Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפרסומת העתיקה הזאת של חיפושית מודל 1961, כתוב "סינכרוניזציה מלאה".

למה הכוונה ?

beetle-1961.jpg

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני 1 דקה, miatanc כתב:

לדעתי גיר עם סינכרונים בכל ההילוכים הקדמיים.

מה זה אומר ?

פורסם
לפני 4 דקות, winner כתב:

זה גם מה שאני חושב - היו אז מכוניות בלי סינכרון שהיה צריך "דבל קלץ'" כדי להעביר הילוכים בלי חריקות...

אפשר בבקשה הסבר מה זה "דבל קלץ'" ?

פורסם
לפני 18 דקות, winner כתב:

היו אז מכוניות בלי סינכרון שהיה צריך "דבל קלץ'

התהליך היה לחיצה על הקלאץ' (מצמד), הוצאה מההילוך (ע"י ידית ההילוכים), שחרור המצמד (בניוטרל), לחיצה מחודשת כדי לשלב להילוך הבא, ושחרור הדוושה, במצב הילוך.

התהליך היה זהה גם בהורדת הילוכים.

היה מאוד נפוץ גם במשאיות.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעתיים, harhanegev כתב:

למה הכוונה ?

בתיבות הילוכים ידניות של נגיד 60-70 השנים האחרונות יש מנגנון סנכרון בכל ההילוכים, אלו טבעות שבעת החלפת הילוך מתאמות את מהירות הסיבוב של גלגלי השיניים לגל אליו אותו גלגל שיניים משתלב, מה שמאפשר שילוב חלק ללא חריקות.

המנגנון הזה לא היה קיים תמיד, לפני שהוא הומצא הנהג היה צריך לבצע התאמת מהירות בעצמו.

זה הולך ככה:

בהעלת הילוך -

עזיבת גז + קלאץ' פנימה.

ניוטרל.

שחרר קלאץ' לכמה רגעים.

קלאץ' פנימה. 

שלב להילוך הבא.

שחרר קלאץ' + חזרה לגז.

בהורדת הילוך -

עזיבת גז + קלאץ' פנימה.

ניוטרל.

שחרר קלאץ'

מכת גז שמעלה את הטורים לאיזור קצת מעל מה שיהיה בהילוך שאליו רוצים להוריד.

קלאץ' פנימה.

שלב להילוך נמוך יותר.

שחרר קלאץ' + חזרה לגז.

עם קצת ניסיון ותרגול עושים את זה מהר, תאמין לי 😁

שלב ביניים בהתפתחות התיבות הידניות היה שלב עם סינכרונים בכל ההילוכים למעט הילוך ראשון, שכן יצאו מנקודת הנחה שאת הראשון תמיד משלבים במצב עמידה ואין צורך לסנכרן אותו. בהמשך הוסיפו גם להילוך ראשון סנכרונים.

• אהבתי 5

פורסם

ול"מכת הגז" שתאר בוקי קראו "גז ביניים" (או, בגרמנית, צווישן גז). היה עסק די רועש, במיוחד של משאיות שהורידו הילוך בעליה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ההבדל בין גלגלי השיניים הוא, שבתיבה ללא סינכרון, גלגלי השיניים עומדים אחד מול השני, ובתיבה עם סינכורנים, הם ב45 מעלות אם אני זוכר נכון.

• רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 20 דקות, Buki כתב:

בתיבות הילוכים ידניות של נגיד 60-70 השנים האחרונות יש מנגנון סנכרון בכל ההילוכים, אלו טבעות שבעת החלפת הילוך מתאמות את מהירות הסיבוב של גלגלי השיניים לגל אליו אותו גלגל שיניים משתלב, מה שמאפשר שילוב חלק ללא חריקות.

המנגנון הזה לא היה קיים תמיד, לפני שהוא הומצא הנהג היה צריך לבצע התאמת מהירות בעצמו.

זה הולך ככה:

בהעלת הילוך -

עזיבת גז + קלאץ' פנימה.

ניוטרל.

שחרור קלאץ' לכמה רגעים.

קלאץ' פנימה. 

