Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק מה שבאתי לכתוב. 

המשהו המוזר הזה, שברכב ללא המערכות היה מביא אותך לתת היגוי והיית מוצא את עצמך בגדר ממול. 

זה לא ייחודי לפרומנטור. 

לגבי התקלות, וואו. פשוט וואו. אן זה לא רק אצלך אלא סדרתי אז זה ברמה של תביעה ייצוגית. 

הנקודה הראשונה שלך, עם הכיסא שזז קדימה בכל פתיחת דלת, זה גם אם ניקח את כל המהנדסים של פיג׳ו לאורך הדורות ונבקש מהם לייצר דבר כזה הם לא יצליחו. ג׳יזס. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

למושב הנהג יש זכרונות. ככל הנראה המצב של הזיכרון האחרון שנשמר זה הקרוב להגה.

קרה לי עם הרכב של אישתי (ספורטאז' פרמיום) עד שהבנתי שבגלל שהיא משחקת בכיוון כל פעם המצב האחרון שנשמר הוא קרוב מאוד להגה (לצערי ככה היא אוהבת ולא יעזרו לי הסברים על איך לשבת נכון) 

נסה להציב את הכסא בתנוחת הנהיגה שלך ושמור בזכרון #1 

לגבי השאר, משתתף בצערך. הרשימה הזו היא חלק מהסיבות שבגללן לא רכשתי פורמנטור ואני נשאר עם הקופרה 290.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 29.9.2022 בשעה 18:31, RK כתב:

אם רשימת תקלות כזאת הייתה קורית, למשל, באלפא, היה קול צעקה של חורבן בית שלישי ואיך היצרן מצדיק את התדמית. זה לא באמת מתקבל על הדעת ברכב חדש, זה מזעזע. מה שרק מחזק את ההנחה על תסמונת סטוקהולם.

וחוויית הנהיגה בטסלה לעומת הפורמנטור לא שונה מהותית.

לא מסכים, עד היום אלפות ידעות שכל פעם שאתה נכנס לרכב יש "מנורה" חדשה שנדלקת לכבודך, ראיתי במו עיני, ושמעתי מחברים על אינספור תקלות. לא היה לא קול  ולא צעקה ולא נעליים :-)

לגבי חווית הנהיגה בטסלה, נהגת בשניהם באותו מקטע כביש?
וללא קשר, זה רכב חשמלי, אני אולי לא בוחר את הרכב, אבל כל עוד אפשר להנות ממנועי בערה בעולם הזה, אעמוד על כך.

בתאריך 29.9.2022 בשעה 22:08, Michael01 כתב:

לדעתי תשקול למכור אותו כל עוד באחריות ויש סיכוי להפטר בלי הרבה נזק.

באופן טבעי, אם הזמן התקלות רק יתגברו ומאמין שיהיה לזה ביטוי גם במחירון.

לרכב אכן יש תקלות מעצבנות, זו עדיין לא סיבה למכור רכב שמצליחים להנות ממנו, כן כדאי לשתף כאלו דברים ברשת, אם יש מישהו שירצה לרכוש בעתיד קופרה פורמנטור אני מקווה שיתקל בשרשור ושישקול מראש אם זה מתאים לו.

לפני 16 שעות, falou כתב:

אני שם בצד את כל תקלות התוכנה/חשמל/חומרה שפירטת, אבל מה הרקע בנהיגה?

זה שהרכב לא מרגיש מהיר, זה כל רכב מודרני. אתה פשוט בעשור הלא נכון.

לגבי הידוק הפניה תחת גז, זה פשוט מערכות הרכב נוהגות במקומך, ע״י ניהול העברת הכוח ו/או בלימה.

אני בספק שהגעת לאיבוד אחיזה ואתה לא תיזרק לחלוטין בגלל ה-ESP.

נ.ב. תודה על העדכון. תמשיך.

אני לא בטוח שאני מבין את כוונת השאלה: מה הרקע בנהיגה? אם הכוונה לתעודות/הסמכות אין לי כאלו.

אני או מבטל ESP, או שם אותו במצב ספורט.
אניח את הספקות שלך, הרכב איבד אחיזה לחלוטין, כלומר: כל 4 הצמיגים חרקו ושרקו עם תזוזה מוחלטת של הרכב עד לחזרה לגז.

לפני 11 שעות, zaf כתב:

למושב הנהג יש זכרונות. ככל הנראה המצב של הזיכרון האחרון שנשמר זה הקרוב להגה.

