Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, 

ברשותי ניסאן מיקרה 2013 ובמספר בדיקות של צריכת דלק אני מקבל שהרכב עושה בסביבות 1 ליטר ל 9 קילומטר. נראה לי לא תקין לרכב שחרט על דגלו "חסכוני".

מתחת לרכב אני לא רואה סימנים של נזילה ממיכל הדלק. עוד מישהו עם ביצועים עלובים כאלו?? מה יכולה להיות הבעיה? 

הצמיגים מלאים אפילו יותר ממה שצריך, אז אני מניח שזה לא משם. 

מתכנן לשים תוסף לדלק לניקוי האינג'קטורים, אך אני בספק שזה ישפר משמעותית. 

אציין שהנהיגה בו היא בעיקר עירונית עם מזגן, אבל עדיין ציפיתי ליותר...

תודה למגיבים.

פורסם

מאפס את הקילומטרג' אחרי שממלא פול דלק. בתדלוק הבא מחלק את הקילומטרג' שהרכב נסע בכמות דלק שנכנסה. הבדיקה היא בסדר, עושה את זה שנים ברכב השני שלי ושם הכל תקין... 

פורסם (נערך)

היו לנו שתי מיקרות במהלך השנים, 1:9 נמוך אבל סביר לנסיעה עירונית עם רגל כבדה.

יש לזכור שהגיר רציף, ולכן יש לו יעילות מכאנית נמוכה מגיר ידני/רובוטי או פלנטרי.

למיקרות שלנו היתה צריכה משולבת של 1:15, עם יותר נסיעות בין עירוניות ללא פקקים.

עריכה אחרונה על ידי zadoki
פורסם
לפני 47 דקות, zadoki כתב:

יש לזכור שהגיר רציף, ולכן יש לו יעילות מכאנית נמוכה מגיר ידני/רובוטי או פלנטרי.

דווקא יש לו יעלות הכי גבוהה מכל הסוגים האחרים כולל הידני, בגלל אינספור יחסי העברה. הוא תמיד נוסע ביחס העברה האופטימלי ולא משחק בין 5-7 יחסים קבועים. 

• אהבתי 1

פורסם

בתוך העיר עם מזגן נשמע שזה יחסית סביר הצריכה הזו, לא מדובר הרי במנוע מודרני שאמור להיות חסכוני מאוד, אלא אחד מיושן מאוד וקטן, החסכון הוא בעיקר בגלל הגודל.

בנוסף הגיר אוטומט, שגם הוא מן הסתם מיושן ולא בנוי לתת חסכון מירבי, לכן נשמע שזה דיי סביר לנסיעה שבעיקרה עירונית

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 29 דקות, ik3 כתב:

בנוסף הגיר אוטומט, שגם הוא מן הסתם מיושן ולא בנוי לתת חסכון מירבי

זה לא גיר מיושן, זה גיר שמיוצר עד היום ונמצא בהרבה מכוניות, והוא כן בנוי לתת חסכון מירבי.

לא קיים שום גיר אחר יותר חסכוני מגיר רציף עם אינספור יחסי העברה.

פורסם

לפני כמה שנים היתה לי מהעבודה מיקרה 

הרכב נסע בעיקר בין עירוני אבל עם רגל כבדה מאוד על הגז (מנוע קטן עם דלקן גדול)

אם אני לא טועה הצריכה היתה סביב 

1:13-14

.

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

דווקא יש לו יעלות הכי גבוהה מכל הסוגים האחרים כולל הידני, בגלל אינספור יחסי העברה. הוא תמיד נוסע ביחס העברה האופטימלי ולא משחק בין 5-7 יחסים קבועים. 

להבנתי יעילות מכאנית נמוכה יותר בשל חיכוך גדול מאשר שילוב של גלגלי שיניים.

יתכן שהשארת המנוע בסל"ד אופטימלי מפצה על זה, ואז השילוב גיר+מנוע הוא יותר יעיל.

פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

זה לא גיר מיושן, זה גיר שמיוצר עד היום ונמצא בהרבה מכוניות, והוא כן בנוי לתת חסכון מירבי.

לא קיים שום גיר אחר יותר חסכוני מגיר רציף עם אינספור יחסי העברה.

לא מדובר באוטומט רגיל?

אם מדובר ברציף אז כן הגיר לא בטוח תורם לצריכה, אבל עדין נסיעה בעיר זה לא בלתי סביר בקיץ לקבל צריכה כזו

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם (נערך)

לדעתי יש לך תקלה

שאתה מתחיל לנסוע ברמזור לאיזה סלד המנוע מטפס ולאחר שאתה במהירות של 90 קמש מה הסלד? כמה ק'מ הרכב עשה?

יש לי בבית 2 מיקרות

אחת 2011 נסיעה משולבת עם פקקים לא יורד מתחת ל 1:14 בלי מזגן עובר את ה 1:15

השניה 2016 1:16-17 נסיעה משולבת

שניהן גיר רציף

עריכה אחרונה על ידי levy
  • תוכן חדש...