Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אחלה סיכום. נראה באמת מאוזן וכנה ואמיתי.

אז אפשר בביטחון לומר שהטווח האמיתי ב sr3 הוא 340 ק"מ?

האם זה טסלה אמריקאית או סינית? הבנתי שלסינים יש סוללה שונה יותר טובה וטווח יותר טוב.

בכלל אחת הבעיות הגדולות בטסלה שיש בשוק יד 2 היא שלמרות שעל הנייר מדובר באותו דגם, יש כלכך הרבה וריאציות שצריך ממש להבין ולחפור כדי לדעת איזה תת דגם מקבלים ומה ההבדל.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם (נערך)

הממוצע שלי בחודשי הקיץ עומד על 360 ק"מ בערך. 340 ק"מ זה בנסיעות מהירות ארוכות (לצפון בקצב קצת יותר מהיר, בגלל חוסר צורך בלשמור סוללה ולאילת, שם קצת יותר חם), שזה בעיני הנתון היותר קריטי ( בגלל ששם מתעורר הצורך בעמדות טעינה ציבוריות) ,מטווחים של רכבים חשמליים בתוך העיר (למרות שזה נתון חשוב למי שנטול עמדה פרטית). בחודשי החורף זה בערך 380 קמ (קצת פחות בנסיעות ארוכות) ובעונות מעבר 410 קמ בממוצע.

הרבה נסיעות קצרות יכולות גם לפגוע בטווח, ובצורה אפילו יותר אנושה. בגלל ההשקעה במיזוג.

לפני 50 דקות, bobi כתב:

האם זה טסלה אמריקאית או סינית?

סינית

לפני 50 דקות, bobi כתב:

הבנתי שלסינים יש סוללה שונה יותר טובה וטווח יותר טוב

לא אמורים להיות הבדלי טווחים בין הסינית לאמריקאית במזג אוויר חם. במזג אוויר קר לאמריקאית אמור להיות יתרון בטווח, בעיקר בטמפרטורות מתחת ל 10 מעלות (טוב למי שגר בהרים). היתרון של הסוללה הסינית הוא בעיקר בשרידות לטווח ארוך (פי שלוש מחזורי טעינה.סוללות lfp)

אין כזאת כמות של וריאציות(בטח לא ב lr והפרפורמנס), ב sr+ יש 4 ווריאציות עם הבדלים יחסית קטנים:

אמריקאיות (מאות בודדות) - עם סוללת nmc כהבדל עיקרי. שרידות צפויה נמוכה יותר של הסוללה, אבל עדיין מדובר על מעל 300 אלף קמ צפויים בממוצע.

סינית שנת 2021 - סוללות lfp. שרידות גבוהה יותר, אבל הסוללה קצת יותר כבדה, ולכן עם מנוע יותר חזק כפיצוי על המשקל.

סינית 2022 - הסוללה גדלה, הטווח השתפר קצת. הכח פחת קצת והרכב מאיץ חצי שניה יותר ל 100.

בדצמבר 2021  - הגיע מחזור בודד של טסלות גם עם המנוע החזק של 2021 וגם עם הסוללה הגדולה של 2022.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 1
פורסם

שים לב שכריות האוויר הצדיות נמצאות בצידי המושבים הקדמיים וכיסוי מלא למושבים הקדמיים חוסם אותם.

Screenshot_20221013-100659_Chrome.jpg

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 דקות, evc כתב:

שים לב שכריות האוויר הצדיות נמצאות בצידי המושבים הקדמיים וכיסוי מלא למושבים הקדמיים חוסם אותם.

Screenshot_20221013-100659_Chrome.jpg

ידוע ונבדק. מותאם לכיסא.

פורסם (נערך)

מזגן על 20 מצביע על הבדל גנטי מאוד גדול בינינו. אין מצב שהרכב שלי לא קפוא בספטמבר. 

בקרות שיוט יכולות לפספס, לגמרי, במיוחד כשהן לא מוגדרות כנהג אוטונומי. לא חושב שהוגן לשפוט אותה ככזו. 

מאוד מעניין לדעת שבנסיעה רגועה אפשר להגיע לאילת בלי לעצור,על אף המגבלות (90 קמ"ש וכו'). בכל זאת, אני הייתי מעדיף ליהנות מהנסיעה + לעצור להטענה גם במחיר של עוד חצי שעה הטענה מהירה. מעניין יהיה לקרוא השוואה בין עוד רכבים חשמליים. 

