Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, bobi כתב:

יש לך שלפוחית מברזל ויכולת ריכוז מאוד מרשימה.

ריכוז אין לי בעיה ו 4 שעות לא להזתין זה כלום אםילו בגילי.

לפני 9 שעות, bobi כתב:

אין סיכוי שאני נוסע לאילת בלי עצירה אחת לפחות של איזה חצי שעה לשרותים/קפה/סנדוויץ/סתם קצת למתוח עצמות וגלידה לילדים, זה לא אמור להיות מסע כומתה מתיש. ובזמן הזה אפשר לשים את הרכב בטעינה.

עם ילדים וטיול זה משהו אחר. אני מדבר על נסיעה לבדלעבודה ששם לוחות הזמנים משחקים תפקיד.

לפני 9 שעות, bobi כתב:

לא הבנתי, אם נסעת 330 קילומטרים ונשארו לך עוד 930 בצריכת דלק של 1:17, אתה צריך טנק דלק של 70 ליטר, במה אתה נוסע, בטנק?

אני מדבר על 800 קילומטר עם תדלוק אחד. בכל רכב מודרני אין בעיה בבין עירוני לעשות 700- 800 קילומטר על מיכל.

שלשום למשל נסעתי לכ"ס דרך כביש 6 עם הוולבו עם קרוז נעול על 125. כשהגעתי אחרי כ 110 קילומטר הוא הציג צריכה של 17.2 קמ"ל וטווח של יותר מ 1000 קילומטר.

לפני 9 שעות, bobi כתב:

ובלי קשר ממתי נסיעה לאילת זה פקטור בשיקולים לרכישת רכב? אלא אם אתם עובדים בתור נהגי שליחויות על קו מטולה-אילת, נסיעה פעם בשנה או שנתיים לאילת היא זניחה. תמיד אפשר גם לשכור לכבוד המאורע הנדיר רכב בנזין ולסגור את הסיפור פעם בשנה.

אם היה פעם בחודשיים הייתי שוקל חשמלי אבל כשיש לך בממוצע פעם בחודש סיבוב של 700-800 קילומטר זה לא מעשי.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני שעה, Night Driver כתב:

אם היה פעם בחודשיים הייתי שוקל חשמלי אבל כשיש לך בממוצע פעם בחודש סיבוב של 700-800 קילומטר זה לא מעשי.

אז אתה באמת לא קהל היעד לרכב חשמלי.

אבל לרוב האנשים בישראל סביר להניח שמעולם לא יצא להגיע לנסוע בארץ 700-800 ק"מ ביום, סביר להניח שלא יצא גם יותר מחצי מהטווח הזה וגם רק במקרים חריגים.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

לאבא שלי ולאשתי ששניהם לא נוסעים הרבה הייתי לוקח חשמלי אם היתה אופציה לטעינה אלחוטית בחניה בבית.

שניהם אין סיכוי שיתעסקו עם כבל טעינה.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

שניהם אין סיכוי שיתעסקו עם כבל טעינה.

לא נתקלתי עוד במישהו שלא הסתדר עם זה. הם יודעים לחבר תקע לשקע?

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בוא נגיד ככה, אצל שניהם לא העון החכם ולא הטלפונים טעונים אלא אם מישהו הטעין עבורם.

לא עניין ל מסובך אלא שהם לא מפנימים שדברים אלחוטיים שעובדים על חשמל צריכים טעינה מידי פעם.

פורסם
לפני 15 שעות, bobi כתב:

לא הבנתי, אם נסעת 330 קילומטרים ונשארו לך עוד 930 בצריכת דלק של 1:17, אתה צריך טנק דלק של 70 ליטר, במה אתה נוסע, בטנק?

כן בטנק רומני.

• מצחיק 1
פורסם
לפני 17 שעות, alechko01 כתב:

גם אני חזרתי מאילת ביום חמישי היה די עמוס בכמה נקודות , רכב היה עמוס עד לגג וכמובן מזגן עבד שעות נוספות, תדלקתי סולר ב5.8 לליטר ולאחר 330 קילומטרים רכב אכל קרוב ל17 ליטר והמחשב הציג שיש לי עוד 930 קילומטרים עד לתדלוק הבא .

ושילמת פי 10 ממה שמשלם בעל רכב חשמלי על אותו מרחק נסיעה.

שיש לך רכבים עם לפחות 400 ק"מ סוללה זה מספיק לרוב הגדול של הנהגים בארץ, ותמיד יש עמדות מהירות למי שצריך.

