רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
- 8 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי, יש לי פולו 2011. לאחרונה נראה שהדבק שמדביק את הבד אל תקרת הרכב התייבש והבד מתחיל להתנתק ולרדת כלפי מטה. איפה הייתם ממליצים לטפל בעניין? רפדייה? יש המלצה למקום ספציפי? תודה! דנה
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רציתי לדעת רכב שעומד ללא טסט כמובן בחנייה בלי להזיז אותו צובר קנסות מעבר לתשלום החוב של האגרת טסט אשמח לתשובה תודה רבה
הודעה אחרונה מאת של, -
הפעם כתבה שלי שעלתה ב'וואלה רכב' ה BYD ATTO3 שאך הושק מגיע למערכת 'וואלה רכב' למבחן ללא נציגי יבואן. ברשותכם, החל מרגע זה שמו בישראל 'אטו 3'. מי שלא קרא על ההשקה מוזמן לעיין כאן, ואני מראש מתנצל על כך שאחזור על חלק מהנתונים הטכניים. ה 'אטו 3' הוא ג'יפון חשמלי בסגמנט C-Suv עם בסיס גלגלים נדיב של 2.72 מטר, דבר המרמז מראש על מרווח תא הנוסעים. היצרן הוא BYD , יצרן סיני ותיק כלומר לא עוד חברת טכנולוגיה שמחליטה בוקר אחד שהיא גם יצרנית כלי רכב. ל BYD מרכזי פיתוח במערב, וסוללות מתקדמות בטכנולוגיית BLADE ששולבו גם ב'אטו 3'. העיצוב החיצוני של ה'אטו 3' די מוצלח לטעמי. לא תמצאו בו פריטי עיצוב שנויים במחלוקת, קצת גנרי, קצת סיני, אבל נאה לחלוט…
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מבאס... אז מה עכשיו? להגיע למכון רישוי ושם פשוט אני עושה לוחית חדשה? חייב להגיע עם הרכב?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
במהלך ספטמבר הוחלט לרדת עם המשפחה לסופ"ש באילת. כבר עשיתי הרבה נסיעות לצפון עם הרכב, אבל המרחקים פחות מאתגרים ונותנים חופש בחירה בין עמדות הטעינה השונות, לא פעם טענתי בעמדות איטיות אפילו בזמן ארוחת צהריים. אילת קצת יותר מאתגרת (לפחות כך חשבתי) אז עשיתי קצת חישובים. נראה לי יעזור למי ששוקל רכב חשמלי, להבין טווחים ולמה לצפות. הרכב: טסלה מודל 3 SR+ שנת 2021, טווח רשמי 445 ק"מ WLTP אורך המסלול: מהמרכז לאילת ובסה"כ 360 ק"מ. מזג אוויר(קריטי ברכב חשמלי): קיץ ישראלי טיפוסי. חודש ספאמבר, יותר טוב מאוגוסט. אבל חם, מאוד חם. מזגן: מכוון ל 20 מעלות. מטען: 4 נפשות. 2 מזוודות מלאות + ציוד לים. מהירות ממוצעת: 105 קמ"ש. יום שישי, יציאה בבוקר. הכבישים היו מאוד פנויים, בל…
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מישהו מכיר את היצרן?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, האם מישהו יודע מדוע ישראל החליטה לבטל את חברותה באיגוד הביטוחים העולמי ולכבד ביטוחי רכבים מדינות זרות בישראל? הדבר בוצע החל מה-1 בינואר 2022 אך לא ראיתי שום התייחסות לזה בעיתונות. זה הופך הגעה עם רכב זר לישראל ליותר מסובכת ויקרה ממה שהיא הייתה מקודם. https://www.nbbaz.bg/en/?cid=22&NewsId=5 אולי מישהו יודע.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
UNIDEN שחררה לפני כחודשיים את גלאי רדאר ולייזר החדשים R1 ו R3 (ההבדל היחיד בניהם הוא ש R3 מכיל GPS ) וכבר הם זכו לביקורת חיובית מאד ,ריסקו מבחינת טווח גילוי כל גלאי אחר ,ובעלי פילטרים מתקדמים לסינון התרעות שווא ,ולא מעט אתרים הכתירו אותם כגלאי בעל הטווח הטוב ביותר. והחלק הכי טוב- המחיר - כ 1100 ש"ח לגלאי R1 חדש . חשבתי שאפשר להשתמש בלאי הזה על מנת להתמגן מדבורה ולייזר , ומגאטסו אפשר להשתמש וויז . (הגלאי מתאים לתדרי האכיפה בארץ) ה R3 לדעתי פחות רלוונטי משום שייקח עוד המון זמן עד שתצא גרסה מותאמת לישראל מבחינת מסד הנתונים של המצלמות. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
