Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, 750f כתב:

תסביר למה, אולי אוריד.

אני צריך בשביל זה פיאט פנדה וחמש דקות, אבל אני גמרתי לבזבז זמן על הדיוטות זבי חוטם.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 14 דקות, falou כתב:

אני צריך בשביל זה פיאט פנדה וחמש דקות, אבל אני גמרתי לבזבז זמן על הדיוטות זבי חוטם.

סע ברכה שהרוח בגבך.

לפני שעה, Ido12 כתב:

תודה על העדכונים קודם כל,תמיד כיף לקרוא אשכולים כאלה. 

תמיד אהבתי את הקופרה(עוד ליפני הפורמנטור)והתחלתי להכנס לתחביב עם מיאטה משופרת מתלים ואחיזה....שזה רכב לנהיגה על המגבלות.(בהתחלה לא הבנתי מה זה אומר בכלל,ולקח לי חצי שנה להגיע לשם...כמו כולם בהתחלה חשבתי שאני יודע לנהוג עד שראיתי את החברה הבאמת מהירים בנס הרים ואז הבנתי שאני לא מבין כלום)

אחרי התקופה הזאת עדיין רציתי קופרה,אחרי 3 פניות שהתחלפתי עם נהג הפסקתי לרצות. 

מה שאתה חווה באמצע אייפקס שאתה לוחץ על הגז והרכב מהדק את הקו זה באמת נכון,הרגשתי את זה.

זה משהו הגיוני?ממש לא,במיאטה תדביק דוושה באמצע סיבוב והפנייה תרחיב את עצמה לנתיב השני/תחטוף ספין תלוי באיזה קצב וזה מה שאמור לקרות. 

להידוק קו צריך ללטף(לא לבלום)נגיעה קלה מתמשכת ולהעברת משקל לגלגלים הקיידמים להגביר אחיזה וזה יהדק את הקו,מקווים לפחות....

בקופרה כנראה יש בesp גם שמובטל הוא לא באמת מבוטל,באמצע פנייה הוא לוחץ על אחד הרפידות/מעביר כח לגלגלים האחוריים אני לא בטוח. 

אבל מרגישים שהרכב עושה משהו,זה לא טבעי. 

וזה למה הפסקתי לאהוב את המותג הזה,לא משנה אם יודעים לנהוג או לא,הרכב הזה פשוט לא אומר ומתקשר כמו איביזה. 

הרכב פשוט מתקן כל טעות של הנהג כל רגע,שזה פשוט בלתי נסבל.

תזרוק כל נהג בקופרה והוא ינהג מהר,גם אם אין לו מושג מה הוא עושה. 

פספסתי את ההודעה שלך.

מתחבר מאוד למה שכתבת, תודה.

חייה ותן לחיות! :-)

פורסם (נערך)
לפני שעה, 750f כתב:

תודה, אני מכיר שהמתלים נפתחים בתאוצה.

מראש ציינתי שאני מתקשה לתאר את הסיטואציה וניסיתי לתאר את התחושה עם ניסוח קלוקל, קשוח כאן היום. :-)

הכי פשוט זה לקחת מישהו עם יכולת התבטאות טובה, להציע לו חיתול ולקחת אותו ללוזית, או בית גוברין ולהציג לו את המצב ולשמוע איך קוראים למצב הזה.

שי,

תביא לי סיבוב כשאני נוהג, אני אנסה להבין את התופעה 😜

האמת שאני מבין גם בלי סיבוב, יש פה לפעמים חבר'ה שנכנסים לקטנות מדי, אני בטוח שחלק מהם הבינו את הכוונה אבל בוחרים להתפלסף. אתה פשוט התכוונת שהרכב מהדק את הפנייה והאף נכנס עמוק פנימה (להלן שוקע) באפקס תחת גז וזה קורה בכפולות הנעה (תלוי גם איזה ולא תמיד, לפעמים זה תת היגוי) בטח כשיש גם דיפ' מקדימה (מניח שיש כזה גם בפורמנטור שלך, בדומה לקופרה ליאון)? זה קורה גם בהנעה קדמית עם דיפ' כמו מגאן ספורט, פוקוס st וכו'. מעניין למה היה קשה להבין את זה פה לכמה אנשים שבין השורות נוח להם יותר להוציא אותך כאחד שלא יודע לנהוג (אולי אתה כזה ואולי לא אבל אי אפשר לשפוט לפי תיאור הסיטואציה שלך). 

