולא במסך מגע. 

פורסם
לפני 55 דקות, Gavrik כתב:

אתה בטוח שנסעת ב208?

כן 😒

208 אקטיב שנת 2020 אוטומטית עם 30 אלף קילומטר

לפני 56 דקות, Gavrik כתב:

ההגה הקטן זאת אחת ההברקות הכי טובות של פיג'ו

סובייקטיבי לגמרי, אני לא אוהב הגה קטן.

לפני 56 דקות, Gavrik כתב:

אצלי הוא לא הסתיר לאף אחד את לוח השעונים בחיים

לא אמרתי שהוא מסתיר, אני לא אוהב את זה שהוא מתחת ללוח, אני מעדיף לראות את הלוח דרך החלק העליון של ההגה. (סובייקטיבי לגמרי)

לפני כשעה, Gavrik כתב:

סה"כ צריך לדעת להגיע לתנוחת נהיגה נכונה ברכב הזה המושבים טובים

אמרתי שהגב שלי והמשענת כסא לא מגיעים להסכמה - סובייקטיבי

הבעיה שלי איתה זה שיש לה מין "גיבנת" באמצע וזה לא במיקום טוב בשבילי.

זה שלך נוח לא אומר שלכולם נוח.

אה, ואני חושב שאני יודע לכוון כסא.. 🙄

לפני כשעה, Gavrik כתב:

הראות היא בין הטובות שיש בסגמנט

אוקיי...?

אמרתי שהחלק העליון של הלוח מכוונים ארוך מידי (מהלוח מכוונים עד לקצה הקדמי של השמשה) ככה שבשביל לצמצם את השטח המת בחזית הרכב (שבקצה התחתון של הראייה שלך יש את האף של הרכב ולא את הלוח מכוונים) אתה צריך להעלות את הראש שלך כמעט עד התקרה.

זה עובדה, זה ש"הוא בין הטובים בסגמנט" לא עוזר לזה.

לפני כשעה, Gavrik כתב:

ואם נראה לך שהם לא אז לא נסעת בחצי מהרכבים שיש בארץ כמו יאריס, SX4, אטראז, ספייססטאר, מיקרה ועוד... 

איזה מין טיעון זה?

לפני כשעה, Gavrik כתב:

ההיגוי חד ומדוייק... זה לא רק אני אומר זה מה שמציינים כמעט בכל מבחן רכב...

לא מעניין אותי מה אומרים במבחני רכב.

ההיגוי חסר תקשורת לחלוטין ומרגיש כמו שלט למחשב - כי זה בדיוק מה שהוא!

לפני כשעה, Gavrik כתב:

ה208 היא לא רכב מושלם יש בה חסרונות כמו למשל מזגן חלש, או קלאטצ' גבוהה וגיר ידני חסר רגש

לדעתי המזגן היה בסדר גמור, המד טמפרטורה שלו לא מדוייק בעליל (אמצע הכחול כבר יוצא חום) אבל חוץ מזה אחלה.

גיר ידני לא יודע, נסעתי על אוטומטית לצערי..

לפני כשעה, Gavrik כתב:

אבל היגוי, ראות ונוחות הם בין ההיתרונות הבולטים של הרכב מה שאני יכול לעיד עליו אישית וגם מעידים על כך כמעט בכל מבחן רכב...
ואם אתה טוען בדיוק את ההפך אז זה מראה או על חוסר אובייקטיביות או על חוסר יכולת להעריך את התכונות של הרכב.

או שזה מראה על זה שיש עוד אנשים עם דעה???

מה קשה לך לקבל את זה, כאילו התגובה שלי עלתה לך כסף או שעיצבת את הרכב בעצמך ונעלבת שאני לא אוהב?

פורסם
לפני 7 שעות, Gavrik כתב:

אתה נתפס לזוטות, הנדסת האנוש בPSA אכן לא מושלמת אבל היא ממש לא "זוועה" כמו שאתה מתאר.