שלב להילוך הבא.

שחרור קלאץ' + חזרה לגז.

בהורדת הילוך -

עזיבת גז + קלאץ' פנימה.

ניוטרל.

שחרר קלאץ'

מכת גז שמעלה את הטורים לאיזור קצת מעל מה שיהיה בהילוך שאליו רוצים להוריד.

קלאץ' פנימה.

שלב להילוך נמוך יותר.

שחרר קלאץ' + חזרה לגז.

עם קצת ניסיון ותרגול עושים את זה מהר, תאמין לי 😁

שלב ביניים בהתפתחות התיבות הידניות היה שלב עם סינכרונים בכל ההילוכים למעט הילוך ראשון, שכן יצאו מנקודת הנחה שאת הראשון תמיד משלבים במצב עמידה ואין צורך לסנכרן אותו. בהמשך הוסיפו גם להילוך ראשון סנכרונים.

תודה רבה !

פורסם

איך בדיוק זה עזר?

אם הקלאץ' בפנים - הגלגלים מנותקים מהמנוע.

מרגע זה ואילך, מה ההבדל אם אני משלב מיד את ההילוך הבא, או מעביר לניוטרל, מכניס שוב את הקלאץ' (מנתק שוב ולכאורה חוזר למצב הראשון) ואח"כ משלב את ההילוך?

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם
לפני 25 דקות, Froyne כתב:

איך בדיוק זה עזר?

מרגע זה ואילך, מה ההבדל אם אני משלב מיד את ההילוך הבא, או מעביר לניוטרל, מכניס שוב את הקלאץ' (מנתק שוב ולכאורה חוזר למצב הראשון) ואח"כ משלב את ההילוך?

כי אתה רוצה לתאם את הסל"דים בצד המנוע והגיר כדי שההילוך ייכנס חלק, אחרת תהיה חריקה ואולי גם נזק לגיר.

מסנכרנים נועדו לפתור את הבעיה הזאת.

זה דוגמא לגיר לא מסונכרן:

• אהבתי 1
  • מעניין 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, Froyne כתב:

מרגע זה ואילך, מה ההבדל אם אני משלב מיד את ההילוך הבא,

אנסה להסביר בצורה מפושטת. 

נגיג יש גלגל שיניים ביציאה מהגיר שמחובר ישירות לגלגים. 

וגלגל שניים השני בכניסה לגיר שמחובר למנוע דרך קלאץ'

הפרדת את הקלאץ', גלגל שיניים בכניסה לא מחובר יותר למנוע. הוא בהתחלה מסתובב במהירות של המנוע, אחרי זה מעט כי אין משהו שמסובב אותו.

עכשיו אתה רוצה לשלב אותו עם גלגל שיניים השני שמחובר לגלגלים ומסתובב במהירות הגלגלים.

קיים הפרש מהירות בינהם? קיים.

בשביל שלא יהיה הפרש מהירות יש את מנגנון הסנכרון. הסנכרון מאפשר לסנכרן את הצד של הגלגלים עם הצד של "שום דבר", איפה שהקלאץ' מנתק את המנוע. אם לא היה את הניתוק הזה, אי אפשר היה לסנכרן כי המנוע היה מפריע למנגנון הסנכרון להתאים את המהירות של גלגלי השיניים.

זה לא עובד בדיוק ככה בפועל, זה הסבר מפושט להעברת העקרון.

• אהבתי 4

פורסם

ראיתי את הסרטון הזה עכשיו, במקרה (סקרנות שלי) והקריין הסביר את הנושא של גיר מסונכרן.

הסירטונים האלה, לפי הכתוב, משנות ה-30, 40 של השנים שעברו אבל אני מוצא אותם מאוד ברורים ויפים משום מה.

אולי זה יעזור גם לפותח השרשור 

יש הרבה סירטונים, גם הסבר על הידראוליקה, דיפרנציאל ועוד.

אני לא ידעתי בכלל, שבתחילת הרכב הוא היה מונע על ידי גלגל אחד בלבד ולא שניים כנהוג.

• אהבתי 1

פרנקופיל מושבע!

• תוכן חדש...