Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יכול להיות שזה קצת כמו שעון אנלוגי מול שעון דיגיטלי.

כששניהם עושים את העבודה, הבחירה ביניהם זה כבר רק טעם אישי.

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, yossiaviel כתב:

אצל "פז" הסיפור שונה. הם פשוט עדיין אינם קיימות. בפועל.

ייתכן שהם מופיעות רק באפליקציות.

פז לשם אילת - קיים ואף פעיל. לטעינה משתמשים באפליקציית YELLOW.

image.thumb.jpeg.d038882199b67483fd4a6c1c25a4fb1a.jpeg

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 15 דקות, yossiaviel כתב:

אני גר לא רחוק מהתחנה הזו, ונוסע כל הזמן מהכביש הזה ולא שמתי לב.

כל הכבוד!

פז מוסיפים כל שבוע עמדה בתחנה חדשה. יש להם כבר פריסה יפה בכל רחבי הארץ.

פורסם
לפני 6 שעות, vadim6385 כתב:

לא מבין את הגישה הזאת, למרות שאין לי רכב חשמלי.

הנאה מנהיגה חייבת לכלול רעש, ויברציות, עשן וסירחון?

מבחינתי הלוואי והמאזדה שלי הייתה חשמלית או לפחות היברידית. ואם היה לי כסף ומקום לעמדת טעינה הייתי קונה רכב חשמלי ראוי לשמו בלי לחשוב אפילו.

נהנה ממנו לא פחות, ומבטיח לכם שלא הייתה עוברת בראש שלי אפילו פעם אחד ש"הלוואי וזה היה רועש ומעשן".

קודם כל, הרעש הוא כן חלק מהחוויה, ואני לא מדבר על האגזוזים הצורחים בחוץ, אני אוהב את רעש המנוע מבפנים.

עכשיו - רכב חשמלי ממוצע היום - אינו מהנה לנהיגה טכנית, זה או ג'יפונים\מיניואנים למיניהם או טסלה.
והטסלה - אמנם יודעת לייצר קצב משוגע, אבל בסוף היא מאד 'אאודי'. הנהג הוא רק אביזר.

ואם כבר מזכירים אנאלוגי\דיגיטאלי - אני נוהג ברכב עם גיר ידני, ולא ממש מוכן לשמוע על אוטומט כי אשתעמם (וניסיתי). מה זה אומר עליי?

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 5 דקות, shellcase כתב:

אם כבר מזכירים אנאלוגי\דיגיטאלי - אני נוהג ברכב עם גיר ידני, ולא ממש מוכן לשמוע על אוטומט כי אשתעמם (וניסיתי). מה זה אומר עליי?

שעוד מעט תנהג רק על רכבים עתיקים או רכבים בסיסיים.

גם אני עד 2011 החלפתי ידני בידני אבל אז כבר התחיל להיות קשה להשיג משפחתית ומעלה מאובזרת וידנית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פוסט מעניין, אני חושב שבעוד שנה בתקופת הקיץ יהיה מאוד קשה למצוא עמדת טעינה פנויה. אין ספק שמזגן הוא צרכן סוללה רציני מאוד בישראל - מעניין איך זה עוזר למכירות בדובאי. להטעין בלילה בחניה פרטית זה סבבה ונוח, לצאת לנסיעה ארוכה ולתכנן את ההטענות האלה - נשמע לי מלחיץ קצת ואני מוותר בינתיים. עקיפות בדרך לאילת -  לא חושב שזו בעיה רצינית עם רכב חזק מספיק, לי אין תלונות ברכב הנוכחי. אם לכולם היה נוח בנסיעה ארוכה בטסלה עם חלון שקוף בגג אז מצוין. אני אמתין קצת לטווחים גדולים יותר (אני זוכר שהתחילו למכור בסלקום מכשיר נפתח עם שתי סוללות כדי שיחזיק יום), לעמדות טעינה מסודרות (חסר שיתחילו מכות ליד עמדה כזו כי "אני הייתי קודם" בחום של 48 מעלות בלי צל). נסיעה טובה

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

גם אני עד 2011 החלפתי ידני בידני אבל אז כבר התחיל להיות קשה להשיג משפחתית ומעלה מאובזרת וידנית.

לא באירופה, נשאר יבוא אישי.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, shellcase כתב:

ואם כבר מזכירים אנאלוגי\דיגיטאלי - אני נוהג ברכב עם גיר ידני, ולא ממש מוכן לשמוע על אוטומט כי אשתעמם (וניסיתי). מה זה אומר עליי?

שאולי אתה מתבלבל ממה שגורם לך הנאה בגיר ידני, כוח המנוע האפקטיבי שהילוך נכון מביא עמו לעומת מלאכת ההעברת ההילוכים עצמה (עזיבת דוושת התאוצה- לחיצה על דוושת המצמד- העברת מוט ההילוכים- שחרור דוושת המצמד- לחיצה על דוושת התאוצה).

