Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכבות.
בלי קשר לobvious של לא להשאיר רכב מונע ללא נהג שזה מאוד לא חכם, ולא שאני איזה מחבק עצים, אבל הרעש והפיח של רכב שסתם עומד מיותרים לחלוטין ומעצבנים ביותר את מי שמחוץ לו. לנהגי וואנים של משלוחים/משאיות יש נטייה לעשות את זה באיזורי מגורים וזה נורא לא סימפטי לשמוע מתחת לחלון את המנוע ולחטוף את הריח של הדיזל. 

מהניסיון הלא משקף שלי, זה נראה שזה הרגל די ישראלי להשאיר רכב דלוק למרות שלא זז. מניח שלחום יש קשר לזה, אבל לא רק. יש איזורים באירופה שאם יראו אותך יושב ברכב מונע יבואו לחלון שלך ויבקשו ממך לכבות את הרכב, שבראייה ראשונית זה קצת טרחני, אבל תאמת מעריך את המחשבה על הכלל ולא רק על עצמם.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, YoJ כתב:

לכבות.
בלי קשר לobvious של לא להשאיר רכב מונע ללא נהג שזה מאוד לא חכם, ולא שאני איזה מחבק עצים, אבל הרעש והפיח של רכב שסתם עומד מיותרים לחלוטין ומעצבנים ביותר את מי שמחוץ לו. לנהגי וואנים של משלוחים/משאיות יש נטייה לעשות את זה באיזורי מגורים וזה נורא לא סימפטי לשמוע מתחת לחלון את המנוע ולחטוף את הריח של הדיזל. 

מהניסיון הלא משקף שלי, זה נראה שזה הרגל די ישראלי להשאיר רכב דלוק למרות שלא זז. מניח שלחום יש קשר לזה, אבל לא רק. יש איזורים באירופה שאם יראו אותך יושב ברכב מונע יבואו לחלון שלך ויבקשו ממך לכבות את הרכב, שבראייה ראשונית זה קצת טרחני, אבל תאמת מעריך את המחשבה על הכלל ולא רק על עצמם.

יש רכבי קירור הקפאה 

של אוכל תרופות וכו' שהמנוע חייב להשאר דולק בימים חמים (שפה זה תאכלס רוב השנה)

גם הביטוחים מודעים לעניין הזה הביטוח של משאיות לקירור יותר יקר בגלל זה 

פורסם

ברור נו, הכוונה לא לאלה (שהם גם ככה לא הרוב)

לואן שמפיץ משלוחים של אמאזון, טנדר של גנן או למשאית פול טריילר שאוספת פסולת בניין אין שום סיבה להישאר מונעים כשהם עומדים במקום יותר מ2-3 דקות.

• אהבתי 1
פורסם

הייתי משאיר מונע ונועל מבחוץ עם סט מפתחות שני (אם ניתן). למקרה שזה באמת שתי דקות. 

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
בתאריך 28.9.2022 בשעה 14:23, נוהג חדש כתב:

רק לציין שאין חשש של גניבה וכדו' וכן לא ילד שנשאר ברכב ויכול ח"ו לגעת בדברים.

אחרי שראיתי רכב נגנב כשהאבא עומד ליד הרכב עם הילד על הידיים, אני לא הייתי אומר דבר כזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מה בקשר לחברת הביטוח המצב כזה?

אם הרכב נגנב כשהוא מונע הביטוח מתנער מזה נכון?
יש למישהו סעיף כזה בפוליסה?

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם

אם השארת את הרכב ללא השגחה, אז כן. חברת הביטוח תתנער.

כאמור, הייתי עד למקרה כזה, באמצע היום, שכונה בצפון ת״א, הבנאדם עמד ליד הרכב עם הבת התינוקת שלו על הידיים... ולקחו לו את הרכב מתחת לאף. 

פיאט פונטו.

• מבאס 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עד לפני כ 20-25 שנים ההמלצה היתה להשאיר רכב מונע אם עוצרים לפחות מ5 דקות. הבלאי שנגרם בהנעת הרכב היה יותר גבוה מהנזק של עבודה עם מנוע קר. כיום המנועים מתוכננים לסטופ-סטרט, ככה שאין שום בעיה מבחינת בלאי.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

בדיוק. הרכבים היום עוצרים ומניעים כל עמידה במקום. גם הטורבו הקדוש הזה עומד בבלאי. 

גם כל התיאוריות של לחכות דקה לפני שנוסעים וכו' - הכל כבר לא רלוונטי.

עדיף לא לנסוע בצורה מאומצת עד שהמנוע מגיע לטמ"פ עבודה. וזהו. כל השאר שטויות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, falou כתב:

כאמור, הייתי עד למקרה כזה, באמצע היום, שכונה בצפון ת״א, הבנאדם עמד ליד הרכב עם הבת התינוקת שלו על הידיים... ולקחו לו את הרכב מתחת לאף. 

הזכרת לי אירוע שראיתי פעם בתא, דומה אך שונה לחלוטין.

בנאדם החנה את הרכב מול דבוש על אבן גבירול איפה שאסור וירד שניה לקחת שווארמה. איך שהוא הפנה את הגב לרכב הגיע פקח, רשם דוח שם על הרכב והסתלק, כמה שניות אחר כך הבנאדם הסתובב עם השווארמה בידיים חזרה לרכב וקלט דוח על השימשה. הוא היה בהלם.

כבה את הרכב (ואל תחנה באדום לבן גם לשניה) גם אם אתה ליד הרכב

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

נראה לי עכשיו שהכי טוב פשוט לכבות את הרכב, לנעול אותו בחניה הפרטית - ולהתנייד בתחב"צ לאן שצריך....

ספוילר

לא באמת... התחב"צ באיזור שלי {מדינת ישראל😉} נורא..

פורסם
בתאריך 1.10.2022 בשעה 10:24, fanman כתב:

עד לפני כ 20-25 שנים ההמלצה היתה להשאיר רכב מונע אם עוצרים לפחות מ5 דקות. הבלאי שנגרם בהנעת הרכב היה יותר גבוה מהנזק של עבודה עם מנוע קר. כיום המנועים מתוכננים לסטופ-סטרט, ככה שאין שום בעיה מבחינת בלאי.

גם לפני 25 שנה זה לא היה נכון.

כשאמרים שנגרם בלאי בהתנעה, מתכוונים להתנעת מנוע קר, שלא נסע נגיד 12 שמעות לפני כן.

אז כל מרווחי העבודה לא נכונים,  השמן קר, הכל קר, המנוע עובד על תערובת עשירה, נגרם בלאי. 

אבל זה לא רלוונטי למנוע שהיה כבוי 2 דקות, אני לא חושב שנגרם מזה בלאי מדיד כלשהו למעט לסטרטר. אבל גם זה די זניח. 

• אהבתי 1

• תוכן חדש...