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לדעתי מה שמתאר זה פשוט נעילת דיפ' קדמית שמתחילה להיות מורגשת כשאתה נותן גז משמעותי בתוך הפניה, ובמקום שהרכב יברח האחיזה רק מתהדקת

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם

לפני 13 דקות, BRAVO30 כתב:

אתה פשוט התכוונת שהרכב מהדק את הפנייה והאף נכנס עמוק פנימה (להלן שוקע) באפקס תחת גז וזה קורה בכפולות הנעה (תלוי גם איזה ולא תמיד, לפעמים זה תת היגוי)

אתה יודע, למילים יש משמעות. לביטוי ״אף שוקע״ יש משמעות אחרת מ-״האף מהדק את הפנייה״ בייחוד כשהוא כתוב כפירוט נוסף. אני גם הצעתי את ההסבר שהטרמינולוגיה לא נכונה, אבל יש לנו פה עניין עם נהג שלא נתקלנו במפחידים כמוהו מעולם, אז בטח שאנחנו לא מסוגלים לתקן לו את העברית. הרי אין לו עניין להסביר את עצמו, לא ענק נהיגה כמוהו...

• רעיון גרוע 1

פורסם
לפני 5 דקות, GTאי כתב:

לדעתי מה שמתאר זה פשוט נעילת דיפ' קדמית שמתחילה להיות מורגש כשאתה נותן גז משמעותי בתוך הפניה, ובמקום שהרכב יברח האחיזה רק מתהדקת

אווו (בשמו של פותח השרשור), תודה רבה. עוד אחד שהבין כמוני את כוונת המשורר.

פורסם
לפני 18 דקות, BRAVO30 כתב:

תביא לי סיבוב כשאני נוהג, אני אנסה להבין את התופעה 😜

האמת שאני מבין גם בלי סיבוב, יש פה לפעמים חבר'ה שנכנסים לקטנות מדי, אני בטוח שחלק מהם הבינו את הכוונה אבל בוחרים להתפלסף. אתה פשוט התכוונת שהרכב מהדק את הפנייה והאף נכנס עמוק פנימה (להלן שוקע) באפקס תחת גז וזה קורה בכפולות הנעה (תלוי גם איזה ולא תמיד, לפעמים זה תת היגוי) בטח כשיש גם דיפ' מקדימה (מניח שיש כזה גם בפורמנטור שלך, בדומה לקופרה ליאון)? זה קורה גם בהנעה קדמית עם דיפ' כמו מגאן ספורט, פוקוס st וכו'. מעניין למה היה קשה להבין את זה פה לכמה אנשים שבין השורות נוח להם יותר להוציא אותך כאחד שלא יודע לנהוג (אולי אתה כזה ואולי לא אבל אי אפשר לשפוט לפי תיאור הסיטואציה שלך). 

אני לא נהנה לשבת ליד אישתי שהיא נוסעת מהר.

למען האמת, יש רק נהג אחד שהרגשתי בנוח לידו שהוא נוסע מהר בלי צורך לשים על עצמי חיתול.

תודה על העזרה עם הניסוח, זה נשמע קצת יותר הגיוני מהניסוח שלי.
שי,

לפני 17 דקות, falou כתב:

אתה יודע, למילים יש משמעות. לביטוי ״אף שוקע״ יש משמעות אחרת מ-״האף מהדק את הפנייה״ בייחוד כשהוא כתוב כפירוט נוסף. אני גם הצעתי את ההסבר שהטרמינולוגיה לא נכונה, אבל יש לנו פה עניין עם נהג שלא נתקלנו במפחידים כמוהו מעולם, אז בטח שאנחנו לא מסוגלים לתקן לו את העברית. הרי אין לו עניין להסביר את עצמו, לא ענק נהיגה כמוהו...

איזה טיפוס , ממהר לשפוט אנשים ולקבוע מי ומה.

הכוונה בחיתול ברורה לכל אחד שישב ליד מישהו שנסע מהר בפניות, מה שהנהג מרגיש שונה לחלוטין ממה שהנוסע מרגיש.
נסה לעזור, ואם אין בכוונתך. בבקשה, הנח לשירשור להתפתח עם תגובות של ביקורת בונה ומתקנת על פני תגובות נסערות, נוקבות, ובוטות. זה סתם מזהם את השירשור.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

חייה ותן לחיות! :-)

פורסם

קראתי בעיון את השרשור,

אני הבעלים של קופרה אטקה (2022),

אפס תקלות עד עכשיו (טפו טפו טפו... שום בצל..)

