רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,616 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום וברכה. לאחרונה היה נראה לי שצריכת הדלק עלתה משמעותית, אבל הנקודה היא שמעולם לא ביצעתי בדיקה מדוייקת של צריכת הדלק, ולכן אין לי נתונים להשוות אליהם, מה שתמיד היה ידוע לי שעולה לי כחצי ש"ח לק"מ בינעירוני, וכ-75 אג' לק"מ בעיר, אבל כמובן שהנתון הזה משתנה לכאן ולכאן בהתאם למחירי הדלק. בשבועות האחרונים התחלתי לבצע רישום מדוייק, ואשמח לקבל חוות דעת ממי שיודע האם זו צריכה סבירה או שמשהו לא תקין. מדובר בפוקוס רובוטית 2014, צריכה עירונית בערך 1 ל-7/7.5, ובינעירוני משהו כמו 1 ל-13 ק"מ, תקין או לא? (עירוני= רכב ריק, עם מזגן פול, באיזור מישורי, בינעירוני= בעיקר כביש 6, 120 קמ"ש, כמעט ללא פקקים, רכב עמוס יחסית) תודה
הודעה אחרונה מאת chezik, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
מכרתי את הרכב ועשינו העברת בעלות באינטרנט, הקונה מוציא/מדפיס על המקום את רשיון הרכב החדש ורואה ישר אם הרכב רשום על שמו, אבל האם המוכר גם צריך אסמכתא לאישור העברת הבעלות?יש צורך לשמור אותו על כל צרה שלא תבוא בעתיד?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי רכב מאזדה 3 וברשיון רכב כתוב שנת ייצור - 2008, שנת עליה לכביש - 2009. מה המשמעות של ההבדל?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
חדי העיין מבניכם ודאי שמו לב לשינוי שחל בחתימה שלי לפני מס' ימים את מקומה של הגרנד-סניק שנמכרה זה מכבר תפסה סקודה יטי חדשה – אחרי שנסעתי כ-5000 ק"מ בששת השבועות שהיא אצלי החלטתי שיש כבר מספיק בשר כדי לחלוק את החוויות שלי איתכם. למה יטי? המכונית הקודמת שלי היתה רנו גרנד-סניק. כמעט החלפתי אותה באחת אחרת,אך ההצעות של קרסו היו מעליבות, והבעלים של סוכנות המשנה הקבועה שלי, שתמיד ידע לתפור חבילה שאי אפשר לסרב לה – חלה,ובנתיים אינו עובד. חצי שנה עברה ממכירת הרנו ועד קניית היטי ובאותם חודשים השתמשתי בוולוו S70 שנת 1999 שנמצאת בבעלותי מיום שעלתה עלהכביש. החזרה לשימוש בה כרכב יומיומי הבהירה לי שהגובה שלה כבר נמוך לי – ולכןהחלטתי לחפש רכב גבוה. בתחילת יולי יצאה ח…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, אני רק שאלה האם מתנדב של שומרי הדרך יכול להסריט מישהן ע"מ לתת לו דוח כשהוא מחזיק את הפלאפון ביד תוך כדי נסיעה?
הודעה אחרונה מאת yosilogen, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
השאלה בכותרת, כלומר אם הבנאדם עדיין לא החליף את הת.ז שלו הישנה לביומטרית חכמה? ראיתי מסמך שכדי לבצע את התהליך באינטרנט חייב להיות בעל ת.ז ביומטרית חכמה פעילה .