פורסם

אף אחד לא חולק על זה שבינתיים חשמל יותר זול.

למי שהטווחים מתאימים והרכב מתאים זה פיתרון מצויין אבל עדיין לא חסרים כאלה שלא מוצאים חשמלי מתאים (ושגם מכנס לתקציב) או שהטווחים בעייתיים עבורם.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 15 שעות, shellcase כתב:

תראה לי רכב עם 500 כ"ס שיש לו בעיה של כח זמין לעקיפה.
בסוף עקיפה דורשת דווקא הספק, כי אתה מבצע עבודה. מומנט זה הרגשה, את ההרגשה אני משאיר לעיתונאים.

אבל טסלה לא עולה כמו אוטו עם 500 סוסים..

ובלי קשר, כח זמין לעקיפה זה סובייקטיבי, יש כאלה שיגידו שגם אוטו עם 80 סוסים זה מספיק. בסוף טסלה נותנת לך תאוצה (במהירויות סבירות) שלא משתווה לאף הוט האצ' בשוק, וזה מורגש.

לגבי מומנט - אפשר לומר שהוא משפיע על התאוצה של התאוצה. יעני בסוף אוטו עם מומנט זמין מוקדם יותר, יגיע לתאוצה המקסימלית שלו מהר יותר, ולכן הרבה פעמים יאיץ מהר יותר מרכב עם יותר הספק על הנייר.

פורסם

הכל נכון ואני לגמרי מסכים.
כל מה שהארתי והערתי עליו, הוא שלא בגלל שהרכב חשמלי 'לא צריך לתכנן עקיפות ולחשוש מהן'. אלא בגלל שהוא חזק.

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מיידיות תאוצה שיש לטסלה מאפס היא באמת פסיכית אבל מגלגול של 100 רכב עם 300 סוסים כמו שיש ל sr ירגיש אותו דבר. אודי s3 גם תהיה יןתר מהירה וגם אודי a6 55. מיידיות בקיק דאון ברכבים האלו היא באמת זניחה. מה שכן השקט של טסלה זה רק מתסכל ולא יתרון בעיניי. התלהבות מטסלה עבור אחד, הוא דיכאון עבור אחר. רכב חסר רגש שכזה צריך ללמוד להתרגל אליו.לצאת לאילת עם משפחה ולהיות חרד כל הנסיעה שמה יקרה שאולי במקרה כל מטענים תפוסים או אולי חלקם תקול יכול להוציא המון שיער לבן על הראש. 

• אהבתי 3

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, 98civic כתב:

לצאת לאילת עם משפחה ולהיות חרד כל הנסיעה שמה יקרה שאולי במקרה כל מטענים תפוסים או אולי חלקם תקול יכול להוציא המון שיער לבן על הראש. 

יש מלא מטענים בדרך לאילת ובדרך חזרה: מצפה רמון, עין יהב, צוקים, פונדק 101, יוטבתה, בביג אילת, בכל תחנות הדלק באילת, שמונה עמדות בסופרצ'ארגר של טסלה וזה רק חלק מהעמדות.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם
לפני 17 שעות, Gopher כתב:

ושילמת פי 10 ממה שמשלם בעל רכב חשמלי על אותו מרחק נסיעה.

איך בדיוק שילמתי פי 10 על נסיעה לאילת?

אשמח להסבר עם חשבון מדויק . אני לא יודע בדיוק כמה שילם על כל הנסיעה בחור שפתח את הטופיק אבל יש לי הרגשה שבחשבון אתה חלש.

אם כבר נושא של כסף עלה אז טסלה וגם חשמליות אחרות עם תווך נסיעה עדיין קצר פחות מ600 קילומטרים עולים כמעט פי 3 מרכב חדש שלי ,כך שמחיר של הדלק הם כבר שילמו מראש ל10 שנים קדימה .

מה שכן שוק של סיני מתקדם יפה ותווך נסיעה כן יגיע לכיוון קרוב ל1000 וגם מחיר ירד אני מאמין, אנו עדיין בהתחלה כמו עם טלפונים של נוקיה הפעם.

פורסם
לפני 20 דקות, alechko01 כתב:

אנו עדיין בהתחלה כמו עם טלפונים של נוקיה הפעם

אז אתה אומר שמכאן הכל ילך ויתדרדר? :) 

• מצחיק 1
  • תוכן חדש...