תנסה להניע ולנסוע בטויוטה אוריס היברידית, מהניסיון שלי 9/10 מהאנשים בעבודה שלי שקיבלו טויוטה אוריס היו צריכים להתקשר לקצין רכב אחרי 20 דקות שהם לא הצליחו להניע את הרכב שיסביר להם איך להניע ולנסוע ברכב.

בגולף החדשה בכלל יש מסך מולטימדיה ששולט על הכל שנתקע כל הזמן ומלא בבאגים.

בMG יש את אחד מהמסכי השליטה על המזגן הלא נוחים, אתה צריך לגלול למטה או למעלה כמו שעון מעורר באייפון רק שבנסיעה זה ממש לא נוח והמסך פשוט נתקע בנוסף לזה.

@vadim6385 תראה לי סימוכין למה שאתה אומר, אני לא מכיר שום רכב PSA מודרני שמבקר במוסך כל "שני וחמישי" אני אישית מחזיק 308 עם המנוע המהולל שנמצאת 8 שנים על הכביש וחצתה את ה130 אלף קילומטר מלבד כניסה לא מתוכננת אחת למוסך להחלפת רצועה הרכב עבר רק טיפולים שוטפים.

כנ"ל עם 208 שהייתה לי ונמכרה עם 100 אלף קילומטר.

יש לי חברים עם מאזדות וסוזוקי שנכנסו יותר למוסך ממני עם הפיג'ו שלי.

לפחות לזכרוני לואדים יש סוג של קבעון שלילי בכל הנוגע למכוניות צרפתיות, כנראה בשל הקסנטיה שהיתה לו והשביעה אותו רק מרורים, כפי שסיפר כאן. אין לי טענה כלפיו בענין, אפשר אפילו להבין, אבל כדאי לדעת. אחרי הכל לפחות לפי הרשימה הצמודה לפוסטים שלו, מאז אותה קסנטיה יש אצלו רק יפניות, כך שאם עיסוקו אינו חקר אמינות מקצועי של כלי רכב לפי מוצא, אין לו בדיוק אסמכתא מסודרת לביסוס המסקנה שלו. הצרפתיה האחרונה שלי היה נסיון איתה ( היו לא מעט גם קודם ), היתה 208 רובוטית של בתי, שנקנתה חדשה, עברה אצלה למעלה מ 100K ק"מ משך חמש שנים באמינות בהחלט טובה ונמכרה אפילו די מהר ובמחיר מחירון, מי אמר שאין ניסים. 

לפני 5 שעות, sperial כתב:

אתה שולח יד, במקרה הרע מסיט את המבט לפחות משניה, מסובב את הכפתור וסופר קליקים. בבקרה ממסך מגע אתה מפסיד די הרבה שניות של מבט לכביש.

יצא לי לשכור 308 פעם אחת, לפני 3 שנים. הרכב הכי פחות אינטואיטיבי שפגשתי, ועל כל הצרות הייתי עם אשתי שיש לה פחד מכל מסך או כפתור שעליו לא קיבלה תדריך 3 פעמים, אז כל פעולה היתה צריכה להיעשות על ידי. חרי כמה ימים עם הרכב הזה אני לא רוצה לחזור לממשק של פיז'ו. אפילו לידית ההילוכים המוזרה.

הנסיון הפרטי שלי עם מכוניות צרפתיות היה מצוין, לרבות בכל הקשור לאמינות, ודאי בחווית הנהיגה והנסיעה, אבל הרעיון הזה של שליטה דרך המסך, שהפך לטרנדי כמעט אצל כולם אגב, הוריד אותי למרבה הצער מהמכוניות הללו. ודווקא בשל כך מאוד התלבטתי לאחרונה כשקניתי רכב חדש אם לא ללכת על  C4 שהחזירה בשעה טובה את הפקדים הפיזיים למערכת בקרת האקלים. אוטו נהדר אגב. מבצע חבר העביר אותי למותג אחר, פער המחיר היה גדול מדי.

פורסם
לפני כשעה, Sparrow420 כתב:

אוקיי...?

