Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 דקות, eladts כתב:

מה הבעיה? מלא בתחנה הזולה יותר.

כנראה שלא הבהרתי עצמי ולכן אחזור שוב :

מאז ירידת מחיר הבנזין האחרון ,מחיר הסולר עלה .

אכן תדלקתי בתחנה הזולה יותר  (גם שם  המחיר עלה אבל בפחות).

כפי שנאמר :

אנחנו לא מחפשים איפה שזול ,אלא איפה שפחות יקר .

הנושא הוא לא איפה זול ,אלא למה מעלים את מחירי הסולר כשמחירי הנפט בירידה ?!

זו שאלה רטורית  כי התשובה ברורה מאליה (בעייני לפחות).

זה כמו שתשאל למה הכלב מלקק ת'ביצים שלו (כי הוא יכול).

מה שאני בא לומר זה דבר פשוט מאוד :

המדינה מונעת משיקולים זרים ואינטרסנטיים לחלוטין ואין בין השיקולים דבר וחצי דבר לטובת האזרח הפשוט .

לא מדובר בבכי או נהי ,אלא בציון עובדות פשוטות .

להלן הדוגמה הכי פשוטה (ולא אכפת ממי שיאמר שאיני אובייקטיבי מתוקף היותי נהג מונית ) :

נהג המונית  נתון תחת פיקוח ורגולציה של מדינת ישראל ,אבל המחיר של הסולר לא .

מדינת ישראל החליטה להוריד לגמרי את החזר הבלו על הסולר לנהגי המוניות .

מאידך :

מורי הנהיגה עדיין ממשיכים לקבל החזר (אך על פי שההחזר ירד ) כשבעצם אין פיקוח על מחיר שעורי הנהיגה .

אתם מוזמנים לראות בכמה עלה מחיר שיעור נהיגה בשנים האחרונות .

מה אני בא לומר כאן :

שיש אינטרסים ושיקולים ברורים למדינה לבצע צעדים כגון אלה והמטרות ברורות תחת אמתלות שונות .

להלן הטבלה העדכנית  :

https://www.gov.il/BlobFolder/generalpage/heshavon/he/calculation-of-excise-duties-under-a-diesel-arrangement.pdf

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם (נערך)

קודם כל האשראי התייקר.

שנית, חלק מההוזלה הוא מלאכותי עקב הורדת הבלו על הבנזין ולא על הסולר.

שלישית, ככה בדיוק נראה שוק חופשי. אחד ימכור ב 9 כי לא בא לו להתעסק עם סולר ואחד ימכור ב 6.80 כי כדאי לו שנהגי רכב כבד יעצרו אצלו לאכול בורקס.

אל תשכח שמשאבת סולר אומר פחות משאבת בנזין אז באיזורי תעשייה למשל תראה יותר משאבות סולר במחירים יותר זולים ובאמצע שכונת מגורים הפוך.

עריכה: ועדיין, זה הכי לא "המדינה". זה שוק חופשי לחלוטין.

וצריך לקחת עוג דבר בחשבון.

עלויות התפעול עולות ויש מצב שהרווחיות על הבנזין בתחנות נשחקה לרמה שבלי הפיקוח המחירים היו עולים עוד.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

למיטב זכרוני ,במדינת ישראל, מעולם לא קרה שהסירו פיקוח על מוצר כלשהו, והמחיר שלו ירד (ואם כן, אשמח לדוגמאות על מחירים שהחזיקו מעמד. ורצוי לגבי דברים אקטואליים).

ולכן - מסכים שצריך לפקח גם על מחיר הדיזל. 

• אהבתי 3
פורסם
בתאריך 30.9.2022 בשעה 17:34, Night Driver כתב:

כשהמחירים מפוקחים כולם צועקים שיקר כי המדינה מתערבת ואין שוק חופשי וכשהיא לא מתערבת כולם צועקים שהמדינה צריכה להתערב כי יקר פה.

נראה לי פחות מתלוננים על פיקוח מחירים(כי לנו הצרכנים זה טוב) מתלוננים על התערבות בצורה של מכסים ומיסים

פורסם (נערך)

מאז שהעלו את הבלו על השמנים מחיר הסולר עלה, ועבר את מחיר הבנזין. בתחנות זולות זה קרוב מאוד, אבל עדיין מחיר הסולר הוא מעל הבנזין.
זה מאוד מאוד מעצבן מצד אחד, מצד שני אם הייתם יודעים מה דחפו לכם לסולר לפני שהעלו את הבלו לא הייתם מבינים איך הרכב שלכם שרד, והייתם לוקחים אותו כדי שיברך ברכת הגומל.
הם היו מוהלים דלק ברמה פסיכית! כולם. זה כבר עבר כל גבול.

אם הייתי בעלים של רכב דיזל הייתי מוכן לשלם את הכמה שקלים כדי לדעת שהדלק שלי נקי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

כשההפרש בין מזומן לאשראי נמוך, אני מיכול קצת להבין שהם עושים בשביל לחסוך עמלת אשראי.

אבל יש תחנות שההפרש גדול משקל ופה אני לא מבין את ההיגיון

"בלי סיכון אין סיכוי"

פורסם

תחפש "מלך הדלק" בגוגל שפיתח אחד מחברי הפורום, כשלוחצים על המלך זה מחליף בין בנזין לסולר

"בלי סיכון אין סיכוי"

פורסם
לפני 9 שעות, טרט כתב:

תחפש "מלך הדלק" בגוגל שפיתח אחד מחברי הפורום, כשלוחצים על המלך זה מחליף בין בנזין לסולר

היי.

תודה מכיר גם את זה , הבעיה שגם זה לא הכי מעודכן לאותו רגע.

• תוכן חדש...