Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש כמה סוגים של " מוסך מורשה"

האחד הוא "מורשה משרד התחבורה" כל מוסך שקיבל רישיון לתקן כלי רכב.

השני הוא "מורשה יבואן" - התנאי הראשון הוא שיש לו רישיון משרד התחבורה, אבל, בנוסף, הוא מקושר ליבואן רכב. היתרון הוא שצוות המוסך מקבל הדרכה מטעם היבואן על הטיפול בתוצרת שהוא משוק, מצוייד בכלי הכבודה ומספק חלקים מקוריים. כמוכן מוסכים אלה מתודרכים ומצויידים לטיפול בתקלות שהתגלו בסדרות ייצור, גם אם לא פורסמה קריאת שירות (recall) פומבית. חסרונם של מוסכים מרשת היבואן הוא בעיקר במחיר הגבוה יותר שהם גובים.

סוג שלישי של מוסך הוא "מתמחה" - גם הוא מורשה משרד התחבורה, אבל נוטה לטפל ברכבים של יצרן מסויים. מוסכים אלה אינם שייכים לרשת היבואן ואינם נתמכים על ידו, אבל יש ביניהם כאלה שצברו ידע מעמיק בטיפול בתוצרת מסויימת.

לגבי רכב חדש - בדרך כלל מומלץ לטפל בו במוסך מרשת היבואן לפחות בתקופת האחריות, שכן למרות שהחוק מתיר טיפול בכל מוסך מורשה וטיפול כזה אינו אמור לגרוע מהאחריות  הרי שטיפול מחוץ לרשת עלול להיות תירוץ להתחמקות מאחריות במקרה תקלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

@sperial נתן תשובה מפורטת, אבל אני רוצה לחדד כמה נקודות.

עפ"י לקוח המטפל במוסך מורשה משרד התחבורה שומר על זכויותיו בכל הקשור לאחריות היצרן כל עוד הוא טיפל ברכב לפי המפרט שקבע היצרן, ויש לו אסמכתאות על כך.

(חשבוניות הכוללות פירוט מדויק של הטיפול שנעשה ברכב)

שתי הסתייגויות לנ"ל:

1. אחריות היצרן עפ"י החוק הישראלי הינה לתקופה מינימלית של שנתיים. לעיתים האחריות ארוכה יותר אבל כאן יש להבחין בין אחריות יצרן לאחריות יבואן. באחריות יבואן אין חובה לכבד את האחריות אם הלקוח לא טיפל  במוסך מורשה יבואן.

2. במקרה של תקלות אחרי תקופת האחריות (מה שנקרא "אחריות של רצון טוב") הסיכויים לקבל אחריות כזאת למי שלא טיפל במוסך מורשה יבואן, די קטנים.

אישית אני מטפל במוסכים מורשי יבואן, וזה הוכיח את עצמו במהלך השנים. אני משלם מעט יותר, אבל שומר לעצמי את הזכות לבקש "אחריות של רצון טוב" במקרה שאזדקק.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כן אתה יכול.

אם אתה בוחר לעשות זאת אני ממליץ לך לקחת הצעת מחיר כתובה ממוסך מורשה. רצוי המרכזי של היבואן טרם הטיפול ואז לעשות את אותו הטיפול בדיוק ושהקבלה תיראה אותו דבר (אותם חלפים ואותה עבודה).

כמו כן להשוות אותה למפרט הטיפולים המצויין בספר הרכב.

אופציה נוספת לחסוך זה לבקש הצעות מחיר טלפוניות מ2-3 מוסכים מורשי יבואן שונים. תופתע אך לפעמים יש פערים לא קטנים.

• תוכן חדש...