רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,607 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
יש בבעלותי רכב. הרישיון בתוקף עד ה1.10.2022. אני מנסה לשלם את הרישיון החדש כדי לקחת אותו לטסט, אני תמיד מעביר חודש חודשיים לפני. שאני מנסה לשלם, באזור האישי, או דרך האתר לא ניתן, גם בדואר נאמר לי שלא ניתן. רק להוציא כפל. מדוע?
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
כזכור, ביוני 2019 נפל דבר. נרכשה VOLVO V40 T5 RDESIGN שנת 2016 אחרי כ14 שנה של GTI וכ17 שנה של רכבי VW. הזמן רץ, היתה קורונה, נולד עוד ילד, התחלתי לעבוד בתפקיד שגזל את רוב זמני ומפה לשם נפל לי האסימון שעברו מעל שנתיים ולא פרסמתי את יומן האחזקה המסורתי. אז למרות הכל, האקסל המשיך להיות מתוחזק . הרכב עבר כ 20K בשנתיים, שנת קורונה ,עבודה מהבית ומקום עבודה קרוב יותר תרמו לכך , מן הסתם משפיע על פחות בלאי, פחות טיפולים וכו' אז מה היה לנו ? נעבור על תחזוקה. טסט וביטוחים ודברים קטנים נמצאים בטבלה לעיונכם. רק אציין שמחירי הביטוחים מגוחכים יחסית למה שהתרגלתי בעבר ויורדים משנה לשנה, אין דרישות מיגון בכלל. שנה ראשונה טיפול ש…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן חברים. יש ברשותי פולו שנת 2010 בגרסה הבסיסית. יצא לי לראות אותן מכוניות ברמת גימור שונה עם מולטימדיה מקורית. איך אני יכול להשיג אותן? חיפשתי בפירוק ולא מצאתי. יש כאן מישהו שמעוניין למכור? לא מעוניין להשקיע יותר מדי בשביל בלוטוס ודיבורית
הודעה אחרונה מאת zaf, -
שלום לכולם רציתי לקנות לאשתי רכב לכבוד זה שעברה טסט ברוך השם כאדם שאוהב אטרקציות ידעתי שהמקום היחיד זה מכרזים של כונס היה מכרז על רכבים כ 50 רכבים תקציב ברור לא היה לי ידעתי שאני רוצה לקנות רכב במחיר טוב ואחר מכן למכור וכך לקנות את הרכב הבא וכן הלאה וידוי לא מבין ברכבים כמעט הכל לפי תחושת בטן וידע מצומצם שאני פשוט שם את המחיר שנראה לי לפי איך שהרכב נמכר בפועל ביד 2 [ולא לוי יצחק] על כל פנים זכיתי ברכב אופל אסטרה שנת 2017 עם 81 K קמ אקדים ואומר שעד לפני ששמתי את ההצעה על הרכב לא ידעתי ולמען האמת גם עכשיו אני לא יודע כלום על הרכב מה שמדאיג אותי זה שבחיפוש במודעות ביד 2 אני רואה הרבה אנשים שכתבו הוחלף מנוע לאחר 50 אלף קמ וכו מה שממש מדאיג אותי…
הודעה אחרונה מאת יוסף2435, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
פולו 1.2 tsi dsg 2010 המצבר "מת". איך ניתן להעביר את ידית ההילוכים לניוטרל כדי שאוכל להזיז את הרכב כדי להתחבר למצבר של רכב מסייע?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
בכותרת..
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, בלתי במצטבר 5 ימים בעיר ריגה בלטביה, בחלק מהימים היה לי רכב שכור אבל מכיוון שאני גם ככה על ההגה רוב הזמן חיפשתי אמצעי תחבורה חליפיים. נסעתי קצת בטראם, קצת ברכבת פרוורית, די הרבה בקורקינטים שכורים (שאגב מותר להם לנסוע גם בכביש וגם במדרכות וזה יחסית עובד טוב כי יש פחות צפיפות). וגם נסיתי שרות יחסית חדש אצלם - קטנוע שיתופי. המפעיל הוא Skok, הכלים הם קטנועים חשמליים סיניים של חברת NIU, דגם NQI- GT שיש גם בארץ בעיקר בשימיש שליחים. הם פזורים בכר רחבי העיר. איך נרשמים לשרות - מורידים אפליקציה, מזינים את הפרטים, נשלח SMS אימות. ה SMS לא הגיע למספר הישראלי שלי לכן נרשמתי עם מספר מקומי (קניתי SIM ביורו …
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
אם יש נושא שתרצו שנדבר עליו, שאלות, בקשות אישיות וכו, מוזמנים לרשום אותן כאן. בנוסף לעובדה שהוא עו"ד מעולה, גיא הוא אחד משלנו, חובב רכב מושבע. אז מוזמנים לקחת חלק.