כלומר לצורך הענין אם אתה נוסע עם הרכב בהילוך שני ומעביר מייד לאחר מכן להילוך חמישי במקום להילוך שלישי הרכב לא יסחוב, ואז אני לא חושב שתגיד לעצמך שנהנית מפעולת ההעברת ההילוך שביצעת (כנראה שתתבאס על הפעולה המיותרת).

אבל אם כן תעביר הילוך מהילוך שני להילוך שלישי אז המנוע יסוחב מאחר והוא נמצא בטווח פעולה אפקטיבי שלו ומזה תהנה. כלומר לא העברת ההילוך עצמה גרמה לך הנאה אלא עוצמת המנוע.

ברכב חשמלי יש לך כל הזמן עוצמת מנוע ולכן יש הנאה מעוצמת המנוע כל הזמן.

עריכה אחרונה על ידי evc
פורסם

הרכב שהי נהנתי לנהוג עליו שהיה ברשותי זה פיאסטה שנת 2000 עם 60 כוח סוס(ו 40 עם מזגן דולק).

אין קשר תמיד בין עוצמת המנוע להנעה/הנאה

זה עניין של להיות מעורב בנהיגה, לקבוע מה שבא לך. 

אבל קשה להסביר לאנשים שמסתכלים בפריזמה של תאוצות=הנאה

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 16 דקות, evc כתב:

שאולי אתה מתבלבל ממה שגורם לך הנאה בגיר ידני, כוח המנוע האפקטיבי שהילוך נכון מביא עמו לעומת מלאכת ההעברת ההילוכים עצמה (עזיבת דוושת התאוצה- לחיצה על דוושת המצמד- העברת מוט ההילוכים- שחרור דוושת המצמד- לחיצה על דוושת התאוצה).

כלומר לצורך הענין אם אתה נוסע עם הרכב בהילוך שני ומעביר מייד לאחר מכן להילוך חמישי במקום להילוך שלישי הרכב לא יסחוב, ואז אני לא חושב שתגיד לעצמך שנהנית מפעולת ההעברת ההילוך שביצעת (כנראה שתתבאס על הפעולה המיותרת).

אבל אם כן תעביר הילוך מהילוך שני להילוך שלישי אז המנוע יסוחב מאחר והוא נמצא בטווח פעולה אפקטיבי שלו ומזה תהנה. כלומר לא העברת ההילוך עצמה גרמה לך הנאה אלא עוצמת המנוע.

ברכב חשמלי יש לך כל הזמן עוצמת מנוע ולכן יש הנאה מעוצמת המנוע כל הזמן.

ההנאה היא חד משמעית מהעברת ההילוכים.

פורסם
לפני 9 שעות, shellcase כתב:

לא אומר עליך שום דבר.

לפני 1 דקה, לירון .ה. כתב:

אבל קשה להסביר לאנשים שמסתכלים בפריזמה של תאוצות=הנאה

לא בהכרח, אני פשוט אומר שמבחינתי משחק בהילוכים, או רעש זה לא בהכרח הנאה מנהיגה.

מבחינתי הנאה מנהיגה יכולה להיות גם ברכב שבו אתה מנותק לגמרי מהכביש, האוטו עושה בשבילך את כל העבודה, ולך נשאר להתפעל מאיך שכל האוטומציה מתפקדת.

כל אחד ומה שהוא נהנה ממנו.

אתה נהנה להיות זה שמרכיב פקקים על שפורפרות משחת שיניים, אני נהנה מלהתקין ולהפעיל את המכונה שתרכיב את הפקקים במקומי.

לפני 5 דקות, EliC25 כתב:

ההנאה היא חד משמעית מהעברת ההילוכים.

יותר מדי פעולות ידניות הופכות באיזשהו שלב למטרד ורצון לייעל.

לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

ההנאה היא מהיכולת לשלוט ברכב כרצונך.

וגם מהיכולת לא לעשות את זה.

השליטה צריכה להיות מבחירה. יש הבדל בין לרוץ מרתון כי אתה רוצה לבין לרוץ מרתון כי מישהו הצמיד לך אקדח לראש ומאיים להרוג את כל המשפחה שלך אם לא תסיים מרתון בפחות מ5 שעות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, vadim6385 כתב:

כל אחד ומה שהוא נהנה ממנו.

אתה נהנה להיות זה שמרכיב פקקים על שפורפרות משחת שיניים, אני נהנה מלהתקין ולהפעיל את המכונה שתרכיב את הפקקים במקומי.

מה עשית ממני צארלי צאפלין בזמנים מודרנים חחח

אסיים בפתגם אינדיאני 

" ביום שיזהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשגות כולן יתייבשו. רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף"

עריכה אחרונה על ידי לירון .ה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• תוכן חדש...