רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
- 25 עוקבים
- 44 תגובות
- 7 אלף צפיות
אני, עקיפת רכב עומד במעבר חציה. אחרי שחברה של הבת שלי נרצחה מעבירה כזו (הרוצח חופשי !) חברה אחרת נפצעה קשה (במקרה אחר !) ואחיינית שלי יצאה בנס בשריטות (מקרה שלישי !). פעם רוצחת עקפה אותי במהירות גבוהה במעבר חציה, צפרתי חזק, לא עניין אותה, אבל שתי הילדים שחצו עצרו בגלל הצפירה, וניצלו. מאז, תמיד כשאני עוצר לילדים במעבר חציה, אני עוצר במרכז הכביש, כך שאי אפשר לעקוף, ולא אכפת לי אם זה חוקי לעמוד כך. אגב, בארה"ב אחת העבירות החמורות ביותר, היא עקיפת אוטובוס תלמידים עומד, גם אם אתה שלש נתיבים שמאלה יותר. מוצדק !
הודעה אחרונה מאת race driver, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
כל מילה מיותרת.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי ניסאן מיקרה 2013 ובמספר בדיקות של צריכת דלק אני מקבל שהרכב עושה בסביבות 1 ליטר ל 9 קילומטר. נראה לי לא תקין לרכב שחרט על דגלו "חסכוני". מתחת לרכב אני לא רואה סימנים של נזילה ממיכל הדלק. עוד מישהו עם ביצועים עלובים כאלו?? מה יכולה להיות הבעיה? הצמיגים מלאים אפילו יותר ממה שצריך, אז אני מניח שזה לא משם. מתכנן לשים תוסף לדלק לניקוי האינג'קטורים, אך אני בספק שזה ישפר משמעותית. אציין שהנהיגה בו היא בעיקר עירונית עם מזגן, אבל עדיין ציפיתי ליותר... תודה למגיבים.
הודעה אחרונה מאת levy, -
-
גלגל רזרבי
מאת Jeff766- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי לכולם אני מחפש גלגל רזרבי לרנו קליאו 2014. ראיתי שהמידות הרגילות של הצמיגים הם 16, ומצאתי במאגר חלקי חילוף צמיג בגודל 15. בעיקרון שתי שאלות: 1. האם זה תקין שהגלגל הרזרבי יהיה קטן יותר באינץ מהגלגל הרגיל? 2. האם זה הגודל שמתאים ככה שהוא ייכנס למקום הייעודי שלו ברכב (מתחת לתא המטען, מחוץ לרכב)?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום יש למישהו מידע על חברת השכרה 'addcar' שהיא בעצם סוכנות בסלובקיה שנותנת שירות בשדה בוינה, למעשה כבר הזמנתי דרך 'אקונומי בוקינגס' אך כעת אני רואה הרבה הביקורות לא טובות באתר trustpilot, (מוזר, כי ב'אקונומי בוקינגס' ובאתרים אחרים, הביקורות כן טובות), מישהו מהקהל התנסה איתם ? יש לי מה לחשוש ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Rongaflugen, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 933 צפיות
שלום אני מחפש מישהו/מפעל בארץ שמיצר קבינות עם מזגן לטרקטורים/מכסחות דשא. כרגע יש לי הצעות לקנות חדש סביב רבע מיליון שקל( מכסחות יחסית ארוכות עם מרכז כובד גבוה ) אני מעדיף לקנות בלרינה מקצועית ( מרכז כובד נמוך ותמרון טוב יותר ) ולהתקין עליה קבינה עם מזגן. אשמח לעזרה.