לא מכיר שום דבר ממה שפות"ש תיאר,

מצד שני,

אחת הסיבות שקניתי אטקה (מעבר לזה שאני חושב שהיא נראית טוב יותר ואגרסיבית יותר מהפורמנטור) היא שהמערכות שם לא מבוססות טאץ' אלא יותר "אולד-סקול"

למעשה, 

זה בעצם הטיגואן שהיה לי, במעטפת "סיאטית" עם ניפוחי קופרה והנאה מנהיגה.

לא חוויתי בעיות, למעט העבודה עם אפל קאר פליי אלחוטית שפעם באף פעם לוקח לו עוד שלוש שניות להסתנכרן.

אני מאוד מרוצה מהאטקה,

מהסאונד של הרכב (הפרפרים באגזוזים תענוג),

מהסאונד בתוך הרכב (המערכת של ביטס מעולה ומגיעה עם כל הכיוונים שאני מחפש כחולה סאונד)

מהנהיגה (אני אוהב קו ישר וזה מספק מאוד ברכב הזה)

מהנוחות (מושבים נפלאים בשילוב עור ואלקנטרה - שלי חשמלי, של הנוסע לא, לא היו לי תקלות כפי שמתאר פות"ש, ויש זכרונות שמורים)

ובנסיעות ארוכות, אפילו צריכת הדלק טובה למדי (1:10.5-11 באוטוסטרדה) למנוע שכזה.

מקווה שיימצא פתרון לתקלות שחווה פות"ש, זה מטורף לשלם כל כך הרבה ולחוות תקלות ברמה הזו,

חלק מהדברים שעלו בפורום ובמקומות אחרים הורידו אותי מאוד מהר מהפורמנטור, הספק הקל (מאוד קל) שהיה לי לגבי הבחירה באטקה לידו נמוג מהר מאוד,

לפי השרשור הזה נראה שבחרתי נכון.

בהצלחה!

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
ספוילר

המחלות הנוראיות האלה ידועות, קרוב שלי למשל קנה לפני כמה  שנים סיאט איביזה חדשה מהניילונים מהחברה, וכבר באותו היום הוא שם לב שמערכת הנעילה אינה עובדת! תארו לעצמכם! היום הראשון עם הרכב - וכבר לא לישון בלילה משל זה היה רכב חצי שמאטע! 

• מבאס 1
פורסם
לפני 14 שעות, 750f כתב:

כוונה בחיתול ברורה לכל אחד שישב ליד מישהו שנסע מהר בפניות, מה שהנהג מרגיש שונה לחלוטין ממה שהנוסע מרגיש.

סליחה אם כך. לא הבנתי שהצעת לאדם בוגר ללבוש חיתול במובן החיובי של הביטוי...

אם נחזור לעניין, כמו שנכתב, זה שהצמיגים עושים רעש לא אומר שהרכב איבד אחיזה. אובדן אחיזה, לפחות בכביש יבש ובדרך כלל, זה תהליך הדרגתי.

אובדן אחיזה זה כשההגה מצביע לכיוון אחד והרכב נע לכיוון אחר/נוסף.

התחושה של האף מהדק את הפנייה תחת האצה והרכב חוזר להרגיש "יציב", זה בעיקרה תחושה של מערכות הרכב נכנסות לפעול, מחלקות בלימה/האצה בכל גלגל בנפרד. זה גם קורה ה-רבה לפני שהרכב מאבד אחיזה. אני מניח שהיית במצב ספורט, אם כי הכנסה של האף תחת האצה יכול להיות גם התוצאה של העברת כוח מווסתת מכאנית ברכב AWD

רכב ללא מערכות בקרה מתנהג אחרת. אני לא יודע מה כן או לא מתנתק כאשר עושים ניתוק מלא בקופרה. מניסיון באאודי/קופרה של שנים שעברו, הניתוק היה אז די מלא, להוציא חלוקת הכוח של מערכת הקוואטרו (באאודי) מה שאומר שבכביש יבש די אפשר לבנות על זה שהרכב יאיץ ללא אובדן אחיזה, גם עם בקרות מנותקות. בהתחשב בזה שהקופרה היא רכב עם הרבה אחיזה, כבד ודי גבוה, זה עלול שלא להספיק במקרה של החלקה, שאם תקרה תקרה במהירות גבוהה. צריך להיות אכבר נהג כדי להכניס רכב כזה להחלקה נשלטת ממש בכביש כמו לוזית והשדות של המקום יודעים לספור את המכוניות שיצאו מהסיבוב לחרוש בהם. 

כמו שכתבתי, אצל היצרן הזה, הפער בין איך שהרכב מתנהג עם ובלי בקרות הוא גדול.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...