הודעה אחרונה מאת eladns, -
-
היי חברים במהלך חופשת הקיץ רוצה לצאת לטיול עם רכב שאפשר לקפל בו את המושבים ולהניח 2 מזרנים או 1 רחב תנו המלצה לרכב שאפשר לעשות זאת בקלות(שאין הפרש גובה בין הבאגז' למושבים כשהם מקופלים) בלי לשכור רכב בקטגוריה של 8 מקומות תודה מראש אגב באותו נושא כשיש שלט במקום מסויים ,שהלינה ,או שהייה בו אסורים בלילה (בשביל בעלי החיים )הדבר אסור גם בתוך רכב? וסתם כך אשמח לטיפים בתחום וכן למקומות מעניינים לחנות בלילה
הודעה אחרונה מאת zadoki, -
-
- אחראי פורום
- 28 עוקבים
- 69 תגובות
- 18.8 אלף צפיות
היי חברים, אני משתף אתכם בחויה שעברתי עם הרכב שלי, מסוג ג'ילי גאומטרי c 350 אז בכללי ידעתי שיחסי האנוש של החברה לוקים בחסר, אבל וכאן האבל הגדול, חשבתי שאני קונה רכב חדש שלא צפויות לו תקלות... קראו ותשפטו בעצמכם: אני קניתי ג'ילי 350 כשאת הרכב קיבלתי כבר באפריל. מאז שקיבלתי את הרכב בסוכנות מודיעין הרכב שלי לא מזהה תמרורים.. נכנסתי למוסך אוטוויק בירושלים, קיבל אותי בחור בשם ... שניסה לעזור, סידר הגדרות וביקש שאסע ואבדוק אם הסתדר, אך לצערי עדיין לא הסתדר, חזרתי למוסך שוב והפעם שוב חיבר את הרכב למחשב וניסה לסדר אך עדיין לא מסתדר... חזרתי שוב פעם, הפעם אמרו שצריך להחליף מצלמה והוא הזמין מצלמה חדשה. אחרי מס ימים המצלמה הגיע, ה…
הודעה אחרונה מאת לב טוב, -
-
לא ממש משנה מה מצבו הנוכחי של הרכב, במגרשים הגדולים מציעים לרכוש אותם ב 20 א₪ מתחת למחירון, אנשים פרטיים לא ״מתביישים״ להציע 12-15 א₪ מתחת למחירון, למרות שכרגע שוק היד 2 די גבוה ולא מעט רכבים שם נמכרים אפילו בכמה אלפים מעל המחירון, אז מה קורה פה לרכבים הצרפתים? באמת אין להם שוק בעולם ולכן כל כך קשה למכור אותם כמשומשים?
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
יש לי יונדאי I10 , שנת 2010 ידנית, בת 12 שנים , כשערך הרכב שלי הוא כ-20,000 חשבתי ,שאולי כבר לא כדאי כלכלית לשלם מקיף ?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לבדיקת רכב לפני קניה (לא מכון), לא יקר. יש המלצות?
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
כלי רכב חשמליים עושים מעט רעש על הכביש, והרבה רעש תקשורתי. כותב שורות אלו עבר לרכב חשמלי מלא עבורו ועבור אישתו, מכוניות שהוזמנו עמוק בשנת 21, והתקבלו עמוק בשנת 22. אלמלא בעיות אספקה קשות, הנתונים המובאים כאן, היו שונים משמעותית, וגבוהים בהרבה. ועדיין, בדיוק 12,000 מכוניות חשמליות מלאות עלו על כבישי ארץ הקודש מתחילת שנת 22. הנתונים בסיוע @zvit להלן טבלת המסירות: 1. ג'ילי 2999 מסירות 2. יונדאי 2417 מסירות - 1589 איוניק 5, 740 קונה EV, ג'נסיס עם 66 מסירות ויונדאי איוניק EV עם 22 מסירות 3. טסלה - 2024 מסירות 4. מרצדס - 617 מסירות 5.סרס - 446 מסירות 6. פיאט - 444 מסירות 7. אייווייז - 381 מסירות 8 ס…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
תגידו- האם חוקי לנהוג ללא כרטיס הרשיון? שואלת גי אני קונה רכב בפתח תקווה והרשיון שלי בירושלים, אז אצטרך לנהוג כמה ימים ללא הרשיון עליי
הודעה אחרונה מאת אושריתת, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
קבוצת הרכב 'קרסו' יבואנית רנו לישראל, השיקה הבוקר את הרנו ארקנה ARKANA, רכב בסגנון C-SUV COUPE . המשך שיתוף הפעולה עם car-pad - אתר הרכב של יואב פולס הארקנה אשר תגיע אלינו ממפעלי רנו / סמסונג בדרום קוריאה היא כניסה של רנו לעולמות ההנעה ההיברידית, תחת מיתוג חדש e-tech אשר יאפיין את כל דגמי רנו העתידיים בעלי הנעה היברידית, פלאג אין וחשמלי מלא. הארקנה המשווקת בהצלחה מרובה באירופה רשמה כבר למעלה מ 100,000 הזמנות בשוק האירופאי, ועתה הצליח היבואן לקבל הקצאות גם לשוק המקומי. אניח בצד את הסופרלטיבים השיווקיים הרגילים של ספורט, יוקרה ופרימיום, במציאות הארקנה נראית מרשימה מאוד, והרבה יותר טוב מאשר בתמונות. הארקנה נהנית מבסיס גל…