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
רכב חדש של חבר עבר התנגשות קלה, ומסגרת הפלסטיק של הלוחית הקדמית נסדקה. הסרנו אותה וחיברנו המספר. כל זה עם ברגי פח מגעילים. בשביל האיזון, העפנו גם את המסגרת מאחור. כשפרקתי שמתי לב שיש שם הכנה לחיבור לוחית בהברגה עם ברגים נורמליים, אך היבואן/מחבר הלוחית בחר לעשות את החיבור גם שם עם ברגי פח ישירות לגוף תוך יצירת חורים. הסתכלתי על רכבים אחרים, וכל מה שראיתי ללא יוצא מן הכלל היה מחובר כך. ואני שואל; היצרן עשה הכנה. למה לא להשתמש בברגים המתאימים למקומות המתאימים? למה לקדוח עם ברגי פח בגוף הרכב ללא צורך? מילא מקדימה, פגוש פלסטיק, לא תמיד יש הכנה ללוחית בכלל. אבל מאחור? האם גם ברכבים של חצי מליון שקל זה כך?
הודעה אחרונה מאת Oren.tel.aviv, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מדובר על צרכים שבע"ח עשה ברכב על המושב. הבנתי שרצוי להרכיב כיסוי מושב חדש. יש רעיון אחר שצריך לשקול? מה אפשר בינתיים לעשות?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
דוחות מהירות הולנד 1 2
מאת dany-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
ערב טוב חברים, חזרתי מנסיעת עבודה של שבוע בהולנד, כנראה שאותה מצלמה צילמה אותי 6 פעמים על כמה קמ"ש מעל המותר (מצלמה של הרשות המקומית). קיבלתי בהתחלה מכתבים מחברת ההשכרה לגבי הדוחות ולאחר כחודש נוסף התחילו לטפטף הדוחות לתיבה שלי בשפה ההולנדית. סה"כ קנסות ועמלות של חברת ההשכרה מסתכם בכאלף יורו. מישהו התנסה באי תשלום דוחות מהולנד? יעצרו אותי פעם הבאה? או שאין סנכרון בין ביקורת גבולות למועצות המקומיות? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 900 צפיות
שלום לכולם, הרכב של אמא שלי רשום על שמי (לא חשוב כרגע למה), אני רוצה להעביר את הרכב על שמה אבל מבלי שהיד של הרכב תשתנה. האם זה אפשרי? תודה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם. בינואר אני אמור להחליף את רכב הליסינג שלי. ההצעות הן יונדאי אלנטרה החדשה או Aiways U5 (כרגע נוסע על איוניק). אני כמובן פוזל לכיוון רכב חשמלי אבל צריך את עצתכם - אני 95% מהזמן נמצא במשרד כך שהקילומטראז׳ שלי די נמוך (עשיתי 50k ב-3 שנים). הנסיעות הארוכות שלי הן ברוב המקרים עם המשפחה בסופ״שים / חגים וכו׳. כמה העניין של טעינה מחוץ לבית בעייתי ? מבחינת עמדות טעינה זמינות, זמן טעינה וכו׳. ובנוסף, בניגוד לרכב חשמלי פרטי ששם כל ההתעסקות נופלת על הבעלים, איך עובד העניין של טעינה והתקנת עמדה כשהרכב הוא מהעבודה ? הבוס אצלנו מעדיף להתקין את העמדה בבית העובד ולא בחניה של העבודה. יש לי איזשהו עניין טכני בנוגע להתקנת העמדה ב…
הודעה אחרונה מאת Gopher, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם אשמח לעזרה בנושא רכשתי רכב מסוג מאזדה 3 ספיריט שנת 2010 והיום התקנתי אצל בחור ערבי מסך מולטימדיה פשוט ללא אנדרואיד ולאחר ההתקנה ברגע שאני מגביהה את הווליום כמעט עד סופו הפיוז נשרף , חזרתי אל הבחור שהתקין לי והוא שם לי פיוז חדש אך הפעם 15 מילי אמפר לעומת 10 שהייה בפעם הראשונה בדקתי יחד איתו שאין שום חוט חשוף או חוטים שנוגעים אחד בשני כמובן שאיני חשמלאי אבל במבט מהיר היה נראה שהכל בסדר.ֶ אשמח לעזרתכם בנושא וגם ברצוני לדעת אם הדבר יכול לגרום נזק למערכות החשמל ברכב עד שאכנס לחשמלאי נורמלי שיפתור לי את הבעיה. תודה רבה ולילה טוב אנשים