קרה לי עם הרכב של אישתי (ספורטאז' פרמיום) עד שהבנתי שבגלל שהיא משחקת בכיוון כל פעם המצב האחרון שנשמר הוא קרוב מאוד להגה (לצערי ככה היא אוהבת ולא יעזרו לי הסברים על איך לשבת נכון) 

נסה להציב את הכסא בתנוחת הנהיגה שלך ושמור בזכרון #1 

לגבי השאר, משתתף בצערך. הרשימה הזו היא חלק מהסיבות שבגללן לא רכשתי פורמנטור ואני נשאר עם הקופרה 290.

תודה על התגובה החיובית והרצון לסייע.

למושב נהג אכן יש -3- זכרונות, הראשון של אישתי, ה-2 שלי, וה-3 כיוונתי שבאמת המושב ינוע עד הסוף של ההגה ( כל פעם נופלים דברים בין המושב לקונסולה וצריך לשלוף משם דברים ).
אבדוק אם אפשר לאפס את הזכרונות ואגדיר רק את 1 ו-2.

שי

• אהבתי 1

חייה ותן לחיות! :-)

פורסם
לפני 10 שעות, 750f כתב:

לגבי חווית הנהיגה בטסלה, נהגת בשניהם באותו מקטע כביש?
וללא קשר, זה רכב חשמלי, אני אולי לא בוחר את הרכב, אבל כל עוד אפשר להנות ממנועי בערה בעולם הזה, אעמוד על כך.

נהגתי בשתיהן בכבישים דומים. ההבדל באמת לא מהותי. שתיהן עם המון יכולת, שתיהן עם מעט מאד תקשורת. תלחץ אותי לפינה ואני אגיד שהפורמנטור יותר מהנה ביחס, אבל ההפרשים זניחים בעיניי.

לפני 10 שעות, 750f כתב:

אני לא בטוח שאני מבין את כוונת השאלה: מה הרקע בנהיגה? אם הכוונה לתעודות/הסמכות אין לי כאלו.

אני או מבטל ESP, או שם אותו במצב ספורט.
אניח את הספקות שלך, הרכב איבד אחיזה לחלוטין, כלומר: כל 4 הצמיגים חרקו ושרקו עם תזוזה מוחלטת של הרכב עד לחזרה לגז.

הוא לא סתם שאל על הרקע. התופעה שאתה תיארת (צלילת אף תחת גז) לא יכולה להתקיים פיזית. מה שקרה זה התערבות של הבקרות שבלמו את המכונית ומשם צלל האף, אם בכלל פירשת את הסיטואציה נכונה והאף באמת צלל ולא סתם הבקרה החזירה אותך למסלול, שזאת העבודה שלה. שריקה של הצמיגים לאו דווקא מצביעה על אובדן אחיזה טרמינלי. כולה נתת להם לעבוד קצת.

לגבי ביטול ESP, תבדוק אם הוא מתבטל לחלוטין ולא חוזר אחרי מהירות מסוימת או נשאר במוד רדום למקרה של אובדן אחיזה משמעותי.

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רק עכשיו קורא את כל השירשור.

הזוי שמשכיבים כל כך הרבה כסף,כדאי לקבל שירות כזה, אבל בכל מקרה רשמת שכל 3 שנים אתם מחליפים, אז,תשדל לא לקטול אותו פה יותר מידי 😎.

לגבי הנהיגה שתארת.

אם כבר קונים רכב עם 310 כוח סוס, והנעה קבועה, כדאי כן להקדיש כמה שיעורים ללימוד, להתחיל ממגרש החלקה ולהתקדם, במיוחד עם הרכב, וגם אשתך, רשמת שהיא חולת הגה, האם היא כן עשתה הדרכות?

כמו שנאמר אף הרכב לא יכול לצלול בהאצה, כי משקל הרכב עובר אחורה, כנראה שאחת הבקרות התערבה, בלמה את הרכב, המשקל עבר קדימה, והיה לצמיגים הפונים יותר אחיזה, והרכב הידק את רדיוס הפניה. תראה כל פעם שאתה בתוך סיבוב, פשוט תעזוב את הגז, גם במהירות נמוכה, בלי לגעת בברקס, ושים לב איך הרכב מהדק את הסיבוב.

מה גם שבדרך כלל ברכב עם הנעה קבועה הרכב מתוכנן להיות בתת היגוי בדרך כלל.

לא מאמין שאפשר לכבות לחלוטין את הבקרות, ואם כן בדרך כלל זה מצב שמתאים למסלול בלבד, על הכביש הייתה מוצא את עצמך בתעלה בטח כבר.

וכן הרכבים המודרנים מרגישים מנותקים יותר, אין מה לעשות,הגה חשמלי, בידוד טוב יותר, משקל.

