Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בית הקברות לחבילות - כתבה מערוץ 13.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הם גם עושים מלא טעיות שם במכס, הזמנתי קסדה שנמכרת גם בארץ ולא אישרו לי אותה למרות שיש לה תקן.(קיבלתי החזר כספי)

ז*ן אני קונה קסדה בארץ ביוקר הזה.

פורסם

תשמע - אחרי התרגיל שעשו לי השבוע פדקס - דרשו ממני אישור ליבוא של מוצר (לא קשור לרכב) שאינו מצריך אישור - כבר הבאתי מוצרים דומים כמה פעמים בלי שום דרישות - וגבו תמורת השירות בערך 500 ש"ח. התחושה שלי היא שעמיל המכס מצא דרך לסדר למעסיק שלו עוד הכנסות. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

תשמע - אחרי התרגיל שעשו לי השבוע פדקס - דרשו ממני אישור ליבוא של מוצר (לא קשור לרכב) שאינו מצריך אישור - כבר הבאתי מוצרים דומים כמה פעמים בלי שום דרישות - וגבו תמורת השירות בערך 500 ש"ח. התחושה שלי היא שעמיל המכס מצא דרך לסדר למעסיק שלו עוד הכנסות. 

ואם אתה אומר להם שהמוצר הזה לא מצריך אישור ייבוא ויש הוכחה לזה באתר הממשלתי, אז מה הם אומרים? עדיין מתעקשים לגנוב 500 שקל?

פורסם (נערך)

לא נתנו צ'אנס. פשוט העבירו את המסמכים. למחרת בבוקר מצאתי את האישור במייל, מסתבר שנשלח ממערכת ב-11 בלילה. כל הכבוד לפקיד שכנראה לא נרדם כי צחק כל הלילה.

חוץ מזה, פדקס הודיעו לי שהאישור יעל 200 ש"ח, בחשבונית הסופית היה234 (טוב, חברה אמריקאית מוסיפה מע"מ בסוף, ועוד איזה סעיף של 250 ש"ח "טיפול" וכמובן כמה עשרות ש"ח על אחסנה בזמן העכוב שהם גרמו. המרתיח הוא שבפעמים קודמות הזמנתי מאמאזון והמוצר נחת בבית תוך יומיים בלי שאלות, אבל הוא out of stock כבר כמה חודשים ונאלצתי להזמין ממקור אחר.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, sperial כתב:

לא נתנו צ'אנס. פשוט העבירו את המסמכים. למחרת בבוקר מצאתי את האישור במייל, מסתבר שנשלח ממערכת ב-11 בלילה. כל הכבוד לפקיד שכנראה לא נרדם כי צחק כל הלילה.

חוץ מזה, פדקס הודיעו לי שהאישור יעל 200 ש"ח, בחשבונית הסופית היה234 (טוב, חברה אמריקאית מוסיפה מע"מ בסוף, ועוד איזה סעיף של 250 ש"ח "טיפול" וכמובן כמה עשרות ש"ח על אחסנה בזמן העכוב שהם גרמו. המרתיח הוא שבפעמים קודמות הזמנתי מאמאזון והמוצר נחת בבית תוך יומיים בלי שאלות, אבל הוא out of stock כבר כמה חודשים ונאלצתי להזמין ממקור אחר.

פדקס האלה זבלים שאין דברים כאלה. אני לפני כמה חודשים הזמנתי שורט שיפטר לרכב, מוצר שעלה 200 יורו בערך. פדקס גבו ממני בנוסף למחיר המוצר, סכום של 480 שקל על כלום, כל מיני שקרים שלהם. שיישרפו! אם הייתי מוצא את המוצר הזה באמזון, הייתי משלם עוד כמה עשרות שקלים בלבד על משלוח וזהו. 

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
  • רעיון טוב! 1
פורסם

גם אני נמנע על נפגעי פדאקס, עם שירות זוועתי, הנציג שלהם הרים את הקול ונזף בי על כך שאינני מומחה בתחום ואיך לא שמתי לב לשורה נסתרת בפונט קטן יותר באימייל שקיבלתי בנוסף לעוד כל מיני תשלומים שלא ברורה מהותן.

הזמנתי מאתר שידוע ששולח בפדאקס בלבד, התחננתי שיישלחו בדואר רגיל כי הנציג של פדאקס בארץ נוראי והם הסכימו להפתעתי! מוטות קישור עד פתח הדלת בלי כל מיני עמלות, עיכובים והפתעות

• רעיון טוב! 3

כבר חתמתי...

פורסם
לפני 4 דקות, yairw כתב:

גם אני נמנע על נפגעי פדאקס, עם שירות זוועתי, הנציג שלהם הרים את הקול ונזף בי על כך שאינני מומחה בתחום ואיך לא שמתי לב לשורה נסתרת בפונט קטן יותר באימייל שקיבלתי בנוסף לעוד כל מיני תשלומים שלא ברורה מהותן.

הזמנתי מאתר שידוע ששולח בפדאקס בלבד, התחננתי שיישלחו בדואר רגיל כי הנציג של פדאקס בארץ נוראי והם הסכימו להפתעתי! מוטות קישור עד פתח הדלת בלי כל מיני עמלות, עיכובים והפתעות

איזה אתר אגב?

פורסם (נערך)

אם אני זוכר נכון זה היה IPD, חלקים רק לוולוו

מאיפה שאתה לא מזמין, בהערות תבקש בנימוס שיישלחו בכל צורה - רק לא פדאקס, בגלל נציג נוראי בארצנו, מאמין שהרוב ינסו למצוא תחלופה

עריכה אחרונה על ידי yairw

כבר חתמתי...