נושא שמטריד אותי זמן מה טורים" עד כמה בריא למתוח טורים? האם זה משתנה בין רכב לרכב? כמה משמועתי ההבדל בדלק בין 2000 סלד ל 3000 סלד ואיזה טורים אתם לא עוברים, משתדלים😬
הודעה אחרונה מאת dani666, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אשמח לעצת הפורום, שתי הצעות של מקיף וחובה לאוקטביה VRS 5800 ב GO ללא דרישות מיגון כלל, אמנם ללא שמשות מקוריות או הפחתה של השתתפות עצמית, בגדול פוליסה בסיסית. 6420 (6900) ב AIG עם איתוראן רדום, התקנה 450 ו40 ש"ח בחודש וכל מיני הטבות נוספות כמו ביטולי השתתפות עצמית ושמשות מקוריות. קראתי בפורום ונרתעתי מהאיתוראן והתקנות מקומיות, ללא דרישת האיתוראן הייתי בוחר ב AIG , אשמח להכוונה גם של חברות הביטוח כי יש לי ניסיון רק עם ליברה והם לא מוכנים לבטח כלל.
הודעה אחרונה מאת avizaz, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הי, אני מחפש אוטובוס עירוני מושלך מהחברות עגד, דן או קווים. משהו יכול לעזור לי איפה אני יכול למצוא כזה? לינק, או אתר?
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, יונדאי טוסון 2021, איך אפשר לבטל את הנעילה האוטומטית של הדלתות?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום מחפש לאבי בן 67. תעורכת רכבים ישנים מודלים 50-80 באירופה לחודשים נובמבר דצמבר. אודה לקבלת מידע
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
לצערי לא ניתן לערוך נסיעת מבחן או לראות את הרכב (למרות שאתעקש), שמתי מקדמה שתוחזר אלי - 2000 שקל בשביל לשריין את הרכב, צריך לשלם את מלוא הסכום תוך 7 יום. בגדול רציתי את האוקטביה בצבע ירוק-ממבה שנראה מצוין בתמונות, אספקה עד יוני 23, ללא זיהוי רכב בשטח מת. הנציגה בסקודה הציעה רכב מתצוגה בזמינות של תוך שבועיים שנת ייצור 21. אין הנחות, מחיר זהה (למעט שמשום מה אין רמקולי CANTON בזאת מהתצוגה והורידו 500- לא יודע עד כמה זה קריטי, גם ככה לרוב מתנגנים לי שיעורי תורה ) היה כאן שרשור זהה, לפני 12 שנה ששאל שאלה זהה, מן הסתם הכל השתנה וטווח של ינואר ליוני נשמע מטורף, וזה רק טווח משוער. לאור המצב היום, מה דעתכם.
הודעה אחרונה מאת tomerR, -
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אז גם קדילאק הוציאו SUV חשמלי. מדובר בSUV בגודל ביניים (במונחים אמריקאיים), עם טווח של 312 מייל (כ500 ק"מ), מחירו בארה"ב מתחיל ב$62K, ויש לו quirks and features מפה עד הודעה חדשה. על פניו נראה כמו תחרות הוגנת לטסלה מודל X, מרצדס EQC, אודי e-tron, לקסוס חשמלית כלשהי, ג׳נסיס GV60 ועוד (סליחה אם לא ציינתי את הדגמים נכון, קרוסאוברים זה לא הצד החזק שלי). זה הסרטון על הדגם: מה שמעניין אותו זה דבר אחר. ידוע שקדילאק נמצאת בקשיים מאז שנות ה90 בערך. תדמית של רכב לקהל מבוגר, מתחרות מאירופה ויפן שמשאירות לה אבק, כמעט פשיטת רגל של GM ב2008. בואו נגיד ככה שקדילאק היום היא צל של מה שהייתה פעם.…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
קורולה 09 כל המחירים כוללים עבודה+צביעה, החלקים מפירוק ככל הנראה. טמבון - 600 יישור של מכה במכסה פגאז' טיפול בחלודה+ צביעה, יישור +צביעה של דלת אחורית שמאל - 450 החלפה +צביעה של כנף קדמית שמאלית - 350 החלפה של בולמים מקוריים יפניים (לא אמר איזה חברה, מה מומלץ בתכלס? ) 700 ( הוא הסתכל מבעד לגלגל ראה שמשהו שם נראה לא טוב, ואז נשען טיפה על הרכב, לפי מה שאני מבין זה הבולמי זעזועים ? ) כן זה אצל ערבי אם מישהו תוהה