מה שאני פחות מתחבר אליו זה עניין הרעננות. כמובן שמדובר בעניין אינדיבידואלי, אבל לדעתי כיום כמעט כל משפחתית תוציא אותך מאוד רענן בהגעה לאילת. לי יצא לעשות את זה לא מזמן על אוקטביה 22 והיה סבבה לגמרי. הנסיעה עברה חלק ונעים, הגענו רעננים למלון והרבה בזכות שנסענו ללא פקקים. כלומר מה שיותר מתיש זו הדרך לדעתי ופחות הרכב. לפחות במקרה של משפחתיות מודרניות. בנוסף היה (מאוד חסכוני). התחלנו עם מיכל מלא. עצרנו לאכול בתצפית ברמון. הגענו לאילת, הסתבבנו עם הרכב באילת + יום אחד שנסענו לטייל בדרום + חזרה לאילת ואז נסיעה לתל אביב למחרת. תדלקתי בחזור ליד הבית בתחנה הקבועה כי כבר היה באזור הרבע מיכל שנותר. 

האוקטביה 1.5 טורבו מאוד חסכונית. מאמין שבבין עירוני אפשר לעשות איתה משהו כמו 900 ק"מ למיכל בכיף. אז החשמליים עוד לא ממש שם מבחינת טווחים מן הסתם, אבל מאוד נחמד לדעת שהם מספיקים לכל פעולה בארץ בערך ללא הגבלה מיוחדת. 

תודה על הסקירה המאוזנת. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 10 שעות, Uri-G כתב:

5. עקיפות בכביש 40 בטסלה הם תענוג. ברכב בנזין כל יציאה לעקיפה הייתה התחלת דיון : "למה לעקוף? האם צריך לעקוף? האם אני יצליח לעקוף?" . בטסלה עקיפות הם NONISSUE , הם מתחילות ונגמרות עוד לפני שמתחיל הסימפוזיון של האישה , גם כשמדובר בשיירה של 3-4 רכבים.

סיכום מצויין חוץ מהציטוט הנ"ל.
זה לא עניין של בנזין,דיזל או חשמל.
זה עניין של הספק.
כשהייתה לי פיאט פנדה שאלתי את עצמי לפעמים אם לעקוף והייתי מתכנן את העקיפות, היום כשיש לי קרוב לפי 3 הספק אין שום שאלה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בנוסף להספק יש גם את הזמן שלוקח להגיע לשיא ההספק.

זה משתנה מרכב לרכב בהתאם למנוע ולתיבת ההילוכים.

• אהבתי 1

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם
לפני 12 שעות, Uri-G כתב:

6. קטן אבל מעצבן. מחיר הטעינה באילת זהה לעלות טעינות באיזור המרכז, בניגוד לתידלוק רכב שלא כולל מע""מ

אולי בשבילך המחיר הוא אותו המחיר, החברה שמפעילה את השירות כנראה רואה תמורה שונה 😉

פורסם

לפני 3 שעות, shellcase כתב:

זה עניין של הספק.
כשהייתה לי פיאט פנדה שאלתי את עצמי לפעמים אם לעקוף והייתי מתכנן את העקיפות, היום כשיש לי קרוב לפי 3 הספק אין שום שאלה.

ההספק חשוב, אבל המומנט המיידי של מנוע חשמלי....הוא ה- Game changer בהקשר של עקיפות עם רכב חשמלי.

• אהבתי 1

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, ניקו פ. כתב:

מזגן על 20 מצביע על הבדל גנטי מאוד גדול בינינו. אין מצב שהרכב שלי לא קפוא בספטמבר

כנראה, כי במאזדה שקדמה לטסלה הייתי על מינימום 21 מעלות. בטסלה אני מוריד עוד מעלה רק כי יציאות המזגן קצת יותר רחוקות מהנהג.

מעניין יהיה לקרוא השוואה בין עוד רכבים חשמליים

יש את ההשוואה הזאת של icar, שזה המבחן הכי מקצועי שיצא בארץ.

https://www.icar.co.il/רכב-חשמלי/מבחן_השוואתי:_מה_באמת_הטווח_של_הרכבים_החשמליים/

אבל האמת מאוד קשה להשוות,  על הנייר. יש כל כך משפיעים כמו מזג אוויר, כמה אוהבים קור (עוצמת מזגן), סגנון נהיגה, מהירות (אווירודנימיות), מסלול ואפילו לחץ אוויר בצמיגים ומשקל . כך שזה יכול להיות רק אינדיקציה כללית אם לא נעשה במבחן מסודר וחשוב להזכיר כמה שיותר פרמטרים כדי שתהיה אינדיקציה.

מה שאני פחות מתחבר אליו זה עניין הרעננות. כמובן שמדובר בעניין אינדיבידואלי, אבל לדעתי כיום כמעט כל משפחתית תוציא אותך מאוד רענן בהגעה לאילת

בגדול אני מסכים. זה לא מה שהיה לפני 20 שנה. גם במאזדה cx5 הייתי נוסע ועדיין יוצא בסבבה מהרכב. אבל זה עדיין לא הרעננות של האאודי a6 , הטסלה וגם לא האאודי a4, שיצאתי כאילו לא נהגתי בכלל. 