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם(: אני טסה לחו"ל לחמישה חודשים והרכב שלי ישאר ללא שימוש. אבא שלי יגיע להתניע אותו כל כמה ימים אבל השאלה אם רק להתניע אותו פעם בכמה ימים מבלי להזיז אותו יספיק או שכדאי גם לסוע אותו קצת כדי שיוכל להיות שמיש כשאחזור. תודה(:
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
מה זה מומנט פיתול? לאיזה כח מגדירים אותו? ואיפה הוא למשל פועל?
הודעה אחרונה מאת pashbb, -
-
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אם אתה לא פראיר תקרא את הכתבה המועדבקת אז שווה או לא תשפטו בעצמכם, תחסכו אלפי שקלים, אם יש לכם זמן: הפרצה בתעריפי התחב"צ החדשים רפורמת "דרך שווה" אמורה לפשט ולאחד את תעריפי הנסיעה בתחב"צ, אך מייקרת נסיעות ■ עם זאת, נוסעים שיחלקו את הנסיעה למקטעים - ישלמו הרבה פחות ■ למרחקים ארוכים המועצות האזוריות חבל אילות והערבה: חלוקה כזאת יכולה לחסוך לנוסעים שני שלישים מהמחיר רפורמת התעריפים בתחבורה הציבורית שהוצגה בשבוע שעבר בידי שר האוצר אביגדור ליברמן ושרת התחבורה מרב מיכאלי, תחת הסלוגן "דרך שווה", אמורה לפשט את שיטת התעריפים הישנה. ואולם במנגנון שעומד בבסיסה קיימות פרצות, ולכן עלולה הרפורמה להעמיק את האי־שוויון בין נוסעים המשלמים מחיר מלא על נסיעותיהם ברכבת…
הודעה אחרונה מאת race driver, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מדובר על שנים 18 מנוע בנזין 165 כס האמינות זהה?
הודעה אחרונה מאת avi 1234, -
היום בבוקר שעה 6.20, נוהג, הרכב שלפני פשוט עוצר באמצע הכביש, ואז ממשיך בנסיעה איטית מאוד בקו לא ישר. עוקף לאט, רואה שמדובר באישה מאוד זקנה, עם משקפי שמש שמכסות את כל הפנים. כנראה השמש של הבוקר סינוורה אותה כל כך, עד שהיא לא ראתה כלום מהכביש. פונה שמאלה, רק כדאי לראות אותה במראה האמצעית לא עוצרת בעצור וממשיכה בנסיעה ישר לתוך הרחוב. אנחנו מדברים פה על שעת בוקר מוקדמת ברחובות השקטים של כרכור. לא רוצה לדמיין אותה נוהגת על כביש יותר מרכזי עם תנועה מסביב. לפני שבועיים בשבת על כביש 4 ליד חיפה, שוב אישה מבוגרת נוסעת 50 קמש שהכביש פנוי, גורמת לכל התנועה מסביב שנוסעת על 100 פלוס לבלום מהר. השאלה, איך היא נוהגת? מה אומר החוק? איזה ועדה בודקת מי קשיר מאיזה גיל
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
ראיתי בשתי סדרות שמשודרות בנטפליקס סדנאות לשיפור רכב, האחת בארה"ב והשניה בקנדה. מבצעים שם שינויים שאם היו רואים אותם פה במשרד התחבורה - שרת התחבורה היתה חותכת לעצמה את הורידות. שם אין רגולציה? כל אחד יכול לעשות שינויים ככל העולה על רוחו?
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
-
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
פודקאסט הרכב הטוב ביותר מאגם נאצר בדרום ועד נמל לאטקייה בצפון, בעברית כמובן - עלה לאוויר פרק 12! מוזמנים להאזין, לשתף, לומר מה אהבתם יותר ומה ממש ממש עפתם עליו. נושאים שתרצו שנפתח לדיון (דרכי רבייה של קיפודים - לא. הכוונה לנושאים הקשורים בעולמות הרכב והתחבורה) - בבקשה תרשמו. פרק 12
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
שלום לכם, אני ומספר חברים חזרנו לפני כשבועיים מטיול נהיגה מושלם של 5 ימים (+ יומיים מרוץ פורמולה 1 באוסטריה) בגרמניה, אוסטריה, שוויץ ואיטליה. הצי כלל: 6 מיאטות, 3 Z4 וסדרה 3 אחת. את כל הרכבים שכרנו בסיקסט נמל התעופה מינכן. משתף את המסלול לשימושכם (ללא החלק המינהלתי של מרוץ פורמולה 1 באוסטריה) שעשינו + מספר שיפורים קטנים. https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1tX6YVK_cEgOtOP4XQK72HOzbjQmWiTA&usp=sharing הערות: החלק בשוויץ צומצם בכוונה. אמנם יש מעברי הרים מדהימים אבל היא סופר יקרה ויש גם ים מצלמות מהירות וקנסות ענק על חריגות קטנות ביום השני, באחת הנקודות בסוף היום, תמצאו גם מסלול קרטינג מדהים. לא להחמיץ. ביום…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הרסו לי את המצלמה האחורית נהיה לה כתם בתמונות עכשיו גם את המצלמה הקדמית לאחר שבצומת שני ילדים מבניין כיוונו לי על השמשה לייזר ירוק. מה ניתן לעשות?