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
נתקלתי היום בשיירה הזאת באיזור תיירותי, השאלה אם מותר לנסוע עם זה בכל כביש עירוני? https://www.gocarisrael.com/
הודעה אחרונה מאת chezik, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם מישהו יודע להגיד לי, איזו משאית זו בבקשה?.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני כן הולך להביא מגרמניה במוו I3S שנת 2021 מצב טוב מאוד, מחיר אצל הדילר ללא מע"מ כ-30000 אירו. לפי החישובים שלילא יהיה חייב במס יוקרה. מבקש לשמוע הערות מהנסיון שלכם מה צריך להכין לפני המשלוח מגרמניה ומה עושים כאשר הרכב יורד מהאוניה באשדוד. גם המלצות לאנשי שחרור מהמכסת תקינה וכו'.
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, פספסתי את מועד התשלום של האגרת רישוי בשבוע ימים. שילמתי ועברתי טסט. האם יכולים לחייב אותי על האיחור בקנס כלשהו?
הודעה אחרונה מאת Sparrow420, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
מישהו יכול בבקשה לתת לי פירוט בעניין אחריות הסוללה (אני מתכוון גם לאחר ה5 שנים) תודה
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
זה הדור השלישי של אלטו ההודית (ביפן יש ליין אחר שנמצא בדור התשיעי). שני הדורות הראשונים של אלטו ההודית יובאו לארץ. הדור הראשון היא זו שעשתה את מהפכת המיני הזולות והצליחה יפה והדגם המחליף שלה שנמכר כאן כסוזוקי סלריו ולא הצליח בכלל לעומת הדור הראשון. כעת החטיבה ההודית סוזיקי - מרוטי משיקה את הדור השלישי, מחיר התחלתי של גרסת הבסיס בהודו - 5000 דולר. מחיר הגרסה היקרה המאובזרת ביותר - 7300 דולר. המנוע עדיין תלת צילינדרי 1.0 עם 67 כ"ס ו 9 קג"מ, גיר ידני 5 הילוכים או אותו גיר עם מפעיל רובוטי, מערכת Start&Stop כסטנדרט, אורך 3.53 מטר (תוספת 8.5 ס"מ) גובה 1.52 (תוספת 4.5 ס"מ) רוחב ללא שינוי. נפח תא המטען עלה מ 177 ל 214 ליטר. …
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- 10 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
כתבה מעניינת והתשובה ממשרד התחבורה והאוצר עוד יותר מעניינת https://cars.walla.co.il/item/3525145 אתם משלמים את זה לאף אחד עבור משהו שאיש לא יודע לומר מה זה.
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
מישהו שמבין בobdeleven ויכול לעזור? חיברתי לרכב {סיאט לאון חדשה} לעשות שינויים כמו לשנות תצוגה שיהיה כמו של קופרה אבל כלום לא משתנה
הודעה אחרונה מאת shaiii, -
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
פרק 13 של דרייב עלה לאוויר. בפרק כמה נושאים חשובים מאוד כמו על מה אנחנו מסתכלים כשאנחנו נוהגים, ענייני החלפת גלגל ברכב חשמלי ועוד. https://www.hapodium.com/podcast/על-מה-מסתכלים-כשנוהגים-ואיך-מחליפים-גל/ מוזמנים לשתף עם החברים, המשפחה, המכרים, סבתא וסבא וקבוצת הווטסאפ של 'ההורים המגניבים של טרום חובה גן יסמין'
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
בפרסומת העתיקה הזאת של חיפושית מודל 1961, כתוב "סינכרוניזציה מלאה". למה הכוונה ?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 עוקבים
- 54 תגובות
- 17.5 אלף צפיות
שאלה כללית איך יודעים עם מדובר במתנדב או שוטר רגיל של משטרת התנועה?