פורסם

האמת שפדאקס הכי גרוע בקטע הזה. וגם DHL לפעמים עובדים בשיטת מצליח.

סיפור מלפני חודשיים:

הזמנו קליפסים לרפידות אחוריות ללנד קרוזר, שעולים 2 דולר לסט שלם.

הזמנו את החבילה הזו מpartsouq שמוסיף בחשבונית גם את מספר פריט המכס (אוניברסלי).

מקבלים חיוב של 210 שקל על אישור משרד תחבורה שDHL הוציאו עבורנו ועל 'עלויות מכס שכבר שולמו' על ידם, לדבריהם.

תלונה באתר, מייל, ותוך כמה דקות מתקשרים אלינו 'מדובר בחלקי בלימה... זה חייב אישור משרד תחבורה'

הפגנת ידע בספר המכס והתעקשות על כך שמדובר בפריט מכס כללי שלא דורש שום אישור ושום דבר, הביא אותם להגיד 'כמה דקות חוזרים אליכם..' וביטול של החיוב הזה כעבור 10 דקות.

החבילה לא הגיעה לידינו עד שעברו עוד שבועיים נוספים, כי הגאונים איבדו את תכולת החבילה כשפתחו אותה, ולקח להם זמן למצוא את הכל.

בנוגע לאגזוז מהכתבה - של חבר שלי שלא ידע כמה זה לא 'פשוט' להכניס חלקים לארץ...

ועוד סיפור קטן:

לפני כמה חודשים הזמנתי קפיצים ובולמים לרכב אספנות שלי, מילאתי מראש הצהרת ייבוא מלאה כדי לחסוך בתהליכים, ואפילו הגעתי לטלפון האישי של מפקח התחבורה שבודק את החלקים שמגיעים לארץ... בסופו של דבר הפריטים אושרו, והגיעו אליי. כשהרכבתי את הבולמים והקפיצים גיליתי שהקפיצים בכלל לא מתאימים לרכב, אז כמובן לא השתמשתי בהם. אבל זה רק מראה לכם כמה הבדיקה לא שווה כלום ושום דבר, והכל עובד בצורה די שרירותית.

• אהבתי 3
פורסם

העובדים שם משקרים במצח נחושה, כל התקנים הישראלים שהמציאו בשביל להקשות עלינו לקנות מחו"ל בזול, מכשיר קשר לא יסכן מטוס, אין שום סיבה גם שאם מישהו הזמין כמה חבילות ורק אחת לא תקינה לפסול את כולם, מדינת ישראל מוצפת בתקנים, בגלל זה כל דבר פה זז כמו חילזון, או שלא אפשרי

• אהבתי 2

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

פורסם (נערך)

כנראה שתה מסתכל דרך משקפי ייבוא האישי אינך מודע לכמה תקנים יש בעולם.

ספציפית לגבי מכשירי קשר - יש עניין של הפרעות אלקטרומגנטיות לשירותים שונים - מגלי צה"ל דרך חברות הסלולר ועד מכשור רפואי. כמוכן, מכל מיני סיבות חלוקת הספקטרום בארץ שונה מעט מאשר באיזור אליו אנו שייכים (ITU  region 1). והחשוב ביותר - מכשירי הקשר הזולים האלה מקרינים מחוץ לתדרים המיועדים להם. יש סיבות טובות לכך שכל מכשיר המפיץ קרינת רדיו נדרש לעמוד בתקנים מחמירים.

הבעיה היא עבודת סיווג רשלנית של חברות השילוח ושל עמילי המכס, שמסווגים חבילות לסיווגים המצריכים אישור למרות שאינם כאלה - והתמחור הלא סביר של חברות השילוח המרוויחות מכך הרבה מאוד כסף.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2

פורסם (נערך)
בתאריך 19.8.2022 בשעה 20:28, sperial כתב:

דרשו ממני אישור ליבוא של מוצר (לא קשור לרכב) שאינו מצריך אישור - כבר הבאתי מוצרים דומים כמה פעמים בלי שום דרישות - וגבו תמורת השירות בערך 500 ש"ח. התחושה שלי היא שעמיל המכס מצא דרך לסדר למעסיק שלו עוד הכנסות. 

בוא נתחיל בדבר הכי בסיסי, ה-500 ש"ח שלך, לא יהיה מה שיעלה את הרווחים שלהם בצורה דרסטית. כך שזה לא מה שמעניין את עמיל המכס.

ולעניינינו -> אם תיתן לעמיל מכס לסווג מוצר שאינו מכיר היטב (וללא פרוספקט מפורט), הוא יסווג אותו לפי מיטב הבנתו לפי מה שהכי נראה לו מתאים. יתכן שהוא צודק. יתכן שהוא טועה.

לרוב, בחברות שילוח כלליות, המסווגים מכירים מגוון קטן של מוצרים שלרוב שולחים דרכן, ואת שאר המוצרים (שנשלחים דרכם בכמות מועטה ולכן אינם מכירים אותם טוב) מסווגים לפי מיטב שיקול דעתם.

כנראה שזה היה המקרה שלך, ולכן הפעם הוא סיווג את זה כך שיש צורך באישור.

אני יודע שזה לא נעים. מבאס טוטאלית לשלם עבור משהו שאין צורך, אך צריך להבין כי ישנם מצבים בהם נדרשת הפעלת שיקול דעת, ולכן ישנה גם אפשרות לטעות לא-מכוונת.

הערה : אני חבר בקבוצת פייסבוק בנושא שילוח בינלאומי, ולעיתים עולות שם תלונות בסגנון דומה. התשובה שאנשי המקצוע בקבוצה עונים, דומה למה שרשמתי כאן

עריכה אחרונה על ידי guya72

• תוכן חדש...