אמרתי שהחלק העליון של הלוח מכוונים ארוך מידי (מהלוח מכוונים עד לקצה הקדמי של השמשה) ככה שבשביל לצמצם את השטח המת בחזית הרכב (שבקצה התחתון של הראייה שלך יש את האף של הרכב ולא את הלוח מכוונים) אתה צריך להעלות את הראש שלך כמעט עד התקרה.

זה עובדה, זה ש"הוא בין הטובים בסגמנט" לא עוזר לזה.

ההיגוי חסר תקשורת לחלוטין ומרגיש כמו שלט למחשב - כי זה בדיוק מה שהוא!

אין קשר בין "אורך הדשבורד" לראות... זה שהשמשה רחוקה ממך לא משנה את זווית הראיה שלך ואת הראות לבחוץ.
זה שאתה לא רואה את מכסה המנוע קשור יותר לעיצוב העגלגל שלו ומעיד בדיוק על ההפך, ראות טובה כי ככה מכסה המנוע מסתיר לך פחות את הכביש ככה ואתה רואה יותר טוב מה קורה מלפנים.
תנסה לנסוע על קיה סטוניק השמשה הדקמית שלה דומה יותר לחרך ירי מאשר לשמשה כשמשווים אותה ל208.

היגוי חסר תקשורת זה משהוא שמשותף בערך לכל המכוניות בכביש מאז תחילת שנות ה2000... תן לי דוגמה לרכב מודרני אחד עם היגוי מתקשר? ב208 הוא לפחות מגיב מהר ומדוייק ברוב הרכבים על הכביש ההיגוי גם לא מתקשר אך בנוסף לזה הוא לרוב גם לא זריז  ולא מדוייק.

• מצחיק 1
פורסם
לפני 8 שעות, TZR84 כתב:

איך אתם אוהבים להקצין דברים פה, אדם זר שיקרא את זה עוד עלול להבין שצריך להיות מהנדס של נאסא כדי לנהוג בפיזו. חוקית למה בטלפון אסור להסתכל אבל לשנות טמפ' במזגן במסך כן? אוי גוועאלד מזל שיש בלימה אוטונומית עד 140 קמש ותיקון סטיה מנתיב. לא שמעתי על אף תאונה ממישהו ששיחק במזגן באוטו החדש שלו.

אם חמותי וחמי שיחיו שנמצאים עוד רגע בגיל 80 עם מינימום הבנה טכנולוגית מסתדרים יפה מאוד ומרוצים מה3008 שלהם אין סיבה שגם אתם לא תסתדרו עם המסך.

מדוייק.

הנטיה להקצין (במיוחד כאן) שוברת שיאים.

בכל רכב שהיה לי עד היום, הדבר היחידי שעשיתי היה פשוט מאוד: להתרגל.

מעולם לא חשבתי לוותר על רכב בגלל כפתור של מזגן או השד יודע מה.

זו מומחיות ששמורה כנראה לחלק מאוד ספציפי של גולשי CF. מעולם לא הייתי חושב לוותר על ה 3008 בגלל הכפתור של המזגן (שבמקרה הטוב, אני נוגע בו *אולי* פעם אחת בנסיעה, וזה קורה לרוב ממש בהתחלה).

יש עקומת "למידה" בכל רכב שאני נכנס אליו, טיפה של הסתגלות\התרגלות ונגמר הסיפור. מבחינתי - אם החבילה הכוללת טובה, מתאימה לצרכים ועונה על הדרישות והציפיות  (מנוע\גיר\שלדה\מושב\הגה\הנאה מהנהיגה) כל היתר אלו זוטות שתוך זמן קצר אני מסתגל\מתרגל דיי בקלות.

איציק

• אהבתי 4

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הויתור לא היה בגלל הנדסת האנוש אלא בגלל מחסור ברכבי דיזל אבל הנדסת האנוש שלו פשוט הציקה.

