Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, vladclar כתב:

לא בטוח שהסיבה היא לחסוך כמה גרושים- אולי אין להם ברירה בגלל תקני זיהום אוויר מחמירים.

הסיבה היא מעבר למערכת הנעה היברידית דומה לזאת שיש בהונדות.

https://www.youtube.com/watch?v=-P_VChtMGK8&feature=share&si=ELPmzJkDCLju2KnD5oyZMQ

המנוע החדש לא נועד להחליף את המנוע עם הרצועה אלא לעבור התאמה למערכת הנעה היברידית, רכבים לא היברידיים ימשיכו לנסוע על המנוע הישן עם התיבה האוטומטית הרגילה.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

קודם שיעשו מסך עם תפעול נורמלי. 

כשהאוטו מוציא לך את החשק לנסוע אתה ממילא לא צריך מנוע.

• אהבתי 3
  • מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 4 שעות, Gavrik כתב:

אפשר להגיד הרבה דברים עם הרכבים של PSA, אבל "רכב שמוציא לך את החשק לנסןע" זה ממש רחוק מהמציאות.

שמע היה לי 206 ועכשיו יש לי 406, חולה על שני הרכבים האלה.

ה208 פשוט זוועה מבחינת תא נהג.

פורסם

צריך להתרגל למערכת מולטימדיה ששולטת על הכול, אני לא רואה חוסר נוחות למעט שבדור הראשון שלה היא איטית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 8 שעות, Gavrik כתב:

אפשר להגיד הרבה דברים עם הרכבים של PSA, אבל "רכב שמוציא לך את החשק לנסןע" זה ממש רחוק מהמציאות.

הייתי 3 חודשים ו 10.000 ק"מ עם 3008 דיזל. היא היתה נוחה אבל הנדסת האנוש היתה זוועה ברמה שהיתה מעצבנת אותי כל נסיעה.

לפני 50 דקות, yulianx כתב:

צריך להתרגל למערכת מולטימדיה ששולטת על הכול, אני לא רואה חוסר נוחות למעט שבדור הראשון שלה היא איטית.

אני היום עם ה xc40 שגם בה הכל נשלט מהמולטימדיה (אנדרואיד אוטומוטיב) וזה עולם אחר.

פורסם

לא יצא לי לנסות מערכת שונה ששולטת על הכול, אבל לא סובל מהנוכחית.

הבעיה שלי הפריעה בהנדסת אנוש אצל פיגו זה ההגה שמסתיר את לוח המחוונים, ב208 פשוט לא הצלחתי להגיע לתנוחה נוחה ויראו טוב את לוח המחוונים.

בחול שכרתי 5008, שם דווקא היה מעולה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

דברים מעצבנים למשל כשאתה במסך הניווט ונכנסת שיחת טלפון הוא יישאר אחר כך על מסך הטלפון, אם אתה באנדרואיד אוטו אז הכפתור בפסנתר שמעביר לטלפון מעביר למסך הניווט ויש עוד מלא דברים דומים.

פורסם
לפני 9 שעות, Gavrik כתב:

רכב שנמצא על ליפט כל שני וחמישי מוציא לך את החשק לנסוע בו.

יש הרבה דרכים להוציא לך את החשק לנסוע. יש את הדרך של מיצובישי, שהרכב פשוט חלש, זללן ולא נוח, אבל אתה יודע שכשצריך לנסוע, הוא עדיין יהיה שם בשבילך.

ויש את הדרך של פז'ו. רכבים נוחים, מאובזרים, מתנהגים, אבל מה שמוציא לך את החשק לנסוע זה הפחד שיישבר עוד משהו בקונסטרוקציה השברירית שלהם. וכשתצטרך לנסוע, לא בטוח שהוא יהיה שם בשבילך.

וכמובן שיש את מאזדה, שגם שם יש את הפחד שכשתצטרך לנסוע, הרכב לא יהיה שם בשבילך. אבל זה לא אומר שלא נסעו בו.

• אהבתי 1
  • מצחיק 4
  • לא הבנתי... 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אתה נתפס לזוטות, הנדסת האנוש בPSA אכן לא מושלמת אבל היא ממש לא "זוועה" כמו שאתה מתאר.

תנסה להניע ולנסוע בטויוטה אוריס היברידית, מהניסיון שלי 9/10 מהאנשים בעבודה שלי שקיבלו טויוטה אוריס היו צריכים להתקשר לקצין רכב אחרי 20 דקות שהם לא הצליחו להניע את הרכב שיסביר להם איך להניע ולנסוע ברכב.

בגולף החדשה בכלל יש מסך מולטימדיה ששולט על הכל שנתקע כל הזמן ומלא בבאגים.

בMG יש את אחד מהמסכי השליטה על המזגן הלא נוחים, אתה צריך לגלול למטה או למעלה כמו שעון מעורר באייפון רק שבנסיעה זה ממש לא נוח והמסך פשוט נתקע בנוסף לזה.

@vadim6385 תראה לי סימוכין למה שאתה אומר, אני לא מכיר שום רכב PSA מודרני שמבקר במוסך כל "שני וחמישי" אני אישית מחזיק 308 עם המנוע המהולל שנמצאת 8 שנים על הכביש וחצתה את ה130 אלף קילומטר מלבד כניסה לא מתוכננת אחת למוסך להחלפת רצועה הרכב עבר רק טיפולים שוטפים.

