Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן ראיתי

רק מ 2026 תהיה חובה לרכוש אוטובוס עירוני חשמלי. זה הרבה זמן.

ולמה כבר לא לקבוע שכל מונית שנוסעת בעיר חייבת להיות חשמלית, אפשר לסדר למוניות מקומות הטענה מסודר רק להן.

ומה עם כל ריכבי ההפצה? סופרים, חלוקת סחורות קלות, למה לא "להכריח" אותם לעבור לחשמל, להם יש מספיק מקום ליצור תחנות הטענה לצי שלהם.

רק זה לבד יוריד את זיהום האוויר בערים במידה רבה.

ואז גם לשלב את השוק הפרטי, לאלו שאין אפשרות להתקין עמדה פרטית.

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 28 דקות, לירון .ה. כתב:

מה עם כל ריכבי ההפצה? סופרים, חלוקת סחורות קלות, למה לא "להכריח" אותם לעבור לחשמל, להם יש מספיק מקום ליצור תחנות הטענה לצי שלהם.

נקודה שחשבתי עליה לא פעם.

שרשראות ההפצה האלה משתמשות בכלי רכב שמריצים קילומטראז'  גבוה מאוד בתצורה של פקקים והמתנות עם מנוע דולק. אין לי מושג איך להפוך את זה להכרח, אבל אין ספק שזה יתרום בצורה מאוד משמעותית להפחתת הזיהום.

בנוגע לאוטובוסים חשמליים - קיים בתצורות שונות כבר 50 שנה בעולם עם כבלים. בתל אביב יש קו אחד (או יותר?) מבוסס קבל/סוללה, לא מרגישים בשום הבדל בנסיעה - עדיין אותם נהגים פרועים של דן...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אחת הדוגמאות שאהבתי זה רכב הסיור שנגע 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע סביב בסיס הקרייה, היה בעבר איסוזו או טויוטה דיזל והיום MG ZS חשמלית, כבר מעל לשנה ככה, אז נראה שזה עובד להם.

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, alechko01 כתב:

כי עלות חשמל לא כמו מחיר של טעינת ביתית  וגם עם טעינה ביתית הפרש לא כזה מנצח

ההפרש מנצח ובענק. בממוצע (בכל עונות השנה) אני עושה 380 קמ לסוללה שלמה. זה עלות של 9 אג' לקמ בעלות טעינה ביתי. זה כרבע מעלות דלק ברכב היברידי/בנזין וכחמישית מבנזין, ואם מדובר ברכב בנזין שמזכיר את הביצועים של הטסלה כבר מדובר על הפרש הרבה יותר גדול.

ובנוסף רכב  חשמלי חדש בהשוואה לרכב חדש בנזין וגם היברידי הרבה יותר יקר  ואם לעשות חשבון לפי הפרש במחיר ,הדבר יכול לסבסד לי את עלות של נסיעות עם סולר לעוד -10 שנים קדימה ( כמובן הכל נכון למצב של היום

לא נכון אלא אם אתה משווה רכבים מקבוצות שונות. 

הג'יפונים הסינים עולים כמו הג'יפונים הבנזיניים הזהים להם בגודל ולרוב זולים מהם וחזקים הרבה יותר.

האיוניק 5 גם זול מרוב המתחרים שלו, שנותנים מרחב פנימי דומה וזול מכולם אם משקללים את יתרון הכח שלו עליהם.

הטסלה זולה בהרבה מרכבי ספורט-סדאן שמספקים כח שרק דומה לשלה.

רכב חשמלי לא יהיה זול מרכב דיזל בן עשר וגם לא אמור להיות הפתרון למי שמסתפק ברכב בן 10, אבל יהיה זול לתחזוקה מול כל רכב לחדש אחר במידה ויש טעינה ביתית או גישה לטעינה מפוקחת מחיר, כמו שיש היום בהרבה עיריות ומקומות עבודה.

ועוד דבר נוסף - רכב בנזין/סולר יכול להמשיך לשרת אותי לאחר 10 שנים מה שאני בכלל לא בטוח לגבי רכב חשמלי.  