הודעה אחרונה מאת FoxLight, -
-
- אחראי פורום
- 30 עוקבים
- 73 תגובות
- 12.2 אלף צפיות
שלום וברכה אני בת כמעט 30 לומדת נהיגה כמעט שנתיים עשיתי 6 טסטים ולא עברתי עדיין בפעמיים הראשונות יכול להיות שלא הייתימוכנה עדיין אבל החל מפעם שלישית ומעלה אני וגם המורה שלי הרגשנו שאני מוכנה לגמרי ונוהגת מעולה. וכל פעם אני נכשלת על משו קטן אחר - לא משו שחוזר על עצמו פעם אחת עליתי על מדרכה בכיכר בקטנה ולא העבירו אותי על זה פעם אחת כתבו לי שנצמדתי פעם אחת לרכב לפני ולא עברתי פעם אחת שחזרתי לימין בפניה לחד סיטרי לא הסתכלתי במראה בקיצור כל פעם על איזה שטות אחרת שמורידה אותי והאמת אני ממש ממש מיואשת מזה וגם מבחינה כספית אני כבר לא עומדת בזה יש למישו רעיון בשבילי מה אפשר לעשות? האם כדאי להחליף מורה או לעבור עיר? או שאין ענ…
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כבר אז התלוננתי לא עושים כלום, היום נסעתי זה פגע בשמשה הקרן לייזר האדומה היה כתם אדום של לייזר, הילד הזה באופן קבוע מכוון לייזרים על רכבים גם בשעות החושך והיום, אני לא יודע איפה הוא גר אבל כל פעם מכיוון אחר הוא עושה את זה. מה אתם ממלצים לעשות? בכדי למגר את התופעה הזו?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בחודש יולי בלבד נמסרו מעל 1,000 כלי רכב חשמליים • את טבלת המסירות מוביל המותג GEELY, ומיד אחריו טסלה • בחודש אוגוסט בלבד צפויים לנחות בישראל משלוחים עם עוד אלפי כלי רכב חשמליים מתוצרת סין • וגם: המותג הסיני החדש שעושה עליה החודש חצו מסירות הרכב החשמלי לראשונה את הרף של עשרת אלפים יחידות עם כ-10,460 כלי רכב שנמסרו ללקוחות מתחילת השנה עד אתמול. זוהי עליה של כ-70% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בחודש יולי בלבד נמסרו עד כה כמעט 1,100 כלי רכב חשמליים, זאת למרות המחסור הכללי ורשימות ההמתנה. את טבלת המסירות בפלח הרכבים החשמליים מובילה עד כה GEELY עם 2,624 כלי רכב ולאחריה מודל 3 של טסלה עם 1,949 כלי רכב, יונדאי איוניק 5 עם 1,433 כלי רכב ויונדאי קונה עם 644 כלי רכב. וזו כנר…
הודעה אחרונה מאת Gopher, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
נא ליצור קשר במידה וכן, יש מספר אנשים שנפגעו מהתופעה
הודעה אחרונה מאת Dundee, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
הפעם שיתוף פעולה של 'וואלה רכב' ו' car-pad' - לבחינת האלפא טונאלה החדשה. המבחנים המלאים - בוואלה ובקרפד. כל השקה של אלפא רומאו חדשה, ממש דגם חדש שלא היה קודם, מביאה עימה התרגשות גדולה בקרב חובבי רכב. עוד לפני שהדגם נחשף כבר מתפתחים דיונים ערים בקרב קהלים שונים, על 'איך הוא יהיה?'. כך גם עם האלפא רומאו טונאלה (tonale) החדשה שהושקה בשבוע שעבר. אני אוסף את הטונאלה מבית 'אלפא רומיאו' ביגאל אלון, ומיד נכנס לחבר בעל מוסך סמוך. הוא יוצא מתחת לליפט, לא אומר מילה, מסתכל על המכונית ומיד "אני לא מאמין, אתה יודע שהרכב הראשון שלי כשהשתחררתי היה אלפא ג'וניור, עם מנוע ככה וככה, בזוית 4 מעלות, צמד ווברים..." באיבחת מכונית החזרתי את החבר 35 שנים אחורה והרגש שה…
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