כנ"ל עם 208 שהייתה לי ונמכרה עם 100 אלף קילומטר.

יש לי חברים עם מאזדות וסוזוקי שנכנסו יותר למוסך ממני עם הפיג'ו שלי.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 6 דקות, Gavrik כתב:

אתה נתפס לזוטות, הנדסת האנוש בPSA אכן לא מושלמת אבל היא ממש לא "זוועה" כמו שאתה מתאר.

תנסה להניע ולנסוע בטויוטה אוריס היברידית, מהניסיון שלי 9/10 מהאנשים בעבודה שלי שקיבלו טויוטה אוריס היו צריכים להתקשר לקצין רכב אחרי 20 דקות שהם לא הצליחו להניע את הרכב שיסביר להם איך להניע ולנסוע ברכב.

בגולף החדשה בכלל יש מסך מולטימדיה ששולט על הכל שנתקע כל הזמן ומלא בבאגים.

בMG יש את אחד מהמסכי השליטה על המזגן הלא נוחים, אתה צריך לגלול למטה או למעלה כמו שעון מעורר באייפון רק שבנסיעה זה ממש לא נוח והמסך פשוט נתקע בנוסף לזה.

היתה אצלי אוריס היברידית ולא היתה לי בעיה להניע אותה. הרכב עצמו כן היה בעיה.

לא לקחתי mg גם בגלל המסך ולא לקחתי גולף למרות שהייתי מאוד מרוצה מהקארוק.

כשאני בוחר רכב אני רוצה רכב שלא יעצבן אותי, שיהיה נוח ושיתאים לצרכים שלי. 

חשבתי כמו רבים שאתרגל מהר למוזרות של הנדסת האנוש של הפז'ו אבל זה לא קרה. זה לא שהוולבו נקיה מפאולים (סתם על קצה המזלג מרכב של מעל 230,000 שקל אני מצפה שתהיה תאורה בתא הכפפות, שיהיו ידיות אחיזה מעל לדלתות האחוריות ושיהיה תא למשקפי שמש).

פורסם

זה נקרא התאמה לקהל היעד, פיג'ו מייצרים את הרכבים שלהם לקהל יעד צעיר ומתקדם טכנולוגית, זה שזה לא מתאים לך לא אומר שזה רכב עם "הנדסת אנוש גרועה"

אני שם לב בהרבה פעמים שסתם סוקלים את פיג'ו-סיטרואן עם הנדסת אנוש, כי נדבקה להם תדמית כזאת וזה ישר קופץ לאנשים לראש. למשל כשפיג'ו הכניסו את השליטה על המזגן למולטימדיה כולם צעקו "גוועלד" אבל אחרי שנתיים שלוש כשיצרנים אחרים התחילו לעשות את זה (ורבים מהם הרבה יותר גרוע מפיג'ו כמו וולקסוואגן או mg למשל) אף אחד לא צעק ולא סקל את אותם יצרנים ובסקירות של טסלה אפילו לא מזכירים את זה שזה חסרון.

או למשל על מנוף השליטה בקרוז קונטרול מאחורי ההגה, הרבה פעמים במחני רכב מציינים את זה כחיסרון בהנדסת אנוש של פיג'ו אבל מצד שני במרצדס שגם להם יש מנוף שליטה על בקרת המהירות מאחורי ההגה אף אחד לא אומר כלום וחלק אומרים שהוא אפילו נוח...

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם (נערך)

נכון שאני לא עוני לתואר צעיר אבל די מתקדם טכנולוגית.

העברת המיזוג למסך המגע גרועה אצל כולם. מבין שזה חוסך עלויות אבל כל דבר שדורש להוריד עין מהכביש כדי לבצע פעולה מייצג הנדסת אנוש גרועה.

דווקא המנוף מאחורי ההגה אחלה ואישית מעדיף גם את השליטה על המולטימדיה באותה הצורה כי זה לא זז עם ההגה וזה מאוד אינטואיטיבי.

עריכה: הדיעה שלי על הפז',ו לא שונה מהדעה של 2 הנדסאים ונהג בני פחות מ 30 שנהגו בו.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

פורסם

למה מערכת מיזוג רגילה לא דורשת להוריד עיניים מהכביש? בטח שכן.

אני זוכר שקיבלתי קיה נירו מהעבודה הייתי צריך לסובב את מחוג הטמפרטורה ולהסתכל על מסך הטמפרטורה הקטן שנמצא למטה בדש-בורד.

אם תשאל אותי זה הרבה יותר מסוכן ממה שיש לי בפיג'ו, כי בפיג'ו השליטה על המזגן במסך מולטימדיה נמצאת גבוהה, ואתה יכול לשחק במזגן ולראות את הכביש בו זמנית, ברכבים עם מזגן דיגיטלי רגיל צריך ממש להוריד את המבט למטה כדי לראות את מד הטמפרטורה.

• מעניין 1
פורסם

אתה שולח יד ומרגיש את הכפתור. אתה לא צריך למקד מבט כדי לראות בדיוק של 5 מילימטר אחפה אתה נוגע.

• אהבתי 6

• תוכן חדש...