אם תתעמק בפורום, תקרא שירשורים פה על לא מעט אנשים שהתייאשו מרכבי ice הרבה לפני עשור בגלל שהם עשו להם את המוות, או שהם הגיעו למסקנה שהם לא סומכים על הרכב שלא יתקע אותם באיזה פיז די לוך.

דווקא בקטע הזה לרכב חשמלי יש הרבה יתרון. רוב המערכות לא אמורות להיכשל בטווח של עשור ומגיעות עם אחריות ל 8 שנים. גם הסוללות אמורות להחזיק יותר מעשור בהנתן ומדובר על רכב עם קירור אקטיבי לסוללה.(כבר אין למכירה רכבים חדשים עם קירור פסיבי)

אני בספק אם רכב טסלה בעוד 13 שנים ( כמו רכב של EliC25) יעשה אותו סיבוב לאילת על אותה סוללה 

כבר כתבתי כאן בשירשור. רכב כמו טסלה שהקילומטראג' שלו ממוצע צפוי לדגנרציה של 5% בעשור  בממוצע וגם אם הדגנרציה יותר גדולה, יגיע לאילת עם טעינה אחת , ודיי ברור לך שעוד עשור כמות עמדות הטעינה תגדל משמעותית.

ומחיר של סוללה לפי כתבות הוא 23000 דולר.

אז כמו שאומרים "אז תקנה מהעיתון".

לטסלה בישראל יש מחירון רשמי. עלות סוללה מחודשת  22000 שח, וחדשה 35000 שח , שתיהן מגיעות עם אחריות ל4 שנים ו 75000קמ. לפי בלוגים של בעלי טסלות ברשת, החדשות מחזיקות מעל 300 אלף קמ בממצע והמחודשות כחצי מזה. כדרך אגב, זה ירידה של 10 אלף שח מהמחיר שלהם שנה שעברה. כך, שבעוד עשור צפה למחירים נמוכים משמעותית. נכון שיבואנים אחרים מתמחרים את הסוללות בשמים, אבל כמו שכתבתי בשרשור אחר, היבואנים יצטרכו להוריד מחירים או שאנשים ייבאו לבד מחול סוללות להחלפה.

לשם השוואה. באאודי , ניסיון של חבר  לברר עלות מנוע משופץ , דיברו איתו על 17000 שח מיבוא מחו"ל , בלי כמעט אחריות, לא על המנוע ולא על התקלות שיכולות להגיע בעקבות ההחלפה.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, stx כתב:

בסדר, הרכב החשמלי עוד לא מנצח את ה-ICE בכל פרמטר - אבל אל תשכח שבלא מעט רכבי בנזין צריך לתכנן פעולה פשוטה כמו עקיפה.

פעולה לא פשוטה בכלל ובכל רכב צריך לתכנן עקיפה, גם בפרארי. 

• אהבתי 2
  • מצחיק 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 52 דקות, לירון .ה. כתב:

כן ראיתי

ולמה כבר לא לקבוע שכל מונית שנוסעת בעיר חייבת להיות חשמלית, אפשר לסדר למוניות מקומות הטענה מסודר רק להן.

ומה עם כל ריכבי ההפצה? סופרים, חלוקת סחורות קלות, למה לא "להכריח" אותם לעבור לחשמל, להם יש מספיק מקום ליצור תחנות הטענה לצי שלהם.

רק אגיד שהמרחק שלנו מ2026 זהה למרחק שלנו מתחילת הקורונה..

לא יודע, זה מרגיש לי מעט זמן

פורסם
לפני 3 שעות, לירון .ה. כתב:

בחן לפני חודשיים את המרצדס EQC,  לקחתי אותו גם לסיבוב, מאיץ כמו טיל ושקט כמו רוח.

מה עשה בסוף..

קנה מרצדס GLE מנוע 4 ליטר טורבו דיזל.

רציתי לומר, אנחנו עוד לא שם. נראה לי פה שרתמו את הסוסים אחרי הכירכרה.