אין אוטו בלי מוזרויות ופאקים שצריך להתרגל אליהם אבל לטעמי בפז'ו הם רבים יחסית למקבילות (והמזגן הוא האחרון ברשימה). למשל אף אחד כולל בתמיכה של לובינסקי לא הצליח להבין למה בחיוג מהמועדפים של האנדרואיד אוטו הוא בוחר בצורה לא עקבית להוסיף לפעמים קידומת של אנגליה (ורק הפז'ו. אותו הטלפון ברכבים אחרים לא עושה את זה אף פעם).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

למשל אף אחד כולל בתמיכה של לובינסקי לא הצליח להבין למה בחיוג מהמועדפים של האנדרואיד אוטו הוא בוחר בצורה לא עקבית להוסיף לפעמים קידומת של אנגליה (ורק הפז'ו. אותו הטלפון ברכבים אחרים לא עושה את זה אף פעם).

גם ב-GTi שלי אין בעיה כזאת, כך שסביר להניח שזאת תקלה נקודתית במכונית הספציפית. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 31 דקות, Night Driver כתב:

הנדסת האנוש שלו פשוט הציקה. 

הציקה לך. 

עניין סובייקטיבי ברובו. 

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 16 דקות, איציק נ. כתב:

הציקה לך. 

עניין סובייקטיבי ברובו. 

ברור שסובייקטיבי.

השאלה היא גם בין אלה שהתרגלו כמה מהם ירגישו יותר נוח עם הנדסת אנוש של קאיה או ואג מקבילות (בכוונה לא משווה לרכבים יקרים יותר או הרבה יותר זולים).

פורסם
לפני 9 שעות, Night Driver כתב:

אלה היא גם בין אלה שהתרגלו כמה מהם ירגישו יותר נוח עם הנדסת אנוש של קאיה או ואג מקבילות (בכוונה לא משווה לרכבים יקרים יותר או הרבה יותר זולים).

אנשים התרגלו גם לסובארו DL וחשבו שזה הכי טוב בעולם... וכידוע, הרגלים (אפילו דפוקים) קשה לשנות. 

לאנשים בכלל קשה להתרגל לשינויים אז יש כאלה שלוקחים את זה מאוד קשה אם הכפתור של המזגן זז 5 ס"מ ימינה או למעלה, או חלילה "נעלם" לתפריט. 

אז מי שהתרגל לכפתור מזגן באקסנט 95 שלו ומצא אותו בטוסון 2015 ובגלל זה ירכוש אותה, זו כבר בעיה שלו. 

בוא לא נשכח שהתחביב הנפוץ ביותר בעולם, ובמיוחד בישראל, זה להתלונן על כל דבר קטן - לא משנה אם זה טוב או רע. 

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נכון אבל אם עקומת ההסתגלות למוצר x שטוחה משמעותית ממוצר y למרות ששניהם שונים מ z שאליו היית רגיל אז מישהו פישל במוצר x.

זה לא אומר שהוא פסול או שאין לו מעלות ששוות את העקומה אבל הןא צריך להצדיק את זה בדברים אחרים.

פורסם
לפני 9 שעות, Night Driver כתב:

ברור שסובייקטיבי.

השאלה היא גם בין אלה שהתרגלו כמה מהם ירגישו יותר נוח עם הנדסת אנוש של קאיה או ואג מקבילות (בכוונה לא משווה לרכבים יקרים יותר או הרבה יותר זולים).

אתה מתכוון לאותה ואג שמסתירה את כפתור האורות איפושהו מצד שמאל מאחורי ההגה? או אותה ואג שבסקודה אוקטביה החליטה להכניס את מגביל המהירות לתוך התפריט בלוח שעונים במקום על הבקרת שיוט כמו אצל כל היצרנים (כולל הצורפותים) או זה שבפולו הישנה דחפו את בקרת האקלים למטה לטה ליד ידית הגיר איפה שבדרך כלל מחביאים את החור של ה12V, ובנוסף הוסיפו מסך שמזווית הנוסע לא רואים את המספרים ואתה צריך לרקוד בסלון רק כדי לראות מה הטמפרטורה בסלון? או בגולף החדשה שמו לך את פתחי המיזוג למטה ככה שיקררו אותך לאותו אזור שאליו נושב מאוורר נהג בטנק מרכבה? במקום לשים את פתחי המיזוג למעלה בסלון כמו ברכבים נורמליים (כולל ה308).
או קיה סטוניק ששמו לך על ההגה יותר כפתורים ממה שהיה בנוקיה N95 לפני עשור ולחלק מהם יש 3-4 פונקציות כאשר הם דומים אחד לשני ומפוזרים בצורה כמעט כאוטית (כן כמובן בואו נשים את הכפתור של הSTART-STOP ליד הכפתור של הווליום והשליטה קולית ואת הכפתור של הMENU ליד הכפתור של הCRUISE CONTROL) והדרך היחידה שלך להבין מה הם עושים זה להסתכל על הכפתור, אבל עדיין לא הצליחו לנצל את כל הפונקציות מהכפתורים על ההגה אז אתה צריך לזגזג בין לחיצה על הכפתור בהגה ללחיצה במסך מגע של המולטימדיה.