רכב מסחרי מרכב משא אחוד, נהג + 8 מקומות, אני משתמש רק למטען, מוריד את הכסאות מאחורה ומחזיר אותם כל שנה לפני הטסט. עד היום לא חשבתי להוריד אותם ברשיון למרות הטרחה החד שנתית, גם כי אין לי כח וזמן לבירוקרטיה, וגם שתהיה האופציה אם פעם ארצה, (אני לא מאמין שאוכל אי פעם להחזיר את הכסאות ברשיון) אלא שמישהו אמר לי שאם הרכב מוגדר כמסחרי ללא נוסעים זה מוזיל משמעותית את מחיר האגרה שנתית והביטוח. שאלותיי: האם ידוע למישהו כמה יכול להיות ההפרש באגרה וביטוח? (כיום האגרה 1,450 ש"ח, וביטוח חובה 2,300 ש"ח) מה התהליך הבירוקרטי להסיר את הכסאות ברשיון? תודה
שלום, הוריי רכשו לא מזמן מאזדה CX5 חדשה. להבנתי הרכב פופולרי מאוד בקרב הגנבים. מותקנת קוברה 15. בנוסף הבנתי שרוב הגנבים משתמשים במשבש תדרים כדי לסכל מערכות איתור למיניהן (שגם עולות הרבה מאוד כסף במעמד התקנה+תשלום חודשי של 60 ש"ח). באילו אמצעים סבירים נוספים ניתן לנקוט כדי למזער את הסיכוי שהרכב ייגנב? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת borsood, -
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
קניתי מכונה ביתית עם צינור מאוד ארוך לשטיפת הרכב בחנייה, השאלה היא אם המכונה טובה לרחיצת רכב? והאם שטיפה ידנית בבית עם שמפו מיוחד משתלמת יותר משטיפה במכונה?
הודעה אחרונה מאת Liquidator, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
יש לי רכב בן שנתיים בליסינג צמוד. יש לי עליו פנגו. ביום שלישי אני מקבל מסרון שהרכב הועבר מהחשבון שלי בפנגו. נכנס לאתר, בודק ורואה רק את הרכב השני. מחזיר אותו ואומר לעצמי שמישהו בטח הכניס מספר שגוי. עכשיו שוב אותה הודעה במסרוו זהה. מה הקטע? מישהו טועה? המספר שוכפל?? יש פה לפנות לשירות פנגו??
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
כתבה שהתפרסמה ואני בטוח שהרבה אנשים כאן יש להם מה לומר על כמה מדוייקת היא (אם אכן זה נכון) ואיך אפשר ללחוץ על פוליטיקאים כעת שהבחירות בפתח ואולי לנו בתור בעלי רכב אולי יהיה יחס כלשהו לאחר ששנים התעלמו מאיתנו. https://thecar.co.il/מי-מונע-את-חיסול-גניבות-הרכב-בישראל/
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי, אני זקוק לחכמת ההמונים יש לי ספורטאג' פרמיום 2019 ולפני חודש פגה האחריות. בתקופת האחריות החליפו מצמדים וגיר. הרכב שמור ומטופל כהלכה, לא נוסע בשטח ועם 75K. אני פחות אוהב לעסוק בנושאי רכב, זה לא התחום שלי. השאלה אם כדאי בשלב הזה להחליף (חשבתי על רכב יש שניה עם ק"מ נמוך - השאלה אם זה נכון ובכלל איזה), להשאר עם שלי בלי האחריות או אפילו לשנמך אבל רכב חדש. מאזור ירושלים ונוסע פעמיים בשבוע למרכז. אשמח לחוות דעת או חשיבה נוספת. תודה! א.
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מצאתי הרבה אתרים לחישוב צריכת דלק לפי יצרן ודגם, אך הם לא מחשבים את שנת ייצור הרכב. האם אכן אין לזה משמעות מבחינת הדלק?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ערב טוב מה ההבדל בצריכת הדלק בין לנסר 2011 הדגם הרגיל (1500) לדגם ספורט (1800), יש הבדל משמעותי? והאם ידועה על בעיה מיוחדת של שתיית שמן בדם ספורט? תודה רבה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת דודקל,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 944 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ברווז
- Ron Poh
- yd b-4
- תמון
- asix
- דוב המערות
- Coresh
- Aviady001
- davemustaine87
- yuvk
- Michazzz
- yossiaviel