הודעה אחרונה מאת fanman, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כידוע מחירי הרכבים בארץ הזויים, ולמרות שהסיבה המרכזית זה המסים הגבוהים על רכב חדש (כאילו אנחנו חיים בשנות ה-60 שרכב היה מוצר מותרות לעשירים בלבד, ולא במציאחת שכל משפחה צריכה רכב...) לחזירות היבואנים יש חלק לא מבוטל למחירים הללו. לא משנה מה, תמיד, גם כשהדולר יורד, היבואנים מעלים עת המחיר כל שנה בכמה אלפי שקלים, וככל שהזמן עובר הפער בין המחיר בחו''ת לבין המחיר בארץ הולך וגדל. מסתבר שלחזירות שלהם אין גבול, ובמקרה של יונדאי אלנטרה, לא רק שהמחיר מלכתחילה היה גבוה יותר משנים שעברו, ולא רק שגם באמצע השנה הקפיצו את המחיר באלפי שקלים, מסתבר שלמרות ההתייקרויות, היבואן גם מרשה לעצמו לספק עת הרכב ללא שלט נוסף ואף ללא ספר הדרכה! כשהתקשרתי ליבואן אמרו שניתן להזמין ספר הדרכה בתוספת…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
או למה התכוון אלברט איינשטיין כשהוא טען שהטמטום האנושי אינסופי...
הודעה אחרונה מאת GTI33, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום צריך עזרה בידים... ישבתי במגרש רכב והתענינתי ברכב מסוים. הראו לי רשיון רכב שבו היה רשום יד01 ושמו של הסוחר( הרכב הועבר לסוחר כניראה). הרכב אמור להיות יד ראשונה 00, הוא הסביר לי כי כאשר אקנה הרכב זה ישאר 01 ולא יקפוץ ל 02. תודה לעוזרים...
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
עליכם השולם, בשביל איזה עניין אני מחפש ג'אנטים פלדה פשוטים 15" שהגיעו בחלק ממיליון רמות הגימור של פיאט 500, אך גם על גרנדה פונטו וכנראה גם מיטו 0.9. מעבר לפניה אונליין למאגר ודומיו, הלכתי לשתי פירוקיות גדולות בצפון (ראמה ואבו סנאן) שאני מכיר ואין להם. חברים בדקו עבורי באיזור נשר - אין. למיטב זכרוני היתה פירוקייה עצומה סמוך לצומת וולקן, כבר לפני 20 שנה הם היו ממוחשבים לגמרי, עברתי לא מזמן במקום שאני חושב שהם היו - אין שם כלום. האם סגרו או עברו מקום? זה ממש עולם הולך ונעלם? היו לא מעט שפשוט לא קיימות יותר. אם מישהו מכיר עוד פירוקייה נורמלית או במקרה מחזיק חלק/רכב מהרשימה הנ"ל ויכול לסייע, שליח וולט עם מארז תודות - עליי.
הודעה אחרונה מאת iluxxxa, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי חברים! מתחנן לעזרה!! לא יודע מה לעשות.. הזמנתי יונידן R7 מאמזון ויש בעיות במכס. התקשרה אליי נציגה מדואר ישראל וביקשה ממני אישור ממעבדת רכב וממשרד התקשורת בשביל לשחרר את הגלאי רדאר. (בנוסף היא אמרה לי ש 99% גם לאחר האישורים אז עדיין לא יאשרו לי את זה במכס והמליצה לי שאני אבטל את זה ואקבל את הכסף בחזרה דרך אמזון.) גם כן, פניתי למעבדת רכב מוסמכת בשביל אישור מהם והם ביקשו 350 שקל על זה. אז מה אתם אומרים? לבטל את ההזמנה ושיחזירו לי את הכסף דרך אמזון? (לא יודע בכלל אם הם יכולים להחזיר או לא כי הם כבר חייבו אותי באשראי). או שכדאי להמשיך עם התהליך ולהגיש אישורים? אני קצת חושש כי הנציגה אמרה שגם למרות זאת אז לא יאשרו לי את זה.