זרקו הכול לקערה ורצו לראות איזה עוגה תצא.

בית קרקע,מקום לעמדה משלך, כסף פנוי לרכישת רכב חדש, מעולה.

כל השאר עדיין לא שם, מצטער.

מה לא שם, מאיזו בחינה?

לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

לא יודע לגבי בלאי אבל כשבטווח של 3-4 שנים סביר להניח שנראה סוללות יותר מתקדמות עם טווחים ומשקל עדיפים וטעינה יותר מהירה סביר להניח שהחלוצים של היום יסבלו מירידת ערך גדולה.

זה בדיוק מה שמטריד אותי ברכבים חשמליים היום.

זה כמו סמארטפונים לפני עשור או מחשבי PC לפני 15-20 שנה - אתה קונה משהו ותוך חצי שנה גג הוא כבר מתיישן.

רק שפה אתה גם מוציא סכום של 6 ספרות.

לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

עצם זה שצריך לתכנן פעולה פשוטה כמו לנסוע לאילת מחזיר אותי 30  שנה אחורה כשעשינו את הדרך 4 חברים בפיאט 127 בת קרוב ל 20.

אם אתה בא מהצפון/מרכז, אתה צריך לתכנן את הנסיעה מראש ולארגן לעצמך מקום לישון, אלא אם אתה רוצה לבלות 8-10 שעות על הכביש באותו יום.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
Just now, vadim6385 כתב:

מה לא שם, מאיזו בחינה

במחשבה והתפיסה של אנשים.

אפילו כאלו שמכל הסיבות יכולים להרשות לעצמם, ואין להם בעיה להחליף רכב כל שנה.

לפני 5 דקות, EliC25 כתב:

רק אגיד שהמרחק שלנו מ2026 זהה למרחק שלנו מתחילת הקורונה..

לא יודע, זה מרגיש לי מעט זמן

במדינה שלנו כל יעד רישמי, זה סיבה לדחייה.

הקורונה לימדה, שאפשרי בזמנים קצרים לשנות תפיסות, ואימוץ שיטות חדשות

יאריס 2005

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Night Driver כתב:

לא יודע לגבי בלאי אבל כשבטווח של 3-4 שנים סביר להניח שנראה סוללות יותר מתקדמות עם טווחים ומשקל עדיפים וטעינה יותר מהירה סביר להניח שהחלוצים של היום יסבלו מירידת ערך גדולה.

הם לא.  כשיצטרכו החלפה, הם יחליפו לסוללות החדשות יותר והזולות יותר עם הטווח הגבוה יותר. זה מה שקרה לבעלי טסלות s הראשונות. כשהם הגיעו לשלב החלפות סוללה, כבר הטכנולוגיה כל כך התקדמה שלא היו לטסלה את הסוללות שהיו בטסלות הראשונות. אז בהחלפת סוללות החליפו לסוללות של טסלות חדשות וגדל לרכב הטווח.

מה גם שרכבים ישנים מתחרים במחירון עם רכבים ישנים שבערך באותו גיל, לא עם רכבים חדשים שיש להם מחיר גבוה בהרבה.

לפני 4 שעות, shellcase כתב:

אבל בסדר נו, אולי זו דרכו להביע התלהבות - אנחנו לא נגד, רק נשמח להישאר בתחום המציאותי והאמת ולא הגזמות והקצנות סטייל תוכנית ריאליטי

תודה המפקד, שאתה מרשה לי להתלהב מרכב עם יותר מ 300 כס, הייתי מאוד צריך את האישור הזה ממך.

לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

עצם זה שצריך לתכנן פעולה פשוטה כמו לנסוע לאילת מחזיר אותי 30  שנה אחורה כשעשינו את הדרך 4 חברים בפיאט 127 בת קרוב ל 20.