** כל מה שנכתב צריך ועדיף ללמוד בצורה מסודרת ובטוחה.

רושם משהוא שנוהג ברכב ללא שום בקרות

ובעל עבר של הדרכות רבות במגוון תחומים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני כשעה, RK כתב:

נהגתי בשתיהן בכבישים דומים. ההבדל באמת לא מהותי. שתיהן עם המון יכולת, שתיהן עם מעט מאד תקשורת. תלחץ אותי לפינה ואני אגיד שהפורמנטור יותר מהנה ביחס, אבל ההפרשים זניחים בעיניי.

הוא לא סתם שאל על הרקע. התופעה שאתה תיארת (צלילת אף תחת גז) לא יכולה להתקיים פיזית. מה שקרה זה התערבות של הבקרות שבלמו את המכונית ומשם צלל האף, אם בכלל פירשת את הסיטואציה נכונה והאף באמת צלל ולא סתם הבקרה החזירה אותך למסלול, שזאת העבודה שלה. שריקה של הצמיגים לאו דווקא מצביעה על אובדן אחיזה טרמינלי. כולה נתת להם לעבוד קצת.

לגבי ביטול ESP, תבדוק אם הוא מתבטל לחלוטין ולא חוזר אחרי מהירות מסוימת או נשאר במוד רדום למקרה של אובדן אחיזה משמעותי.

לפני 44 דקות, לירון .ה. כתב:

רק עכשיו קורא את כל השירשור.

הזוי שמשכיבים כל כך הרבה כסף,כדאי לקבל שירות כזה, אבל בכל מקרה רשמת שכל 3 שנים אתם מחליפים, אז,תשדל לא לקטול אותו פה יותר מידי 😎.

לגבי הנהיגה שתארת.

אם כבר קונים רכב עם 310 כוח סוס, והנעה קבועה, כדאי כן להקדיש כמה שיעורים ללימוד, להתחיל ממגרש החלקה ולהתקדם, במיוחד עם הרכב, וגם אשתך, רשמת שהיא חולת הגה, האם היא כן עשתה הדרכות?

כמו שנאמר אף הרכב לא יכול לצלול בהאצה, כי משקל הרכב עובר אחורה, כנראה שאחת הבקרות התערבה, בלמה את הרכב, המשקל עבר קדימה, והיה לצמיגים הפונים יותר אחיזה, והרכב הידק את רדיוס הפניה. תראה כל פעם שאתה בתוך סיבוב, פשוט תעזוב את הגז, גם במהירות נמוכה, בלי לגעת בברקס, ושים לב איך הרכב מהדק את הסיבוב.

מה גם שבדרך כלל ברכב עם הנעה קבועה הרכב מתוכנן להיות בתת היגוי בדרך כלל.

לא מאמין שאפשר לכבות לחלוטין את הבקרות, ואם כן בדרך כלל זה מצב שמתאים למסלול בלבד, על הכביש הייתה מוצא את עצמך בתעלה בטח כבר.

וכן הרכבים המודרנים מרגישים מנותקים יותר, אין מה לעשות,הגה חשמלי, בידוד טוב יותר, משקל.

** כל מה שנכתב צריך ועדיף ללמוד בצורה מסודרת ובטוחה.

רושם משהוא שנוהג ברכב ללא שום בקרות

ובעל עבר של הדרכות רבות במגוון תחומים.

מעניין, איך הסקתם שאני נכנס לפנייה על הגז? במיוחד שכתבתי ההפך -:)

ההפך נכנס בלי גז.

Slow in fast out

קראו שוב חברים מה שכתבתי, כתבתי שרק בשיא האייפקס שחוזרים לגז האף שוקע.

שי,

פורסם

לפני 53 דקות, 750f כתב:

קראו שוב חברים מה שכתבתי, כתבתי שרק בשיא האייפקס שחוזרים לגז האף שוקע.

למה אתה קורא ״שוקע״?

כי נראה לי שהטרמינולוגיה שלך כנראה שגויה. האף ״שוקע״ אומר שהמתלה הקדמי מתכווץ. המתלה הקדמי לא יכול להתכווץ כשאתה מאיץ, אז כנראה אתה מתכוון למשהו אחר.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תודה על העדכונים קודם כל,תמיד כיף לקרוא אשכולים כאלה. 