הודעה אחרונה מאת אור מלך ההונדה, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
החלפתי לא מזמן מצבר וראיתי שבקוטב יש חומצה יבשה, האם המצבר לא תקין?
הודעה אחרונה מאת Liquidator, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
בשיטוש שיגרתי ביוטיוב נתקלתי בסרטון הבא : מאחורי הקלעים של הפקת פרסומת מאזדה CX5 המחודש. תוך כדי צפיה הבחנתי בפגוש הקדמי עם לוחית רישוי.. חזרתי למבחן שפורסם באתר אוטו לפני כחודש - וואללה זה אותו מספר, אותו רכב ברמת גימור פרימיום בלאק מנוע 2.5. לפני כשבועיים הזמנתי נסיעת מבחן למנוע 2.5 הנעה קדמית - נאמר לי שזה רכב ההדגמה היחיד בארץ, לא יהיה פנוי לתקופה ארוכה, וייקח הרבה זמן עד שיגיע לסוכנות חיפה. עכשיו אני יודע גם שזה רכב שפורק לגורמים ובחיים לא יחזור למה שהיה.. מעניין איך ירגיש בנסיעת המבחן!
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 16 עוקבים
- 28 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
אחי קנה לפני כחודשיים סקודה קודיאק חדשה (דיזל). לפני כשבועיים הופיע לו סדק בשמשה הקדמית בצד הנוסע באזור החיבור של המגב ולאט לאט התקדם כלפי מעלה. בהעברת ציפורן על הסדק לא מרגישים כלום לא מבפנים ולא במחוץ. אחי הלך למוסך היבואן בירושלים ושם נאמר לו שהם לא מכירים כזה דבר וזה כנראה מפגיעת אבן חצץ. לא זכורה לו פגיעה כזו וגם במעבר על מצלמת הדרך לא רואים נסיעה מאחורי משאית וכדו'. אי לכך הוא נאלץ להחליף שמשה באמצעות הביטוח, שם הפנו אותו לזגגות רכב בתלפיות (על החוויה בהמשך). למרבה הפלא בתור הממתינים הוא פוגש סקודיאק דומה לשלו עם שבר ממש דומה ועם סיפור דומה (התנערות החברה תוך הפלת האשמה על אבן חצץ). הועלתה השערה שהמכסה המגן על מנוע הווישר דפ…
הודעה אחרונה מאת israelwww, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום וברכה, אני יודע שקיים חוק שמחייב בעל רכב להזיז רכב שחונה באותו מקום מעל 60 ימים. אני יודע שזה לעירייה סמכות לגרור את הרכב לאחר שהודיעה לבעל הרכב וכולי. שמעתי שישנו תיקון לחוק הזה והזמן התקצר ל 30 ימים. בכל מקרה יש לי שאלה נוספת. נניח שבעל הרכב החנה אותו לתקופה ממושכת (30 או 60 ימים). קיבל התראה מהעירייה והזיז אותו. הכל טוב ויפה. עברו יום או יומיים ובעל הרכב החזיר את הרכב לאותו מקום ושוב פעם מעמיד אותו לתקופה ארוכה. אז עכשיו עוד פעם התהליך מתחיל מחדש? או ששוב פעם נותנים לו התראה? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת ArikB, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יום שישי אחר הצהריים הגיע לידי SUV ממשלתי אך להפתעתי אין מספר ורק מופיע סמל המדינה על המספר. האם זה חוקי? אם צריך למשל מידע עליו איך מבררים דבר כזה (למשל תאונה וכו)
הודעה אחרונה מאת Shay Shd Dave, -
-
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
השאלה בכותרת
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אתמול בעת עמידה ברמזור ראיתי במרחק מה בצד צולב של הצומת רכב משונה ובלתי מזוהה. איכשהו מעבר לסקרנות מה זה בכלל מראה הרכב עורר בי צחקוק קליל כי הרכב נראה חמוד בדרכו המשונה. לרכב היה כיתוב על הלוחית של "רכב אספנות". הצלחתי לצלם מרחוק מספר צילומים לא כ"כ טובים. מישהו יכול להאיר את עיני במה מדובר ?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
הי, מה צריכת הדלק האמיתית של טוסון 1.6 טורבו בנסיעה של בערך 60 אחוז עירוני 40 אחוז בין עירוני (זמן, לא קילומטרים). מבקש חוות דעת מנסיון ככל שניתן. תודה.
