Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בית הקברות לחבילות - כתבה מערוץ 13.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית, חפש הודעה קודמת שלי שבה ציינתי כי הקצאת התדרים בישראל אינה זהה לתוכנית של ITU region 1 שאליו אנחנו משתייכים. ישראל אינה יחידה בחריגות כאלה, אבל זה מצריך נתאמת תקנים.

שנית, כדי למנוע הפרעות, גם לטלויזיה של השכן, אותו ווקי טוקי צריך לעמוד בתקנים, ומכשירים זולים אינם עומדים בהם, או, לפחות, לא הוכחו ככאלה.

שלישית, אתה מכיר את המלחמה בין רשויות התעופה לחברות הסלולר בארה"ב על פרישת רשתות הדור החמישי בקרבת נמלי תעופה? מתברר כי יש חשש שרשתות אלה פועלות בתדרים המקבילים לאלה של ציוד ניווט - רדיו-אלטימטרים - ועלולות לסכן בטיחות מטוסים. וזו טכנולוגיה שבזמן הקרוב כל אחד מאיתנו יחזיק ביד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הספקטום מזובל ברמות לא הגיוניות ועדיין הכל עובד
מהסיבה הפשוטה שהטכנולוגיה של היום יודעת להתמודד עם רמות רעש והפרעות
הסיפור של דור 5 מעט שונה, אני לא מכיר אותו לעומק לכן לא אגיב, רק אציין שגם כאן הדעות חלוקות
ובלי קשר יש מדינות שמשתמשות בדור 5 כבר לא מעט זמן ועדיין אף בואינג או אירבס לא נמרחו על המסלול וגם אף הודעה כזו או אחרת של ביטול נחיתה לא נחסמה.

אתם נותנים יותר מידי משקל ויכולת לציוד הסיני המסחרי הזול.
לא תדרי הבסיס שלו, לא ההרמוניות ולא הספוריוסים שלו מזיזים למישהו חוץ מלגוף הארכאי של משרד התקשורת ולכל החכמולוגים בדואר שישארו מובטלים ביום שהחסם הזה יוסר.

שנים היתה מגבלה של יבוא אישי של גריל גז (BBQ) ופתאום לפני שנה החסם הזה ירד... למה?
הגז פחות מסוכן? כבר לא צריך תקינה?

שנים מפחידים אותנו שהגז יתפוצץ, המטוסים יתרסקו, הרפידות לא יבלמו והכל בולשיט
גם במקומות שאין חסמים זה לא קורה!

כולם חיים מהנבלה הזאת של ההפחדות ואף אחד לא רוצה להיפרד מסיר הבשר

• אהבתי 5
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 25.8.2022 בשעה 11:20, סולל הדרך כתב:

לא תדרי הבסיס שלו, לא ההרמוניות ולא הספוריוסים שלו מזיזים למישהו חוץ מלגוף הארכאי של משרד התקשורת ולכל החכמולוגים בדואר שישארו מובטלים ביום שהחסם הזה יוסר.

לתחושתי (וזו תחושה שמגובה באנקדוטות בלבד), הם פשוט לא יודעים, ולא מוכנים לנסות - "ואם ואם ואם. אז אני אהיה חתום על זה?! מה פתאום"

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עוד נפגע DHL. 

אני כבר די שוחה בכל הקשור ביבוא אישי של חלקי חילוף והפעם בתפריט רענון כולל למתלים ועל הדרך גם החלפת זרועות היגוי. 

לצערי בחנות הקבועה שלי (FCP EURO המעולים) לא היו את כל החלקים אז את הבולמים והקפיצים הזמנתי מאירופה (לטביה) ואת כל השאר, כמו ברגים כריות בולמים ועוד, מהחנות הרגילה. זו הרגילה שולחת באמצעות UPS שיש לי אתם ניסיון טוב בכל הקשור לחלקי חילוף לרכב ומהחנות השנייה, באמצעות DHL. ההזמנה נעשתה באותו היום, שני משלוחים נפרדים של UPS הגיעו תוך מספר ימים עם עבודה קלה מולם והמכס.

מה עם המשלוח באמצעות DHL? לבולמים וקפיצים אין צורך בכל אישור מיוחד ביבוא אישי, כל עוד הם לא מתכווננים, וכמובן שאת כל המידע, כגון פרט מכס, אישורי תקינה מהיצרן, למרות שלא צריך, שלחתי להם באופן מסודר אך הם מתעקשים שהמכס דורש אישור משרד תחבורה. למרות צעקות שלי על חוסר המקצועיות שלהם אך הם בשלהם וכמובן דורשים תשלום על הוצאת אישור משרד תחבורה, למרות שכאמור כלל לא צריך כזה. הסכמתי מחוסר ברירה כי הם לא מאפשרים ללקוח לשחרר בעצמו.

אין לי ספק שהם פועלים בשיטת מצליח, כפול אלפי לקוחות בחודש זה יופי של הכנסה לסניף המקומי. דרך אגב, הגעתי עד לראש תחום תקינה במשרד התחבורה בנושא זה, התשובה שקבלתי היא כמובן מה שידעתי מראש ומה שמסרתי לחברת DHL. שיגיע הרגע לחיוב הסופי, נראה מה יקרה. אם החיוב יהיה עוד 200-300 שקלים, אחיה עם זה, אך עם יותר, אני שוקל אם לסרב ושהם כבר ישברו את הראש עם החנות ששלחה. 