הודעה אחרונה מאת arik100, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בתור חובב וולוו החלטתי שהרכב הבא שלי יהיה xc60 ומאוד מעניין אותי לבצע כל מיני עדכונים ושדרוגים דרך המערכת של vdash אצלי בחניה, במקום אצל המוסך המורשה מנופח המחירים. אם אחד מחברי הפורום המכובדים מצא לנכון להשתמש במערכת האפטרמרקט הזו, יותר מאשמח לשמוע על החוויה; נוחות, קשיים, מחיר, בלת"מ וכו'... האמת שהשדרוג שמעניין אותי הכי הרבה הוא לביצועי המנוע
הודעה אחרונה מאת Mr.T5, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אשמח לברר לגבי האם ניתן לטפל ברכב חדש במוסך מורשה ?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הי,חברים לא מזמן הזמנתי פנסים אחורים למאזדה 3 2015 הגיע אחרי חודשים וחצי . היגע לארץ ונכנס כמובן למכס אחרי שנכנס למכס עבר שבוע ופתאום הפנסים נתקעו במכס . התקשרתי למכס אומר לי שפנסים נבדקו ולא אישרו על ידי משרד התחברה אין תו תקן . למרות שיש מעל 10 אנשים שהזמינו אותם פנסים ועבר להם חלק בלי בעיות . ואגב חברים שהזמינו את פנסים לפני קיבלו את הפנסים עם מדביקה על הקרטון רשום נבדק על ידי משרד התחברה ומאושר .ויש לי תמונות של החבילות עם המדביקות . אני מנסה להשיג אותם( משרד התחבורה( אין מענה לצעיר . איזה מן אישור הם צרכים . שדיברתי עם המכס אמרו לי לפנות למשרד התחברה . אני אשמח לעזרתכם . תודה
הודעה אחרונה מאת O_m, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי סוזוקי איגניס 2004 אוטומט ובעליות הוא מידרדר לי כמו בחניונים וכ'ו מה עושים???
הודעה אחרונה מאת הפסען, -
-
-
- אחראי פורום
- 43 עוקבים
- 165 תגובות
- 33.8 אלף צפיות
כרגע יש לי מידע על שתי רמות גימור DYNAMIC - מערכות בטיחות מלאות למעט ניטור עצמים בשטח מת והתראה בנסיעה לאחור - 174990 ש"ח ADVENTURE - כולל ניוטר בשטח מת והתראה על תנועה חוצה בנסיעה לאחור - 184990 ש"ח יחידת הכוח זהה לזאת של הקורולה ההברידית מנוע 1.8 הספק 122 כ"ס וגיר רציף. שתי הגרסאות עם יכולת גרירה של 750 ק"ג, וללא גג פנורמי. לא מן הנמנע שתהיינה רמות גימור נמוכות יותר שיוכוונו בעיקר לציי רכב. אתמול כבר נצפו הדגמים הראשונים על מוביליות בדרך מאילת למרכז הארץ:
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
השבוע עלתה על כבישי ישראל יחידה ראשונה של DS4 האמורה לגשר את הפער בין ה-DS3 Crossback ל-DS7. סממן נוסף להשתייכות המותג לקוצרן סטלאנטיס היא העובדה שה-DS4 מיוצרת במפעל אופל בראסלהיים גרמניה. היא מבוססת על פלטפורמה PSA-EMP2 המשותפת דגמים רבים של הקוצרן. הדגם שהגיע הוא הברידי-נטען במפרט הבא: נפח מנוע: 1598 סמ"ק הספק: 225 כ"ס (משולב בנזין+חשמלי) 0-100: 7.7 שניות טווח נסיעה חשמלי: 50 ק"מ מחיר: 274990 ש"ח מפרט מערכות הבטיחות כולל זיהוי עצמים בשטח מת ובקרת שיוט אדפטיבית. בהמשך אולי תגענה גירסאות זולות יותר עם מנוע 1.2 והספקים 130 ו-155 כ"ס, 1.6 עם הספקים של 180 ו225 כ"סת ו-1.5 דיזל 130 כ"ס…
הודעה אחרונה מאת RROONNII30, -
-
השקת ה DS4 החדשה 1 2
מאת אלי55-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 29 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
מדובר ברכב ראשון בסדרת השקות שתתבצע בשבועות הקרובים שמבוססות על פלטפורמת EMP דור שלישי, הבאה בתור תהיה ה 308 דור שלישי ואח"כ אופל אסטרה וסיטרואן C5. פרטים נוספים בהמשך.
