Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, vadim6385 כתב:

יותר מדי פעולות ידניות הופכות באיזשהו שלב למטרד ורצון לייעל

תלוי למי

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 6 דקות, vadim6385 כתב:

השליטה צריכה להיות מבחירה. יש הבדל בין לרוץ מרתון כי אתה רוצה לבין לרוץ מרתון כי מישהו הצמיד לך אקדח לראש ומאיים להרוג את כל המשפחה שלך אם לא תסיים מרתון בפחות מ5 שעות.

זה באמת לא כזה משנה כי בשתי האופציות אני מת תוך גג 5 דקות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

ואחדד שוב את הסוגייה, אני לא מדבר על רכב עם מנוע חלש או חזק זה לא הסוגייה, אני מדבר על הבדל בין הנאה ממיצוי כוח המנוע באמצעות שילוב להילוך מתאים (גם אם המנוע חלש) להבדיל מהנאה מפעולת העברת ההילוך עצמה.

דוגמה רחבה יותר כדי להמחיש את הסוגייה:

רכב ידני, הנהג מעביר את כל ההילוכים להילוכים לא נכונים לאורך כל הנסיעה (מהילוך חמישי להילוך שני, מהילוך ראשון לחמישי, מרביעי לראשון וכך הלאה).

הרכב לא סוחב, מקפיץ טורים, כמעט נכבה, קופץ, מרעיש וכו'.

מי שאוהב גיר ידני עדיין יגיד לעצמו, היי היה סבבה בגלל שנהניתי מפעולת ההעברת ההילוכים עצמה?  אני לא חושב שיש נהג כזה אבל אולי אני טועה, מעניין לקבל תשובה בדיוק על הדוגמה הזאת. 

כלומר המסקנה שלי היא שפעולת ההילוכים עצמה לא היא הגורמת להנאה אלא היכולת של הנהג למצות את כוח המנוע/ לשלוט בכוח המנוע באמצעות שילוב הילוך מתאים.

ושוב ברכב חשמלי יש מיצוי של כוח המנוע כל הזמן ולכן אין צורך בהילוכים ומיצוי כוח המנוע גורם להנאה.

עריכה אחרונה על ידי evc
פורסם
לפני 14 שעות, Gopher כתב:

פז מוסיפים כל שבוע עמדה בתחנה חדשה. יש להם כבר פריסה יפה בכל רחבי הארץ.

שלחתי להם הודעה והם אמרו לי שהעמדות עדיין לא פעילות ופתוחות לחברי הנסיון בלבד מצ"ב ההודעה, מצד שני באפליקציה אני כן רואה אופציה להטעין.. מוזר.

Screenshot_20221019-095939_Messages.jpg

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם
לפני שעה, evc כתב:

כלומר המסקנה שלי היא שפעולת ההילוכים עצמה לא היא הגורמת להנאה אלא היכולת של הנהג למצות את כוח המנוע/ לשלוט בכוח המנוע באמצעות שילוב הילוך מתאים.

בדיוק.

אף אחד לא נהנה להחליף הילוכים מראשון לחמישי בשביל לחנוק את המנוע.

אם אתה רוצה למשוך ידיות בשביל הכיף, בשביל זה יש הנדברקס.

פורסם (נערך)

אני אנסה לפשט את זה כי נראה שחלק מההסברים לא עוברים. 

ההנאה נובעת מכך שאתה שם את המשחק במחשב על רמה hard. זה לנהוג בידני. יש כאלו שסבבה להם normal כי המשחק קשה גם ככה והעלילה שלו יפה (911 נגיד) ואפשר ליהנות מהאתגר והיופי שלו המון גם בלי האתגר הנוסף שעלול לפגוע בחוויה (כישורי הנהיגה הירודים שלי בתוך 911). 

ויש כאלו שאוהבים לשחק באיזי (ואגיות למשל). אני לא מעוניין בכלום חוץ מהסיפור. מסובב את ההגה, הרכב יעשה את השאר. אני רק מקבל את (חוסר) התחושה.

בקיצור, אנשים שאוהבים "לנהוג" אוהבים לנהוג. לשלוט בהכל או ברוב הדברים, כי זה מוסיף אתגר, עניין וכיף. 

זה לא אומר שמי שנהנה מרכב שנראה בעיני אחרים משעמם הוא לא טוב. 

מי שנהנה מאוטומט, שיהיה לו לבריאות. 

מי שנהנה מרכב בלי סאונד, שיהיה לו לבריאות. 

מי שנהנה מגולף/טסלה במסלול, שיהיה לו לבריאות. 

הנאה זה סובייקטיבי וכל אחד יכול ליהנות ממה שבא לו. 

אני לא מצליח להבין איך אפשר לז**ן בשכל 3 עמודים על מושג סובייקטיבי כמו הנאה. אבל הנה, גם אני הצטרפתי לחגיגה. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 3 שעות, evc כתב:

ואחדד שוב את הסוגייה, אני לא מדבר על רכב עם מנוע חלש או חזק זה לא הסוגייה, אני מדבר על הבדל בין הנאה ממיצוי כוח המנוע באמצעות שילוב להילוך מתאים (גם אם המנוע חלש) להבדיל מהנאה מפעולת העברת ההילוך עצמה.