תמיד אהבתי את הקופרה(עוד ליפני הפורמנטור)והתחלתי להכנס לתחביב עם מיאטה משופרת מתלים ואחיזה....שזה רכב לנהיגה על המגבלות.(בהתחלה לא הבנתי מה זה אומר בכלל,ולקח לי חצי שנה להגיע לשם...כמו כולם בהתחלה חשבתי שאני יודע לנהוג עד שראיתי את החברה הבאמת מהירים בנס הרים ואז הבנתי שאני לא מבין כלום)

אחרי התקופה הזאת עדיין רציתי קופרה,אחרי 3 פניות שהתחלפתי עם נהג הפסקתי לרצות. 

מה שאתה חווה באמצע אייפקס שאתה לוחץ על הגז והרכב מהדק את הקו זה באמת נכון,הרגשתי את זה.

זה משהו הגיוני?ממש לא,במיאטה תדביק דוושה באמצע סיבוב והפנייה תרחיב את עצמה לנתיב השני/תחטוף ספין תלוי באיזה קצב וזה מה שאמור לקרות. 

להידוק קו צריך ללטף(לא לבלום)נגיעה קלה מתמשכת ולהעברת משקל לגלגלים הקיידמים להגביר אחיזה וזה יהדק את הקו,מקווים לפחות....

בקופרה כנראה יש בesp גם שמובטל הוא לא באמת מבוטל,באמצע פנייה הוא לוחץ על אחד הרפידות/מעביר כח לגלגלים האחוריים אני לא בטוח. 

אבל מרגישים שהרכב עושה משהו,זה לא טבעי. 

וזה למה הפסקתי לאהוב את המותג הזה,לא משנה אם יודעים לנהוג או לא,הרכב הזה פשוט לא אומר ומתקשר כמו איביזה. 

הרכב פשוט מתקן כל טעות של הנהג כל רגע,שזה פשוט בלתי נסבל.

תזרוק כל נהג בקופרה והוא ינהג מהר,גם אם אין לו מושג מה הוא עושה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, 750f כתב:

מעניין, איך הסקתם שאני נכנס לפנייה על הגז? במיוחד שכתבתי ההפך -:)

לא הסקנו שאתה נכנס לפניה על גז, כתבת שאתה לוחץ על הגז והאף שוקע, וזה לא יכול לקרות. הנה הציטוט המדויק שלך:

בתאריך 29.9.2022 בשעה 15:55, 750f כתב:

בדיוק באותו רגע צריך לתת גז,  אז קורה משהו מעניין "האף של הרכב" שוקע פנימה והרכב מהדק את הפניה, זה קטע מגניב.

כל מה שזה מתאר זה התערבות אלקטרונית. הרכב נוהג את עצמו. זה מגניב אם לא טורחים ללמוד לעבוד בעצמך, וזה באמת חתיכת הישג טכנולוגי. מאד הערכתי את זה במבחן של האאודי S5, זה באמת מרשים בטירוף, אבל נהיגה זה לא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני כשעה, הרקוליטו כתב:

שלום

האף לא יכול לשקוע כאשר לוחצים על הגז, המשקל עובר לאחור.

תודה, אני מכיר שהמתלים נפתחים בתאוצה.

מראש ציינתי שאני מתקשה לתאר את הסיטואציה וניסיתי לתאר את התחושה עם ניסוח קלוקל, קשוח כאן היום. :-)

הכי פשוט זה לקחת מישהו עם יכולת התבטאות טובה, להציע לו חיתול ולקחת אותו ללוזית, או בית גוברין ולהציג לו את המצב ולשמוע איך קוראים למצב הזה.

שי,

פורסם
לפני 12 דקות, 750f כתב:

תודה, אני מכיר שהמתלים נפתחים בתאוצה.

מראש ציינתי שאני מתקשה לתאר את הסיטואציה וניסיתי לתאר את התחושה עם ניסוח קלוקל, קשוח כאן היום. :-)

הכי פשוט זה לקחת מישהו עם יכולת התבטאות טובה, להציע לו חיתול ולקחת אותו ללוזית, או בית גוברין ולהציג לו את המצב ולשמוע איך קוראים למצב הזה.

שי,

עזוב אותך כביש ציבורי. אני מרים את הכפפה, אני משלם עלות כניסה למסלול בערד, כך אותי לשתי הקפות במושב הנוסע.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 17 דקות, falou כתב:

כן, כן...

מישהו פה צריך להוריד את האף וזה לא האוטו.

תסביר למה, אולי אוריד.

לפני 6 דקות, הרקוליטו כתב:

עזוב אותך כביש ציבורי. אני מרים את הכפפה, אני משלם עלות כניסה למסלול בערד, כך אותי לשתי הקפות במושב הנוסע.

בכיף גדול, אפשר להמשיך בפרטי להבין איך מתי וכמה.

שי,

• תוכן חדש...