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לאור עליות המחירים במשק הישראלי בכלל ובשוק הרכב בפרט (משום שאנחנו בפורום רכב) אני חושב שראוי לשבח את היבואן היחיד (תקנו אותי אם יש עוד יבואנים) שלא העלה את המחירים (ובדגמים מסוימים הוריד- לאור שערי מט"ח נמוכים) של הרכבים החדשים. בכל העולם חווים עליות שערים ברכבים מסיבות אובייקטיביות אך בשוק שלנו הדבר משמעותי (במובן הרע של המילה) יותר הואיל ומלכתחילה המחירים יקרים (כתוצאה ממיסוי גבוה). זאת ועוד, השקל שלנו חזק מאוד ולמרות שהיבואנים משלמים הרבה פחות (היורו בשפל)על כל רכב עדיין לא רק שהמחירים לא נשמרים הם עולים. לדעתי משום שהם יודעים שהצרכן הישראלי הוא צרכן שבוי וישלם כל מחיר (כל זמן שיש מימון) אז למה לא?... לכן, לאור כל הנאמר לעיל אני מוצא לנכון לשבח את דלק מו…
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שכרתי עכשיו את הרכב שבכותרת. ה P כמובן לא רלוונטי. אבל לגבי ה H - אני לא רואה את הסוללה נטענת מעבר ל 14% בנסיעה. מכאן יוצא שקטעי הנסיעה החשמליים קצרים עד לא קיימים. אם מישהו מכיר את הרכב (ואני מניח שגם אחיו הספורטג' מתנהג זהה) אשמח לעזרה.
הודעה אחרונה מאת dani666, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
כשניגשים לטסט עם רכב מיושן מציגים את האישור בפני הבוחן/פקידה והם לוקחים אותו אליהם, אבל מה למעשה הם עושים איתו? הם בודקים משהו?
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
טיפלתי בעבר אצל זיסו בתל אביב סך הכל מאוד מרוצה.. עברתי למוסך מוכר באזור מודיעין משיקולי מרחק ולא חוזר לשם יותר... העניין הוא כזה.. זיסו עבר לראשון לציון לאחרונה, נסיעה עד אליו כרוכה בנסיעה לעבודה ברעננה באוטובוסים ורכבת קיבלתי המלצות על מוסך בוש עובדיה בהרצליה.. מישהו טיפל אצלו? מעוניין לדעת אם הרצליה אמינים ומקצועיים באבחון תקלה, כך שכניסה למוסך פותרת בעיה ואין צורך במקצה שיפורים חוזרים והוצאות נוספות ? יש שם יחס אישי ללקוח? עמוס שם בצורה שאין להם פנאי לטפל יסודי כמו שצריך? מחיר הוגן או יקר כמו מורשה? אם המוסך בהרצליה מומלץ בבחלט אלך אליהם.. אם חצי כח אתגלגל עד זיסו
הודעה אחרונה מאת הלוחש למכוניות, -
-
- אחראי פורום
- 21 עוקבים
- 46 תגובות
- 16 אלף צפיות
רנו ארקנה הוא קרוסאובר 5 דלתות שהוצג באירופה בספטמבר 2020. יגיע לישראל בשתי גירסאות: EXECUTIVE מנוע 1332 סמ"ק טורבו 158 כ"ס תיבת הילוכים דו-מצמדית 7 הילוכים מערכות בטיחות מקריות מלאות כולל בקרת שיוט אדפטיבית. מחיר 130000 ש"ח INTENSE מנוע 1598 סמ"ק הברידי 145 כ"ס תיבת הילוכים רציפה מערכות בטיחות מקוריות ללא בקרת שיוט אדפטיבית מחיר 140000 ש"ח יש גם גירסת הנעה כפולה, שאין לי נתונים עליה, ולא ידוע אם תגיע לארץ. בכל מקרה מרווח הגחון מכובד ועומד על 208 מ"מ.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
מי מחובר 54 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 385 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- discoTD5
- yor2
- יוס123
- flytomars
- הדיין
- bjlb
- Aviv.h
- פינקו
- Avia
- המגיב
- Lt. Dan
- אביעד