האוקטביה 1.5 טורבו מאוד חסכונית. מאמין שבבין עירוני אפשר לעשות איתה משהו כמו 900 ק"מ למיכל בכיף. אז החשמליים עוד לא ממש שם מבחינת טווחים מן הסתם, אבל מאוד נחמד לדעת שהם מספיקים לכל פעולה בארץ בערך ללא הגבלה מיוחדת. 

תודה על הסקירה המאוזנת

עדיין לא נתקלתי במגבלות אמיתיות לטווח של הרכב, אבל רכב חשמלי עדיין דורש תיכנון בעיקר בגלל חלוקה לא תמיד מאוזנת של מטענים. יכולים להיות אזורים מפוצצים במטענים במקום אחד ובאיזור אחר כמעט כלום. עדיין נדרשת פריסה יותר מוגברת של מטענים.

לפני 3 שעות, shellcase כתב:

זה עניין של הספק.
כשהייתה לי פיאט פנדה שאלתי את עצמי לפעמים אם לעקוף והייתי מתכנן את העקיפות, היום כשיש לי קרוב לפי 3 הספק אין שום שאלה

לא לגמרי. האאודי a6 הייתה מאיצה בקצת יותר מ 6 שניות מאוד קרוב לטסלה וזה עדיין לא היה דומה.

מעבר לעובדה שהמהירות נצברת בצורה מיידית יותר בטסלה, זה גם חוסר הדרמה בעקיפות. אין רעש ,הרכב לא נדרש להוריד הילוכים וכו'. אם לא תסתכל על הכביש או מד המהירות אפילו לא תבין שאתה עוקף במהירות גבוהה כל כך. 

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 1
פורסם

עדכון מעניין.

תווך 340 קילומטרים הוא מאוד גבולי כי עם זמן קיבולת סוללה רק יורדת וכמובן גם התווך הנסיעה ירד עם השנים.

גם אני חזרתי מאילת ביום חמישי היה די עמוס בכמה נקודות , רכב היה עמוס עד לגג וכמובן מזגן עבד שעות נוספות, תדלקתי סולר ב5.8 לליטר ולאחר 330 קילומטרים רכב אכל קרוב ל17 ליטר והמחשב הציג שיש לי עוד 930 קילומטרים עד לתדלוק הבא .

מה שאני רוצה להגיד שלא הייתי מסוגל לנסוע רגוע לאילת עם רכב שתווך נסיעה שלו 340 קילומטרים במקרה הטוב ולהיות עם עיניים על המסך ולספור כל אחוז שירד וכך כל הדרך, לא בשבילי תענוג שכזה.

IMG_20221013_174113.jpg

IMG_20221013_173647.jpg

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לגבי רעננות, יוצא לי לא מעט להגיע לאילת, לסיים יום עבודה ולחזור כשלרוב אני לא עוצר בדרך אלא אם צריך להשתין.

בסך הכל פחות מעייף מלנסוע לצפון ותמיד הגעתי רענן גם עם המגאן, גם עם הפלואנס, גם עם הקארוק וגם עם ה 3008. 

הטווח עבורי בעייתי. לא אוהב לנסוע כשאני צריך לתכנן טעינות על מנת להשלים את היום. ברכבים מונעי דינוזאורים נוזליים יוצא עם מיכל מלא ומתדלק פעם אחת בנסיעה כזו איפה שנוח לי על הדרך בלי תכנונים ובלי לחץ.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

יש לך שלפוחית מברזל ויכולת ריכוז מאוד מרשימה. אין סיכוי שאני נוסע לאילת בלי עצירה אחת לפחות של איזה חצי שעה לשרותים/קפה/סנדוויץ/סתם קצת למתוח עצמות וגלידה לילדים, זה לא אמור להיות מסע כומתה מתיש. ובזמן הזה אפשר לשים את הרכב בטעינה.

לא הבנתי, אם נסעת 330 קילומטרים ונשארו לך עוד 930 בצריכת דלק של 1:17, אתה צריך טנק דלק של 70 ליטר, במה אתה נוסע, בטנק?

ובלי קשר ממתי נסיעה לאילת זה פקטור בשיקולים לרכישת רכב? אלא אם אתם עובדים בתור נהגי שליחויות על קו מטולה-אילת, נסיעה פעם בשנה או שנתיים לאילת היא זניחה. תמיד אפשר גם לשכור לכבוד המאורע הנדיר רכב בנזין ולסגור את הסיפור פעם בשנה.

עריכה אחרונה על ידי bobi
  • אהבתי 1
פורסם
בתאריך 13.10.2022 בשעה 15:21, Casper כתב:

ההספק חשוב, אבל המומנט המיידי של מנוע חשמלי....הוא ה- Game changer בהקשר של עקיפות עם רכב חשמלי.

תראה לי רכב עם 500 כ"ס שיש לו בעיה של כח זמין לעקיפה.
בסוף עקיפה דורשת דווקא הספק, כי אתה מבצע עבודה. מומנט זה הרגשה, את ההרגשה אני משאיר לעיתונאים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...