דווקא לאילת אין ממש צורך בתכנון (חוץ מהצורך לדעת על מקומות הטעינה) אין ממש הרבה אופציות מסלול , כמו שתיארתי. טעינה של רכב כמו טסלה לאילת דורשת 5 דקות בעמדות של טסלה (אם בכלל, ניתן למתן את הנהיגה בנגב ולהגיע לאילת )ומחשב הרכב גם יודע לתכנן עבורך את העצירות אם צריך בעזרת עמדות של טסלה, וכרבע שעה בעמדות של איוי אדג'.

דווקא בטיולים בצפון יש יותר תכנון, אבל גם הוא נובע יותר מלימוד מיקום עמדות הטעינה שבדרך (יש אפליקציה) והתאמת המסלול לעמדות הטעינה ולזמנים של ארוחה או טיול.

לפני שעה, לירון .ה. כתב:

כן ראיתי

כי אין מלאים בעולם. תראה איזה התנפלות יש על כל רכב חשמלי שאיך שהוא מגיע לארץ.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
לפני שעתיים, לירון .ה. כתב:

לא יודע?

תסביר לי

אההה… עכשיו אני לא יודע אם אתה צוחק או לא 🙂

זה ׳שלב׳, כמו שלב מנועים או שלב להילוך.

image.gif.c53ddcee08e6c69177c13108601ed730.gif

• אהבתי 1
פורסם
לפני 21 דקות, stx כתב:

אההה… עכשיו אני לא יודע אם אתה צוחק או לא 🙂

זה ׳שלב׳, כמו שלב מנועים או שלב להילוך.

image.gif.c53ddcee08e6c69177c13108601ed730.gif

ראית את התמונה שלי בפרופיל?

אני נראה בחור שצוחק

• מצחיק 1

יאריס 2005

פורסם
לפני 14 שעות, Uri-G כתב:

תודה המפקד, שאתה מרשה לי להתלהב מרכב עם יותר מ 300 כס, הייתי מאוד צריך את האישור הזה ממך.

חלילה לא בשליליות, תתלהב בכיף גדול ונתלהב איתך ביחד!
אני בנאדם מאד ריאלי ו'אנאלי' על דיטיילס, סך הכל אין עוררין שאין הרבה אלטרנטיבה לטסלה במחיר ובסגמנט האלה, ואני מאד מפרגן. 
אם הייתי קצת פחות 'פטרול-הד', גם הייתי קונה אחת באיזשהו שלב.

מה שכן - לא צריך לקחת כל ביקורת כאילו מישהו תקף אותך אישית.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 10 דקות, shellcase כתב:

מה שכן - לא צריך לקחת כל ביקורת כאילו מישהו תקף אותך אישית

משום מה לא הצלחתי לראות את הכלליות שבביקורת שלך.

רצוי שתלמד לא להגיב אם אין לך משהו ראוי לכתוב.

פורסם
בתאריך 16.10.2022 בשעה 11:41, Gopher כתב:

יש גם בתחנות של פז וסונול באילת.

בוא נעשה קצת סדר בדברים.

מתוך סך התחנות כאן אצלנו באילת, יש שניים ששייכות לסונול ושניים לפז.

בתחנות של סונול, רק עמדה אחת נמצאה, והיה עליה פתק "לא תקין".

אצל "פז" הסיפור שונה. הם פשוט עדיין אינם קיימות. בפועל.

ייתכן שהם מופיעות רק באפליקציות.

• מעניין 2
פורסם
לפני כשעה, shellcase כתב:

אם הייתי קצת פחות 'פטרול-הד', גם הייתי קונה אחת באיזשהו שלב.

לא מבין את הגישה הזאת, למרות שאין לי רכב חשמלי.

הנאה מנהיגה חייבת לכלול רעש, ויברציות, עשן וסירחון?

מבחינתי הלוואי והמאזדה שלי הייתה חשמלית או לפחות היברידית. ואם היה לי כסף ומקום לעמדת טעינה הייתי קונה רכב חשמלי ראוי לשמו בלי לחשוב אפילו.

נהנה ממנו לא פחות, ומבטיח לכם שלא הייתה עוברת בראש שלי אפילו פעם אחד ש"הלוואי וזה היה רועש ומעשן".

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...