דוגמה רחבה יותר כדי להמחיש את הסוגייה:

רכב ידני, הנהג מעביר את כל ההילוכים להילוכים לא נכונים לאורך כל הנסיעה (מהילוך חמישי להילוך שני, מהילוך ראשון לחמישי, מרביעי לראשון וכך הלאה).

הרכב לא סוחב, מקפיץ טורים, כמעט נכבה, קופץ, מרעיש וכו'.

מי שאוהב גיר ידני עדיין יגיד לעצמו, היי היה סבבה בגלל שנהניתי מפעולת ההעברת ההילוכים עצמה?  אני לא חושב שיש נהג כזה אבל אולי אני טועה, מעניין לקבל תשובה בדיוק על הדוגמה הזאת. 

ושוב ברכב חשמלי יש מיצוי של כוח המנוע כל הזמן ולכן אין צורך בהילוכים ומיצוי כוח המנוע גורם להנאה.

אפשר להקביל את זה לנגינה.

יש את האורגנים האלו שאתה לוחץ על כפתור ומנגנים לבד מנגינה, זה נחמד כשאתה ילד אבל זה לא מהנה כמו באמת לנגן את אותה מנגינה בעצמך.

אותו דבר בנהיגה, אתה יוצר מוזיקה בדמות תאוצה ושליטה בכח וזה בלתי נפרד מהעברת ההילוכים, תקרא לזה מה שתרצה אבל זה חבילה שלמה של נהיגה בעיניי ברכב ידני, העברת ההילוכים, השליטה במצערת, בהיגוי וכו

פורסם
לפני 43 דקות, לירון .ה. כתב:

מה אתה מדבר

סינכרו קראוול טורבו דיזל. מתחיל בשני ומעביר לחמישי ישר.

תענוג

זו רמאות, אתה לא חונק את המנוע.

חוצמזה, אתה משכנע את המשוכנעים - אשתי יודעת שביום שאני אזכה בלוטו תהיה בחניה למטה היילקס של קבלנים, עם שאריות חול ומלט מאחורה.

בעצם כנראה אז נעבור לבית פרטי ורכב חשמלי כבר יהיה אופציה.

פורסם (נערך)

מה שאני מבין הוא שההנאה של מי שנהנה משימוש בגיר ידני  נובעת פשוט מ"ההצלחה" שלו לתפעל נכון טכנולוגיה "מסורבלת" לתפעול על מנת שהתוצאה תהיה פשוט נסיעה תקינה ומיטבית (התאמת כוח המנוע לסיטואצית הנסיעה).

וברכב חשמלי הטכנולוגיה "קלה" לתפעול ולכן אין הנאה "בהצלחה" בתפעול נכון שלה שכן הרכב נוסע תקין ובאופן מיטבי בכל מקרה (כוח המנוע מותאם לכל סיטואציית נסיעה).

כלומר בנהיגה ברכב ידני אתה כובש את האוורסט מבחינת רמת האתגר וברכב חשמלי אתה כובש בקושי גבעונת קטנה 😉

עריכה אחרונה על ידי evc
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

משהו כזה, כן. אבל לא תמיד. 

גם ברכב אוטומטי, לא כל תיבות ההילוכים מוצלחות ומצליחות לשמור על טווח אופטימלי (למעשה ברוב המכוניות ה"רגילות" - ללא זיקה ספורטיבית - זה כך) ואז משתמשים בפלאפים שבהגה. וגם לא תמיד העברת ההילוכים מהירה לטובה כמו בידני, בקרב נהגים מנוסים. 

מאידך, יש תיבות אוטומטיות טובות מכל נהג מנוסה ככל שיהיה. בעיקר במכוניות קצת יותר יקרות. אבל,לא בטיב עסקינן, אלא בתחושה.

וקצת אמוציות ונוסטלגיה. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 18 שעות, Boltik כתב:

שאלה לאילתים או מי שמכיר - האם יש מע"מ על חשמל ביתי באילת?

לא מופיע מע"מ על חשבון החשמל בחשבוניות של הצריכה הביתית.

לדעתי גם לא צריך לחייב ב-מע"מ על חשמל שנצרך לצורך טעינת רכב חשמלי בתחנות דלק.

מה קורה בעמדות חיצוניות, קניונים וכו.. ?

ובכן כאן כבר מדובר  בעמדות טעינה ציבוריות, שלא נמצאות בבעלותם של תחנות הדלק.

אלו כבר צריכות להופיע ברשימות מסודרות, של מה כולל או לא כולל תוספת מע"ם.

פורסם

כן, זאת בדיוק הייתה השאלה הבאה שלי - האם יש חיוב מע''מ על טעינת רכבים. למיטב הבנתי טסלה מחייבת אותו מחיר כמו בשאר חלקי הארץ.

• תוכן חדש...