Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, ניקו פ. כתב:

משהו כזה, כן. אבל לא תמיד. 

גם ברכב אוטומטי, לא כל תיבות ההילוכים מוצלחות ומצליחות לשמור על טווח אופטימלי (למעשה ברוב המכוניות ה"רגילות" - ללא זיקה ספורטיבית - זה כך) ואז משתמשים בפלאפים שבהגה. וגם לא תמיד העברת ההילוכים מהירה לטובה כמו בידני, בקרב נהגים מנוסים. 

מאידך, יש תיבות אוטומטיות טובות מכל נהג מנוסה ככל שיהיה. בעיקר במכוניות קצת יותר יקרות. אבל,לא בטיב עסקינן, אלא בתחושה.

וקצת אמוציות ונוסטלגיה. 

מצטט את עצמי כמו אחרון הנרקיסיסטים רק כדי להוסיף:

לפעמים גיר ידני יכול להיות ההבדל לשעמום מוחלט בפקק לבין כיף. לי למשל ברכב עממי יש ידית מאוד קליקית וכייפית. ברמה שלעשות עקב-אגודל חסר כל תועלת ולהוריד הילוך ממש תורם לי להפגת השעמום ושמירת הריכוז. אז זה לא חייב להיות כוח, מירוץ או אפילו נהיגה ספורטיבית. יש לזה גם "קיק" נחמד כשאתה סתם בפקק או רוצה לעשות איזו פניה בכיף שניה לפני ההגעה לבית.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מבחינתי גיר ידני זה משהו נחמד לשחק בו פעם ב

אבל לחיות עם זה ביום יום - עזבו אותי.

אם הייתי קונה רכב נוסף בשביל הפאן לסופ"שים - כנראה שהיה ידני.

אבל רכב יחיד - שיהיה אוטומטי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 8 שעות, המהיר הזהיר כתב:

שלחתי להם הודעה והם אמרו לי שהעמדות עדיין לא פעילות ופתוחות לחברי הנסיון בלבד מצ"ב ההודעה, מצד שני באפליקציה אני כן רואה אופציה להטעין.. מוזר.

נראה לי שהשירות לקוחות שלהם לא מעודכן. העמדות עובדות מצוין עם האפליקציה של YELLOW ואפילו צוברים כסף על הטענות.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

לדעתי לגיר גיל כן יש מקום באיזו סופר מיני נניח על מנוע 2 ליטר אטמוספרי סביב 200 סוסים . משהו כמו טייפ r הישנות. זה באמת כייף לא נורמלי להעיף אותו לכיוון 8500 סל"ד ולהעביר להילוך הבא או גז ביניים להורדת הילוך. אבל , טורבו בהמה מודרני עם 3 ליטר והלאה מחייב כבר גיר נוסח zf8 או dsg/pdk/ בקיצר מצמד כפול ועדיף כזה עם תוכנה. עם טונות של מומנט וגדישה גבוהה לא כיף לאבד מומנטום ונפילת גדישה תוך כדי העברה ידנית. אבל זה עדיין כייף לעבוד עם פדלים מאחורי ההגה.

טסלה זה פשוט דכאון, היא כל כך יעילה שזה הופך לשעמום. כי כל מהלך ידוע מראש. כל מהלך היא תבצע בדיוק כפי שהיא עשתה אותו ב 100 פעמים האחרונות. וזה דיכי.

עריכה אחרונה על ידי 98civic

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

גיר ידני לא מתאים למי שנמצא בעיר לפחות 50% מהנסיעות. תמיד אני שוכר רכב ידני באירופה וכשיש פקקים עקב חופשות של אירופאים/תאונות/עבודות בכביש זה סיוט, קלאץ ראשון שני במשך חצי שעה. לא כיף. בת"א זה ממש ממש לא כיף.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 4 שעות, 98civic כתב:

לדעתי לגיר גיל כן יש מקום באיזו סופר מיני נניח על מנוע 2 ליטר אטמוספרי סביב 200 סוסים . משהו כמו טייפ r הישנות. זה באמת כייף לא נורמלי להעיף אותו לכיוון 8500 סל"ד ולהעביר להילוך הבא או גז ביניים להורדת הילוך. אבל , טורבו בהמה מודרני עם 3 ליטר והלאה מחייב כבר גיר נוסח zf8 או dsg/pdk/ בקיצר מצמד כפול ועדיף כזה עם תוכנה. עם טונות של מומנט וגדישה גבוהה לא כיף לאבד מומנטום ונפילת גדישה תוך כדי העברה ידנית. אבל זה עדיין כייף לעבוד עם פדלים מאחורי ההגה.

טסלה זה פשוט דכאון, היא כל כך יעילה שזה הופך לשעמום. כי כל מהלך ידוע מראש. כל מהלך היא תבצע בדיוק כפי שהיא עשתה אותו ב 100 פעמים האחרונות. וזה דיכי.

לא צריך להגזים.

רכב קטן יהיה מאוד תגובתי עם המנוע הנכון ויכולים להיות לו רק 120-150 סוסים.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Michazzz כתב:

גיר ידני לא מתאים למי שנמצא בעיר לפחות 50% מהנסיעות. תמיד אני שוכר רכב ידני באירופה וכשיש פקקים עקב חופשות של אירופאים/תאונות/עבודות בכביש זה סיוט, קלאץ ראשון שני במשך חצי שעה. לא כיף. בת"א זה ממש ממש לא כיף.

3 שנים עם ידני בתל אביב, באמת באמת שאני אדם ביקורתי ואין לי בעיה להודות כאשר משהו לא לרוחי, אבל בכנות כבר כל כך התרגלתי שאין הבדל מבחינתי בין הרכב הידני שלי לאוטומטי של זוגתי. ממש אפס הבדל. נוסע על שניהם ולא מרגיש עייף/עצבני/מיואש אפילו תא טיפה בשלי בהשוואה לשלה בגלל הגיר.

הפאק היחיד שקורה לי במעברים בין ידני לאוטומט הוא במוח שלי כשאני בא ללחוץ על הקלאץ׳ הלא קיים מתוך הרגל ובטעות לוחץ על בלם היד ברכב שלה (שבמקרה הזה הוא בלם רגל).  

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...