אם היה עורך דין שמוכן ללהגיע תביעה ייצוגית נגד DHL, אני די בטוח שאפשר לאסוף המון עדויות לשטית המצליח הזו שלהם. 

בתאריך 21.8.2022 בשעה 08:56, guya72 כתב:

עוד פעם, אני מבין שזה מבאס. אני מקבל את תחושת האי נעימות שלך. אני ניסיתי להביא הסבר אפשרי וסביר מדוע זה קרה (עמיל המכס לא מכיר את המוצר, ולכן סיווג אותו בסיווג שהכי נראה לו מתאים).

דרך אגב, עצם זה שעד עכשיו לא ביקשו ממך רישיון לא אומר שבעבר אכן סיווגו את זה בצורה נכונה. לחלופין, יתכן ששינו את הדרישה, וכעת יש צורך ברישיון (הכל בגדר ניחוש)

אז הנה, אני בעצמי עמיל מכס למוצרים שאני מיבא. מכיר כל פרט מכס ואת הדרישות שלו ומספק אותו לחברת המשלוחים ומצרף כל אישור שצריך. למרות זאת הם עדיין באים בדרישות שאף אחד בעצם לא דורש, גם לא הגוף שהם טוענים שהוא דורש. מעניין שזה תמיד קורה עם חברות מסוימות (DHL ופדקס תמיד, אבל תמיד עושים לי את זה). מי שלא מבין חושב שכך זה צריך להיות, מי שקצת מבין וכבר עשה זאת עשרות פעמים, מבין שמשהו כאן מאוד מסריח. 

• אהבתי 4
פורסם
בתאריך 19.8.2022 בשעה 20:28, sperial כתב:

תשמע - אחרי התרגיל שעשו לי השבוע פדקס - דרשו ממני אישור ליבוא של מוצר (לא קשור לרכב) שאינו מצריך אישור - כבר הבאתי מוצרים דומים כמה פעמים בלי שום דרישות - וגבו תמורת השירות בערך 500 ש"ח. התחושה שלי היא שעמיל המכס מצא דרך לסדר למעסיק שלו עוד הכנסות. 

שיטה מוכרת.

בגלל זה תמיד אני מוודא שחבילות שאני מזמין לא נשלחות דרך פדקס, DHL ודומיהם.

גם אם המשלוח מעט איטי יותר, זה שווה את ההמתנה.

פורסם

בזמן האחרון, ל DHL יש עמיל מכס/מסווג פנימי ש"חוסך" את הטירטור מול עמילות חיצונית. ב 90% מהמקרים זה עובד טוב ואפילו זירז ומזרז שחרור .

אני מייבא מוצרי רשת תקשורת ונדרש לעיתים לאישור משרד הכלכלה ומשרד התקשורת. עד לפני חודש ומשהו הכל עבד חלק. אבל בזמן האחרון נראה כי החברה החלה להעסיק עובדים חדשים חסרי כל נסיון מעשי ואלה תוקעים כל משלוח בבקשה חדשה לקבלת האישורים שכבר קיימים בידם ( האישורים כולם תקפים לכמה שנים, למעט אישור בודד התקף לשנה והוא בתוקף) . למזלי, לכל אחד יש ממונה ואנשי הלוגיסטיקה שלי נאלצים לפנות שוב ושוב לאותם ממונים על מנת "לשחרר את הפקק" .  מגדילים לעשות המסווגים שמצמידים פרט מכס שונה ממה שמוצהר במסמכי המטען ( תעודות המשלוח והחשבוניות) וזה כבר ממש בלתי נסבל ולא נסלח.

ככל הנראה שעד שלא נגיע לעימות משפטי עם אותם מנהלים, אותם טירוני מכס ימשיכו לטרטר את הלקוחות. 😬

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני עדיין ממתין לשחרור המלא של הבולים+קפיצים שהזמנתי. ביבוא אישי אין צורך בתקן מיוחד אבל מסתבר שכן צריך את ה"מומחה מטעם משרד התחבורה במכס" שאכן יבדוק שאלו אכן לא בולמים עם כיוון גובה. ב- DHL טענו לאורך כל הדרך כי נדרשת בדיקת מעבדה מוסמכת וזה כמובן גורר עלויות שהופכת את כל זה ללא כדאי בעליל. בסוף הם עלו על הטעות שלהם, גם באמצעות גורמים בכירים יותר בחברה שיצרו קשר עם משרד התחבורה (אותם אנשים שאני שוחחתי איתם בנושא) והבינו שכל מה שנדרש זו בדיקה שאכן המוצר הוא כפי שהצהרתי (גם זה לא באמת חובה כי הכל נשלח מראש, הכל כתוב בחשבונית). לזכותם דבר אחד, בתעריף המכס דחפו את הסעיף של כל חלקי המתלה למוצרים הדורשים אישור מעבדה מוסמכת לרכב. 

בשלב זה אני ממתין לראות את החיוב ואת מועד האספקה, לפי זה אחליט את לקבל או לשלוח בחזרה. 

• תוכן חדש...