בו חבר... יש לך מספיק ויתורים ארגונומיים בכל רכב, חלקם מפריעים יותר חלקם פחות, אבל זה שאתה נתפס לקטנות של ה208 כאשר יש לך רכבים עם ארגונומיקה הרבה יותר גרועה, כמו טויוטה אוריס היברידית שהזכרתי פה, עם ידית הילוכים מוזרה ללא שום חיווי במערכת התנעה ביברידית שגם לא עושה רעש ודורשת ביצוע של 4-5 פעולות שהן סוג של צופן שצריך לנחש כדי להזיז את הרכב. רק מראה עד כמה לא אובייקטיבי אתה כשזה נוגע לרכבים מתוצרת PSA.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, איציק נ. כתב:

אנשים התרגלו גם לסובארו DL וחשבו שזה הכי טוב בעולם... וכידוע, הרגלים (אפילו דפוקים) קשה לשנות. 

לאנשים בכלל קשה להתרגל לשינויים אז יש כאלה שלוקחים את זה מאוד קשה אם הכפתור של המזגן זז 5 ס"מ ימינה או למעלה, או חלילה "נעלם" לתפריט. 

אז מי שהתרגל לכפתור מזגן באקסנט 95 שלו ומצא אותו בטוסון 2015 ובגלל זה ירכוש אותה, זו כבר בעיה שלו. 

בוא לא נשכח שהתחביב הנפוץ ביותר בעולם, ובמיוחד בישראל, זה להתלונן על כל דבר קטן - לא משנה אם זה טוב או רע. 

אני למשל התרגלתי לדבר אחר, לשנות את עוצמת המזגן ואת הטמפרטורה תוך כדי נסיעה. לא מסתדר לי כשאני צריך לעבור מהכביש למסך, גם אם לזמן קצר, מסיבה זו אני גם לא מדבר בטלפון בנסיעה, נטייה מוזרה על סף החולנית להתרכז ככל האפשר בכביש אולי. אבל זה אני וגם כשנהגתי בוולוו של שכן עם טבלט כזה  בשביל המזגן, פשוט עזבתי, למרות שהיה לי קר מדי. אפשר גם להתרגל לנהוג ולקרוא איזה ספר נחמד, גם ראיתי שעושים את זה, איכשהוא לא בא לי. מקווה שאתה סולח למופרעות הזו שלי.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)

בפיג'ו 508 שברשותי (2020) בחיים לא הייתי פוסל את הרכב על זה שהשליטה דרך המסך, מהסיבה שפעמיים בשנה אני נכנס לתפריט של המזגן.

בקיץ: המזגן מכוון על 21 מעלות בקיץ (ושליטה אוטומטית), כל הקיץ, ולא משנה כמה חם בחוץ, אחרי 2 דקות ברכב נעים.

בחורף המזגן עובר ל23 מעלות, ולא משנה כמה קר בחוץ, ברכב נעים אחרי 2 דקות.

כדי לכבות אותו בימים נעימים במיוחד, יש כפתור ייעודי לא דרך המסך.

אותו הדבר מספרים לי חברים עם 3008/5008, ממש לא ברורה הטרחנות הזו על השליטה של המזגן דרך המסך.

עריכה אחרונה על ידי ariel-ro
  • תוכן חדש...