הודעה אחרונה מאת eliordadon, -
-
BYD אוטוטו מושקת... 1 2 3 4 5
מאת PriceDevil-
- אחראי פורום
- 22 עוקבים
- 61 תגובות
- 13 אלף צפיות
בשלב זה יש בידי נתונים על שני דגמים: BYD ATTO3 אורך 445.5 ס"מ רוחב 187.5 ס"מ גובה 161 ס"מ בסיס גלגלים 272 ס"מ גודל תא מטען 440 ליטר גודל סוללה 60.4kWh טווח: 420 ק"מ הספק: 204 כ"ס 0-100 שניות: 7.3 הנעה קדמית מערכות בטיחות מקוריות כולל ניטור בשטח מת מחיר: 199990 ש"ח BYD TANG אורך 487 ס"מ רוחב 195 ס"מ גובה 172.6 ס"מ 7 מקומות גודל תא מטען 235 ליטר (7 מושבים) 940 ליטר (5 מושבים) גודל סוללה: 86.4kWh טווח: 400 ק"מ הספק: 509 כ"ס 0-100 שניות: 4.6 הנעה כפולה מערכות בטיח…
הודעה אחרונה מאת Uri-G, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני בעלים חדש של וולוו V-40 2018. זו הוולו הראשונה שלי.. מישהו מנוסה בעל מודל דומה יכול לייעץ בשיחה טלפונית קצרה? אני עדיין לומד להכיר את הרכב ומחפש עצות של בעל ניסיון לגבי טיפול, תחזוקה, שדרוגים ... תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 14 עוקבים
- 56 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
מה אומרים על עבודה בשינוע רכבים? בחברת השכרה? כדאי לעבוד? או לא?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
שאפו גדול. מחירים זולים. כבר לא שווה לנסוע עם הרכב. אני שמח שזה כאן. מחשבון למי שמעוניין לדעת כמה יעלה לו: https://pti.org.il/DerekhShava/StandAloneCalculator אני לדוגמא, ירידה,עלייה מירושלים לים המלח : 36 שקל לכיוון מתחנה מרכזית למלונות ים המלח. 6 שקל לאוטובוס להגיע לתחנה מרכזית. בוולוו - 105 שקל עליה ירידה {110 ק"מ לכיוון מהבית} ביודנאי טרגדיה - 60 שקל {גז} עכשיו חפוש חודשי ארצי 225 שקל- ואני נוסע כל יום הלוך חזור לים המלח 50 ימים בשנה. שווה לי זהב! תענוג מעבר לכך, לכיוון לים המלח המחיר השתנה ל16 שקל ויש אפשרות להכניס כסף בערך צבור עד ה31.7 זאת אומרת שעל כך 200 שקל יש 50 שקל בונוס וניתן …
הודעה אחרונה מאת פבל, -
צעד חשוב בדרך לתחבורה חשמלית - מפברואר כל בניין מגורים חדש יחויב בתשתית לעמדות טעינה. התקנות החדשות מחייבות התקנת תשתית חשמל לכל החניות בבניין, כך שבעתיד יהיה ניתן לחבר אותן בקלות לעמדת טעינה. https://www.calcalist.co.il/local_news/article/bk888udlo
הודעה אחרונה מאת Uri-G,
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,546 אורחים (הצג רשימה מלאה)