הודעה אחרונה מאת RROONNII30, -
-
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
פרק 18 עלה הבוקר לאוויר העולם החופשי עדיין. עמדות טעינה, מותה של המשפחתית, על מי האשמה בהתיקרויות האחרונות של כלי הרכב ועוד, בפרק החדש של 'דרייב' - פודקאסט הרכב הכי טוב מדרום ללבנון ומצפון למצרים!
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 4 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אני שוקל לרכוש שני פנסים מחו"ל במחיר שיעלה לי לקנות בערך אחד בארץ, כשבדקתי מכס, הופתעתי לראות שזה רק 17% מעל 75$ ואין מדרגה נוספת ב500$ כתוב שדרוש אישור משרד התחבורה - לחצתי על הלינק, העביר אותי לטפסים בנושא יבוא כלי רכב ומוצרי תעבורה והיחיד שנשמע מתאים מכל האפשרויות שם זה - בקשה לרישיון ייבוא מוצרי תעבורה נכנסתי והתחלתי למלא, באחד השלבים ביקשו שטר מטען, רוצים שאזמין את המוצר ורק אז אבקש אישור? לא עשה הגיון והשדה גם לא חובה אז דילגתי עליו עוד לא שלחתי את הטופס האם אני בכיוון הנכון? אם כן, לאחר קבלת "הרישיון" פשוט להזמין את המוצר? מעדיף לברר את כל הפרטים כעת מאשר להזמין ואז להתחיל לרדוף אחרי מידע תודה ל…
הודעה אחרונה מאת yairw, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
IMG_2811.MOV IMG_2811.MOV IMG_2811.MOV IMG_2811.MOV IMG_2811.MOV
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
בשנה שעברה נחשף בתאילנד הקורולה קרוס ויועד בעיקר לשווקים מתפתחים. כעת החליטו להתחיל לשווק אותו גם בשוק הצפון האמריקאי וסיכוי גדול שגם הגרסה ההיברידית תגיע לשם. עד היום יוניון לא כל כך מיהרה לשווק דגמים בתקינה האמריקאית - ההיילנדר הגיע רק אחרי שהתחיל השיווק באירופה והסיינה מככבת בנתיים רק באפיקי הייבוא המקביל. ועם תג מחיר נמוך יותר מהראב 4 היבריד, נראה שיהיו כמה יבואנים מקבילים שיקפצו על ההזדמנות: https://www.caranddriver.com/toyota/corolla-cross
הודעה אחרונה מאת אריה שאג, -
- 8 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מועדים לשמחה, אני רואה הרבה פרסומים של אוטו, שהם מפרסמים ייעוץ חינם לקניית רכב. אני לא מצליח להבין מה האינטרס שלהם? בהתחלה חשבתי שהאינטרס זה ליידים שהם מרויחים מיבואניות הרכב, אבל לא נשמע לי כל כך, כאם כן אז הייעוץ שלהם לא אמיתי, אלא עם אינטרסים.. סתם מעניין אותי להבין.. מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מזל טוב byd!! הרכב עבר מבחן ריסוק אירופאי וזכה ב5 כוכבים. https://www.euroncap.com/en/results/byd/atto+3/46635
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שבוע מבורך, אני נוסע מדי פעם לאזור נס הרים רק בשביל הכיף, כמו כל בן-אדם נורמלי... אני אף פעם לא בטוח (1) איזה מקטע אני הכי אוהב, (2) איפה ומתי יש סיכוי הכי טוב שהכביש יהיה יחסית פנוי, (3) מה יהיה המסלול המעגלי האופטימלי בשאיפה 'לכסות' את כל הכבישים, בלי לחזור על אותו כביש או לעבור בקטעים משעממים. אשמח לעזרתכם! שאלת בונוס: ראיתי שהרבה מתייחסים לקטע נחמד שמכונה לוזית (כביש הבר מצוה?), אבל אין לי מושג איפה בדיוק זה נמצא. אשמח להכוונה. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת NofarTorino,
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,546 אורחים (הצג רשימה מלאה)